Şimdi Ara

HIMEDIA 910A INCELEMESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumu takip eden arkadaşlar belki hatırlayacaktır. 9 gün önce ebay 'den HiMedia 910A sipariş etmiştim. Cihaz 2 gün önce elime ulaştı, bende vakit bulduğumda sizin için kısaca inceledim.

HiMedia 910A modeli bir Bluray ISO player bunun haricinde her türlü formatı mkv, avi, xvid, divx vs. (%99 oranında) oynatabiliyor. Ben cihaza sadece Bluray ISO oynatma özelliğine ihtiyacım olduğunda yöneldim çünkü MKV ve diğer formatları zaten televizyon veya ses sistemi üzerinden oynatabiliyordum. İki gündür cihazı her türlü Bluray ISO ile test ettim sonuç tam anlamıyla muhteşem. En yüksek bitrate 'e sahip Bluray ISO 'ları dahi çok hızlı açarak, akıcı şekilde oynatabiliyor. Ben cihazın USB 3.0 portuna yine USB 3.0 destekli bir disk bağlayarak kullanıyorum. Bu arada cihaz geldiği gibi en son firmware 'e upgrade ettim.

Divx, MKV, Bluray 3D veya 2D ISO içersinde embedded Türkçe altyazı olmasa dahi internetten indirip filmin bulunduğu diske kopyalamanız yeterli. Dışarıdan eklenen altyazılar 3D filmlerde tam anlamıyla gölge efektini vermiyor bu nedenle eğer gözünüz böyle şeylere takılıyorsa orjinal altyazılı Bluray ISO 'lara yönelmenizi öneririm.

3D Bluray ISO 'yu oynatmaya başladığınızda eğer televizyonunuz destekliyor gözlükler otomatik olarak 3D moduna geçiyor size sadece koltuğa yaslanıp izlemek kalıyor. Açıkçası bu zamana kadar hep HALF SBS (yanyana ekranları birleştirerek) 3D izleyen birisi olarak 3D Bluray cidden beni şaşırttı. Filmlerde bu kadar derinlik farkı olabileceğini düşünmemiştim. Denemeyen arkadaşlar mutlaka 3D Bluray izlemeli, farkı muazzam.

HiMedia 910A sorunsuz olarak bütün Türkçe altyazıları destekliyor. Menüde otomatik altyazı tanıma seçeneğini kapatmayı unutmayın aksi taktirde Türkçe karakterler Çinçe olarak görünüyor. Ayrıca filmlerin afişlerini indirdiğiniz taktirde ikonları film afişi olarak görebiliyorsunuz, bu çok güzel bir özellik.

Cihazla ilgili sorun yaşadığım tek nokta HD AUDIO 7.1 modunda Dolby True HD 7.1 sesini home theater sistemine iletememesi. Bu tarz ses kodeğine sahip Bluray ISO 'lardan ses çıkmıyor (en azından ben çıkaramadım) o nedenle Dolby True HD 5.1 olarak izleniyor. Bununla ilgili olarak HiMedia 'ya bilgi verdim umarım bir sonraki firmware 'de bunu düzeltirler. (Bilgi olması açısından yazıyorum 7.1 ses tekniği fiber optik kablo ile desteklenmiyor. Mutlaka HDMI 1.4 kablo üzerinden bağlamanız lazım.)

Önemli not: Cihazda ilk 3D Bluray ISO çalıştırdığımda görüntü takılarak ilerledi. Sonradan tabi olayı çözüm mevcut kablolarım HDMI 1.3 'müş, yerine 1.4a kablo bağlayınca bütün sorunlar ortadan kalktı.

Eğer cihazla ilgili sorusu olan varsa zevkle yanıt verebilirim. Aşağıda birkaç tane resim ekliyorum. Eğer 2D veya 3D Bluray ISO oynatmayı düşünüyorsanız HiMedia 910A iyi bir seçenek olabilir.

HIMEDIA 910A INCELEMESI

HIMEDIA 910A INCELEMESI

HIMEDIA 910A INCELEMESI

Bu resmi 3D BLURAY Avatar filmini oynatıp, gözlükleri kameranın önüne alarak çektim.

HIMEDIA 910A INCELEMESI

• slm hayirli olsun güle güle kulan benim sorum.

sbs half 3d filmleriyle 3d bluray iso filmleri arasinda buyuk fark varmi derinlik ve görüntü kalitesi bakimindan birde normal bir 3d bluray player in yerini tutarmi ????
  • Teşekkür ederim.

HALF SBS filmlerle 3D Bluray arasında ciddi anlamda derinlik farkı var. Bunu ancak izleyerek anlayabilirsiniz.

Bende 3D Blu-ray player (ses sistemiyle) zaten mevcut. HD910A ile aralarında Blu-ray oynatma/kalite anlamında hiçbir fark yok. Biri Blu-ray filmi CD 'den okuyor, diğeri hard disk 'ten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

Teşekkür ederim.

HALF SBS filmlerle 3D Bluray arasında ciddi anlamda derinlik farkı var. Bunu ancak izleyerek anlayabilirsiniz.

Bende 3D Blu-ray player (ses sistemiyle) zaten mevcut. HD910A ile aralarında Blu-ray oynatma/kalite anlamında hiçbir fark yok. Biri Blu-ray filmi CD 'den okuyor, diğeri hard disk 'ten.

Hocam bluray playerın markasını ve modelini alabilirmiyim ?
  • Samsung HT-E6750.
  • bunda da egreat teki gibi modlu yazılımla tv kanalları olayı varmı?
  • hocam 3d filmleri denerken 1.3 uyumlu hdmi taktığınızı söylemişsiniz acaba ses geliyormuydu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DEXIM ELITE USB MIKROFON
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fanatik85
    bunda da egreat teki gibi modlu yazılımla tv kanalları olayı varmı?

Evet var.www.futeko.com 'un forumundan indirebilirsiniz. Zaten o site üzerinden internete yayılıyor. HD900 ile HD910 aynı yazılımları kullanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Darkdexterness
    hocam 3d filmleri denerken 1.3 uyumlu hdmi taktığınızı söylemişsiniz acaba ses geliyormuydu ?
    3D Bluray oynatırken HDMI 1.3 kabloyla ses geliyordu fakat, görüntü takıla takıla oynatıyordu. HDMI 1.4 ile sorunsuz.

HDMI konusunda detaylı bilgi için;
    http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

• benim sorum ;

indirdiğimiz altyazıları hangi klasörün içine atacağız.

normal film klasörünün altında 3 -4 tane çeşitli klasörler oluyor iso film içinde ?

birde altyazılar srt mi olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eahmet -- 1 Haziran 2012; 11:49:20 >
  • Özel mesajda yazdığım üzere...

Cihaz her türlü altyazı formatını tanıyor, SRT olmasına gerek yok. Altyazının otomatik olarak yüklenmesini istiyorsanız video ismiyle aynı olacak şekilde düzenleyip ayn klasor altına koyulmalı. Eger aynı isimle olmazsa sizin menuden manuel olarak altyazıyı seçmeniz gerekir.

Ben filmleri Blu-ray ISO olarak saklıyorum, tek dosya halinde. BDMV şeklinde klasor olarak sakladıgınızda büyük ihtimalle BDMV klasoruyla altyazı anyı klasorde olması yeterli olacaktır. Görmese bile menuden elle altyazı seçebiliyorsunuz.
  • Selamlar,
    Benim sorum hd audio bitstream ile ilgili:
    Urun iso ve mkvden sorunsuz DTS HD ve True HD ses formatlarini bitstream yapiyor mu?
    Saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: afflictionemrah

Selamlar,
    Benim sorum hd audio bitstream ile ilgili:
    Urun iso ve mkvden sorunsuz DTS HD ve True HD ses formatlarini bitstream yapiyor mu?
    Saygilar

Evet yapabiliyor.
  • Selam bu ürünü fazla bilmiyom Egreat R1160s ile arasında kaldım hangisini önerirsin.
  • Ben de 2 gündür W2comp'dan bakıyorum bu alete. Beyaz olduğu için acayip hoşuma gitti görünüşü. Artık ülkemize teşrif etsem mi ne? Yetkililere duyrulur... =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: thom_yorke
    Selam bu ürünü fazla bilmiyom Egreat R1160s ile arasında kaldım hangisini önerirsin.

Açıkçası Egreat 'de benzer ürünler üretiyor fakat, forumlardan takip ettiğim kadarıyla HiMedia bana daha tecrübeli bir firma olarak geldi. Bu nedenle 910A 'yı tercih ettim. Ek olarak malzeme kalitesiyle biraz daha derli toplu duruyor.

quote:

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2
    Ben de 2 gündür W2comp'dan bakıyorum bu alete. Beyaz olduğu için acayip hoşuma gitti görünüşü. Artık ülkemize teşrif etsem mi ne? Yetkililere duyrulur... =)
    Niye ülkemize birilerinin getirmesini bekliyorsunuz ki, siparişi verin o size gelsin. Üstelik aracı kurum getirdiğinde fiyatı da farklı olacak. Bence hiç beklemeyip zaman kaybetmeyin, ürün siparişi verdikten 9 gün sonra kapınızda.

• quote:

Ben de 2 gündür W2comp'dan bakıyorum bu alete. Beyaz olduğu için acayip hoşuma gitti görünüşü. Artık ülkemize teşrif etsem mi ne? Yetkililere duyrulur... =)

bu siteden sipariş verdim .en uygun burası sanırım .

bakalım kaç günde gelicek . bakalım aletten memnun kalacakmıyım..?

biraz acele ettim sanırım. yeni bir cihaz. dayanamadım aldım.
  • Bende de o huy var. Hemen alıyorum, sonra bir şey olduğu zaman pişman oluyorum. Ben biraz bekleyeceğim.
  • quote:

Bende de o huy var. Hemen alıyorum, sonra bir şey olduğu zaman pişman oluyorum. Ben biraz bekleyeceğim.

sorunsuz gelirse . elime ulaşırsa ben biraz inceliyim cihazı .. belki memnun kalmam. size devredebilirim.

denemek için birinden 3-5 günlüğüne alma imkanım olsaydı iyi olurdu ?

şimdi ben wd tv live streaming kullanıyorum . çok çok memnunum . arkasında koskoca wd firması var.

bu markalar fazla bütçeli markalar değil sanırım.o yüzden insana fazla güven vermiyor.

aslında ben wd firmasının çıkarmasını bekliyordum. ama bekliyemedim.

hayırlısı..
  • quote:

Bende de o huy var. Hemen alıyorum, sonra bir şey olduğu zaman pişman oluyorum. Ben biraz bekleyeceğim.

3D Blu-ray ISO oynatmak, mkv divx vs izletmek istiyorsanız cihaz beklentilerinizi karşılayacaktır. Fakat bu beklentiyle hadi birde takala atsın derseniz tabi o yok.

quote:

Orijinalden alıntı: eahmet
    şimdi ben wd tv live streaming kullanıyorum . çok çok memnunum . arkasında koskoca wd firması var.

bu markalar fazla bütçeli markalar değil sanırım.o yüzden insana fazla güven vermiyor.

aslında ben wd firmasının çıkarmasını bekliyordum. ama bekliyemedim.

hayırlısı..
    WD 'ın Blu-ray ISO player çıkaraçacağını pek düşünmüyorum. Çünkü Blu-ray 'ler kopyalanmaya karşı aslında korumalı, CD 'nin ISO 'sunu çıkarırken bu korumayı devre dışı bırakarak yapılıyor. Bu ISO 'yu oynatacak cihaz büyük markalardan beklenmemeli... hatta Çin ve Rusya dışında bir ülkeden.

• ben şimdi bi siteden indirmeye başladım bluray filmleri 35-50 gb arasında tabiki zor oluyo.

çoğunda türkçe seslendirme yok altyazı bile yok.

olanları seçiyorum.

cihaz gelince deniycem.

önemli olan 3D blueray filmler.

öteki formatları diğer cihazlar oynatıyor.

3D performansını merak ediyorum.

sanırım altyazı ekleme sorunu var. mkv formatı gibi eklenmiyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.