Şimdi Ara

'Himedia Q5 Smart TV Box' ANAKONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.100
Cevap
16
Favori
81.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

* Cihazın fiyatı 269TL ye düşmedi , yine 299TL den satılıyor ancak gittigidiyor un bonusa verdiği %10 parapuan nedeniyle bonuscard ile ürünü alanlar %10 bonusu düşünce 269TL ye geliyor.

* Cihazın şuandaki ciddi yazılımsal tek eksiği , 3D Halfsbs filmlerde puslu ve gölgeli göstermesi.
    Himedia bu sorunu yeni yazılımlarla çözeceğini söylüyor.

* Marketteki oyunların birçoğu tablet ve telefonlar için yapıldığı için android box cihazların bu tip oyunlarda sorun çıkarma olasılığı daha fazla.
    Ancak zamanla bu cihazlara gelen yazılım optimizasyonları ve bu oyunu yapanların çıkardığı güncelleştirmeler ile bu sorunlar ortadan kalkıyor.
    Örnek olarak bundan 2-3 ay önce oynayamadığım birçok oyunu şuan Q5 ile sorunsuzca oynayabiliyorum.

* Futubox olayı şuanda çalışıyor ancak şifreyi paylaştığımız biri veya birileri , futubox servis menüsünü resetleyip , bize ve diğer kullanıcılara sürekli sorun yaşatıyor.

* Kumanda beklentinizi karşılamıyorsa , dışarıdan bir usb mouse + klavye bağlayıp kullanabilir veya HiControl ve HiShare uygulamalarıyla çok rahat kullanım ve yönetim yapabilirsiniz.

* Cihaz ısınıyor gibi gözüksede aslında ısınmıyor , içinde fan olmadığı için pasif soğutucu içindeki ısıyı emip dıştaki aliminyum alaşımlı kasaya veriyor. Elinizle kasaya dokunduğunuz zaman bir ısınma hissediyorsunuz ama bu tamamen , içerideki ısının pasif soğutucu tarafından dışarıya absorme edilmesi. Fan olmadığı içinde tozlanma olayı çok az olur.

* Tarayıcı gerçekten çok hızlı , bendeki 4 çekirdekli bilgisayarın tarayıcısından daha hızlı çalışıyor.

* Cihaz mükemmel olmayabilir ama piyasada satılan android boxların neredeyse tamamından çok daha stabil ve sorunsuz çalışıyor.
    15-20 tane bu tipte cihaz test etmiş ve kullanmış biri olarak bunu rahatlıkla söyliyebilirim.

* Gelelim cihazın en büyük esprisine , sorunsuz Mkv , Dvd.iso , bluray.iso oynatımı ve DTS-HD ve Dolby True HD desteği.
    Şu an satılan android boxların bir çoğunun bırakın HD ses desteğinin olması , DTS desteği bile yok.

* Altyazı sorunu yok , eğer sorun yaşıyorsanız altyazıyı farklı kaydet i seçip ( Aşağıda sağda ANSI olan yeri UTF-8 olarak ) kaydedin.

* Ağdan PC ye bağlanıp kablo ile 20GB lik filmleri bile sorunsuzca oynatıyor , Pc den cihaza bağlanıp hdd yi görmek için ağ ayarlarından samba servisini açmanız gerekiyor.

* Torrent performansı iyi , işin püf noktası kullandığınız hdd nin ext3 olarak formatlanmış olması. Bu cihazın bilinmeyen bir özelliği de NTFS e yazma özelliğinin olması. Piyasadaki bir çok android box , ntfs ye yazma özelliği yoktur. 3TB hdd leri desteklemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 19 Nisan 2013; 10:51:25 >

• Bilgilendirme için teşekkür ederiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mizuu yu kurdum mizuu da library yi nasıl tanımlayacağım. hdd deki filmlerin klasörler şeklinde gösterilmesini istiyorum. HDD deki filmleri klasör şeklinde göstermek için Mizuu dışında başka bir seçenek var mıdır? Himedia'nın hdd deki filmleri liste görünümü şeklinde göstermesi kötü olmuş. R6S deki klasör görünümü gayet iyiydi. Bunun dışında bahsedilen + özelliklere katılıyorum.
  • Torrentle ilgili hangi programı kullanıyosunuz? Ben stabil birşey bulamadım.
    Bu arada sambayı ayarlardan açtım ama dosya yöneticisinde aktif olmadı, başka bişey mi yapmak gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Torrentle ilgili hangi programı kullanıyosunuz? Ben stabil birşey bulamadım.
    Bu arada sambayı ayarlardan açtım ama dosya yöneticisinde aktif olmadı, başka bişey mi yapmak gerekiyor?

bende bu alet yok ama ben ttorrenti gayet güzel kullanıyorum Android'de. Pro versiyon tabii ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aTorrent Beta yazılımı ile 8Mbit internette torrent indirme:

'Himedia Q5 Smart TV Box' ANAKONU

Yalnız torrent ten önce cihazın ayarlarından , varsayılan depolama donanımları kısmından D veya E sürücüsünü seçmeniz gerekiyor.
    Zira C sürücüsü cihazın dahili belleğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 19 Nisan 2013; 12:55:12 >
  • 1 saat 41 ay nedir yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

* Ağdan PC ye bağlanıp kablo ile 20GB lik filmleri bile sorunsuzca oynatıyor , Pc den cihaza bağlanıp hdd yi görmek için ağ ayarlarından samba servisini açmanız gerekiyor.

samba ile ilgili detaylı anlatım yapabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicandemir73

quote:

2

samba ile ilgili detaylı anlatım yapabilirmisiniz

sambayı bilmiyorum. file Manager programları ve mizuu hakkında yazayım.
    klasörü paylaş deyin. gelişmiş ayarlardan da Everyone ekleyin. ister read ister read Write. sonra network Sharing Center ayarlarından, şifre korumayı kapatın. file Manager ve mizuudan Server eklenen ekleyin. umarım bu cihanda da çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kunter -- 19 Nisan 2013; 19:40:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samba dan detay diye birşey yok , ağ ayarlarından samba servisini aktive etmeniz yetiyor.
  • Futubox'a artık giriş yapamıyorum. Sorun bende mi? Yoksa genel bir problem mi?
  • Futubox en fazla iki gün devam etti ve malesef şimdi yok:((
  • PC den bağlantı ve şifre sorunu yok ama himediaQ5 de pass kabul etmiyor,nedeninide bulamadım.
  • usb'den DVD'yi görmüyor.....2 farklı marka usb dvd denedim, ikisinde de görmedi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakupbakir -- 21 Nisan 2013; 19:54:22 >
  • evet bende denedim, usb dvd'yi görmüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truecupper -- 21 Nisan 2013; 20:31:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vpmn34

PC den bağlantı ve şifre sorunu yok ama himediaQ5 de pass kabul etmiyor,nedeninide bulamadım.

şifre aynı (pm ile gönderildi) sadece bazen kullanıcılardan biri veya birkaçı ayarlar menüsüne girip , şifreyi resetliyorlar.
    bu resetleme olayını yapmazlarsa , sorun çıkmayacak.
  • quote:

quote:

PC den bağlantı ve şifre sorunu yok ama himediaQ5 de pass kabul etmiyor,nedeninide bulamadım.

şifre aynı (pm ile gönderildi) sadece bazen kullanıcılardan biri veya birkaçı ayarlar menüsüne girip , şifreyi resetliyorlar.
    bu resetleme olayını yapmazlarsa , sorun çıkmayacak.

Bence millet kendi şifresini oluşturmaya çalışıyor, sistemde bu yüzden resetleniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben, son zamanlarda almış olduğum en iyi cihaz olarak yorumluyorum,gerçekten çok çok memnunum hem görüntü,hem 5+1 ses hemde internet bağlantısı muhteşem,sebep olanlara çok teşekkür ederim,ufak kusurları pas geçiyorum(netten dizi seyrederken yada maç yayını açarken çıkan reklamlardaki kapatma (x) işareti çıkmıyor)
  • quote:

Ben, son zamanlarda almış olduğum en iyi cihaz olarak yorumluyorum,gerçekten çok çok memnunum hem görüntü,hem 5+1 ses hemde internet bağlantısı muhteşem,sebep olanlara çok teşekkür ederim,ufak kusurları pas geçiyorum(netten dizi seyrederken yada maç yayını açarken çıkan reklamlardaki kapatma (x) işareti çıkmıyor)

ilgili yayınları , browser üzerinden değil de (varsa) google playstore deki uygulamalarından çalıştırırsanız daha iyi verim alırsınız.
    bilhassa , digiturk play bu konuda iyi sayılır.
  • Ayrıca , tavsiye edebileceğim türkçe kanalları bulunduran ücretsiz bir uygulama :
    (34TV kanalı bulunmaktadır)

Uyanık TV :

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.makersoft.uyaniktv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 23 Nisan 2013; 10:49:35 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.