Şimdi Ara

Hızlı DDR Bellek takıntısı olanlara !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle bu konuyu buraya açmamın aslında yanlış olduğunu bile bile açtığım için özür dilerim, ancak bu konuda epey soru geldiği için uygun gördüm..(Teknik Yardım a da açtım)

Genellikle vista ram değerlendirme puanı yada everest gibi bazı benchmark programlarında arkadaşlarından düşük puan alarak yada daha yüksek RAM puanları görerek panikliyorlar, biz ise her seferinde bunu fazla takmamalarını salık veriyoruz..

Uzun süredir böyle geniş katılımlı bir RAM incelemesi olmadığı için hiç bir zaman referans vermedim ama Tom Amca bu konuda son noktayı koymuş..

"Elde ettiğimiz deney sonuçlarında bellek üreticileri rahatsız olabilirler. Ölçümlerde yakalayabildiğimiz en büyük fark, DivX ve WinRAR için %7-8 dolayında; geri kalan tüm ölçümlerde başarım farkı %1-3 arasında geziyor. Bazı oyunlar akla zarar hız ve gecikme ayarlarında, varsayılanlara göre yüzde birkaç hızlanabiliyorlar. Her ne kadar yapay ölçümlerimiz biraz daha fark varmış gibi gösterse de, gerçek yaşamda bunun farkedilir olacağını hiç sanmıyoruz.

Vardığımız sonuç son derece basit: Şu an paranızın karşılığını en iyi verecek ürün hala bildiğimiz DDR2-800 veya 1066, düşük gecikme ise tercih nedeni ama şart değil. DDR3-1066 ve 1333 bellekler ise başarım artışı sağlamıyorlar ve şimdilik yalnızca sinekten yağ çıkarma peşindeki hızaşırtma tutkunları ve son teknoloji takıntısı olanlar için "belki" seçenek olabilir.

DDR2'nin bu fiyatlarla inanılmaz ölçüde akılcı bir seçim olduğunu yineleyelim. 4 GB'lık paketler özellikle çekici, ancak bir kez daha anımsatalım ki bu kapasiteyi bir tek 64 bit işletim sistemleri kullanabiliyor."

http://www.thgtr.com/motherboard/20080410/index.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 12 Nisan 2008; 18:50:01 >

• bi kaç gün önce ben de okumuştum...
    itler bile gülecek kimsesizliğimize ...
  • Eyw arkadaşım. Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci ve ram desteği
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.