Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.265
Cevap
49
Favori
263.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Futeko 7 haziran tarih vermiş..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: civil engineer

Q5 pro dan haber var mı acaba..
    Futeko 7 haziran tarih vermiş..
    Bir süredir niyetliyim güzel bir medya player almaya. Uzun süredir de bu başlığı takip ediyorum. Teknolojinin son harikaları havada uçuşuyor. 10 bit çalıcılar, h265 çözücüler, 7+1 ses sistemleri, atmoslar falan filan...
    En iyisini alıp kullanmadığım özellikleri atıl bekletmek ve tomarla para vermek mi yoksa elimdeki sisteme göre bir şeyler almak mı sorusu bu başlığı takip ettiğimden beri hep kafamda.

2000 lerin başında aldığım pioneer 808 anfim, 80 watt lık bir aktif subwoofer ve rms 1000 watt civarı 5+1 hoparlör sistemim var. Zamanında çuvalla para verdiğim ve hala isviçre saati gibi düzgün çalışan sistemi çöpe atmakta istemiyorum açıkçası. Evet siz anlattıkça ağzımın suyu akıyor, meraktan çıldırıyorum fakat alma aşamasında takılıyorum doğrusu.
    Size ne yapmak istediğimi yazsam tavsiye edeceğiniz medya oynatıcı ne olurdu acaba?

1080p, h264 ve DTS (genelde 8-15 Gb arasında ) film indiriyorum ve maalesef bende çoğunuz gibi sanki neyime yarıyacaksa koleksiyon yapıyorum ( PC üzerinden extreme movie manager ile kataloglayıp bir sürü zaman harcıyorum )
    Filmleri genelde BenQ 1070w ile gümüş perde de yaklaşık 6 sene önce aldığım "M33A Media Tank" ile seyrediyoruz ailecek. İdare etmesine ederim ama M33A yı modern ve çoğu formatı takılmadan okuyan bir teknoloji ile değiştirmek ve aynı zamanda 1000 den biraz fazla film ve en az bir o kadar da diziyi içinde sakladığım 2 adet 8 TB diskimle birleştirmek istiyorum. (diskler şu anda arşiv amaçlı usb3 ile pc ye bağlı ve inen filmleri flash disk ile M33A taşıyorum )
    Bana nasıl bir medya oynatıcı tavsiye edersiniz?

Q3? Q5? Q10? Q10 PRO? (ille de optik çıkış istediğim için shield yazamıyorum maalesef)
    yada diğer başlıklarda ki cihazlara mı yönelmeliyim? mesela ne?

İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgurcan -- 29 Mayıs 2016; 3:04:25 >

• ekremwap E kullanıcısına yanıt
    Task menegerden hafızayı temizledim. Malesef düzelmiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kodi ve türevlerinde hd ses alamazsınız...
    Vidon.me var paralı bir uygulama ancak ondan da alacağınız şüpheli...
    Bu arada Q10 a ne kadar istiyorsunuz, pm den cevaplayabilirsiniz...

Q3 ile denememistim ama Q10 Pro Kodi'de ses girisini DTS-MA gormesine ragmen cikis 5.1
    Kodi ayarlarinda passthrough acik.
    Kendi oynaticisi DTS-MA cikis verdi

Hormetler

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit)

• quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

- Stop butonun kumandada olmamasını anlamak mümkün değil, bildiğim kadarıyla eski modellerde de böyleymiş. Ben de Logitech Universal kumada var, müsait olunca ona HiMedia'yı ekleyeceğim. Stop butonu özelliği eklenecek mi göreceğiz.

Harmony 650 uzaktan kumandamda "Medya Oynatıcı" aktiviteme Q10 Pro ile birlikte Himedia HD 300A'yı da ekledim. Q10'daki 3D butonunu, 300A olan stop, hızlı ileri oynat, hızlı geri oynat vs gibi birçok tuşu tek aktivite de kullanabiliyorum. Ayrıca kırmızı, sarı, yeşil mavi gibi kodi'de farklı işlemlere ayarlanabilecek bir sürü tuşum oldu. İlgilenelebilecekler için paylaşmak istedim.

An itibariyle Q10 Pro cihazım üzerindeki jelatinleri çıkarmaya kara verdim, cihaz geri gitmeyecek, kullanacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 29 Mayıs 2016; 18:12:31 >

http://buyukbang.blogspot.com

• buyukbang kullanıcısına yanıt
    Harmony 650 bende amazondan sipariş gectim. Kolayca tanitilmasi guzel haber.

Orijinalden alıntı: basitadam

quote:

Kodi ve türevlerinde hd ses alamazsınız...
    Vidon.me var paralı bir uygulama ancak ondan da alacağınız şüpheli...
    Bu arada Q10 a ne kadar istiyorsunuz, pm den cevaplayabilirsiniz...

Q3 ile denememistim ama Q10 Pro Kodi'de ses girisini DTS-MA gormesine ragmen cikis 5.1
    Kodi ayarlarinda passthrough acik.
    Kendi oynaticisi DTS-MA cikis verdi

Hormetler

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit)

Aynı şekilde yazıyor ama avr de ne yazıyor önemli olan o

• adoni kullanıcısına yanıt
    Kodi ile DTS, kendi oynaticisi ile DTS-MASTER diyor AVR

Hormetler

Hormetler

Aynen bende de öyle ama gönül ister ki kodi öyle olsun ayrıca stop ve sardırma tuşları olmaması büyük handikap cihazdan acaip soğudum

Orijinalden alıntı: adoni

quote:

Hormetler

Aynen bende de öyle ama gönül ister ki kodi öyle olsun ayrıca stop ve sardırma tuşları olmaması büyük handikap cihazdan acaip soğudum

Alıntıları Göster
    Kodi başlı başına bir dünya exodus uygulaması bir harika özellikle yabancı dizi takip edenler için kesin tavsiye ederim heleki neti hızlı ve limitsiz olanlar için film herşey var. Himedia pro da kodiyi takılmasız çalıştırıyor. Cihaza her geçen gün daha bir ısınıyorum parasının hakkını veriyor.

• adoni kullanıcısına yanıt
    stop ve sardırma tuşları nerde yok
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: live2lift

Kumanda üzerinde yok daha önce popcorn ve dune markalarının bir çok modelini kullanan biri olarak garip geldi.

Orijinalden alıntı: adoni

quote:

Orijinalden alıntı: live2lift

Kumanda üzerinde yok daha önce popcorn ve dune markalarının bir çok modelini kullanan biri olarak garip geldi.

Alıntıları Göster
    Konuyu yeni fark ettin uzun süredir media oynatıcıs almak istiyorum özellikle hdmı 2.0 desteği 4k 60 fps kendi çektiğim ham videoları televizyonumda sorunsuz oynatmak istiyorum.Bayadır araştırdığım QNAP TVS-682T hem nas olarak hemde medya oynatıcısı olarak hdmı2.0 ve 4k60 fps desteği ilgimi çekmişti ama ürün şuan satışta değil.Sonra NVIDIA SHIELD hdmı2.0 ve 4k60fps olduğunu fark ettim,himedia q10pro dada aynı özellikler var bu ikisi arasında kararsız kaldım .
    Benim için önemli olan hdmı 2.0 desteği ve 4k 60 fps videoları sorunsuz oynatması.Sizlerin önerisi nedir,yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan2541

Konuyu yeni fark ettin uzun süredir media oynatıcıs almak istiyorum özellikle hdmı 2.0 desteği 4k 60 fps kendi çektiğim ham videoları televizyonumda sorunsuz oynatmak istiyorum.Bayadır araştırdığım QNAP TVS-682T hem nas olarak hemde medya oynatıcısı olarak hdmı2.0 ve 4k60 fps desteği ilgimi çekmişti ama ürün şuan satışta değil.Sonra NVIDIA SHIELD hdmı2.0 ve 4k60fps olduğunu fark ettim,himedia q10pro dada aynı özellikler var bu ikisi arasında kararsız kaldım .
    Benim için önemli olan hdmı 2.0 desteği ve 4k 60 fps videoları sorunsuz oynatması.Sizlerin önerisi nedir,yardımcı olursanız sevinirim.

4K video da nvidia su an yetersiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonycam -- 29 Mayıs 2016; 23:46:14 >

Orijinalden alıntı: buyukbang

Bu aralar çok yoğun olduğum için cihazla pek ilgilenemedim. Kısa sürelerde elde ettiğim şu ana kadar ki Q10 Pro tecrübelerim şöyle:

Nötr
    - Renk skalası XEngine ile çok bozuluyor, siyah detayı kayboluyor vs. XEngine'i kapattım. Görüntü kalitesine önem verenlere aynı şeyi tavsiye ederim.
    - Yukarıda bahsedilen afiş sorununa şu ana kadar rastlamadım.
    - Görüntü kalitesiyle ilgili detaylı bir inceleme yapmaya vakit bulamadım. İlk gözlemlerim fiyat seviyesi için olumlu (Mükemmel sınıfında değil tabii).

Artılar
    - Arayüz müthiş hızlı. Video'larda takılma, yavaşlama vs hiç olmuyor. Samba paylaşım ve network hızı çok çok iyi.
    - XBMC entegrasyonu çok güzel, PC'yi bu rahatlıkla kullanmak mümkün değil.
    - 3D iso'ların içinde olan altyazılar 3 boyutlu ancak harici altyazılar iki boyutlu. (Dune'da da böyleydi)
    - Altyazılarda Türkçe karakterler sorunsuz. Altyazı ayarları oldukça detaylı ve güzel.
    - HiControl programı sayesinde Android telefonunuzla klave ve fare kullanmadan kolaylıkla cihazı kontrol edebiliyorsunuz. (Kulanım için telefonun dilinin ingilizceye alınması gerekiyor.)

Eksiler
    - Stop butonun kumandada olmamasını anlamak mümkün değil, bildiğim kadarıyla eski modellerde de böyleymiş. Ben de Logitech Universal kumada var, müsait olunca ona HiMedia'yı ekleyeceğim. Stop butonu özelliği eklenecek mi göreceğiz.
    EDIT: Harmony 650 uzaktan kumandamda "Medya Oynatıcı" aktiviteme Q10 Pro ile birlikte Himedia HD 300A'yı da ekledim. Q10'daki 3D butonunu, 300A olan stop, hızlı ileri oynat, hızlı geri oynat vs gibi birçok tuşu tek aktivite de kullanabiliyorum. Ayrıca kırmızı, sarı, yeşil mavi gibi kodi'de farklı işlemlere ayarlanabilecek bir sürü tuşum oldu.
    - Dune'da alıştığım gibi 2D/3D 21:9 formatlı filmleri sağı solu biraz kırpıp, ratio'yu bozmadan TV'ye 16:9 aktarmak benim için önemliydi. TV'mde siyah bant görmek istemiyorum. Zoom, Strech, Full Screen vs gibi bir özellik yok maalesef.

Şimdilik durum bu şekilde, daha sonra yeni tecrübelerimi paylaşacağım.

@Sancak Bilgisayar:
    1- En altta yazdığım zoom özelliğini sonraki yazılımda ekletmemiz mümkün mü?
    2- HiShare'i bu cihazda kullanabildiniz mi?

Arkadaşım KODI ile oynatmadan cihazın kendi oynatıcısında Türkçe karakter sorununu nasıl çözdünüz yardımcı olabilir misiniz

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Eray hocam 4k video nvidia da yetersiz derken biraz açabilirmisiniz.

Orijinalden alıntı: sonycam
    Arkadaşım KODI ile oynatmadan cihazın kendi oynatıcısında Türkçe karakter sorununu nasıl çözdünüz yardımcı olabilir misiniz

Kardeş, video dosyası oynatılırken menü tuşuna basınca ayarlar çıkıyor. Oradan altyazı ayarlarına girip oradan encoding/kodlama (cihaz başında olmadığımdan seçeneğin tam isminden emin olamadım) ayarını auto yerine Türkçe ISO yapıyorsun.

http://buyukbang.blogspot.com
  • 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.