Şimdi Ara

Hız sınırlayıcı donanımı,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hız sınırlayıcı sistemi hakkında bilgi arıyorum, arabamda olmasını istediğim tek eksik özelliğin bu olduğunu düşünüyorum.

Hız sınırlayıcı diye adlandırdığım şey 120km hıza ayarlayıp seyrederken 121 km hıza çıkınca sesli/ışıklı ikaz veren sınırlayıcı değil, bu zaten mevcut aracımda...

Benim istediğim şu; örneğin 120km sürate ayarlanmış hız sabitleyici ile seyrederken rampa inişlerinde hızın artmasını engelleyip, gerekirse otomatik fren yapacak, ve ne olursa olsun aracı 120km hızda sabit tutacak bir sistem arıyorum... Beni pedallardan uzak tutacak, sadece direksiyon bende olsun yeter... Çünkü hız sabitleyici açıkken hız artıp frene basınca hız sabitleyici de devreden çıkıyor...

Bu donanım olmadan mevcut hız sabitleyici tam olarak hız sabitleyici sayılmıyor bana göre... Adı hız sabitleyici ama rampa inişlerinde hızı sabit tutamıyor.. Ne anladık bu işten...

1) Bu sistemin adı veya kısaltması nedir (ABS, ASR, ESP gibi)
    2) Bu donanım araca sonradan eklenebilir mi? (2015 dsg jetta)
    3) Günümüz araçlarından örnek vermek gerekirse hani araçlarda bu sistem mevcut... Bir sonraki aracım kesinlikle bu sistemi bulunduruyor olmalı...

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 4 Temmuz 2020; 10:24:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam daha iyisi var. Adaptif hız sabitleyicili bir araç al. İnişi, çıkışı, öndeki araçla mesafeyi falan düşünmeden keyfine bak.
  • crssover C kullanıcısına yanıt
    O da olabilir ama ben önde seyreden aracın hızına düşmesini istemiyorum, öndeki çok yavaşsa yanından geçip giderim... önemli olan hızı istisnasız 120'de sabit tutması...

• BMW için "Fren Fonksiyonlu Cruise Control" olarak geçiyor ama VW için var mıdır bilemem.

• 2007 model aracımda CC açıkken hız artmıyor, sizin aracın sisteminde bir sorun olmasın ?
  • o dediniz özelliğe markalar sıfır satarken eşşek yüküyle para istiyor Aracı değiştirin. Bu sistemin adı incilizce Acc Türkçe Adaptif hız sabitleyici
    Benim Sportage ta sabitleme yok. sınırlama yok. Servis 1k gayme istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 4 Temmuz 2020; 11:31:47 >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Düz yolda ya da yokuş yukarı artmıyor, ama inişlerinde yerçekimi etkisiyle istemeden hızlanıyor araç..

Sizin araç inerken hızlanmıyorsa tam aradığım gibi demektir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mercedes cla’da bu sistem vardı. Passat’ımda yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    2013 fluence kullanıyorum, hızı 90a sabitliyorum ve ben müdahale etmezsem bir değişiklik olmuyor hızda. Düz yolda, yokuş yukarı yada aşağı sabit hızda gidiyor.

• Vw’de acc alınmadığı sürece fren foksiyonlu cc yok.Acc olan bir araca yada fren fonksiyonlu bmw almanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

Düz yolda ya da yokuş yukarı artmıyor, ama inişlerinde yerçekimi etkisiyle istemeden hızlanıyor araç..

Sizin araç inerken hızlanmıyorsa tam aradığım gibi demektir...
    Yani öyle dağdan aşağı hiç inmedim fakat Manisa'dan İzmir'e inerken genelde CC açık gidiyorum hız artmıyor. O rampa da azımsanmayacak kadar inişli çıkışlı. Ayrıyetten hız sınırlayıcı da var ama o dediğiniz gibi sabit tutmuyor, yokuş görünce salıyor kendini.
  • bahsettiğiniz şey benim 1863 actros'ta mevcut. otomatik retarder ile devreye giriyor. mesela 100'e sabitledim yokuş iniyorum, 100'ü geçti mi otomatik retarder devreye giriyor ve hızı tekrar 100'e düşürüyor.

ancak sistemin adını bilmiyorum maalesef. otomobillerde de kesin vardır aynı şey ama hepsinde değil tabiki.
  • w204 aracımda fren destekli tempomat diye geçiyor. Yokuş inerken frenleme yaparak hızını koruyor.
  • Fren yapabilen Cruse Control var mıdır, varsa kaç modelde buna yer vermişlerdir bilmiyorum. Genelde CC fonksiyonunda frenleme kabiliyeti olmaz. Bu nedenle kesin çözüm "Adaptif Cruse Control" donanımına sahip bir araç almak. Aracınız sıfır olarak satılırken firma bu donanımı ekleme imkanı sunduysa donanımlar temin edilip taktırılabilir. Fakat sıfır olarak satılırken Adaptif CC donanım listesinde yoktuysa ekleyemezsiniz malesef. Yeni araç almak daha mantıklı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.