Şimdi Ara

High end kulaklik ve dac tavsiyesi. (kablo kavgasına döndü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar rock ve jazz disinda herseyi dinliyorum aklimdaki kulakliklar sunlar:

Hd800
    He-6
    Lcd 3
    K1000
    Abbys ab-1266(cok pahali oldugu icin pek dusunmuyorum aslinda)

Bunlardan hangileri en uygundur veya kendinizde secenek ekleyebilirsiniz.

tavsiyelerinizi bekliyorum tesekkurler.

merak edenler sonuç olarak Stax 009 ve BHSE ye karar kıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giray94 -- 5 Ocak 2015; 23:28:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kendimden ornek vereyim : elektronik muzik dinliyorum ve begendigim kulaklik : beyerdynamic dt990 premium

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaklık alacak olsam tek tercihim STAX olurdu. Araştırın ne dediğimi anlayacaksınız.
  • DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Bende elktronik muzik icin ultrasone signature pro kullaniyorum elimdeki amfi tam suremesede(fiio e18) idare ediyor. Dt990 i denemek isterdim eski kulakligim dt880 pro.

• altanpsx A kullanıcısına yanıt
    bahsettiğin model hangisi? araştırdım birazda cok pahalılar ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: giray94

bahsettiğin model hangisi? araştırdım birazda cok pahalılar ya

hi-end den bahsediyorsan bütçenin yüksek olması lazım. Hi-end ürünleri ucuza bulmak imkansız gibi. Birde bütçe belirtmemişsin.
  • 1000 liraya kulaklık alacaksanız, kaynağınızı da çok sağlam seçmelisiniz. Bütçenizi DAC ve kulaklığa dengeli yatırın. HD800 alıp, Fiio E11 almayın yanına.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Butce 15 bin tl civari, zaten bi dac alinca gidiyor 5 bini geriye kablo, amp, power suply, pre amp var napicam bilemiyorum. Bahsedilen stax kulaklik 3800 dolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giray94 -- 11 Aralık 2014; 13:23:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: giray94

Butce 15 bin tl civari, zaten bi dac alinca gidiyor 5 bini geriye kablo, amp, power suply, pre amp var napicam bilemiyorum. Bahsedilen stax kulaklik 3800 dolar.

Kulaklık mı alıyorsunuz yoksa hi fi ses sistemi mi?
  • FrontLiner F kullanıcısına yanıt
    Kulaklik almayi dusunuyorum ama cok az bilgim var. Bu konuda kendimi nasil gelistirebilirim? Ses sisteminin acelesi yok zaten 2-3 yil sonra almayi dusunuyorum. Su an elimde signature dj var idare ediyor.
    Mobildeyim kusura bakmayin.

• Stax ın amfisi ile satılan modelleri var.

http://www.audioavm.com/SRS-3170-System,PR-200.html

http://www.audioavm.com/SRS-4170-System,PR-199.html

Bunlardan birine sadece dac bağlayacaksınız. Bir interconnect almanız yeterli. Örnek olarak;

http://www.audioavm.com/MusicLink-Super-Interconnect-RCA-1metre,PR-2114.html

Bunlardan başka pc nizi dac a bağlayacağınız bir optik yada coaxiel kablo ihtiyacınız var o kadar oda çok bir şey tutmaz. Pc nizde yoksa bir macmini işinizi fazlasıyla görür. Belki birde nas eklersiniz.

Yıllarca keyfini sürersiniz. Bütün kulaklıklar bir yana Stax bir yana. Hd800 le falan kıyaslanmaz dahi. Araştırın doğru seçim olduğunu görürsünüz.

• giray94 G kullanıcısına yanıt
    http://www.head-fi.org/t/634201/battle-of-the-flagships-58-headphones-compared-update-audeze-lcd-2-revision-2-6-4-13

Kişisel bir inceleme ama bir fikir verir, marka fanatiği olamayacak kadar da fazla modele sahip bir şahıs.. Sonda ses kalitesi ve performans/fiyata göre ayrı bir tablo da var, sizin eski kulaklığın bir versiyonu fena yerde değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Stax ın amfisi ile satılan modelleri var.

http://www.audioavm.com/SRS-3170-System,PR-200.html

http://www.audioavm.com/SRS-4170-System,PR-199.html

Bunlardan birine sadece dac bağlayacaksınız. Bir interconnect almanız yeterli. Örnek olarak;

http://www.audioavm.com/MusicLink-Super-Interconnect-RCA-1metre,PR-2114.html

Bunlardan başka pc nizi dac a bağlayacağınız bir optik yada coaxiel kablo ihtiyacınız var o kadar oda çok bir şey tutmaz. Pc nizde yoksa bir macmini işinizi fazlasıyla görür. Belki birde nas eklersiniz.

Yıllarca keyfini sürersiniz. Bütün kulaklıklar bir yana Stax bir yana. Hd800 le falan kıyaslanmaz dahi. Araştırın doğru seçim olduğunu görürsünüz.

interconnect dediğiniz şey toslink kablosu değil mi? gördüğüm kadarıyla kablo optik o zaman niye bu kadar pahalı sonucta 50 liralık kabloda aynı şekilde aktarabilir optik ise.

ayrıca amfilere güç kaynağı takanlar var nasıl bir getirisi var bilmiyorum ama dac ve amp için güç kaynakları üretiyolarmış.

bide SR-009 u niye önermediniz pahalı diyemi?

• quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

http://www.head-fi.org/t/634201/battle-of-the-flagships-58-headphones-compared-update-audeze-lcd-2-revision-2-6-4-13

Kişisel bir inceleme ama bir fikir verir, marka fanatiği olamayacak kadar da fazla modele sahip bir şahıs.. Sonda ses kalitesi ve performans/fiyata göre ayrı bir tablo da var, sizin eski kulaklığın bir versiyonu fena yerde değil.

teşekkürler çok yardımcı olur bu inceleme.

• giray94 G kullanıcısına yanıt
    Interconnect toslink değil, rca kablo(unbalanced/dengelenmemiş) kablo. Pc niz ile dac ınız arasına toslink kablo koyacaksınız. Bütçeniz ne bilmiyorum, amfisi ile 009 u alabiliyorsanız zaten muhtemelen dünyanın en iyi 3-5 kulaklığından birini almış olacaksınız. Stax üst seviye ürün kullanan high end userların kullandığı bir üründür, ithalatçısını arayın detaylı cevaplar alırsınız. 50 kulaklık şncelemesi yapmış kişi hizmet yapmış gerçekten. Ancak kulaklık kıyaslamalarını değilde, ürünler hakkındaki bilgilere bakın. 50 kulaklığın sunumunu hafızada tutucak sonic hafıza kimsede yok ve tek tek kıyaslamaya ömür yetmez. Ayrıca Stax lar elbetteki başka cihazlarla çakışabiliyor ama kendi amfisi ile denendiğinde gerçek büyü çıkıyor, ki incelemede stax amfi yok. Ben 4-5 serilerini ve 7-9 üst modellerini dinledim. Herhangi biri bütçeme göre son kulaklık sistemim olur hiç tartışmasız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanpsx -- 11 Aralık 2014; 20:10:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @altanpsx

Kulaklıklar adamın kendisinin, yazının başında anlatıyor ne kadar süre ile dinlediğini vs vs.

Gerçek büyü kendi amfisi ile çıkıyor demişsiniz, sizce kulaklığa bu kadar yatırım yapan birisi neden stock amfi kullanmamış olabilir? Bana sorarsanız kendi kullandığı amfinin daha iyi olduğunu düşündüğü için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Interconnect toslink değil, rca kablo(unbalanced/dengelenmemiş) kablo. Pc niz ile dac ınız arasına toslink kablo koyacaksınız. Bütçeniz ne bilmiyorum, amfisi ile 009 u alabiliyorsanız zaten muhtemelen dünyanın en iyi 3-5 kulaklığından birini almış olacaksınız. Stax üst seviye ürün kullanan high end userların kullandığı bir üründür, ithalatçısını arayın detaylı cevaplar alırsınız. 50 kulaklık şncelemesi yapmış kişi hizmet yapmış gerçekten. Ancak kulaklık kıyaslamalarını değilde, ürünler hakkındaki bilgilere bakın. 50 kulaklığın sunumunu hafızada tutucak sonic hafıza kimsede yok ve tek tek kıyaslamaya ömür yetmez. Ayrıca Stax lar elbetteki başka cihazlarla çakışabiliyor ama kendi amfisi ile denendiğinde gerçek büyü çıkıyor, ki incelemede stax amfi yok. Ben 4-5 serilerini ve 7-9 üst modellerini dinledim. Herhangi biri bütçeme göre son kulaklık sistemim olur hiç tartışmasız.

Anladim sagol ustat. Butce konusunda cok kararsizim, 15 bin filan dusunuyorum fazla harcamakta istemiyorim ama harciyacam gibi gozukuyor bu gidisle.

• quote:

@altanpsx

Kulaklıklar adamın kendisinin, yazının başında anlatıyor ne kadar süre ile dinlediğini vs vs.

Gerçek büyü kendi amfisi ile çıkıyor demişsiniz, sizce kulaklığa bu kadar yatırım yapan birisi neden stock amfi kullanmamış olabilir? Bana sorarsanız kendi kullandığı amfinin daha iyi olduğunu düşündüğü için.

Killandiklari amfi cogu kisi tarafindan tavsiye ediliyor iyidir heralde bilemiyorum.

• quote:

@altanpsx

Sn. Dustdevil,

Ben stax, senheiser, bw, hi-fi man gibi kulaklıkları incelemedeki bazı amfilerle ve stax ın kendi amfileri ile dinledim. Benim kendi dinleti tecrübem sonrası, benim tecrübem bu. İncelmeyi yapan nenden Stax amfi kullanmadı bilemem ama onun kaybı olduğunu çok net söyleyebilirim. Ben bu kulaklıkların hiçbirini kullanmıyorum, hiçbiri ilede ilgim yok. İleride kullanırmsamda kendi duyduğum ve bence en iyisi olan Stax ı alırım.

İncelemede kıyaslamalara itibar edilmesin dememin sebebide, iki farklı ekşpmanı kıyaslmanın ne kadar zor ve uzun bir iş olduğunu yine kendi sistemlerimde yaptığım denemelerden bilmem. Şöyle düşünün, 50 kulaklığın herbirini kalan 49 kulaklıkla kıyaslayıp tek tek farklarını anlamanız lazım. Bu 1 in 49 lu permütasyonu gibi bşr şey oluyor herhlade ve yüzlerce belki binlerce kıyaslama demek. Fiyata göre guruplara ayırsanız dahi hatrı sayılır bi deneme demek. Hiçbir işiniz olmasa dahi, 1 saatten uzun bir dinelemede kıyas yapabilme yetilerinizde zayıflama olacak, belki yüzlerce günde bitebilecek bir şey değil. Şu kabul edilebilir bir şey olur, belli bir gurup kulaklık bir guruptan daha iyi olabilir, ama frekans bazında o bunda iyi şu bundan körü falan hakkıyla yapılabilir bir şey değil. Bir önemli noktada dinleyen kişinin müzikal zevki. Ayrıca sistem, kablo, kaynak dosya vs gibi bir sürü sonuca doğrudan etki edebilecek şey var. Ama gerçekten bu incelemeleri yazan büyük hizmet yapmış. Kuvvetli bir ön fikir edinmeye yardımcı olabilir, bunu söylemiştim tekrarda ediyorum.

İşin ilginci bende msb diamond dac ile dinledim hemen hemen bütün kulaklıkları, benim dinlediğimde femro clock yoktu, transport olarak bu iş için yapılmış özel bşr pc kullanmıştık ki sanıyorum sırf pc ye 4-5k usd harcanmıştı, hatrı sayılır bir dijştal sistemdi, kablolar yanlış hatırlamıyorsam transparent tı. Kaynak dosyalar yüksek çözürnüklü idi. Bunları kendi tespitlerimi nasıl bir sistemde yaptığım konusunda fikir vermesi için söylüyorum.

• altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Ustat pc ye niye o kadar para harcamislar normal bir pc den farki nedir? Sonucta optikten dijital cikis alicaksin nesi bu kadar zor anlamiyorum.

Bide nerede deneme firsati buldun keski bende deneyebilsem.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.