Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
5.265
Cevap
49
Favori
259.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fenerli34

quote:

Orijinalden alıntı: ahirzora

Kürdan yöntemini biraz açabilir misiniz?

verilen link ten yazılımı indiriyorsunuz usb belleğe atıyorsunuz cihazı standby alıyorsunuz usb belleği takıyorsunuz cihazın arka tarafında reset butonu var ona kurdan ile basılı tutarak cihazı açıyorsunuz android simgesini gördüğünüzde kürdanı çekiyorsunuz yazılım yüklendikten sonra cihaz açılıp kapanıyor olay bu

Dostum peki aynı sürüm yazılım tekrar kurulabiliyormu üstüne?
    Bir de kürdan yöntemiyle update ile sistem içinden "update" menüsünden yapılan arasında bi fark varmı? Hangisi daha sağlıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 15 Ocak 2015; 15:04:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

Bir kaç kullanıcı filmlerde (DTS, AC3 vb..) ses vermeme sorunu olduğu bilgisi geldi.
    Bu sorunu bazı kullanıcılar ses ayarlarında (Sound) , HBR Degreade Output seçeneğini RAW 5.1 olarak değiştirince ses aldıklarını söylüyorlar.
    Bazı kişiler ise bunu yaptığı halde ses alamadıklarını söylüyorlar.

Ayarı değiştirdiklerinde ses alamayanlar için ;

http://www.mediafire.com/download/3mlbs5bubz3q89u/update.zip

Yukarıdaki yazılımı kürdan yöntemiyle kurup , daha sonra aşağıdaki APK dosyasını kurduğu zaman ses alabilirler.

http://www.mediafire.com/download/a9wmu83xcu7ltcp/MXPlayer.apk

Not : Biz (2-3 TV'de denedik) bu sorun yok ancak zannedersem kullanılan TV (veya TV ayarları) ile alakalı olabilir.

Selamlar,
    Verdiğiniz update yazılımı 330 küsür mb. Bu bir sistem firmware'mi? Fw ise versiyonu nedir acaba?

Değilse, dts vs ses çözümü için bu kadar büyük dosya boyutuna ne koymuşlar da 300 küsür mb olmuş merak ettim
    Sorun yaşamayan kullanıcıların da yüklemesini tavsiye eder misiniz? (Sistemde ses konusunda iyileştirme yapacaksa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 15 Ocak 2015; 15:06:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

Orijinalden alıntı: fenerli34

quote:

Orijinalden alıntı: ahirzora

Kürdan yöntemini biraz açabilir misiniz?

verilen link ten yazılımı indiriyorsunuz usb belleğe atıyorsunuz cihazı standby alıyorsunuz usb belleği takıyorsunuz cihazın arka tarafında reset butonu var ona kurdan ile basılı tutarak cihazı açıyorsunuz android simgesini gördüğünüzde kürdanı çekiyorsunuz yazılım yüklendikten sonra cihaz açılıp kapanıyor olay bu

Dostum peki aynı sürüm yazılım tekrar kurulabiliyormu üstüne?
    Bir de kürdan yöntemiyle update ile sistem içinden "update" menüsünden yapılan arasında bi fark varmı? Hangisi daha sağlıklı?

tekrar kurulabiliyor üstüne

bildiğim kadarıyla arasında bir fark yok iki şekildede yüklenen dosya aynı

• Arkadaşlar q3 lerle hediye gelecek fareler size geldi mi, ikinci olarak q3 kutusu açık vaziyette mı geldi sizde yoksa kutu poşetle falan kaplı mı ydı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mühbir

Arkadaşlar q3 lerle hediye gelecek fareler size geldi mi, ikinci olarak q3 kutusu açık vaziyette mı geldi sizde yoksa kutu poşetle falan kaplı mı ydı ?

evet benim paketten çıktı fare.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

quote:

Arkadaşlar q3 lerle hediye gelecek fareler size geldi mi, ikinci olarak q3 kutusu açık vaziyette mı geldi sizde yoksa kutu poşetle falan kaplı mı ydı ?

Kazana düştük galiba biz, sağlık olsun. Peki hocam kargo poşeti yırttıktan sonra çıkan q3 kutusu açılır haldemiydi yoksa poşet sargısı varmıyor, bende kargo poşetini açınca direk q3 kutusu vardı oda kapağı açılıp poşetle falan sarılı değil , yani daha önce açılıp açılmadığı belli değil.

• quote:

quote:

quote:

Kazana düştük galiba biz, sağlık olsun. Peki hocam kargo poşeti yırttıktan sonra çıkan q3 kutusu açılır haldemiydi yoksa poşet sargısı varmıyor, bende kargo poşetini açınca direk q3 kutusu vardı oda kapağı açılıp poşetle falan sarılı değil , yani daha önce açılıp açılmadığı belli değil.

Alıntıları Göster
    Bende de mouse çıkmadı. Açıkçası ön siparişle satılan bir üründe bu şekilde anlık hediye bence de çok şık olmadı. Fakat şu andan itibaren asıl konu cihazı sorunsuz kullanabilmek. Benimde elimde film seyretmek için birçok çözüm var fakat benim için en kritik konu network üzerinden yüksek çözünürlük (1080p) ve yüksek boyutlu (10-15 GB) filmleri takılmadan sorunsuz izleyebilmek. Aksi taktirde elimde bulunan WD yada plex ile LG TV üzerinden film seyretmekten bir farkı olmayacak.

Bu arada tüm cihazlara son versiyon yüklemesi yapıldı diye biliyorum. O yüzden paketlerin açık olması normal. Bende de aynı şekilde kutu açık şekilde geldi. Hatta kutunun bir iki köşesi vuruk ve zarar görmüş. Ama cihazda herhangi fiziksel bir zarar yok. Henüz eve gidemediğim için deneme şansım olmadı.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,
    teslim aldığım kargo, kargo poşetine sarılıydı, içindeki karton kutu merşet (balonlu naylon) basitçe ambalaja sarılmıştı. Kutu içinden
    cihaz, adaptör, kumanda ve hdmi kablo çıktı. Kutunun açılmadığını gösterir emniyet bantı yoktu. Enteresan tarafı cihazla ilgili
    ne bir fatura ne de garanti belgesi yoktu. Ayrıca, türkçe kullanım klavuzu da yoktu. Yeni Türk Ticaret Kanununa göre bunların
    olması gerekli değil mi? Cihaz bozuksa veya bozulursa garantisinden nasıl faydalanacağız?

• Tek muhatap sancak Bilgisyar ggaliba , üstte bir arkadaşın söylediği USB çıkardıktan sonra pc ye takılınca disk tara ve düzelt uyarsı veriyor. Harici yi takmam artık ne olur ne olmaz şu sıkıntı bitene kadar. Ana ekrana taşınan program vs bende kapatıp açınca değişmiyor şimdilik bakalım o ne zaman patlak verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aalikemal

Merhaba,
    teslim aldığım kargo, kargo poşetine sarılıydı, içindeki karton kutu merşet (balonlu naylon) basitçe ambalaja sarılmıştı. Kutu içinden
    cihaz, adaptör, kumanda ve hdmi kablo çıktı. Kutunun açılmadığını gösterir emniyet bantı yoktu. Enteresan tarafı cihazla ilgili
    ne bir fatura ne de garanti belgesi yoktu. Ayrıca, türkçe kullanım klavuzu da yoktu. Yeni Türk Ticaret Kanununa göre bunların
    olması gerekli değil mi? Cihaz bozuksa veya bozulursa garantisinden nasıl faydalanacağız?

Yeni Türk Ticaret kanunu ile gelmedi dediğiniz , eskiden beri var. Bir ürünü ithal etmek için, Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığından onay almanız gerekiyor. Bu kapsamda 2 yıl garanti, türkçe kitapçık ve garanti belgesi verilmesi zorunluluğu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

quote:

Orijinalden alıntı: aalikemal

Merhaba,

Yeni Türk Ticaret kanunu ile gelmedi dediğiniz , eskiden beri var. Bir ürünü ithal etmek için, Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığından onay almanız gerekiyor. Bu kapsamda 2 yıl garanti, türkçe kitapçık ve garanti belgesi verilmesi zorunluluğu var.

Alıntıları Göster
    Cihazı anca kurcalayabildim. öncelikle kendi oynatıcısı çok iyi iş görüyor. 3d iso , 2d iso, mkv vs hepsini gayet güzel ve kaliteli bir şekilde oynattı. bende pio vsx 921k da var. bütün hd sesleri passtrought yapabiliyor. downmix denemedim ama onu da yapar. Cihazın yazılımsal eksikleri çok. xbmc yi açtım ama oynatıcısı pek hoşuma gitmedi. işin en kötüsü ağdaki notebook bilgisayarımı hiçbir şekilde gösteremedim. (windows 7 yüklü)

• v1.07 fw update dosyasında "sys app" klasöründe default olarak kurulan uygulamaların tüm .apk dosyaları var.

İşe yaramayan çer-çöp uygulamaları (çince takvim, ilkel ve kullanışsız ötesi browser, çin tv online kanalları, tr ve ingilizce hariç tüm dil dosyaları vs) silip 7zp, peazip gibi arşivcilerle fw repack yapılsa fena olmazmı?

Tertemiz, arka planda geteksiz çalışan zibilyon tane uygulaması olmayan bir fw ile Q3'e nefes aldırsak, daha da coştursak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Ocak 2015; 3:50:00 >
  • quote:

v1.07 fw update dosyasında "sys app" klasöründe default olarak kurulan uygulamaların tüm .apk dosyaları var.

İşe yaramayan çer-çöp uygulamaları (çince takvim, ilkel ve kullanışsız ötesi browser, çin tv onlime kanalları, tr ve ingilizce hariç tüm dil dosyaları vs) bu klasörden silip 7zp, peazip gibi arşivcilerle fw temizlenip repack yapılsa fena olmazmı?

Şöyle tertemiz, arka planda çalışan zibilyon tane uygulama olmayan bir fw ile Q3'e rahat nefes aldırsak, daha da coştursak?

olabilir aslında da nasıl yapacağız onu hocam.
    bu saat oldu hala başındayım. cihazı çok sevdim.

• quote:

quote:

v1.07 fw update dosyasında "sys app" klasöründe default olarak kurulan uygulamaların tüm .apk dosyaları var.

İşe yaramayan çer-çöp uygulamaları (çince takvim, ilkel ve kullanışsız ötesi browser, çin tv onlime kanalları, tr ve ingilizce hariç tüm dil dosyaları vs) bu klasörden silip 7zp, peazip gibi arşivcilerle fw temizlenip repack yapılsa fena olmazmı?

Şöyle tertemiz, arka planda çalışan zibilyon tane uygulama olmayan bir fw ile Q3'e rahat nefes aldırsak, daha da coştursak?

Aynen!
    Cihazı kurcalayıp kullandıkça keşfediyor, keşfettikçe şaşırıyor, şaşırdıkça önce hayret ediyor akabinde mutlu oluyor insan

Küçücük içi dolu turşucuk bir alet.

• quote:

quote:

quote:

Aynen!
    Cihazı kurcalayıp kullandıkça keşfediyor, keşfettikçe şaşırıyor, şaşırdıkça önce hayret ediyor akabinde mutlu oluyor insan

Küçücük içi dolu turşucuk bir alet.

kesinliklle. neyse ben yatıyorum dayanamıyorum artık. yarın iş var :)
    iyi geceler. kaldığımız yerden devam edeceğiz

• Sancak Bilgisayar kullanıcısına yanıt
    Q3 Cihaz elime dün ulaştı. Daha önceden de sizden HD 900 b almıştım, 2 yıldır kullanıyordum. Kısaca şimdilik sorunlar;
    1- Cihaz Hdmi IN e sahip olan bir home sisteme hdmi kablosu ile bağlandığında ne ses ne görüntü aktarımı oluyor. Aynı bağlantı Hd 900b ve digiturk ile sorunsuz çalışıyor. ( himedia to .....hdmi in ...hdmi out to Tv)
    2- Yine hdmi kablosu ile televizyona bağlanıp, tv den optik kablo ile home sistemin optik in ..e giriş yaptığımda ses alamıyorum. Digiturk ve Hd 900b ile sorunsuz çalışıyor bu bağlantı da.
    3- Tek ses alabildiğim durum su an hdmi kablo ile tv ye ve direk hd media ya dan optik kablo ile home sisteme..Bu bağlantıda bir kaç kez görüntü ve ses gitti. Bir kere sadece altyaziları gösterdi cihaz. Şu an stabil.
    4-Bluray iso ları oynatırken kenarlardan ekranda küçülme oluyor. Hd900b de şimdiye kadar böyle bir sorun olmadı. 2 boyutlularda bir sorun yok. Bu bayağı rahatsız edici.
    5-Tüm bu sorunlar sizce yazılımsal mıdır?
    5- Cihazın faturası elime ulaşmadı. Ne şekilde göndereceksiniz acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackl

Q3 Cihaz elime dün ulaştı. Daha önceden de sizden HD 900 b almıştım, 2 yıldır kullanıyordum. Kısaca şimdilik sorunlar;
    1- Cihaz Hdmi IN e sahip olan bir home sisteme hdmi kablosu ile bağlandığında ne ses ne görüntü aktarımı oluyor. Aynı bağlantı Hd 900b ve digiturk ile sorunsuz çalışıyor. ( himedia to .....hdmi in ...hdmi out to Tv)
    2- Yine hdmi kablosu ile televizyona bağlanıp, tv den optik kablo ile home sistemin optik in ..e giriş yaptığımda ses alamıyorum. Digiturk ve Hd 900b ile sorunsuz çalışıyor bu bağlantı da.
    3- Tek ses alabildiğim durum su an hdmi kablo ile tv ye ve direk hd media ya dan optik kablo ile home sisteme..Bu bağlantıda bir kaç kez görüntü ve ses gitti. Bir kere sadece altyaziları gösterdi cihaz. Şu an stabil.
    4-Bluray iso ları oynatırken kenarlardan ekranda küçülme oluyor. Hd900b de şimdiye kadar böyle bir sorun olmadı. 2 boyutlularda bir sorun yok. Bu bayağı rahatsız edici.
    5-Tüm bu sorunlar sizce yazılımsal mıdır?
    5- Cihazın faturası elime ulaşmadı. Ne şekilde göndereceksiniz acaba?
    Bende dün kurcalamaya başladım, ilk defa bir media player kullanıyorum. Cihazın malzemesi oldukça hoşuma gitti. Plastik bir malzeme bekliyordum açıkcası. Ağa takılı WD Mycloud diskimi "upnp" altında hemen gördü. Görüntü kalitesi gayet iyi, Benq w1070 projeksiyon kullanıyorum ve bir iki haftadır pc'den çıkış veriyordum. Pc'den aşağı kalır yanı yok.

Theater modunu biraz karanlık buldum. Zaten projeksiyon sinema modunda olduğundan bunu normal moda aldım. Normalde post process işlemlerini sevmem ama Q3 üzerindeki ExpressX görüntü iyileştirme fonksiyonu gayet iyi. Ekranı ikiye bölüp normal mod ve expressX modunu karşılaştırabiliyorsunuz. Görüntüyü dondurup incelediğimde ExpressX daha hoşuma gitti.

Bu konuda biraz acemi olduğum için bir iki sorum olacak, yardım edebilirseniz sevinirim.

1- Alet ile Bluray iso 3d filmleri çalıştıramadım. Hatta gösteremedim bile. Şöyleki ağa takılı harici hard diski görüyor ve tüm mkv'leri sorunsuz oynatabiliyorum. Ama iso dosyasını görmüyor bile. Akşama bir de usb'ye atıp deneyeceğim.

2- Optik çıkıştan raw data seçince AC3 sesleri gayet güzel çözebilliyorum. Ne yazık ki receiver'ım DTS yada daha üstü bir formatı desteklemiyor. DTS ve üstü sesleri downmix yapıp optikten verme imkanı yok mudur? Bir türlü optikten AC3 harici ses alamadım.

3- Bu çok karışık bir konu ama sanırım 24p çıkış veremiyor. Menüsünde 24p output seçeneği var ama filmlerde Benq w1070 1080p 60hz olarak gösteriyor. Projeksiyonun 1080p 24hz desteklediğinden eminim. Android de 24p çıkış sıkıntı ve açıkcası 24p çıkış verebiliyor diye almıştım cihazı. Biraz daha kurcalayalım bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-52FA4E8AC

Bende dün kurcalamaya başladım, ilk defa bir media player kullanıyorum. Cihazın malzemesi oldukça hoşuma gitti. Plastik bir malzeme bekliyordum açıkcası. Ağa takılı WD Mycloud diskimi "upnp" altında hemen gördü. Görüntü kalitesi gayet iyi, Benq w1070 projeksiyon kullanıyorum ve bir iki haftadır pc'den çıkış veriyordum. Pc'den aşağı kalır yanı yok.

Theater modunu biraz karanlık buldum. Zaten projeksiyon sinema modunda olduğundan bunu normal moda aldım. Normalde post process işlemlerini sevmem ama Q3 üzerindeki ExpressX görüntü iyileştirme fonksiyonu gayet iyi. Ekranı ikiye bölüp normal mod ve expressX modunu karşılaştırabiliyorsunuz. Görüntüyü dondurup incelediğimde ExpressX daha hoşuma gitti.

Bu konuda biraz acemi olduğum için bir iki sorum olacak, yardım edebilirseniz sevinirim.

1- Alet ile Bluray iso 3d filmleri çalıştıramadım. Hatta gösteremedim bile. Şöyleki ağa takılı harici hard diski görüyor ve tüm mkv'leri sorunsuz oynatabiliyorum. Ama iso dosyasını görmüyor bile. Akşama bir de usb'ye atıp deneyeceğim.

2- Optik çıkıştan raw data seçince AC3 sesleri gayet güzel çözebilliyorum. Ne yazık ki receiver'ım DTS yada daha üstü bir formatı desteklemiyor. DTS ve üstü sesleri downmix yapıp optikten verme imkanı yok mudur? Bir türlü optikten AC3 harici ses alamadım.

3- Bu çok karışık bir konu ama sanırım 24p çıkış veremiyor. Menüsünde 24p output seçeneği var ama filmlerde Benq w1070 1080p 60hz olarak gösteriyor. Projeksiyonun 1080p 24hz desteklediğinden eminim. Android de 24p çıkış sıkıntı ve açıkcası 24p çıkış verebiliyor diye almıştım cihazı. Biraz daha kurcalayalım bakalım.

Alıntıları Göster
    Dosya tiplerini görüntüleme konusunda Q5'de cihaz dili Türkçe seçilirse sorun oluyor, o yüzden ben menü dilini ingilizce olarak seçiyorum. Türkçe olduğunda hem avi dosyalarını görmüyor hem de medya oynatıcısı listelemeyi alfabetik sırada yapamıyor. Yazılımlar temelde aynı olduğundan bence bunu bir kontrol edin, ISO dosyalarını o yüzden görmüyor olabilir.

Ağdaki bilgisayara bağlanmak için bilgisayarda bir klasörü (diski değil) paylaşıma açıp, Windows ağ ayarlardan şifresiz paylaşım seçneğini işaretliyorsunuz. Daa sonra cihazın medya oynatıcısından ağ menüsüne girip ingilizcesi "add share" olan sol baştaki ikon ile bağlantı kısayolu ekleme menüsüne giriyorsunuz. Burada önce bilgisayarınızın ip numarasını altına da sadece paylaşılan klasörün ismini girmeniz gerekiyor. Sonra direk o klasöre ağ üzerinden bağlanabilirsiniz. Ancak ip değiştiğinde sizin de ayarı değiştirmeniz gerekir. Bununla ağa bağlanmak açıkçası biraz zahmetli geliyor. Ben de bir de Eweat marka cihaz var, onun medya oynatıcısına girince ağda ne kadar klasör varsa hepsine direk bağlanıyor, hatta Himedia'ya bağlı diskleri bile görüyor.

Ev sineması sisteminden ses almaya çalışan arkadaşlar mutlaka HDMI veya SPIF çıkışları için ses tercihini "RAW" yapmalılar.

Daha önce birkaç sefer yazdım, bunun kendi medya oynatıcısı varken XBMC ile falan uğraşmayın. Zaten oynattığınızda ne XBMC'nin ne MX Player'ın kendi oynatıcısı kadar iyi oynatamadığını göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Dosya tiplerini görüntüleme konusunda Q5'de cihaz dili Türkçe seçilirse sorun oluyor, o yüzden ben menü dilini ingilizce olarak seçiyorum. Türkçe olduğunda hem avi dosyalarını görmüyor hem de medya oynatıcısı listelemeyi alfabetik sırada yapamıyor. Yazılımlar temelde aynı olduğundan bence bunu bir kontrol edin, ISO dosyalarını o yüzden görmüyor olabilir.

Ağdaki bilgisayara bağlanmak için bilgisayarda bir klasörü (diski değil) paylaşıma açıp, Windows ağ ayarlardan şifresiz paylaşım seçneğini işaretliyorsunuz. Daa sonra cihazın medya oynatıcısından ağ menüsüne girip ingilizcesi "add share" olan sol baştaki ikon ile bağlantı kısayolu ekleme menüsüne giriyorsunuz. Burada önce bilgisayarınızın ip numarasını altına da sadece paylaşılan klasörün ismini girmeniz gerekiyor. Sonra direk o klasöre ağ üzerinden bağlanabilirsiniz. Ancak ip değiştiğinde sizin de ayarı değiştirmeniz gerekir. Bununla ağa bağlanmak açıkçası biraz zahmetli geliyor. Ben de bir de Eweat marka cihaz var, onun medya oynatıcısına girince ağda ne kadar klasör varsa hepsine direk bağlanıyor, hatta Himedia'ya bağlı diskleri bile görüyor.

Ev sineması sisteminden ses almaya çalışan arkadaşlar mutlaka HDMI veya SPIF çıkışları için ses tercihini "RAW" yapmalılar.

Daha önce birkaç sefer yazdım, bunun kendi medya oynatıcısı varken XBMC ile falan uğraşmayın. Zaten oynattığınızda ne XBMC'nin ne MX Player'ın kendi oynatıcısı kadar iyi oynatamadığını göreceksiniz.

Alıntıları Göster
    kendi oynatıcısını xbmx ye tanıtabilsek aslında çok güzel olur. xbmc nin o görselliği çok güzel. Cihazın kendi oynatma yazılımları gerçekten hem çok kaliteli görüntü veriyor, hem de oldukça hızlı. ben ağ olayını da hallettim dün gece. benim antivirüs birşeyler apıyormuş. girip ince ayarla olayı halletim. ama biraz uğraştırdı.
    eğer destek ile bu eksiklikler giderilirse bu cihaz gerçekten on numara bir cihaz olur.

• quote:

kendi oynatıcısını xbmx ye tanıtabilsek aslında çok güzel olur. xbmc nin o görselliği çok güzel. Cihazın kendi oynatma yazılımları gerçekten hem çok kaliteli görüntü veriyor, hem de oldukça hızlı. ben ağ olayını da hallettim dün gece. benim antivirüs birşeyler apıyormuş. girip ince ayarla olayı halletim. ama biraz uğraştırdı.
    eğer destek ile bu eksiklikler giderilirse bu cihaz gerçekten on numara bir cihaz olur.

Alıntıları Göster
    Bende dün gece 01:00 sularında temel ihtiyaçlarımı hallettim ve sonuçtan memnunum açıkçası. Network üzerinden sabit bilgisayarıma bağlı olan disklerdeki filmleri test ettim. İlk olarak network paylaşımı sıkıntılı oldu ama onuda hallettim bir şekilde. Benim için kritik olan yüksek boyutlu filmleri network üzerinden takılmadan oynatmasıydı. Deneme olarak 20-30 GB arası mkv dosylarda hiçbir takılma yavaşlama olmadan seyredebildim, hatta ileri alma hızı beni benden aldı :) Bilgisayardan daha hızlı çalıştı. Sonrasında 35-45 GB arası BD iso'larını yine network üzerinden sabit bilgisayara USB 3.0 üzerinden bağlı bir hdd dock'ta bulunan hdd'den seyrettim. Sonuç beklediğimden çok daha iyi çıktı. Sadece başlangıçta 2-3 saniyelik bir bekletme oldu. Sonrası gayet tatmin edici. Logitech marka bir mouse kullandım, onda da hiç sorun yoktu.

Bu arada sorun olarak 3D izlemede tam olarak istediklerimi yapamadım. 3D BD iso'larda 3D görüntü elde edemedim. Belki TV ile ilgili sıkıntık olabilir. Yani sıkıntı derken tv tanımlama ile ilgili sıkıntık olabiilr. Bu akşam daha ayrıntılı inceleme yapıyor olucam.

Bu arada bir de deneyim paylaşmak istiyorum. Evde iki oda da TV var. Biri bilgisayarın olduğu oda, eski bir Panasonic LCD var. Bu tv'ye direk hdmi ile bağladım ve DTS filmlerde ses alamadım. Sonra salonda sony marka yine eski bir model olan avr'ye hdmi ile bağlanıp onun üzerinden LG marka TV ye yine hdmi ile bağlandım. Burda direk TV ye bağlanmadığım için ^D BD isolarında sorun yaşamış olabileceğimi düşünüyorum. Sorun yaşayan ya da yaşamayan arkadaşlar tam olarak nasıl bir kombinasyon kullandıklarını söylerlerse belki tüm sorunlara çözüm bulabiliriz.

Ek olarak 2 sorum var:
    1.Cihazda Blutooth bağlantı yok değil mi?
    2.Android oyun deneyen var mı? Yani yüksek kalite oyunlar örneğin Gameloft oyunları, MMO'lar vs.. Eğer oynanabiliyorsa bunlar nasıl oynanır yani mouse game pad vs ne kullanılabilir?

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.