Çıksınlar nolcak giden gitmiş puanı almışlar yazzıklar olsun Turkiye Süper Ligine nefrett ettirdiler!!!
açın barcelona -real betis maçı var ohh mis zevkli dün real madrid maçıda zevkliydi hiç de bir hakem olayı olmuyor belki arada oluyordur ama bizdeki gibi her haftada canım bazılarının deyişine göre artık şansa mı bakcaz hakemin insifiyatine mi kalcak
quote:
İsmet Arzuman
Beşiktaşlı oyuncu daha uzun boylu pozisyonda zamanlama hatası yaptı elini kullanarak benim fikrimce faul yaptı....Ben doğru kararı verdim.
Adama bak ya hala Deivid'e sarı kart göstermem gerekirmiş diyor napıyor abi bu adam maçta yan hakemler de mi kör?
Semih'in Ali Tandoğan'ı çekmesini de görmemiş beyefendi.Vah halimize.
Ali Tandoğan'a kart göstermeye maçam yetmedi diyo.
Semihin çekmesini görsem de sarı kart göstermezdim her çekme sarı kart değildir
Benim görüşüm her pozisyonu görememesi normal taktir edin ki adam o an gördüğüne çalıyor tv leden milyon kere tekrarını farklı yerlerden görmüyor...
abi bu akşamki gs maçının yan hakemini görünce, ismet arzuman'ın yaptıkları pek de ağır değilmiş gibi geldi..hiç sevmem arzuman'ı ve dün de birkaç hata yaptı ama gs maçındaki hata değil resmen görmezden gelmek
F.Bahçe-Beşiktaş maçının hakemi İsmet Arzuman maçın son düdüğünden bu yana kendisine yöneltilen eleştirilere Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu'nun sunduğu Maraton'da yanıt verdi.
İşte Arzuman'ın açıklamaları:
"Maçtan önce yapılan açıklamaların bir önyargı olduğunu düşünüyorum. 10 yıllık bir süreçte mutlaka tartışmalı pozisyonlar olmuş. Geçen seneki kupa finali bittiğinde, biz bunların hiçbirini yaşamadık. Bülent hoca ile de konuşmuştuk. O da bir şey dememişti. Benim 2 kızım var. Eve gidince bana “Baba penaltıyı vermedin diyebiliyorlar. Biz maç bittiğinde oyunculardan da bir tepki almadık."
"Derbi maçı yönetecek 10 tane hakem vardır. Türkiye’nin en önemli maçlarından birine çıkıyorsunuz. Daha önce derbi yönettim ancak ilk kez F.Bahçe-Beşiktaş maçını yönettim. TV görüntülerinde hata yaptığımız pozisyonlar mutlaka vardır. Beni üzen nokta bu olayların buralara gelmesi. Biz bu güven mevzusunu nasıl çözeceğiz. Bizden mal varlıklarımız da istendi. Hepsini verdik. Kim ne biliyorsa lütfen bize söylesinler. Bir oyun oynanıyor ve bu oyunda da kararlar veriliyor. Mutlaka hata oluyor. Hata olmaması mümkün değil."
BEŞİKTAŞ’IN SAYILMAYAN GOLÜ
"Bu pozisyon faul olmayabilirdi. 94. dakikanın 30. saniyesinde oluyor bu pozisyon. Havaya çıkan topçuyu siz elinizle kolunuz bozarsanız bu fauldur. Beşiktaşlı oyuncu zamanlama hatası yaptığı için kendisine avantaj sağlamak için elini kullanıyor. Yardımcı hakem de oyuna konsantre olmuş. Ondan dolayı devam ediyor pozisyona. Yardımcıyı bırakın faul yapılan oyuncu bile kalkıp koştu. En az 7-8 kez düdük çaldım."
SARI KARTI OLAN DEİVİD’İN SERDAR’A FAULÜ
"Ayağa havaya kalkmadan yerdeki ayağa müdahale var. Bu açıdan bakınca sarı kart gerektirdiğini düşünüyorum ama benim açımla kameranın açısı farklı."
SARI KARTI OLAN SEMİH’İN ALİ TANDOĞAN’A FAULÜ
"Bu pozisyonu maçtan sonra bana söylediler ama inanın maçtan sonra hatırlamadım. Her tutma sarı kart değildir. Bu pozisyonu görmedim, görsem de göstermezdim. Ali Tandoğan’ın itirazına gelirsek, saha içindeki görüntüyle TV’deki görüntü çok farklı oluyor. Bana böyle bir durumda kart göstermek çok lüks geliyor."
LUGANO’NUN GÖZLÜK İŞARETİ
"Lugano’nun gözlük işaretini görmedim. Bana mı yaptı, yardımcıya mı onu bile bilmiyorum."
"Benim Başkan Yıldırım Demirören’le polemiğe giremem. Türkiyeb liglerinde oynanan her maç çok önemlidir. Biz hata yapabiliriz ama bundan öte hiçbir şey yapamayız. Başkanın açıklamaları hakkında bir şey söylemek benim haddime değilim."
"Hakemlik yaşı 45’te bitiyor. Benim yaşım 44… Başkanın lafları kendisini ilgilendirir. Ben bu maçta hakemliği bırakmama neden olacak bir şey görmüyorum. Ben İzmirli’yim ve kendi memleketimin takımının küme düştüğü maçı da yönettim. İstanbulspor-Altay maçıyla Altay küme düştü. Bize karşı olan bu güven sorunu neden? Biz kredi kartlarımıza kadar kontrol ediliyoruz. Kim ne biliyorsa lütfen söylesin. Bu olayların buralara kadar gelmesinde ben art niyet arıyorum. Benim yazlığım olmadığı halde, Ersun Yanal ile yan yana yazlığı var denildi."
"Son pozisyonda düdüğümün sesinin duyulmaması benim kariyerimde bir hakeme yakışmadı ama bunda da infial yaratılacak inanın bir şey göremiyorum. Maçtan sonra Kenan ve Ertunç Bey çok fevri geldiler odama ama konuştuktan sonra onlar da “Hocam siz de haklısınız” dediler. Bu derbiyi kötü yönettiğime inanmıyorum. Keşke böyle sıkıntı yaratır bir havaya gelmeseydi."
MARATON.COM.TR
Güzel ve mantıklı konuşmuş artniyetli olduğunu sanmıyorum zaten öyle bir pozisyonda yok maçta hakem artniyetli denecek kadar.Fakat iyi bir hakem olmadığı da gerçek.Bir tek Fırat Aydınusla daha nereye kadar gider onuda bilmek zor
ya başlarım onların artniyetine örtniyetine ben..Takımımın içine ettiler zehirlediler bütün Beşiktaş taraftarını...Cehennemin dibine gitsin hepsi...
quote:
Orjinalden alıntı: subsonic
Güzel ve mantıklı konuşmuş artniyetli olduğunu sanmıyorum zaten öyle bir pozisyonda yok maçta hakem artniyetli denecek kadar.Fakat iyi bir hakem olmadığı da gerçek.Bir tek Fırat Aydınusla daha nereye kadar gider onuda bilmek zor
hoca zaten hakem mevzusu değil burada önemli olan. hakem kurulmuş geliyor maça bir gün önceki açıklamalar yüzünden. bunu kimse aksini iddia etmesin bana.. faule de fauldü diyorsa gerçekten hakemliği bırakması gerekiyor,insan kararının arkasında olacağım diye saçmamalamalı ya da bilmiyorsa bu işi bırakmalı...
ehehee kızma hocam varsa bi hataları giderler oralara. Hakemlerimiz iyi değil,üstlerinde baskı var,arkalarında kimse yok.Bence iyi dayanıyorlar.Bu konuda bir önlem alınması lazım.Bugün Demirören kelle ister yarın bizimki öbürsü gün diğeri.Adamlar maça ezik çıkıyorlar zaten yapılan açıklamalar nedeniyle.Biliyorlarda arkalarında ne medya olacak ne federasyon.
İngiliz hakemlerine bakıyorsun İtalyanlara bakıyorsun bi karizmaları var kendine güvenli duruşları var ve bizimkiler kadar hata yapıyorlar.Ama adamlar sahada kendinden emin,güvenli duruyor ben etkileniyorum izlerken sahadaki topçuda etkilenir.Bizimkilere ise futbolcular fırça atıyor,gözlük işareti yapıyor,maç öncesi sonrası yönetici idareci futbolcu ne kadar adam varsa üstüne çullanıyor.En az suçlu hakemler bence
quote:
Bu açıdan bakınca sarı kart gerektirdiğini düşünüyorum ama benim açımla kameranın açısı farklı."
"herşey ayrıntıda gizlidir" diye boşa söylemiyorlar. kamera gerçek neyse onu görür gösterir. ama sen neyi görmek istiyorsan onu görürsün...
"Havaya çıkan topçuyu siz elinizle kolunuz bozarsanız bu fauldur."
pozisyonu süper süzmüş.Havada yükselen bir adam var ve sol kolla şarj yapılıp top bobonun kafasına geliyor.Çok açık bir faul,aksini nasıl idda edebiliyorsunuz biz size şaşıyoruz
Ya sub azönce trt1de ömer üründül de dedi..Maç öncesi çıkmış adamlar maç hakemi hakkında deklarasyon yayınlıyolar.. Ardındanda bizimkiler cevap veriyor... Önce bunu incelemek lazım...Buna herhangi bir klübün hakkı varmıdır.. Açıklanan bir hakem üzerine bu şekilde yorum yapmak Nasıl bir yöneticilik anlayışıdır.. Eğri oturalım doğru konuşalım... Gsyi bir kenara koyuyorum bu konuda Ama bizde sizde hakedildiğimiz kalitede yöneticilerle yönetilmiyoruz...
Ha bunu çözelim sonra konuşalım hakemi...
quote:
Orjinalden alıntı: subsonic
ehehee kızma hocam varsa bi hataları giderler oralara. Hakemlerimiz iyi değil,üstlerinde baskı var,arkalarında kimse yok.Bence iyi dayanıyorlar.Bu konuda bir önlem alınması lazım.Bugün Demirören kelle ister yarın bizimki öbürsü gün diğeri.Adamlar maça ezik çıkıyorlar zaten yapılan açıklamalar nedeniyle.Biliyorlarda arkalarında ne medya olacak ne federasyon.
İngiliz hakemlerine bakıyorsun İtalyanlara bakıyorsun bi karizmaları var kendine güvenli duruşları var ve bizimkiler kadar hata yapıyorlar.Ama adamlar sahada kendinden emin,güvenli duruyor ben etkileniyorum izlerken sahadaki topçuda etkilenir.Bizimkilere ise futbolcular fırça atıyor,gözlük işareti yapıyor,maç öncesi sonrası yönetici idareci futbolcu ne kadar adam varsa üstüne çullanıyor.En az suçlu hakemler bence
quote:
Orjinalden alıntı: Abuz
"Havaya çıkan topçuyu siz elinizle kolunuz bozarsanız bu fauldur."
pozisyonu süper süzmüş.Havada yükselen bir adam var ve sol kolla şarj yapılıp top bobonun kafasına geliyor.Çok açık bir faul,aksini nasıl idda edebiliyorsunuz biz size şaşıyoruz
evet o süzmüş ama ondsan başka hiçbir hakem hakem hocası spor yazarı çözememiş. bravo,harcanıyor burada... yaşı yetseydi İtalya ya İspanyaya falan gönderirdik ama... asıl bu pozisyona faul diyen adamın futbolla alakası nedir neden futbolla ilgilenir ben onu anlamıyorum. hadi o kendini kurtarmak için tv de seyrettiği pozisyonu faul olmadığına adı gibi emin olduğu pozisyoyonu bile inkar ediyor da bu insanlar neyi inkar ediyor?
quote:
Orjinalden alıntı: Technics
Ya sub azönce trt1de ömer üründül de dedi..Maç öncesi çıkmış adamlar maç hakemi hakkında deklarasyon yayınlıyolar.. Ardındanda bizimkiler cevap veriyor... Önce bunu incelemek lazım...Buna herhangi bir klübün hakkı varmıdır.. Açıklanan bir hakem üzerine bu şekilde yorum yapmak Nasıl bir yöneticilik anlayışıdır.. Eğri oturalım doğru konuşalım... Gsyi bir kenara koyuyorum bu konuda Ama bizde sizde hakedildiğimiz kalitede yöneticilerle yönetilmiyoruz...
Ha bunu çözelim sonra konuşalım hakemi...
Technics araya giriyorum mazur gör ancak bu konuda tamamen sana katılıyorum.Fenerbahçe vs başka takımların maçtan önce böyle bir açıklama yapmaması gerekiyor.Benim görüşüme göre bu tarz açıklama yapan klüplere çok ağır ceza verilmesi gerekir ama buda zor gözüküyor.
İşte herkes istediği gibi at koşturuyor bir otorite yok ortada.Alacakları en fazla ceza hak mahrumiyeti olur onda da adam gidip locanın birinde izleyip resmiyetten kurtuluyor ödül gibi.
Adam gibi bir federasyon lazım vur yumruğunu masaya sızlanan yine sızlansın.Adam gibi bir MHK başkanı lazım hatta Ahmet Çakar olmalı kesinlikle.Adam ara ara şovunu falan yapıyorda korkusuz, gözü kara, lafını esirgemeyen,deönebilecek pis işleri de bilen tahsilli de bir adam.Bence baskı yapılmalı gelsin göreve oradan konuştuklarını icraata döksün.
Ulusoyu zaten söylemiyorum bile gidip onun bunun elini öpüp bunu marifet gibi anlatan,ne şiş yansın ne kebap diye herkesin gönlünü hoş tutmaya çalışan bir adam.Baştan aşşağı kişiler kadar anlayış yeniliğide lazım.
Dediğim gibi bence en az suçlu olan hakemler.İnsan kendini onların yerine koyunca daha iyi anlıyor.Kim bu derbiyi yönetmek isterki,BJK kazansa bugün Fener yöneticileri atıp tutacaktı hakkında üstelik ortamını da hazırlamışlardı.Valla Allah kolaylık versin 3-5 milyar için yapılacak iş değil bence