Şimdi Ara

HİSTAMİN ARTARSA Mİ AZALİRSA Mİ ODEM OLUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Histamin tamam kilcal damar geciskenligini artiriyor da,kilcalin icine olan gecisi mi artiriyor yoksa,disari mi yani doku sivisina olan gecisi mi artiriyor?Kafam karisti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 4 Mayıs 2017; 21:42:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• azalırsa ödem yapar diye biliyorum

• chandler1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bir sorunun bir sikkiydi da ben baska bi sikki yaptim soruda hangisi odem olusturmaz diyordu,ben kan proteinlerinin azalmasi diye bi secenek vardi onu isaretledim,yogunluk azaldigindan damar icine fazla su alinamayip doku sivisinda odem olusur diye dusundum.Buna ne dersin?

• hocam kan proteinlerinin azalması ödem yapar haklısınız. eğer yapmaz diye geçmişse kitapta hatalıdır. meb kitabında da aynı şekilde ödem olur diye geçiyor

• chandler1978 kullanıcısına yanıt
    O zaman histamin artarsa odem olur hocam,su an elimde cevap anahtari olmayan bi denemenin sorusuydu bu hocam.

Histamin artarsa kilcal damar gecirgenligi artiyor evet ama bence disari olan gecis artiyor ve odem yapiyor,soruda histamin azalirsa dedigi icin bence yanlis secenek o olmali.

• aynen biyerden de baktım şimdi haklısınız hocam. şu ödem konusunu 11. sınıftan beri yapamıyorum zaten

• Hocam damar geçirgenliği artarsa doku sıvısına sıvı geçişi olur o yüzden ödem artar diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oran neden artar neden düşer
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam histamin kılcal damar geçirgenliğini arttıran bir ntdir. Damar dışına madde geçişini arttırdığı gibi, damara geçen madde miktarını da arttırır.
    (Artarsa ödem yapar)

Ödeme sebep olan temel sebepler ise toplardamar kapaklarında oluşan sorunlar ve kanın protein miktarının değişmesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel027 -- 4 Mayıs 2017; 22:8:38 >
  • Tıp 3. Sınıf öğrencisiyim. Histamin daha çok alerjik reaksiyınlarda tepkinin baş rolünü ynar ve damar geçirgenliğini, o bölgedeki damar kalınlığını artırır. Alerjik reaksiyonlardan aklına gelsin. O bölge şişer, kızarır. Bu yüden anti histaminik ilaçlar verilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.