Şimdi Ara

Hollanda Delft University of Technology

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben Hollanda'da dogdum 98'liyim. Kisaca pasapportum var.

Yurticinde okumayi dusunmuyorum burada yurtdisindaki firsatlar verilmiyor. + bu ulkeyi sevmiyorum artik.

Yurtdisinda okumam icin gerekenler nedir? Delft muhendislik icin nasildir?

Aslinda hedefim MIT fakat gidebilecegimi pek sanmiyorum orasi epey zor gozukuyor. Fakat hayatta en cok istedigim sey odur.

Ingilizcem iyidir. Fakat pro seviyesinde degil. Gelistirmeyi dusunuyorum. Zaten Hollanda'dan altyapi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• varsa pasaportun yerli öğrenci statüsünde kabul edilirsin ki yerli öğrencilerden ücret alıyorlar mı bilmiyorum ing. seviyem iyi demissin okulun web sitesinde admission kısmına bi bak
  • Hollanda hakkında bilgisi olan yok mu ?

• Hollanda'da 10 yaşıma kadar kaldım. Hatırladığım kadarıyla cevaplayabilirim.

@ALPOTEK
    Bakarım hocam az sonra. Fakat Aerospace bölümünü detaylı araştırdım istediğimi pek bulamadım.

Neyse her şeye rağmen çalışmaya bakacağım artık böyle oturarak hiç olmayacak.

Baktım:

Lise Diploması isteniyor fakat Hollanda pre-üniversite diplomasıyla eşdeğer olarak alınmıyormuş.

Bu yüzden de bize 1 yıl burada bir üniversite'de okumamız tavsiye ediliyor.

ve İELTS'den en az 5,5 puan(Master için en az 6,5) -Akademik olarak- isteniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 23 Temmuz 2015; 17:38:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Strange

Hollanda'da 10 yaşıma kadar kaldım. Hatırladığım kadarıyla cevaplayabilirim.

@ALPOTEK
    Bakarım hocam az sonra. Fakat Aerospace bölümünü detaylı araştırdım istediğimi pek bulamadım.

Neyse her şeye rağmen çalışmaya bakacağım artık böyle oturarak hiç olmayacak.

Hocam sonuçta Ab vatandaşımın nordic ülkelerinde de ücretsiz okuyabilir Sin Almanya da iyi bir Seçenek okul ortalamanı ve gideceğin ülke için dilini geliştir (Almanya için istediğin bölümü tr de kazanmış olmak Lazım bu Yüzden Almanya istersen Ygs-Lys de çalış)ama Avrupa ülkelerinde genelde İngilizce eğitim veren yerler az olur ona göre hareket et ama temel olarak okul ortalamam ve dil puanına Yönelik çalış

• ALPOTEK kullanıcısına yanıt
    Ona bakacağım hocam. Bir akraba şuan Delft'te okuyor. Daha doğrusu yeni başladı. O da benim gibi Hollanda doğumlu fakat liseyi orada okudu.

O konuyu soruşturacağım.

RWTH Aachen Mechanical Engineering güzel gözüktü. Oraya odaklanmış durumdayım.

Şuanlık evet okul ortalamama odaklanacağım. İngilizce'yi biraz daha zorlasam halledebileceğime inanıyorum. Her gün YouTube'dayım. Oradan da bilgiler almışımdır büyük ihtimalle.

Delft'te kayıt için Lise diploması(Orada da 1 yıl okumanı istiyorlar ünide). Ve İELTS'den min. 5,5 istiyorlar.
  • quote:

Ona bakacağım hocam. Bir akraba şuan Delft'te okuyor. Daha doğrusu yeni başladı. O da benim gibi Hollanda doğumlu fakat liseyi orada okudu.

O konuyu soruşturacağım.

RWTH Aachen Mechanical Engineering güzel gözüktü. Oraya odaklanmış durumdayım.

Şuanlık evet okul ortalamama odaklanacağım. İngilizce'yi biraz daha zorlasam halledebileceğime inanıyorum. Her gün YouTube'dayım. Oradan da bilgiler almışımdır büyük ihtimalle.

Delft'te kayıt için Lise diploması(Orada da 1 yıl okumanı istiyorlar ünide). Ve İELTS'den min. 5,5 istiyorlar.

Delft İngilizce ise daha iyi bence ve dünya sıralaması iyi orada görmüştüm ama Aachen'i için Almanca kasmaya bak bir hangi statüde değerlendireleceğeini tam Öğren yabancı mı yerli mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ona göre Almanya'da blok hesap durumu var Pahalı olabilir yani

• ALPOTEK kullanıcısına yanıt
    Delft üniversitesi çok iyi. Fakat Mechanical Engineering İngilizce olarak yok maalesef. Felemenkçe olarak var.

Açıkçası Felemenkçem Türkçe'den daha iyiydi bir aralar. Kullanmayınca uçup gitti.

Belki kursa falan gidersem olabilir yani.

Hesabı Delft'te de bloke ediyorlarmış. 20 bin euro kadar. Ailem sen yeter ki oku hallederiz dediler bana.

Ne olarak değerlendireleceğime de bakmam lazım fakat liseyi burada okudum. Şuanlık tek bildiğim Türkiye Lise diplomasıyla Hollanda diploması eşdeğer değil.

Almanca dersi de alıyorum. Ona da yoğunlaşırım elbette çünkü Almanya mühendislik konusunda epey iyi bir ülke. Belli mi olur belki orada iş fırsatı bulurum.
  • lise denkliği sıkıntısı ingilterede de var orada 1 yıl fıundation proğramı alıyorsun belki aynısı hollanda içinde de geçerlidir fakat sen yerli vatadandaş statüsünde değilmisin ki blok hesap açmanı istiyorlar
  • AB vatandasligin varsa Ingiltere EU citizenler icin daha uygun (http://www.manchester.ac.uk/study/undergraduate/courses/2016/03389/mechanical-engineering-3-years-beng/all-content/ 2015 icin misal 9 bin pound diyor bu da 12 bin euro ya denk geliyor ). Onun disinda Alman bir tanidigim Hollanda'da ingilizce egitim goruyordu fakat bana bazi programlar ingilizce demisti. Surdan baktim:http://www.studyinholland.co.uk/what_to_study_bachelors_courses.html ingilizce program pek yok.

• aynen demek istediğim ab vatandaşı isen ab ülkelerinde daha ucuza ve bazı yerlede ücretsiz bile okuyabiliyorsun
  • Bu cevabı 2. Kez yazıyorum lanet olsun size DH çalışanları. Mobil adam akıllı çalışmıyor sürekli çıkış var offf.

Eski hocam bana AB vatandaşı olmamın değerini bilmemi soylemisti. Demek doğruymuş. Çok sevindim. Fakat kaygılarım var.

Ben dürüst olmak gerekirse . Massachusetts Institute of Technology MECHA bölümüne gitmek istiyorum (Kim gitmek istemiyor ki MİT'E? )
    Az uz giden var. 150'den az kişi alıyorlar...

Daha Lise 3'e yeni geçtim. Son 2 seneyi en iyi şekilde geçirmeye çalışacağım İnşallah. Gerisi de Allah kerim.

Teşekkür ediyorum.

Galiba gerisi bana düşüyor.

Yurtdışı eğitime o kadar sıcak bakmıyorum. Fakat istediğim de bir o kadar doğru.

• quote:

Bu cevabı 2. Kez yazıyorum lanet olsun size DH çalışanları. Mobil adam akıllı çalışmıyor sürekli çıkış var offf.

Eski hocam bana AB vatandaşı olmamın değerini bilmemi soylemisti. Demek doğruymuş. Çok sevindim. Fakat kaygılarım var.

Ben dürüst olmak gerekirse . Massachusetts Institute of Technology MECHA bölümüne gitmek istiyorum (Kim gitmek istemiyor ki MİT'E? )

Daha Lise 3'e yeni geçtim. Son 2 seneyi en iyi şekilde geçirmeye çalışacağım İnşallah. Gerisi de Allah kerim.

Teşekkür ediyorum.

Yurtdışı eğitime o kadar sıcak bakmıyorum. Fakat istediğim de bir o kadar doğru.

AB ulkesi vatandasligin sana ABD'de bir universiteye girmende yarar saglamaz. Neyde saglar dersen belki hollanda nin bursu vardir veya gittigin universitelerde hollanda (veya AB vatandaslarina) burs olur vs onda yarari olur, onun disinda vize alman kolaylasir.

Yanlis anlama ama MIT ye gidecek adam boyle konular acmaz, cunku arastirmasini ve kendisini gelistirmesini bilen birisidir. Zaten lise 3 un sonu -4 un baslangici gibi universitelere basvurman gerekiyor (ABD icin) yani onun icinde ingilizcen kotuyse (SAT denilen tamamen ingilizce olan sinava girip full e yakin cekmen gerekiyor, ingilizce essay vs da dahil olmak uzere) MIT yi gectim daha altindaki universiteleri bile unutabilirsin. Yani hindistanin nufusu 1 milyar, o adamlardaki matematik bizde yok, adamlarin ulkesinde ODTU, Delft vs ayarinda 19 tane universitesi var, bu adamlar nelerden siyrilip MIT ye giriyor.

Bence Hollanda'ya git hedefini daha olasiligi mumkun olabilecek sey yap. 2 yilin daha varsa artik flamenkce kursuna mi yazilirsin ne yaparsin o sekilde halledip git.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Bu cevabı 2. Kez yazıyorum lanet olsun size DH çalışanları. Mobil adam akıllı çalışmıyor sürekli çıkış var offf.

Teşekkür ediyorum.

AB ulkesi vatandasligin sana ABD'de bir universiteye girmende yarar saglamaz. Neyde saglar dersen belki hollanda nin bursu vardir veya gittigin universitelerde hollanda (veya AB vatandaslarina) burs olur vs onda yarari olur, onun disinda vize alman kolaylasir.

Yanlis anlama ama MIT ye gidecek adam boyle konular acmaz, cunku arastirmasini ve kendisini gelistirmesini bilen birisidir. Zaten lise 3 un sonu -4 un baslangici gibi universitelere basvurman gerekiyor (ABD icin) yani onun icinde ingilizcen kotuyse (SAT denilen tamamen ingilizce olan sinava girip full e yakin cekmen gerekiyor, ingilizce essay vs da dahil olmak uzere) MIT yi gectim daha altindaki universiteleri bile unutabilirsin. Yani hindistanin nufusu 1 milyar, o adamlardaki matematik bizde yok, adamlarin ulkesinde ODTU, Delft vs ayarinda 19 tane universitesi var, bu adamlar nelerden siyrilip MIT ye giriyor.

Bence Hollanda'ya git hedefini daha olasiligi mumkun olabilecek sey yap. 2 yilin daha varsa artik flamenkce kursuna mi yazilirsin ne yaparsin o sekilde halledip git.

Aslinda konu acmayacaktim fakat prosedurun nasil isledigini merak ettim. Merak eden olur
    AB vatandasi olmanin yararini falan da.

Neyse hocam tesekkur ederim.

Ben suan ne yapacagimi dusunuyorum.

Nerede okuyacagimin pek bir onemi yok. Sonrasinda ne yapacagim onemli.

MIT anlik hevesti zaten benim icin. Kazanacagimi pek inanmam(Ingilizcem iyidir bu arada).

Neyse tekrar tesekkurler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.