Burada Hitachi'nin inverter ras50fh7 serisinin tüketim değerlerini yazarak klima almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olurum umarım.
Öncelikle Klimanın üreticinin verdiği teknik özellikler şöyle....
HITACHI RAS/RAC - 50FH7 SUMMIT DC INVERTER 18K [HITACHI RAS/RAC - 50FH7 SUMMIT DC INVERTER 18K]
SERIES SUMMIT RAS50FH7/ RAC50YH7
COOLING ( Βtu/h ):17070
HEATING ( Βtu/h ) :20480
COMPRESSOR TYPE :DC INVERTER
E.E.R :3.21
C.O.P. :3.61
ENERGY LABEL /CLASS COOLING / HEATING :A/A
SOUND PRESSURE INDOOR dB(A) 24/28/39/47
İzmir dış hava sıcklığı 8-17 derece arası 25 dereceye ayarlanmış klima,23 metrekare,izolasyonsuz,alüminyum tek cam 5 metrekare pencere, saat 11 den sonra güneş almıyor,.
oda sıcaklığı ise 24,5-25,5 aralığında sürekli.
akşam 16:00 timer ayarlı başlıyor 00:00 da kapatıyorum hafta içi,çalışma süresi 8 saat. Tüketilen değerlerin karşısında güncel fiyatlarla,tam olarak TL karşılığı yazıyor. Sadece klimaya Akıllı sayaç bağlayarak saat saat değerleri tuttum.
19 kasım 14:30----02:30 arası çalıştı toplam 12 saat
evde olmadığım için T1 ve T2 değerlerini alamadım ancak sadece toplam tüketimi vereceğim birde ayrıntılı T3 tarifesini
toplam tüketim
8,50 kw=2,95 TL yapar.
(T1 ve T2 yi en yüksek değerden hesapladım)
T3.
22:00-23:00 0,66 kw=0,11916 TL
23.00-00:00 0,64 kw=0,11628 TL
00:00-01:00 0,631 kw=0,11 TL
01:00-02:00 0,642kw=0,11 Tl
02:00-03:00 0,78 kw = 0,13 Tl
slm arkadaşım tam olarak faturaya yansıyan degerini yazabilirmisin.bendede ras35 var.daha ilk ayı.geçen ay faturam 60 lira gelmişti.bakalım bu ay ne gelicek ben 24 saat aralıksız çalıştırıyorum.gündüz 24-26.gece 20 set değerlerinde.geçen şöle bi kafadan hesağ yaptım tabi tahmini akıllı sayaca bakarak bu ay 90 lira gelicek gibi.ama tahmini tabi 25 i gibi gelicek yeni faturam.ya bide şu filtre ışığını orabilirmiim size.ben yıkadım filteri taktım.ama ışık hala yanıyor.resetede bastım kumandadan acaba bilmediğim bi ayarımı var.teşekkürler şimdiden
quote:
Orijinalden alıntı: kano1453
slm arkadaşım tam olarak faturaya yansıyan degerini yazabilirmisin.bendede ras35 var.daha ilk ayı.geçen ay faturam 60 lira gelmişti.bakalım bu ay ne gelicek ben 24 saat aralıksız çalıştırıyorum.gündüz 24-26.gece 20 set değerlerinde.geçen şöle bi kafadan hesağ yaptım tabi tahmini akıllı sayaca bakarak bu ay 90 lira gelicek gibi.ama tahmini tabi 25 i gibi gelicek yeni faturam.ya bide şu filtre ışığını orabilirmiim size.ben yıkadım filteri taktım.ama ışık hala yanıyor.resetede bastım kumandadan acaba bilmediğim bi ayarımı var.teşekkürler şimdiden
yanındaki sigorta şalterini açıp kapatın ya da fişini çekip takın(sigorta takmayanlar için) onlar da yoksa evin şalterini açıp kapayın, IŞIK SÖNER...
quote:
Orijinalden alıntı: kano1453
Tüketim değerlerinin yanındaki fiyatlar net olarak faturaya yansıyacak fiyatlardır. tüm vergiler ve ek ücretler ve KDV dahil T1 : 0,28 TL T2:0,43 TL T3: 0,17 TL'dir.
Son gelen faturanızdaki son endeks değerleriyle şu anda yazan değerlerin farkını bulup yukarıda verdiğim birim fiyatlar ile çarpın gelecek yada şu anki harcamanızın bedeli çıkar.
Filtre konusunda bilgim yok maalesef.
arkadaşlar elektrik faturam bugün geldi.ras35 in 30 gün boyunca günde ortalama 20 saat gündüz 24-26 gece 20 set değerlerinde bana olan külfeti 40 lira.bana geçen ay 65 lira fatura gelmişti.bu ay gelen fatura 102 lira.yani 40 lira bile diil 37 liraya günde 20 saat ısınmak gerçekten mükemmel.filtre olayını deniycem.direk şartelden kapatıcam.daha önce denedim olmadı sanki ama bidaha denemekte yarar var.arkadaşlar bulunduğum yeri odanın konumu ve m2 sinide söliimde merak eden arkadaşlara kaynak olsun.manisa turgutlu.tepedeyim en yüksek yerde(yani turgutlunun en yüksek yerinde).4.kat son katta oturuyorum.çatı yok.çatı izolasyonuda yok.çift cam pvc var.2 yıllık yeni bina.güneye bakıyor oda ve 16 mk.bence verdiğim paraya değmiş.
Kano filtre ışığı için klima kapalı iken kumandadaki mavi tuşu bas (aşağı-yukarı salınım butonuna)
hay allah razı olsun yaa.bende kafaya taktıdım neden sönmüo die.evet mavi tuş işe yaradı.teşekkür ederim saol
arkadaşlar uzun zamandır girmiyodum siteye.bi bakayım dedim ne var ne yok die.yeri gelmişken bu kış ödediğim en yüksek faturayyıda yazayım dedim.2 ay önce kar yağdığında en çok fatura geldiği dönem 160 tl.evet arkadaşlar.kar yağdı.çatısız terasımdanda 3 gün boyuncada kalkmadı.soğuklarda cabası ama ben 160 lira ödedim.tek diyeceyyim benim gibi fazla sesi önemsemeyen biriyseniz hitachi tercihleriniz arasında olmalı.yazdan korkum ok ama yinede şu cıvcıv sıcaklar geldiğinde buradan yazıcağım.tek derdim klima almak isteyenlere yardımcı olmak.çünkü ben seçimimi bu sitede yaptım.hepinize saygılar
normal faturamın 60 lira geldiğini klimanın da 100 lira yaktığını ayrıca belirtmek isterim.(yanlış anlaşılmak istemem)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme