Şimdi Ara

Hırsıza karşı önlem olarak kilit tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım şehir bisikletim için kilit arayışındayım. Bisiklet akşamları ya garajda ya da evde duracak bu nedenle gece için kilit gerekmiyor. Sadece sağa-sola, markete vs. gidince 2-3 saatliğine bisikletin çalınmasını önleyecek kilit çözümlerine ihtiyacım var. Hangi tür veya marka/model önerebilirsiniz. Yurtdışından da getirtebilirim.

• kilecerme kullanıcısına yanıt
    Özellikle büyük şehirlerde bisikletinizi 10 dakika başıboş bırakmak bile riskli. Hırsızlık işini profesyonel şekilde yapan canı çıkasıca şekilsizlerle dolu ortalık.
    Bu şartlar altında en kesin çözüm bisikleti hiç göz önünden ayırmamak. Katlanır serisi işte burada ilaç oluyor. Katlanır bisikletiniz yoksa ve mutlaka bırakmanız gerekiyorsa diğerlerine göre daha sağlam olan D-Lock (U-Lock da deniyor) ve zincir ikilisini kombine etmek faydalı.
    Abus ve Trelock bu konuda öne çıkan markalar. Fiyatları biraz tuzlu olsa da, bisikleti kaybettiğinizde ortaya çıkan maddi ve manevi kayıplara göre hayli ucuzlar.
    Bir D-Lock, bir zincir ve bir de cantların, selenin içinden geçecek 12mm telli uzun bir kilit caydırıcılık konusunda epey yeterli.
    Bütün bunlara karşın bisikleti çalmayı kafasına koyan birini durduracak bir kesin çözüm yok. En iyisi ortalarda bırakmamak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kilit isi biraz yaş . Bisikleti kadrodan bi yere kilitlesen janti , seleyi vs calabilirler . Kilidi kadro ile jant arasinda baglayip herhangi bi yere baglamasan bisikleti kucaklayip goturebilirler . Zaten kilide pek guven olmaz kilidi de sokup , kesip bisiklete binip gidebilirler. Ben ucuz bi kilit aldim markete , firina vs gidiyorsam bisikleti kilitliyorum ama yinede gozumun gorebilecegi yerde olmasina dikkat ediyorum. Eger bisikleti gormuyorsam kamera vs varsa onun gorus acisina kilitliyorum ama bu durumda fazla mesgul olmadan hemen isimi halletmeye calisiyorum . Bana kalirsa gideceginiz yer cok uzak degilse kilide vereceginiz paraya mahalle arasi bisikletcilerde felan eski bisikletler oluyor onlardan alin ucuza . Calinsa da dokunmayacak cinsden . Onada ucuz bi kilit alirsiniz .

• Hocam arkadaşlar doğru söylemiş bence üniversite kampüslerindeki gibi bisiklet için park yerine kilitleseniz neyse ama diğer türlü kilidin sadece caydırıcılığı olur.
  • Hocam bence hiç dışarıya kitlemeyin,hırsız kiliti kesemese bile üzerindeki çanta,aydınlatma ya da diğer aksesuarları alıp gidebilir.Hatta ve hatta sadece tekerleklerle,seleyi sökebilir.Bunun örneklerini çok gördük.En iyisi ya evinizde güvenlice dursun ya da yanınızdan ayırmayın.
  • Ben zincir ve asma kilit kullanıyordum iki tane çok ağır ve kadroyu çizdiği için yeni iki tane kilit aldım
    Bir tanesi motosiklet kilidinin bir küçük boyu
    Diğeri orta kalınlıkta şifreli kilit

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek tavsiyem bisikleti mümkünse eve çıkarın ve markete yürüyerek gidin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pahalı ama bunu tavsiye ederim bulabilirseniz tekerler ve kadroyu komple bağlayabilirsiniz ve güvenli.
    http://www.motosikletaksesuarlari.com/ABUS-205-200-COMBILOOP-LIME-MOTOR-KiLiDi_2337.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.