Şimdi Ara

Hint Bülbülü Destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu fazla uzatmadan hint bülbüller'i hakkında bilmediklerinizi ve ya bilmek istediklerinizi sorabilirsiniz. Bilgim yettiğince cevap vermeye çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: keskin niyo

    Merhaba arkadaşlar. Konuyu fazla uzatmadan hint bülbüller'i hakkında bilmediklerinizi ve ya bilmek istediklerinizi sorabilirsiniz. Bilgim yettiğince cevap vermeye çalışırım.

    Bizdede vardi 2 tane biri hemen öldü sonra yanina bitane daha aldik eski olan yuvaya sokmadi sonra alistilar derken eski olanda öldü kendi kendine öluyolar hemde olumleri cok sacma yuva talastan oldugu icin ayagi takilmis artik gına geldi birdaha kus almadım ne kadar tatlida olsalar 3-4 yil yasiyolar.En sonuncuyuda Pet Shopa bedavaya verdim canlidir sonucta birde parami aliyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostum. Biraz dikkat etseydin öyle olmayabilirdi. Aslında sende haklısın küçücük kuşlar ele avuca gelmez Ayak takılmaları falan senin elinden gelen birşey yok. Ama sonuçta hayvandır madem alıyoruz dikkat'de etmemiz gerekir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin niyo -- 10 Temmuz 2015; 22:44:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka mesaj yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hint bülbülünü ele alıştıran gördüm. 1 Hafta oldu alalı bir çift bakıyorum, sepette 2 yumurtaları var şu an. Acaba yumurtadan çıkan yavruyu alıp şırıngayla beslesem ele alıştırsam nasıl olur?
    Bir de, bunlara nasıl bir mama hazırlamalı? internette hep bebe bisküvisi, irmik, mısır unu, yumurta karışımı tarzı yazmışlar. Siz ne önerirsiniz?
  • cro magnon kullanıcısına yanıt
    Öncelikle belirtiyim benim hint bülbülü hakkında dediğim herşey doğrudur diye birşey yok sadece tecrübe ettiklerimi aktarıcam. Şimdi sorunuza gelince hint bülbülünü ele alıştıranlar nasıl yapıyor güven bana bende bilmiyorum benimkiler biraz hırçındı da diyebilirim hint bülbüllerini elde beslemeyi tavsiye etmem. Çünkü bir çok uzman da böyle söyler ve hint bülbülleri de nazik hayvanlardır deneyimli olunmadıkça kolay kolay elde büyütülemezlerdir büyük ihtimalle. Yumurtalara fazla dokunmamanı öneririm hatta gerekmedikçe hiç dokunulmaması gerek. Dişi yumurtaların üzerinde kuluçkaya yatacağından protein li yiyeceklere ihtiyacı olucaktır.
    1 haşlanmış yumurtayı, yarımda olabilir 1 kaç adet Petibör bisküviyle karıştırıp verebilirsin. Bu karışıma yeşillik falanda ekliyebilirsin ama kıvam ıslak ve yapışkan olmamalı. Dişiyi yumurtalar üzerindeyken fazla rahatsız etmemeye çalışmalısın korkup yumurtaların üzerine bir daha oturmuyabilir. Bunun dışında yapman gereken pek bişey yok. Biraz da internette araştırma yaparsan bilgilerine ilaveler yapabilirsin. Yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana Başka soruların olursa sorabilirsin elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin niyo -- 15 Ağustos 2015; 21:01:37 >




  • Muhabbet kusu veya bulbul almayi dusunuyorum.
    Genel olarak bülbüller ve özelde hint bulbulu nasil bir oda ortami ister, sicaklik, nem, ses, rüzgar, ışık nasıl olmalidir?
    Bakimi nasil olur genel olarak insana yakin midirlar yoksa pek sevmeye gelmezler mi?
    Kafes nasil olmalidir? Yukaridaki talas olayina karsi ne yapilabilir?
    Ciftinin fiyati ne kadardir?
    Dışarıya salarsak geri gelmesi icin nasil bir eğitim gerekir hic kus beslemedim
    Kışın dışarıya salabilir miyim?
    Koku yapar mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkür ederim. Şu anda sepetlerinde çok sayıda yumurta var ve gözlemlediğim kadarıyla dişi kuş genelde yemek içmek gibi şeyler dışında sepette oturuyor. Kafese kıl koymuştum sepeti komple ördüler içi zor görülüyor o yüzden. Her gün kafeslerine taze su koyuyorum suya girip kendilerini ıslatıyorlar arada sırada.
    1 yumurta, 1 çay kaşığı galeta unu, 1 çk mısır unu, 1 çk irmik, 2 adet bebe bisküvisini birazcık suyla ezip karıştırarak taze mama veriyorum her gün. Yumurtalara hiç müdahale etmiyorum, bakmaya da çalışmıyorum. Bana keyifleri yerinde gibi geliyor. Yavru elde edersem yazarım tekrar, edindiğim tecrübeleri de aktarabilirim belki ileride.
  • Kromatit, Önelikle soruna gelecek olursak hint bülbülleri bana göre öyle özel oda ortamı falan istemezler sizin oturduğunuz odanın sıcaklığı falan nasılsa onlara uygundur(ama kış gecelerinde kaloriferi sonuna kadar açarsanızda birazcık sıcak olabilir. Ama genelde oturulan oda onlar için de uygundur). Ses olarakda gene bulunduğunuz ortamda neyse o olmalı. Işık da aynı şekilde. Ama rüzgar konusuna gelince biraz dikkat etmek gerekir çünkü cereyan yapan yerler sadece hint bülbülü değil birçok kuş için bile tehlikelidir hastalanabilirler bu yüzden cereyan yapmıyan yerlerde kafeslerini yerleştirin. Bakımı kolaydır özel ilgi falan genelde istemezler. Ve insanlara da pek yakın oldukları söylenemez(eğer ele avuca gelecek kuş istiyorsanız muhabbet kuşunu tercih etmelisiniz). Normal boyutlarda bir kafes bir çift hint bülbülü için yeterlidir. Eğer bülbüller için alıcaksan kafesin telleri dikey olabilir(yatay da olmasının bi sakıncası yok tabi)Ama muhabbet kuşu beslenilecekse kafesin telleri yatay olmalı çünkü muhabbetler kafesin tellerine tırmanmayı severler. Yuvaya talaş olayına gelince de, ben kurutulmuş yeşillik koymuştum(Yeşillik derken de marul falan deil tabikide normal dışarıda bulunan çimen gibi şeylerden)Bazıları Telyiz, kendir falan da konulabilir diyor. İnternette araştırırsan yuvaya ne konulacağı hakkında bilgi edinebilirsin. Çiftinin fiyatı ise 30 TL civarı dır genelde. Dışarıya salma konusu ise ben hiç açık alanda denemedim sadece oda da salıyordum. Gelmeleri de biraz zor oluyor tabiki de. Eğer kafesin yerini fazla değiştirmezseniz(muhabbet kuşları gibi) odada bırakınca kafesin kapısını açık bırakın kendileri girebilir. Eğer girmesse de tek çare kendiniz koymak. Ama fazla korkutmamaya çalışın sonuçta hayvan yazık. Kışın dışarıya neden salıcaksın ki soğuk hava da zaten nazik hayvanlardır üşürler, Hastalanabilirler dikkat et. Bide koku meselesine gelince pek kokusu yoktur. Ama kafes ve altlık arada temizlenmeli.

    cro magnon, Tebrik ederim doğru yoldasın. Yazdıklarına göre anlaşılan benden iyi bakıyorsun kuşlara Devam et inşaAllah iyi yavruları olur kuşlarının.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin niyo -- 26 Ağustos 2015; 10:43:04 >




  • Merhaba benim hint bülbülüm galiba kör oldu veteriner birşey yapabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.