Şimdi Ara

His hd4850 %100 load 100+ Derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda fan hızı ayarlarını bende yaptım %70 e getirdim ama gpu %90+ kullanılınca 100+ dereceleri gorüyor. Masaüstünde 60 lara kadar düşüyor.Ama 100+ normalmi hd4850 için 80+ yı gormemek için ne yapmalıyım.Ne almalıyım.Işlemci fani 900rpm de donüyor ve işlemci 45 i geçmiyor bütün sesi ekran kartı çıkartıyor.Ati neden adam gibi bi soğutucu koymamış bu karta :S.Bu kadar ısı normal diyorlar bu ısıyı düşürmek içinde anormal derecede ses çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 12 Ekim 2008; 21:51:35 >

• fanı %100 yap
  • %100 yaparsam komşular şikayete gelir. "Bu ne gürültü Kardeşim" derler.Oynadıgım oyunda RF yani crysis falan da değil.
  • %70 için normal değil bendede his hd4850 var stok fanı %50 yapınca max 80c görüyordu
  • Hocam fan alabilirsiniz.

Titan Twin Turbo = 45YTL

Akasa Vortexx Neo = 60YTL

Arctic Cooling Accelero S2 ve bunun için fan = 58 YTL

(fiyatlar: teknofiyat.com)

Birkaç tane daha var ama bazılarının fiyatları aşırı yüksek, bazılarıda çok iyi performanslı değil.

Bana sorarsan Akasa Vortexx Neo al derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: MAJESTICA

%100 yaparsam komşular şikayete gelir. "Bu ne gürültü Kardeşim" derler.Oynadıgım oyunda RF yani crysis falan da değil.

walla o kadar komiksinki kardeş 110 derece hiç normal değil sen en iyisi fan hızını sonuna kadar çıkar komşulara dersin evde tadilat var

• Alet masaüstünde 75 lerde ya :S sinir sinir.Yandaki kapağin üstündeki fanin kablosu koptu o çalışmıyor şuan.Ondan bu kadar oluyor olabilirmi.
    ark.ın yazdığı fanlardan birini alırsam max kaç dereceyi gorücek bu kart.Bu kartı eşe dosta onermicem olmuyor bole ya 350ytl para saydık uraştiğimiz şeylere bak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu 70 derece!!!
    15 yıl önce açıldı
    Rx 7900 xt boşta 55-60 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ati neden adam gibi bi soğutucu koymamış bu karta :S

Maliyet... nVidia da 8800 GT'ye dandik bir soğutucu koymuştu. F/P manyağı(neye göre) şeklinde çıkan kartlardan beklenecek şeyler.

%70 fanla 110 derece mi gördünüz, grafik işlemci yükünün %90'lara çıkmasıyla? 4850 soğutmasından bile beklenmeyecek kadar fazla mı, yoksa 4850'nin soğutmasının nasıl olduğunu mu unuttum ben?

Nasıl bir ortamda çalıştırıyorsunuz kartı?

Gerçi siz her durumda soğutucuyu değiştirin ama, merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Ekim 2008; 16:10:16 >
  • oda o kadar sıcak değil.Kasa 620w 1 önde 1 arkada fan var.Daha takviye mi yapmalıyım 3-4 tane daha 12cm lik.Mutfaktan kokular geliyor acaba diyorum bu kartmı yanıyor.açıyorum bakıyorum.

Bu sıcaklıgın sebebi ekran kartını full performansa ayarlamış olmam olabilirmi ?

Yan kapaği açtım 0 gpu kullanımında sıcaklık şu şekilde.

http://img252.imageshack.us/my.php?image=12889778es1.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 12 Ekim 2008; 16:29:21 >
  • hocam kartta bi sorun var fazla oc yapmaklada oluyor zamanla böyle garantiye götürün
  • ben oc falan yapmadım ki.Nedir bu boyle anlamıyorum boşta 60 derece %100 yüklenince 105 derece falan.
  • Ya kasanda bi anormallik var yada ekran kartı üretim hatası...110 derece ne demek 2 adet 4870 in toplamı o kadar üretebiliyor
  • ya valla sıkıldım ben ya.Default ayarlarda 84 derece oyunda değilim.Pişman oldum bu kartı aldığıma ya :S
  • 110 derece ekran kartlarında normal değer değil
    normal diyenler olur
  • kart alev alacak 110 derece yanıyor kart
  • neden bu bole anlamıyorum yaw.Kasada dediğim gibi bi egzoz fan var bide önde rc690 ın fanı var takviye yapsam? bişiler düzelirmi.
  • bende

boşta 51c fan hızı %6 dolayısıyla hiç ses yok kartta

oyun oynarken 60c derecelerde takılıyo ve yine ses yok

Palit 4850 sonic değiştirme şansın varsa tavsiye ederim
  • öle bi şans nasıl olabilirki.. oyuna girip ss leri koyucam ama ilk bi driverını güncellicem ekrankartı ile verilen cd nin driverı 4-5 ay once almıştm pc yi.
  • hayır kasanın soğutmasına inanıyorsan ki en kötü kasa bile du değerlere ulaştıramaz kesinlikle teknik bi sorun yada üretim hatasıdır bence..Başka 4850 dene dicem onuda bulman zor olabilir bence kartı gerekli yere iade et...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espada1 -- 12 Ekim 2008; 17:48:31 >
  • Nükleer reaktör mü o kardeşim 110 derece ne demek, kışın soba niyetine kullanırsın o kasayı.

Defaultta 84 derece demişsin ya o kart sorunlu, ya da sen kasayı hava almayan bir yere koymuşsun. Oyunda bile 84 fazla gelir o karta.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.