Şimdi Ara

'Himedia Q5 Smart TV Box' ANAKONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.100
Cevap
16
Favori
81.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Antutu ile cihaza performans testi yaptım 3500 aldı, normalmidir. Minix x5 6500 puan alıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: atm41

xbmc non versiyonu yuklerseniz calısıyor..
    altyazı desteği var buyukluk ve dıger ayarlar mevcut,

mx player altyazı sorunsuz oynatıyor bilginize...karakter tr seçildiğinde problem yok

xbmc non versiyonunu nerden bulabilriz. link yollayabilr misin ?
  • XBMC Resmi yükleme sayfası

http://xbmc.org/download/

adım adım resimli yükleme anlatımı

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO:Install_XBMC_for_Android
  • Xbmc kurdum ancak açılmıyor uyumlu değil diye hata aldım nasıl çözeriz bunu?

Birde mizuu yu kurdum mxplayer'i kurdum ama bu programlara harici hdd deki filmleri nasıl gösterebiliriz ekleme yapmaya çalıştığımda hdd gözükmüyor....
  • xbmc yüklemek isteyenlere :

1)https://code.google.com/p/xbmc-android/downloads/detail?name=xbmcapp-armeabi-v7a-debug-2013-03-03-no-neon-744f0fb8de2b470b1d9957be1105fd5d0a25b0af.apk&can=2&q= adresten xbmc yi indirin.

2) https://code.google.com/p/xbmc-android/downloads/detail?name=playercorefactory.xml&can=2&q= adresinden mx player ile videoları açmak için playercorefactory.xml dosyasını indirin.

3 ) XBMC Yİ kurun ve çalıştırın.

4) mxplayer i kurun.(google storedan).hw decoding ayarını yapmayı unutmayın.

4) DAHA sonra playercorefactory.xml dosyasını ''Android/data/org.xbmc.xbmc/files/.xbmc/userdata '' yoluna userdata klasörünün içine atın.

5) ARTIK XBMC DEN BİR VİDEO açtığınızda mxplayer çalışacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicandemir73 -- 14 Nisan 2013; 8:21:14 >

• Arkadaşlar merhaba;

Cihazı ben de aldım hiç bir sorun yaşamadan kullanıyorum. Tek bir sorum olacak. Digiturk playde dizileri izlerken konum bilgisi istiyor. Bu sorunu nasıl aşabiliriz? Var mı kullandığınız bir program vs?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

quote:

Orijinalden alıntı: Teacher

quote:

Orijinalden alıntı: kuzukardes

quote:

Orijinalden alıntı: frux

dual core 1.6 ghz işlemcili tableti hdmi çıkışından tv`ye bağlayınca aynı işi görmüyor mu?
    wireless kumanda ile komut da verilebiliyor.. Yalnız egreat R6S modelinin verdiği görüntü kalitesi, android media player`lara nazaran çok daha net ve canlı..

Görüntü kalitesinde playerlar arasında farklılık olması işlemci ile mi ilgilidir?

Gerçekten r6S gibi cihazlarla görüntü kalitesinde bariz farklar varmı.

Öyle ise pek anlamı kalmaz bunu almanın yanlışmıyım arkadaşlar...

Yok öyle birşey.

Yakında sipariş vermek istiyorum da şu sorulara cevap arıyorum

Neden Dune HD TV-303D yada "himedia Q10" değil de bu. Yada almışken Dune HD TV-303D yada himedia Q 10 mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 13 Nisan 2013; 23:52:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kuzukardes

quote:

Orijinalden alıntı: frux

dual core 1.6 ghz işlemcili tableti hdmi çıkışından tv`ye bağlayınca aynı işi görmüyor mu?
    wireless kumanda ile komut da verilebiliyor.. Yalnız egreat R6S modelinin verdiği görüntü kalitesi, android media player`lara nazaran çok daha net ve canlı..

Görüntü kalitesinde playerlar arasında farklılık olması işlemci ile mi ilgilidir?

Gerçekten r6S gibi cihazlarla görüntü kalitesinde bariz farklar varmı.

Öyle ise pek anlamı kalmaz bunu almanın yanlışmıyım arkadaşlar...

Yok öyle birşey.

Yakında sipariş vermek istiyorum da şu sorulara cevap arıyorum

Neden Dune HD TV-303D yada "himedia Q10" değil de bu. Yada almışken Dune HD TV-303D yada himedia Q 10 mu

himedia q10 ile q5 arasındaki tek fark harddisk kutusu, tüm donanım yazılım aynı.dune ise android değil ,dolayısıyla kıyaslama yapılamaz.Amaç media player ise dune al,ama internet uygulamaları ve canlı tv ile uğraşıcam hemde bir media player istiyorum dersen q5 al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicandemir73 -- 14 Nisan 2013; 8:26:02 >

• Arkadaşlar;

Xmbc,mizuu vs gibi programlarda harici hdd'yi nasıl gösteriyoruz bilen biri yardımcı olsun lütfen ?

Buldum (Kök dizin içerisinde /mnt klasörü altında çıkıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarman61 -- 14 Nisan 2013; 12:28:29 >
  • Q10 da ayrıca gigabit ethernet ve dokunmatik display var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

3TB Sata HDD bizim Q5 gösteriyor.
    Göstermemesi Root ile alakalı değil.

illaki rootlu yazılım istiyorsan , linkini veriyorum.

http://www.mediafire.com/download.php?9ae703c5jktomeo

Türkçe menü yü kendilerine verdik ama hernasılsa ispanyolca ile türkçe karışmış ve düzeltmeye çalışıyorlar.
    Sanırım 1-2 hafta sonra doğru bir şekilde türkçe menü ile çalışan bir versiyonu piyasaya sürerler.
    Zaten cihazlarda o aralıkta gelir.

hapsikoli , bu cihaz hem dts sesi çözüyor hem de pass thru yapıyor.
    Ayrıca DTS-HD ve Dolby-HD linsansına sahip nadir ( belkide tek ) android box.

bu yazılım rootlu ama cihazı rootlamıyor. cihazı root yapmak için bikaç işlem daha yapmak gerekiyor sanırım. bunun hakkında bir bilginiz var mı yok sa öğrenebilrseniz bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DNS ayarlarını bir türlü değiştiremedim...dns girebildiğim bir yer var ama olmuyor..nereden hangi yolu izlemem lazım??
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

DNS ayarlarını bir türlü değiştiremedim...dns girebildiğim bir yer var ama olmuyor..nereden hangi yolu izlemem lazım??

https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.mytechie.setDNS&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInVrLmNvLm15dGVjaGllLnNldEROUyJd

Set DNS denediniz mi bunu. Benim Samsung telefonda işe yaramıştı.
    Blackmart'ta prosu da var.

• HıMEDİA Q10

'Himedia Q5 Smart TV Box' ANAKONU

HIMEDİA Q5

Arkadaşlar şunu anladım ki aranızda bu cihazı kullanıpta 5+1 sistem bağlayan sanırım yok.Varsa da açıklama yapmıyor.Sancak Bilgisayar bir açıklama yapıyor ancak bir türlü kafamdaki soru işareti gitmedi.Şimdi ben bu aleti aldım ve elimde HD sesleri destekleyen bir ses sistemi var.O sistemin kendi playerını ıskartaya çıakrtıp bu aleti kullanmak istiyorum.Görülen o ki Q10 bu konuda daha gelişmiş.Bir kere USB3 var.Ayrıca 5+1 sistem için ayrı ayrı çıkışlar mevcut.Q5 te sadece optik çıkışı kullanabilirsiniz.Bu fotoğrafta açıkça belli.Yalnız HD sesleri almam için HDM-I üzerinden bağlantı yapmam gerekiyor bunu nasıl yapacağım orasını bilmiyorum ??? Yani HD sesler hayal gibi.Sistemin içindeki kendi playerını kullanmaya mahkum olucam gibime geliyor.Yoksa yanılıyormuyum ???

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: universteli

Arkadaşlar şunu anladım ki aranızda bu cihazı kullanıpta 5+1 sistem bağlayan sanırım yok.Varsa da açıklama yapmıyor.Sancak Bilgisayar bir açıklama yapıyor ancak bir türlü kafamdaki soru işareti gitmedi.Şimdi ben bu aleti aldım ve elimde HD sesleri destekleyen bir ses sistemi var.O sistemin kendi playerını ıskartaya çıakrtıp bu aleti kullanmak istiyorum.Görülen o ki Q10 bu konuda daha gelişmiş.Bir kere USB3 var.Ayrıca 5+1 sistem için ayrı ayrı çıkışlar mevcut.Q5 te sadece optik çıkışı kullanabilirsiniz.Bu fotoğrafta açıkça belli.Yalnız HD sesleri almam için HDM-I üzerinden bağlantı yapmam gerekiyor bunu nasıl yapacağım orasını bilmiyorum ??? Yani HD sesler hayal gibi.Sistemin içindeki kendi playerını kullanmaya mahkum olucam gibime geliyor.Yoksa yanılıyormuyum ???

Saygılar

Sorunuza cevap vermek için ses sisteminizin ne olduğunu görsel olarak görmek lazım.
    Paket ses sistemlerinde çok farklı ses girişleri ve çıkışları olabiliyor. Artı bu sistemlerin çoğunda hoparlörler player üzerinden dağıtılıyor.
    Yani player aynı zamanda amfi görevi görüyor.
    Sizin bu ses sistemine Q5'i entegre edip HD sesler alabilmeniz için ses sisteminizin üzerinde HDMI ya da optik giriş olması gerekir (çıkış değil)
    HD sesler önemli değilse diğer analog girişler de işinizi görür.

• Q10 daki Usb 3.0 sadece slave bağlanılar içindir. ( Yani Usb 3.0 HDD bağlamak için değil )
    Ses desteği olarak Q10 ile Q5 te bir fark yoktur , sadece Q10 da ekstra olarak kopmponent video çıkışı desteği ve gigabit ethernet vardır.
    Sizin ses sisteminizde optik veya koaksiyel ses çıkışı var ise 5+1 digital ses alabilirsiniz.

Tekrardan söylüyorum , HD ses alabilmek için amphi nin HD ses desteği olmalı ve Q5 i amphiye HDMI ile bağlamalısınız.
  • alacağım sistemde hd girişler var.Kafamdaki sistemlerden bir tanesi de şu Samsung HT-ES6550W

Genel Özellikler

5.1 Kanal
    Tepsi Deck Tipi
    1 Disk Kapasitesi
    800 watts Toplam Güç

Video Özelliği

3D Converter kullanılabilir
    BD Profili 5.0
    BD Wise mevcut
    1080p Video Geliştirme (DVD)

Oynatılabilir Disk Türü

3D Blu-ray mevcut
    Blu-Ray Video mevcut
    CD DA / CD-R / CD-RW mevcut
    DVD-Video / DV D±R / DVD±RW mevcut

Ses Özelliği

Ses Modları (DSP) x 8 ea
    Otomatik Ses Kalibrasyonu (ASC) mevcut
    Dolby Digital mevcut
    Dolby Digital Plus available
    Dolby Pro Logic II available
    Dolby Digital Plus mevcut
    3D Sound Plus Mevcut
    DTS mevcut
    DTS 96 / 24 mevcut
    DTS HD mevcut
    MP3 Enhancer mevcut
    Power Bass mevcut
    Smart Volume mevcut
    Dikey Surround mevcut
    Kullanıcı EQ Mevcut

Belirli Özellik

Crystal Amplifier Plus mevcut
    Vacuum Tube Amplifier Mevcut
    CD Ripleme Mevcut
    Tam Tarayıcı Mevcut
    Tümleşik Yerel Depolama
    Smart Hub

iPod

iPod / iPhone için geliştirilmiştir
    USB üzerinden iPod / iPhone
    iPod / iPhone Almaç Yuvası dahil

Kod Çözme Biçimi

AAC mevcut
    AVCHD mevcut
    HD JPEG
    JPEG mevcut
    LPCM mevcut
    MKV mevcut
    MP3 mevcut
    WMA / WMV (1 / 2 / 3 / 7 / 9) mevcut
    DivX, DivX HD Mevcut

Bağlantı

All Share mevcut
    Anyent+ (HDMI-CEC) mevcut
    ARC (Ses Geri Dönüş Kanalı) mevcut
    USB Host 2.0 Mevcut
    Bluetooth Mevcut
    Wi-Fi Direct Mevcut
    Kompozit Çıkışı mevcut
    HDMI Girişi 1 adet
    Ses Girişi 1 adet
    Optik Giriş 1 adet
    HDMI Çıkışı mevcut
    HDMI Koaksiyel Giriş 0 adet
    Yerleşik Kablosuz LAN
    Kablosuz Hoparlör Modülü dahil
    Kablosuz Hoparlör Hazır

• quote:

Q10 daki Usb 3.0 sadece slave bağlanılar içindir. ( Yani Usb 3.0 HDD bağlamak için değil )
    Ses desteği olarak Q10 ile Q5 te bir fark yoktur , sadece Q10 da ekstra olarak kopmponent video çıkışı desteği ve gigabit ethernet vardır.
    Sizin ses sisteminizde optik veya koaksiyel ses çıkışı var ise 5+1 digital ses alabilirsiniz.

Tekrardan söylüyorum , HD ses alabilmek için amphi nin HD ses desteği olmalı ve Q5 i amphiye HDMI ile bağlamalısınız.

Yukarıda verdiğim sisteme Q5 i HDM-I çıkış ile bağlamam HD sesleri almak için yeterli olur mu ???

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universteli -- 15 Nisan 2013; 11:33:07 >
  • @Sancak Bilgisayar

Bu ürün üreticinin internet sitesinde yok. 2.2 androidli 910A var ama Q5 yok. Nedeni hakkında bilginiz var mı?

EDIT:

Bunda yok
    http://www.himedia-tech.cn/en/index.php

Bunda Var
    http://www.himediatech.com/company.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYLINE GTR -- 15 Nisan 2013; 13:00:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SKYLINE GTR

@Sancak Bilgisayar

Bu ürün üreticinin internet sitesinde yok. 2.2 androidli 910A var ama Q5 yok. Nedeni hakkında bilginiz var mı?

EDIT:

Bunda yok
    http://www.himedia-tech.cn/en/index.php

Bunda Var
    http://www.himediatech.com/company.asp

ingilizce sayfaları güncelleştirmiyorlar.

http://www.himedia-tech.cn

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.