Şimdi Ara

HITACHI L42VP01C 42' LCD TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hitachinin bu yeni ürününü bir mağzada yakından inceleme fırsatım oldu. 42" full hd olmasına rağmen çok iyi de fiyatı var, sonynin bir modeli ile yanyana durdukları halde 1080p yayında aralarında pek bir fark göremedim açıkçası. kullanan arkadaşlar var ve tecrubelerini paylaşabilirlerse çok sevinirim çünkü ciddi olarak bu tv yi almayı düşünüyüyorum.

http://www.hitachidigitalmedia.com/product_techspec.do?pt=17&pg=68&proid=605

• fullhd olduğuna eminmisin hdready yazıyor sitede

tamam 1920x1080 diyo ama üsttede hdready yazıyo

anlıyamadım ne iş
  • evet eminim, dikkat edersen 1080 logosuda var en başta
  • var ama yanındada hdready yazıyor

malum bazı tvler full hd olmamasına rağmen 1080 destekliyebiliyor vs vvs
  • sony d3000 de öyledir mesela. Hd-ready panel olmasına rağmen 1080p görüntü destekler. Hitachi'de kesin öyledir demiyorum ama olabilir. Zaten bu büyüklüklerde 720p ve 1080p arasındaki farkları anlamak gerçekten çok zor. O yüzden full veya hd-ready'den ziyade görüntü iyileştirme özelliklerini araştırmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 9 Ocak 2008; 0:49:36 >
  • evet en başta bi kavram kargaşası yarattıkları için ürün özellikleri bu derece tartışmalı hale geliyor.. ama yukarıdaki linkde verilen bilgilere göre:

Video Signal Input
    PAL/PAL60 •
    SECAM •
    NTSC4.43/3.58 • / •
    1080p 24/50/60 (HDMI only) • / • / •
    1080i-50/60 • / •
    720p-50/60 • / •
    576p/576i • / •
    480p/480i • / •

Video Connections
    HDMI Input (HDCP) 2 (Rear)

Picture
    Resolution (Pixels) 1920 x 1080

tv full hd tanımına uyuyor sanırım.. ayrıca tüm bu rakamları bırakırsak yana yana izlediğim sonynin üzerinde el kadar fullhd yazıyordu ve görüntüde bi fark yoktu.
  • 1-Bu panel FULLHD dir,ayrıca peneller teknik olarak 1920X1080pixel olursa zaten FULLHD işlerler,yoksa
    neden böyle pahalı panel yapıpta 1080p destekli olmasın

2-Ancak bu seride "görüntü işlemcisi" yoktur
    bunlar genelde daha üst ve pahalı serilerde bulunur ve bir panelde aslında artık olması gereken bir sistemdir!

3-Hitachi nin bu serisi ilk piyasaya çıkardığı ve ucuz bir seri olan "deneme" panelidir!!!

Belki bilmiyor olabilirsiniz Hitachi dünyada en büyük PDP üreten 2.ana üreticidir(FHGroup olarak[Fujitsu-Hitachi])
    Hitachi artık LCD işinede girmiştir ve LCD panellerde ürtemeye başlamıştır,bu sizin bahsettiğiniz panel sıradan bir TV dir
    Asıl baba cihazları daha çok yeni piyasaya çıkmıştır bunlar 0,74" kalınlıktaki süper paneller(W000 serisi olanlar)
    ve EEFL paneldirler, ebatları şimdilik 32"-37" ve 42" tir çok pahalı bir üründür ve üst gelir kesimine hitap eden TV olarak çıktı!şimdilik
    sadece USA/Canada ve Japan pazarlarında bulunuyor(Aralık ayında çıkmıştır)

4-L42VP iddalı olmayan bir ucuz paneldir notu ortalama 7/10 dur(7 not düşük kabul ediliyor artık)
    Ancak fiyat/performans olayı dünyanın her yerinden yapılmaktadır,dolayısıyla bu ürünede bu gözle bakarsanız piyasada
    elbette iş yapabilir,İngilterde ortalama $ 1200/1300 satılmaktadır

++
    Selam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: blasto

evet en başta bi kavram kargaşası yarattıkları için ürün özellikleri bu derece tartışmalı hale geliyor.. ama yukarıdaki linkde verilen bilgilere göre:

Video Signal Input
    PAL/PAL60 �
    SECAM �
    NTSC4.43/3.58 � / �
    1080p 24/50/60 (HDMI only) � / � / �
    1080i-50/60 � / �
    720p-50/60 � / �
    576p/576i � / �
    480p/480i � / �

Video Connections
    HDMI Input (HDCP) 2 (Rear)

Picture
    Resolution (Pixels) 1920 x 1080

tv full hd tanımına uyuyor sanırım.. ayrıca tüm bu rakamları bırakırsak yana yana izlediğim sonynin üzerinde el kadar fullhd yazıyordu ve görüntüde bi fark yoktu.

Artık yeni nesil HDReady bir çok panel 1080p "kabul ediyor" ve bunu işliyor tabi kendi native pixel değerine düşürerek!!
    ++

• quote:

Orjinalden alıntı: albani
    bunlar genelde daha üst ve pahalı serilerde bulunur ve bir panelde aslında artık olması gereken bir sistemdir!

tekrar merhaba,
    görüntü işlemcisi olmaması ne gibi bir dezavantaj getiriyor kısaca açıklayabilirseniz çok memnun olurum..
  • Hitachinin türkiyede servisi yok bence bu tv yi almadan önce düşün derim sonra başın ağrımasın
  • Selamlar

Yaklaşık 10 gün önce cihazın fiyatını görür görmez satıcıya gittim.
    Çok kıyaslamalar yaptım mağazada. Diğer sony lg philips vb full hd cihazlarla. İnanın onlardan bile iyi diyebilirim.
    Evde 1024X768 xga panel bir plasmam vardı.
    HTPC kullandığım için çözünürlüğün benim için çok önemi var.
    Cihazı gördükten sonra ve muadil full hd lcd lerle fiyatını kıyasladıktan sonra (en ucuzundan 1000 YTL düşük) Hemen Aldım.
    Ertesi gün eve getirip kurdular. Hd uydu alıcım ve htpc için 2 ayrı HDMI girişi mevcut. Buda benim için önemliydi.
    Cihaz çalışır çalışmaz Plasma dan bariz farklı olduğunu gördüm. Gerçi 1 adet ölü pixel çıktı ama almadan önce satıcıyla konuşmuştuk bu konuyu. Sizde öyle yapın 1 adet dahi ölü pixel çıkarsa değiştirirsiniz diye. Onlarda sağolsunlar 1 saat içinde yenisini getirip kurdular. O yüzden servis konusunda da içim rahat etti. Demekki sıkıntı olmayacak.
    Gerçek full hd olup olmadığını anlamanın en iyi yolu pc de denemektir. Ati 3850 ekran kartım vardı. HDMI çıkışından direkt bağladım. 1920 X 1080 50 / 60 hz de sorunsuz ve plazmadan çok ama çok farklı olduğunu gördüm. Normal lcd monitör kullanıyormuşsunuz gibi. Bu fiyata bu cihaz gerçekten mükemmel. (2590 ytl). Cihaz Standart tv kanallarında da oldukça başarılı. Özellikle hd yayın izlerken görenlerin ağzı açık kaldı. Ve bir abim daha bende gördükten sonra yeni aldığı lg plazma yı götürüp geri verdi (2500 ytl ye almıştı) bundan aldı. Eski plazmam da 1920 X 1080 29Hz de oynatabiliyordum ama yazıların okunmasında çok sıkıntı oluyordu. İnsanın gözlerini çok yoruyordu titreşim. Bir müddet sonra 1024 X 768 e dönmek zorunda kalıyordum.

Verdiğiniz parayı sonuna kadar hak eden bir cihaz. Herkese tavsiye ederim. Gidip Sony Philips Samsung ların 1024 X 768 panel plasma larına aynı fiyat verilirmi sizce? Cihaz resmen full hd 1920 X 1080 çözünürlükte sorunsuz titreşimsiz parlak keskin çalışıyor. Cihaz avrupa üretimi. Hitachi zaten japon. Alacaklara tavsiye ederim.

• ips mva pva tarzi panel teknolojilerden hangisi kullanıyor acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

1-Bu panel FULLHD dir,ayrıca peneller teknik olarak 1920X1080pixel olursa zaten FULLHD işlerler,yoksa
    neden böyle pahalı panel yapıpta 1080p destekli olmasın

3-Hitachi nin bu serisi ilk piyasaya çıkardığı ve ucuz bir seri olan "deneme" panelidir!!!

Belki bilmiyor olabilirsiniz Hitachi dünyada en büyük PDP üreten 2.ana üreticidir(FHGroup olarak[Fujitsu-Hitachi])
    Hitachi artık LCD işinede girmiştir ve LCD panellerde ürtemeye başlamıştır,bu sizin bahsettiğiniz panel sıradan bir TV dir
    Asıl baba cihazları daha çok yeni piyasaya çıkmıştır bunlar 0,74" kalınlıktaki süper paneller(W000 serisi olanlar)
    ve EEFL paneldirler, ebatları şimdilik 32"-37" ve 42" tir çok pahalı bir üründür ve üst gelir kesimine hitap eden TV olarak çıktı!şimdilik
    sadece USA/Canada ve Japan pazarlarında bulunuyor(Aralık ayında çıkmıştır)

4-L42VP iddalı olmayan bir ucuz paneldir notu ortalama 7/10 dur(7 not düşük kabul ediliyor artık)
    Ancak fiyat/performans olayı dünyanın her yerinden yapılmaktadır,dolayısıyla bu ürünede bu gözle bakarsanız piyasada
    elbette iş yapabilir,İngilterde ortalama $ 1200/1300 satılmaktadır

++
    Selam

Yani sonuç olarak üstad bu ürün için düşünceniz nedir. Neler yapılabilir? Neler Yapılamaz? Ne tür eksileri olabilir. Açıkçası Samsung LE40M87BD almayı düşünüyodum bununla arasında uçurum denebilecek bir fiyat farkı var.

• Bu ürünün ingilteredeki Fiyatı 650-800 pound arasıdır.Almanyada ise 1250-1650 arasıdır.Yurtdışında bu ürünün tutulmaya başaldı.Nede olsa japon malı vede Full hd .Eleştirilen tek konusu ise Siyah Renkteki performansı.Ben bu ürünü alacagım haftaya.Gidip kazık Fiyata diger Markaları alacagıma bunu alırım daha iyi.
  • Bende dün gidip aldım demirhome da pc bağlantısıyla 720P transformers filmini izledim. Siyah renk performansı bana eleştirildiği kadar kötü gelmedi gayet güzel... En çok şaşırdığım ise arkadasımın SOny LCD sinde kayan yazıların blur mode da akıyo gibi olsada bu lcd de cok rahat okunuyor camurlasma yok ... bugun bir önizleme yapıcam detaylari sizlere aktarırım :)
  • ben de geçen hafta demirhome a 42pv7 almaya gitmiştim, dükkandan hangi cihazla çıktım dersiniz? Bu fiyata full hd, bana çok uygun geldi.
    hemen ertesi gün getirdiler kurdular, cihazı duvara astırdım, kutusundan askı aparatı çıkıyor, ekstradan askı aparatı almaya gerek yok. Tv ye 7 m uzaklıktan bakıyorum görüntü çok güzel.
    Sonra PC girişinden yine kutusundan çıkan kablo ile Notebook bağladım, görüntü yine mükemmel.
    DVD izlerken de görüntü çok güzel. 2x8 W hoparlörlerden çıkan ses oldukça iyi, illaki home sinema alınması gerekmiyor.
    Şimdi bir an evvel bir Full HD DVD alıp bakmak istiyorum.

Cihazı herkese hararetle öneririm. Selamlar
  • Bu fiyat civarına 42 full hd lcd arayanlar TOSHIBA 42X3000 FULL HD LCD TV ye de baksınlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

Bu fiyat civarına 42 full hd lcd arayanlar TOSHIBA 42X3000 FULL HD LCD TV ye de baksınlar.

Hiç şüphen olmasın toshibayla kıyas kabul etmicek bir panel ;) bu fiyata fullHD almayı düşünenler birşeye bakmasınlar direk gidip bu paneli alsınlar...
    Toshibayla ilgilide biraz review okusunlar almadıkları için kendilerini şanslı sayarlar
  • yalnız vga d-sub çözünürlüğü 1360X768 alacak arkadaşlar buna dikkat etsin herkes hdmi lı pc ya da notebook bulamayabilir 1:1 pixelmapping olmayacağı için pek verimli olmaz belki hd-ready v.s. ibarenin nedeni de bu olabilir her bağlantıda 1920X1080 veremiyor panel gerçi philips te filan da böyle paneller var hitachiyi suçlamak anlamsız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 22 Ocak 2008; 11:36:32 >
  • Şu an zaten piyasa vga üzerinden 1920X1080 çözünürlük alabileceğiniz bir cihaz yok. Philips in en üst modellerinde bile vga girişi olmadığı gibi sadece hdmi üzerinden 1920 X 1080 çözünürlük alınabiliyor. 1920 X 1080 çözünürlük kullanacaksanız HDMI şart.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.