Şimdi Ara

Hitachi Ultrastar 4 TB Dahili HDD Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hitachi Ultrastar 4 TB Dahili HDD Kullanıcı İncelemesi

    Merhaba. Geçtiğimiz günlerde 11.11 indirimlerinden Hitachi Ultrastar 4 Tb HDD aldım. Kısa süreli kullanım deneyimimi paylaşmak istedim.

    Nette araştırırken, geçmişte Hitachi marka hdd alıp kullanılmış (refurbished) ürün ile karşılaşan kişiler olduğunu gördüm. Bu yüzden ürünü almadan önce satıcı ile iletişime geçtim. Satıcı ürünlerin sıfır olduğunu, aksi halde iade edebileceğimi söyleyince ben de hddyi satın aldım. Kod ile birlikte 439 liraya geldi.

    n11.com'dan aldığım satıcı linki:https://www.n11.com/urun/hitachi-ultrastar-hus724040ala640-35-4-tb-64-mb-cache-sata-3-hdd-999680?magaza=atombilisim


    Hdd'yi aldıktan sonra ilk iş pcye monte edip biçimlendirdikten sonra Hard Disk Sentiel ile kontrol etmek oldu. Ürün sıfır görünüyordu.

    Hitachi Ultrastar 4 TB Dahili HDD Kullanıcı İncelemesi


    Sonra HD Tune ve Crystal Disk Mark yazılımları ile testler yaptım. Ortalama 170-180 mb okuma/yazma hızları aldım.


    Hitachi Ultrastar 4 TB Dahili HDD Kullanıcı İncelemesi

    Hitachi Ultrastar 4 TB Dahili HDD Kullanıcı İncelemesi

    Hitachi Ultrastar 4 TB Dahili HDD Kullanıcı İncelemesi


    Kendi yaptığım dosya aktarım denemelerinde de bu hızlara ulaştım.

    Hitachi Ultrastar 4 TB Dahili HDD Kullanıcı İncelemesi


    Değerlendirme:
    Evet hız bakımından üst düzey bir ürün ile karşı karşıya değilim. Günümüzde çoğu hdd bu hızları 1 Tb plakalar ile verebiliyor. Ayrıca ürün sesli çalışıyor. Hatta bugüne dek kullandığım en gürültülü hdd diyebilirim. Tabi söz konusu gürültü sadece dosya yazarken çıkıyor. Okurken bir sorun yok.

    Neticede hdd için "ucuz etin yahnisi bir ürün" diyebilirim. 3 Tb hdd parasına 4 Tb hdd aldım. Soğuk depolama için kullanacağımdan ötürü de dezavantajlarını önemsemiyorum. Benim gibi depolama amaçlı kullanacak olanlara tavsiye edebilirim.

    Şimdilik yazacaklarım bunlar. İlerleyen zamanlarda, uzun vadeli kullanımda bir sorun yaşarsam konuyu güncellerim. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 23 Kasım 2019; 23:57:49 >







  • HGST en güvenilir disklerdendir. Ucuza aldıysanız bu üretimden kalkmış bir ürün olduğundandır. HGST ucuz etin yahnisi değil, fiyat karşılaştırması yapacaksanız yeni adıyla WD Ultrastar ile Seagate Ironwolf gibi aynı kategorideki diskleri karşılaştırmalısınız. Her yeni HDD yüksek hızlara çıkabilir önemli olan disk dolduktan ve bir süre kullanıldıktan sonra ne olacağıdır. 24/7 yük altında kullansanız bile uzun vadede sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük. Üründe refurbished etiketi yoksa disk yeni mi anlamak mümkün değil, SMART verilerini sıfırlamak mümkün.
  • Bilgiler için teşekkürler. Ben uzun zamandır hddler ile haşır neşir değilim. Piyasayı takip etmiyordum. @poko001
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.