Şimdi Ara

## HIS'in Radeon HD 4850 Modeli Detaylarıyla Ortaya Çıktı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## HIS'in Radeon HD 4850 Modeli Detaylarıyla Ortaya Çıktı  ##

AMD-ATi'nin grafik kartı üretiminde önde gelen partnerlerinden biri olan ve özellikle ICEQ serisi ekran kartları ile tanınan HIS'in Radeon HD 4850 tabanlı yeni modeline ait detaylar belirdi. Firmanın yeni ekran kartı tahmin edebileceğiniz üzere hem saat hızı hemde genel tasarım olarak AMD-ATi'nin referans değerlerini esas alıyor. 256-bit bellek veri yoluna ve 512MB GDDR3 belleğe sahip olan ekran kartı 480 adet paralel işlem birimiyle donatılmış durumda. Tek slot tsaaırma sahip olan kart Crossfire teknolojisini de desteklerken 6-pin'lik ek güç girişiyle birlikte geliyor. 55nm üretim teknolojisi ile hazırlanan RV770 Pro gpu'su üzerine inşa edilen model, PCIe 2.0 ve DirectX 10.1 teknolojilerini de desteklemekte. Yüksek tanımlı videolar için UVD teknolojisi üzerinden donanımsal hızlandırma da yapabilen grafik kartını HIS'in Haziran ayı içerisinde kullanıma sunması beklenirken fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor fakat AMD'nin resmi sunum dökümanında HD 4850 için "yaklaşık" 229$ ibaresinin geçtiğiniz de biliyoruz. Tabi fiyatların üretici ve model özelliklerine göre değişkenlik gösterebileceğini de hatırlatmakta yarar var. Bu arada HIS muhtemelen HD 4850'nin ICEQ versiyonunu da hazırlayacaktır.

## HIS'in Radeon HD 4850 Modeli Detaylarıyla Ortaya Çıktı  ##

## HIS'in Radeon HD 4850 Modeli Detaylarıyla Ortaya Çıktı  ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 31 Mayıs 2008; 15:48:51 >

• evet kartlar cikti demekki simdi bir de prformanslari gorsek cok iyi olur herkez 8800GT yi gecse diyor ama ben pek zannetmiyorum ama ins gecer ddr3 lu modelin gececegini sanmiyorum ama GDDR5 ne yapar orasini bilmem

haber icin tsk ler hocam
  • 3850 ile aynı görünümde haber için sağolasın fx57

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Berk__ -- 31 Mayıs 2008; 15:48:25 >
  • mubarek tekir gibi yatay orda
  • işte önümüzdeki sezonun en çok satılacak kartı... ama kartın fiyatının düşmesi için biraz beklemek lazım... yok eğer 8800GT'yi geçemezse zaten 8800GT alınır... (mantık olarak)
  • Şu ATİ referans tasarımda adam gibi bi soğutma yapmadı gitti bu adamlar görmüyormu bu soğutucularının işe yaramadığını ,yap adam gibi soğutucu milleti ek maliyetten kurtar.Öğrenmişler bi kıytırık soğutucu tasarımı tutturmuşlar gidiyor.bari soğutucuyu koymayın fiyatınıda aynı oranda düşürün herkes istediği soğutucuyu taksın yaw

Bide bu sağutucu tasarımını yapan mühendisleri neden çalıştıyorlar boşuna ,zaten her çıkan karta aynı soğutucuyu kullanıyorlar yeni tasarım yapmıyorlarsa ne işe yarar bu arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfturk -- 31 Mayıs 2008; 17:15:28 >

• teknoloji farkı baska hiç birsey yok gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: erberkylmz03

3850 ile aynı görünümde haber için sağolasın fx57

ne bekliyordun kartın üstüne lunaparkmı kurmalarını

kart çıktı çıkıcak walla patlıycam yeter yahu çıkartın haberli ole yollayın

• 4650 yi de görmek istiyoruzzz 256 bitle gelme ihtimali 9600 gibi orta seviyeye artış getirsin istiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolfturk

Şu ATİ referans tasarımda adam gibi bi soğutma yapmadı gitti bu adamlar görmüyormu bu soğutucularının işe yaramadığını ,yap adam gibi soğutucu milleti ek maliyetten kurtar.Öğrenmişler bi kıytırık soğutucu tasarımı tutturmuşlar gidiyor.bari soğutucuyu koymayın fiyatınıda aynı oranda düşürün herkes istediği soğutucuyu taksın yaw

Bide bu sağutucu tasarımını yapan mühendisleri neden çalıştıyorlar boşuna ,zaten her çıkan karta aynı soğutucuyu kullanıyorlar yeni tasarım yapmıyorlarsa ne işe yarar bu arkadaşlar.

standart bir sogutucudan beklentilerin cok yüksek sanırım.bendeki 3870 de masaüstünde 70 derece iyi bir soğutucu aldırmak için standartların düşük olması gerek bunu cok takma çünkü hiç bir zaman degismeyecek.

• Bu kart 229$ olacakmış. Eğerki şu anda 182$ a inmiş olan 8800GT'yi geçemezse çok yazık olur pek satmaz.
  • quote:

gorunusun ne onemi var onemli olan 8800gt yi geçip geçemediği...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssonerb

quote:

Şu ATİ referans tasarımda adam gibi bi soğutma yapmadı gitti bu adamlar görmüyormu bu soğutucularının işe yaramadığını ,yap adam gibi soğutucu milleti ek maliyetten kurtar.Öğrenmişler bi kıytırık soğutucu tasarımı tutturmuşlar gidiyor.bari soğutucuyu koymayın fiyatınıda aynı oranda düşürün herkes istediği soğutucuyu taksın yaw

standart bir sogutucudan beklentilerin cok yüksek sanırım.bendeki 3870 de masaüstünde 70 derece iyi bir soğutucu aldırmak için standartların düşük olması gerek bunu cok takma çünkü hiç bir zaman degismeyecek.

Beklentilerim yüksek olması normal çünki hem para ver kartı al sonra ısınıp takılmalar oluyor diye git bide 50-60 ytl ver soğutucu al sence bu normalmi madem soğutmuyo düzgününü tasarlasın ATİ yoksa 300 ytl lik kart HİS ICQ serisi fanla satıldımı 400 ytl yi buluyor. Ben 300 ytl ye 3870 aldım 10 gün sonra gittim 70 ytl verim bide ZeroTherm GX 815 soğutucu aldım.Normal tasarım soğutucu öyle boşta duruyor.Madem kendileri yapamıyor.Firmalara soğutucusuz göndersin onlarda kendi soğutucuların takıp adam gibi fiyatla satsın.HIS ATİ nin referans tasarımını alıp fanın ortasına HIS yazıp bide kutulayınca ha tamam bunu HİS yaptı oluyor.MSI ve SAPPHİRE de aynı şekilde bu resmen bizi kandırmaktan başka bişey değil.Kutu içerikleri biraz farklı geri kalan herşey aynı yazık yani

• bu kartın 8800GT yi geçmesi bariz değilmi?
    eğer büyük bir farkla geçmesse yine yazık olur ati'ye
  • Bence 8800GT yi geçecek çünkü fiyatı 8800gt nin üstünde
  • quote:

Kartın soğtucusu kötü değil. Fan hızını %50 ye getirdiğinizde ses çıkmıyor ve gayet de güzel soğtuyor. Görsellik fiyatı da etkiler. Bu kadar takılmamak gerek.

Bu kart 8800GT yi geçemeyecek gibi. Geçecek kartın testleri şimdiye kadar çıkardı. Hayırlısı

• 3850 kulandım bu fandan vardı üzerinde herşeyine kadar aynı , asla soğutmuyor %50de dahi 80C yi buluyor oyunlarda, üstelik birde şimdi yaz geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rizeli55

Bence 8800GT yi geçecek çünkü fiyatı 8800gt nin üstünde

işallah o zaman alırım bak.Sabretmekten gına geldi
  • ne 8800gt si 9800gtx e bile yaklaşır saat hızı düşürülmüş 4870 işte oc edersin al sana atinin son gen şampiyonu
  • quote:

3850 ile aynı görnümde olunca noluyo?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.