Merhabalar. Aracımın kendi krikosu hiç de pratik değil, lastik değişim esnasında insanı baya yoruyor. Daha önce bu tarz arabalı kriko kullanmış ve bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa, bana şu kriko daha iyi diye yol gösterirse ben de ona göre davranmak isterim. Malum piyasada ne olduğunu bilmediğimiz çin malları ile dolu almışken iyisini alalım istiyorum. Saygılar...
Çok yer kaplar, ağırdır. Arabada taşımak için pratik değil. Hastası taşır. Bende tekerleksiz olanı var. şişe diyorlar. boyu kısa geliyor bu yüzden gene orjinali kullanıyoruz.
Zaten ne alırsan çin malı alacaksın.
De sırf lastik söküp takmaya bence aşırı. Benim iki aracında orjinal krikoları güzel ve kolay kullanışlı. Birde Fiatın makas krikoları var, kipada gömüştüm 35 tl mi ne. Gayet güzel iş görür. Ha yoruyor diyorsan, yanıa 50 tl ye şarzı vidalama al. Onunla çevirirsin rahat olur :)
Hyundai Accentlerin krikosu makaslı sistem. Çevirme kısmının olduğu yerde sadece bir halka var, ayrıca çevrime kolu 2 parçalı olduğu için montajı güç ve uygulaması da bir o kadar zor oluyor. Belki kriko üzerinde ufak bir tadilat yaparak daha kullanışlı bir hale getirebilirim. Halkayı kesip onun yerine cıvata başlığı kaynatırsam, cırcırlı lokma anahtar ile daha iyi iş görür diye düşünüyorum. Eğer bundan da netice alamazsam o zaman arabalı kriko almak zorunda kalabilrim. Videodaki şarjlı matkap pratik gibi görünsede şarjın bittiği durumlarda sıkıntı yaratabilir. Bence mekanik sistem en garantisi. Cevabınız için teşekkürler...