Şimdi Ara

High-End Sistem Performans Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar eylül ayında tüm birikimlerimi seferber edip yeni bir sistem kurdum yüksek seri olduğuna inandığım bir sistem olmakla birlikte almam gereken performansı alamıyorum ne yazıkki. Bir sürü çözüm yolu denedim ama nafile umarım yardımcı olabilirsiniz. PC nin bileşenlerini ve denediğim birkaç çözümü yazacağım.
    CPU:i7-6700K
    GPU:MSI GTX 1070 Gaming X
    Motherboard:MSI Z170I Gaming Pro AC
    CPU Cooler:NZXT X31 Sıvı Soğutma
    Memory:Corsair Vengeance LPX 8GB-2400mhz
    PSU:Corsair VS650W
    SSD:Corsair Force LE 240GB
    HDD:Seagate Barracuda 1TB
    Case:NZXT Manta red/black

Bilgisayarda hiçbir zaman aşırı ısınma tespit edilmemiştir. CPU idle 25-30C GPU idle 40C /CPU load 45-55C GPU load 65-70C

monitörüm 1080p 60 hz yani en yüksek fps vermesi gereken düzeyde ki gtx 1070 normalde 2k 4k görüntü için dizayn edilmiş bir kart fakat yine de örnek olarak Battlefield 1 de ortalama 60 fps ile oynuyorum,internetteki aynı işlemci ve ekran kartı benchmarklarında ise 140 fps görüyorum sistemde bir sorun var ama anlyamadım lütfen fikirlerinizi paylaşın.

denediğim çözümler:
    1-motherboard bios sürümlerini değiştirdim
    2-nvidia driverlarını DDU ile temiz yükleme yaptım
    3-nvidia control panelden herşeryi maksimum performans derecesine getirdim
    4-windows a clean install yaptım 3 kere ve windows ssd ye kurulu
    5-oyundaki low ve ultra ayarları fps üzerinde 0 etki yapıyor fps hep aynı düzeyde
    6-cpu kullanımı hep %80-90 dolaylarında bios üzerinden vcore vaoltajlarını manuel ayarlamayı denedim hiçbir etki yaratmadı

benim aklıma gelen son çözümler aldığım ram in ucuz parça ve yetersiz olması belki daha kaliteli ve 16gb bir parça etki yaratabilir
    onun dışında sistemim mITX bir sistem ve bu parçaları etkiliyor olabilir kasam mITX ve motherboard da mITX mid-tower ya da full tower bir motherboard çözüm olabilir aklıma başka birşey gelmiyor.

Ufak da olsa fikirlerinizi duymak isterim kaç ay oldu sonuca ulaşamadım 6500 liralık sistem şuanda etkisiz kalıyor , yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

• rami 16 gb rap
    fps'in sabit olması v-sync'den kaynaklıdır kapat.
    işlemci voltajı ile oynama bios ayarlarını sıfırla.
    ek olarak 60 fps'in üzerinde bir değer alsanda bir şey ifade etmez. monitörün 60 fps'den fazla göstermez sana. input lag az olsun diyorsan sabitleme fps'i input lag olsun ama kart yorulmasın diyorsan sabitle fps i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 5 Ocak 2017; 22:23:47 >
  • Yok dostum v-sync kapalı zaten voltajları denedim olmayınca default a aldım sorunu da dün çözdüm , yabancı forumlarda gezerken birşey önerdiler işre yaradı.

ÇÖZÜM: Bilgisayarda Nvidia ya ait herşeyi siliyorsunuz , görüntü sürücüsünü DDU programıyla temizliyorsunuz. Nvidia sitesinden ekran kartınıza ait grafik sürücüsünü manuel bulup indiriyorsunuz ve kurulum yaparken temiz kurulumu seçtikten sonra grafik sürücüsü dışında hiçbirşeyi yüklemiyorsunuz. Yüklemediğiniz şeyler 3d desteği,physix motoru,geforce experience... Bütün bunlar olmadan sadece grafik sürücüsü yüklediğinizde farkediyorsunuz zaten ki fps de 30 fps kadar bir artış görülüyor.
  • FnFnFnFn F kullanıcısına yanıt
    Hocam niye çözüm olmamış normalde 140 fps almanız lazimken 60+30 fps olmuş 50fps kadar daha bir kaybınız var.

Çözüm olarak Intel cipset güncel sürücüsünü sitesinden indirip kurun ve Rami 16gb yapın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sonraki adımım ram i yükseltip dual-channel a geçmek olacak bunun da performansı farkedilir şekilde artırdığı söylendi dual-channel ram kullanmak gerekiyormuş
  • 60 fps fazlasını göremezsin sanırım. monitörünün yenileme hızı bu kadar, üstünü göstermez.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Tabiki monitor Hz sınırdır ama problem o değil bilgisayarın vermesi gereken performansı vermemesi her zaman daha yüksek frame rate iyidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda %100 CPU sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • msi ekran kartı programından sıfırlayın birde fastsync deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.