Şimdi Ara

Hint bülbülü almak istiyorum, yardımcı olur musunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kuşları çok seviyorum ama daha önce hiç kuş beslemedim. Yani hiç deneyimim yok ve tecrübesi olan bir tanıdığım da yok. Hint bülbüllerini(Zebra İspinozu) çok beğeniyorum ve beslemek istiyorum. Bana nasıl bir kafes almam, ne ile beslemem, nasıl bir ortam sağlamam konularında yardımcı olabilir misiniz? Özellikle nelere dikkat etmem gerekir? Bir tane alsam yeterli olur mu, çift şeklinde mi alayım? Kuşun hasta olup olmadığını, cinsiyetini nasıl anlarım? Sitede yaşıyorum, sesler komşularımı rahatsız eder mi? İlk kez besleyeceğim için sizce Hint bülbülü doğru bir karar mı?
    Şimdiden herkese teşekkürler...

• Hahah kimse iplememis seni :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm oyuncakları olsn kafes orta boy snra ztn petshoplarda h.bülbülü 20-25tl al bnce :)
  • petshop sahibinden önerileri al onlar söylerler sana şöyle yap diye daha sonra herhangi bi sorun yaşarsan sorarsın buradan
  • Teşekkür ederim yardımlarınız için :)
  • Hint bülbülleri çok agresif ve çok sinirli oluyorlar bakması kolay bir cins ama agrasif oldukları için erkekler dişilerini öldürebiliyorlar. Ben en son petshopa verdim elimde kalan hint bülbüllerini şu anda muhabbet ve kanarya besliyorum.
  • 1 cift bülbül 1 ayda 8 yavru verdi satayım dedim 5 tl den alıyorlar müşteriye satış 15 tl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de muhabbet kuşu aldım, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

1 cift bülbül 1 ayda 8 yavru verdi satayım dedim 5 tl den alıyorlar müşteriye satış 15 tl

Hocam nasıl başardınız bunu ? bende besliyorum 1 çift . aldığımın ertesi günü yuvada bir yumurta gördüm ertesi gün kırmışlar. bir daha da yumurtlamadı dişi kuş.verdiğiniz gıdalar ile kafesin konuundan bahseder misiniz biraz ?

• fayntenksendyu kullanıcısına yanıt
    kuşu karanlık bir odaya koy fazla ısık almasın gölge olsun odaya fazla kişi girmez ise yumurtayı kıskanıp kırmaz 5 ile 6 adet yumurta yapar hepsini cıkarır 15 günde normal boya ulaşır 15 gün sonra tekrar cifleşir tekrara yumurta yapar. pek para etmiyor 5 tl den zor alıyor cünkü satılmıyor muhabbet kuşu gibi. arkadaşımın 150 adet cift muhabbet kuşu var yetiştirip satıyor yavrusu 20 25 50 60 80 90 yavrunun rengine göre değeri artar ama bülbüllerde bu böyle değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 16 Temmuz 2013; 19:11:16 >
  • salonda gümüşlüğün üstünde duruyor.ek besin olarak ne veriyorsunuz hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fayntenksendyu -- 16 Temmuz 2013; 19:17:32 >
    yumurta için alcıdan yapılma gagataşlarından al besin bildiğimiz kuş yemi + mevyede verebilirsin herşeyi yerler dışardaki serceden farkı yoktur .kakaolu cukulata verme sakın ölür bisküvi ekmek bunları rahatca yer ve kuşu rahatsız etmeyin fazla yem su vermek için gidin yanına başka odaya koy
  • o gaga taşından var. kalamar kemiği diyorsnuz galiba. aslında dediğiniz her seyi yapıyorduk ama neyse hayırlısı artık. son olarak yuva malzemesi ne kullaniyorsunuz ?

kanarya yuvası sebet ve samanı var ondan alın içine atın o yuvayı kendine göre öğrer.ve her kuş anlaşamaz birbiri ile biraz zaman verin
  • Öncelikle çift almalısın.Kafes zaten klasik enine geniş bi kafes oyuncaklati bol olsun.fakat çok hareketli olduklri icin kafesin icini oyuncaklatla doldurma.Ama ilk defa kuş besliceksen muhabbet kuşu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.