Şimdi Ara

Histon proteini nerede üretilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Histon Proteini: Üretimi ve Önemi

Hücre çekirdeğinde bulunan önemli protein gruplarından biri olan histon proteinleri, DNA'nın paketlenmesinden ve düzenlenmesinden sorumludur. Bu proteinler, DNA'nın hücre bölünmesi sırasında eşit olarak dağılmasını sağlar.

Histon proteinleri, ökaryotik hücrelerin çekirdeğinde sentezlenir. Spesifik olarak, histon genleri transkripsiyon sonrasında sitoplazmada bulunan ribozomlarda çevrilir. Çevrildikten sonra histon proteinleri, çekirdeğe taşınır ve burada DNA ile etkileşime girer.

Histon proteinleri, DNA'nın etrafına sarılma özelliğine sahiptir. Bu sarma, DNA'nın yoğunlaşmasını ve paketlenmesini sağlar. Histonlar, kromozomların oluşumuna da yardımcı olur.

Histon proteinlerinin üretimi, hücre bölünmesi için gereklidir. Hücre bölünmesi sırasında DNA eşlenir ve yeni hücrelere dağıtılır. Histonlar, DNA'nın eşit olarak dağılmasını sağlayarak genetik bilginin korunmasına yardımcı olur.

Histon proteinlerinin üretimi ayrıca gen ifadesinin düzenlenmesinde rol oynar. Bazı histon modifikasyonları, belirli genlerin transkripsiyonunu aktive edebilir veya bastırabilir. Bu nedenle, histon proteinlerinin üretimi, hücresel süreçleri ve gelişimi kontrol etmede önemli bir rol oynar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ?

• DNA nın S evresinde çekirdekte üretilir diye biliyorum.

• Celciusavogadro kullanıcısına yanıt
    Yok hocam çekirdek diye biliyordum ben de lakin çekirdek değilmiş.

• ?

• sitoplazma

• Çekirdekte aktif ribozom olmadığı için sitoplazmada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Floemde Mineral Taşınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütün proteinler ribozomda üretilir diye biliyorum ben. Üretildikten sonra çekirdeğe gönderilir ve DNA zincirlerinin birbirine tutunmasında işlev görür
  • Cekirdekcikte bence..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap veren herkese teşekkür ederim.

• Ribozom kardesim

• kartal1500 kullanıcısına yanıt
    Orası tamam endoplazmikteki ribozom mu?Sitoplazmada ki mi? Mitokondri mi?

• endo bence
  • Hacı Cekirdektekini sitoplazmadaki ribozom üretiyor olmalı. Mitokondrinin DNA si zaten halkasal ve mito. zari cok dar oldugu icin proteinlerin girisi cikisi imkansiz

• kartal1500 kullanıcısına yanıt
    Başka yerde histon var mı? Sadece dna nın içinde değil mi? Birde mitokondrinin ribozomu mu diye sordum

• Çekirdek dış zarındakidir bence

• Cekirdekcik kesin bilgi kardesim

• lizozom,e.r,golgi ve plazma zarı proteinleri E.R üzerindeki ribozomlarda üretilirler..Çekirdek,kloroplast,peroksizom ve mitokondriyal proteinler ise sitoplazmadaki serbest ribozomlarda üretilir..Bu ağır bir bilgi arkadaşlar ben tıp fakültesinde öğrendim bu sene sanmıyorum sorumlu olduğunuzu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.