Şimdi Ara

hiz kuralina uyunca arkadan sıkıstıran cok.soforluk bitmis (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: agelbal

senin bahsettiğin olağanüstü bi durum zaten ceza durumunda hastane giriş kaydı ile itiraz hakkın oluyor.. ona bakarsak trafikteki araçların büyük çoğunluğu hastaneye gidiyor o zaman. Hastaneye giden belli eder kendini 4lüsünü açar kornaya basar ikaz eder önündekileri ama hastaneye giden adam son ses müzik eller kollar dışarıda öndekinin tamponuna girmez makas atmaz..

Alıntıları Göster
    sol şeritten çekilmem diyosun yani ? illa hastane mi olması gerekiyor? hız sınırını aşmak ne kadar suç ise solu gereksiz kapatmak da suçtur... sağı müsaitken solda giden adama da herşey yapılır, mübahtır... ben elimden geleni de yapıyorum bu kıt anlayışlılara küfrümü de edip rahatlıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Radikal ve Sert

Yavaş gitmeyin siz de
    Size hiz cezasi gelmiyor sanirim. 1senede 6 tane ceza odedim. 4' 1002tlydi. Yazilan cezalarin hızlari.
    50km hiz siniri olan yerde 78le gittigim icin %50yi asmaktan 1002 tl
    60km hiz olan yerde 96yla gitmekten 1002tl ceza yedim.
    4 seritle cevre yolunda inanmamak size kalmis. Hiz siniri 70km, 110km hizla gittigim icin. 1002tl ceza yedim. Tedes eds hic bir hiz koridorundan ceza yemedim. Gezici yada bir yere pusuya yatmis radarlardan yedim. (Ceza yazan ekip arabasini hic gormedim.)
    Psikolojim bozuldu. Artik araba kullanmaktan nefret ediyorum. 2 seritli 3 seritli yoldada ortada sagdan gitmeye calisiyorum.(hiz sinirlarina uyarak) yemedigim korna,selektor kalmiyor. Vallaha biktim
    Arabalar yanimdan cayir cayir son surat geciyor. Ben biraz gaza bassam ceza yiyorum. Arabayi satmayi bile dusundum.(ne alacam sanki) emniyette fena bi sekilde bana takanlar var sanirim.
    2,3 gunde bir paronayakca e devlete girip. Ceza yemismiyim diye bakmaya basladim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 19 Mart 2020; 17:24:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayansame H kullanıcısına yanıt
    Hocam önce temiz bir boy abdesti alıyoruz.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    takmışlar sanırım bana, aracın rengi kırmızı, ''zibidi bu'' deyip basıyorlardır belkide cezayı (sonçta cezayı yazan insan)... 50km hız sınırı olan yer 3 şeritli şehir içinde bir yol ve orada %50 hız sınırını aşmak çok kolay. ama sanmıyorum herkese yazdıklarını. adam seçiyorlar.
  • 120-130 la akan trafikte 60-70-80-90 la gittiginde guvenli gitmis olmuyorsun butun guvenligin irzina gecmis oluyorsun. Akan trafigin hizi neyse ona uyacaksin. 80 le akan trafikte 100 le gitmeyeceksin 100 le akan trafikte 80 le gitmeyeceksin. Hele ki babanin bostsni gibi s.kini d.sagini yaya yaya sol seritte kafana gore takilmayacsksin.

• herkes kurallara uysaydı şimdi çok farklı konumda olurduk değil mi
  • burada yazanların bir çoğu bana göre kurallara uymuyor baksana hemen gelmiş yok sol şeridi kapatıyor musun yok yavaş gidiyorsun

direksiyon derslerinde neler gördük neler,eğer kaba saba onlar gibi maganda olsaydık şimdiye kadar ya cezaevindeydim ya da mezarda,ders çalışıyoruz aday sürücü yazdığı halde tampona yapışıp kornaya asılıyor o da yetmezmiş gibi küfür ediyor hiç kusura bakmayın biz hala avrupa medeniyet seviyesinden en az 100 yıl gerideyiz
  • keşke herkes sizin gibi olsaydı adamlarda ne medeniyet ne de kural var kuralları takan kim ki bu ülkede
  • ErkekAdamınNickiUzunOlur kullanıcısına yanıt
    sol şeritten çekilmem demiyorum yavaş giden sağdan gitsin, hız sınırının üst limitinde giden soldan gitsin, acelesi olan soldan gidenden nazikçe izin isteyip hastanesine tuvaletine her ne acele işi varsa oraya gitsin diyorum.. keyfi şekilde hiç acelesi olmadığı halde hız limitini aşıp yolunda gidenlerin kıçına dayanan + makas atan amele ruhlu pisliklerede ben küfürümü edip benden bulma başkasına sebep olma kendi kendine yok ol diyip deşarj oluyorum.. olay bu ;)
  • E5 te giderken 89 km hızla ceza geldi 2 hafta önce. Bu cezadan sonra orta şeritte 85 km hızı geçmiyorum. Ancak bi problem var sanırım bu ceza sadece bana geliyor. Kimse 90 dan aşağı gitmiyor e5 te. Zaten orta şeritten giderken makas atanmı dersin önüme kıranmı dersin tampona yapışanmı dersin. Siz ne yapardınız.?hiz kuralina uyunca arkadan sıkıstıran cok.soforluk bitmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themask_34 -- 20 Mart 2020; 16:36:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agelbal

sol şeritten çekilmem demiyorum yavaş giden sağdan gitsin, hız sınırının üst limitinde giden soldan gitsin, acelesi olan soldan gidenden nazikçe izin isteyip hastanesine tuvaletine her ne acele işi varsa oraya gitsin diyorum.. keyfi şekilde hiç acelesi olmadığı halde hız limitini aşıp yolunda gidenlerin kıçına dayanan + makas atan amele ruhlu pisliklerede ben küfürümü edip benden bulma başkasına sebep olma kendi kendine yok ol diyip deşarj oluyorum.. olay bu ;)
    "en sağda da olsan en solda da hız kuralına uyduğunda seni sıkıştıran olmaması gerekiyor.."
    bu cümleyi sen kurdun... ben de o sol şeritte hız sınırına uyuyorsun diye başkalarının sıkıştırmasından rahatsız etmesinden şikayet edemezsin demeye çalışıyorum...
  • kimsenin kimseyi sıkıştırmadıgı herkesin yolunda gittigi anlayışlı düzenli bir ülke olsak çok mu ( galiba çok şey istedim değil mi )
  • adam abd den gelıyor ist da gıderken arkadan sıkıstıranlardan bıkıyor

herkes aynı dusuncede.ınsanlar neden hızlı kullanıyor dusundurucu.ıster en sagdan gıdın ıster ortadan ıster 80 km ıle gıdın yınede herkes 40 km daha fazla hızla gıdıyor
  • En sol şerit sollama şeridiyse ve sürekli işgal edilmemesi gerekiyorsa, neden hız üst limitinde en sol şeridi işgal eden araç, hız limitini aşarak en sol şeridi sürekli işgal edecek bir araca yol vermek zorundaymış gibi gösteriliyor anlayamıyorum. Örneğimdeki ilk araç sadece sol şeridi işgal etme suçu işliyorsa ikinci araç hem hız limitini aşma hem de sol şeridi işgal etme suçu işliyor demektir.

Edit: Anlatım bozukluğu düzeltmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baront49 -- 20 Mart 2020; 19:22:13 >
  • Sanırım sol şeridi sahiplenip 80km sabit hız ile trafiğe tecavüz edenlerdensiniz. Sağ şeride geçip istediğin trafik kuralına uyabilirsin, yoğun trafik haricinde sol şerit meşgul edilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

Daha 2 gün önce yaşadığım olayı anlatıyorum, sol şerite geçtim gidiyorum, önümden tam 4 tane arabayı zorla inatla sağ şerite çektim bunun için tam 10 kere hızımı düşürmem gerekti. En on hızım 140 civarıydı diye hatırlıyorum yüksekte olabilir, bir caddy li amca yaklaşık 60 khm hızlı boş şeritten sol şerite atladı, frene bastım akasına gelene kadar korna ya bastım umursamadı geç bir saati yol bomboş, neyse sağından yanına gittim dedim ki aynanıza bakmıyor musunuz, bakmıyorum dedi, kaza yapıyorduk fark ettiyseniz dedim, dediği tek şey şu sana göre mi şerit değiştireceğim, sen de çok hızlı geliyordun yavaşlasaydın şerit boştu geçtim dedi. Allah belanı versin dedim devam ettim aynadan baktım peşimden de gelmedi, en az 3-4 arabayı daha bekletti ve sağdan gitmeye zorladı.
    Hız sınırını geçtiysen sen de hatalısın. Hız sınırı 120 ise adam en soldan 120 ile gider çünkü bu sol şeritin hızı orta ya da sağ şeritten hız sınırında gidilmez. Kuralları ihlal ettiysen mecburen hızını düşüreceksin.

• yanlış yerde yanlış konu açmışsın arkadaşım, avcılar kahvehanesinde doğa hayvanlarını koruma derneği broşürü dağıtmak gibi birsey. senin şikayet ettiğin sürücü tipi burada çoğunlukta ve seni haksız çıkarırlar. bu tür sürücüler benim de başımın belasıdır. yola bakmaz, hıza bakmaz, trafiğe bakmaz tek bir hedefleri vardır seni geçmek. ister tek araç genişliginde sokakta olsun, ister 4 şerit otoban farketmez. geçemezse ya da 5-10 saniye yavaşlasa bile küplere biner, seni ve trafigi tehlikeye atmaktan çekinmez. bu türlere " cehennemin dibine kadar yolun var" der genelde yol veririm de ama işte kimi zaman yol hemen çekilmeye uygun olmayabiliyor, sağ taraf otobüs, dolmuş, 2.sıra park etmiş araçlarla dolu oluyor, ya da 500 metre sonra dönecek oluyorsun, şerit değiştirmek istemiyorsun, o zaman olay kopuyor.

• Araba kullanmayı bilmeyenlerin burada trafik kuralları da trafik kuralları diye konu açmalarından gına geldi.
    Geç sağ şeride tın tın git arkadaş bak bakalım kimse sana korna çalıyor mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayansame

Size hiz cezasi gelmiyor sanirim. 1senede 6 tane ceza odedim. 4' 1002tlydi. Yazilan cezalarin hızlari.
    50km hiz siniri olan yerde 78le gittigim icin %50yi asmaktan 1002 tl
    60km hiz olan yerde 96yla gitmekten 1002tl ceza yedim.
    4 seritle cevre yolunda inanmamak size kalmis. Hiz siniri 70km, 110km hizla gittigim icin. 1002tl ceza yedim. Tedes eds hic bir hiz koridorundan ceza yemedim. Gezici yada bir yere pusuya yatmis radarlardan yedim. (Ceza yazan ekip arabasini hic gormedim.)
    Psikolojim bozuldu. Artik araba kullanmaktan nefret ediyorum. 2 seritli 3 seritli yoldada ortada sagdan gitmeye calisiyorum.(hiz sinirlarina uyarak) yemedigim korna,selektor kalmiyor. Vallaha biktim
    Arabalar yanimdan cayir cayir son surat geciyor. Ben biraz gaza bassam ceza yiyorum. Arabayi satmayi bile dusundum.(ne alacam sanki) emniyette fena bi sekilde bana takanlar var sanirim.
    2,3 gunde bir paronayakca e devlete girip. Ceza yemismiyim diye bakmaya basladim.

Alıntıları Göster
    Konunun özeti budur. Konu sahibine boş boş yazanlar olmuş. Trafiği sadece otoban sanan çok bilmiş avrupalı özentileri atmış tutmuş.
    Özet bu otoban harici hız sınırları eds ler tds ler malumken kimseyi niye yavaş gidiyorsun diye suçlayamazsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Her yere radar kurulup hız sınırlarını aşanlara cezalar geldikçe o hız canavarları öğrenecekler kuralları. Belki avrupada her yerde radar ile kontrol ediliyor. Bizde kanunlar var ama denetim yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.