Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.199
Cevap
49
Favori
519.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanımca foruma post etmeden önce, yediğinize içtiğinize dikkat etmeniz lazım, aksi halde dumanlı kafa ile ne okuduğunuzu anlayabilir, nede düzgün yanıtlar verebilirsiniz.

Her seferinde karşı tarafı suçlayarak sadece demagoji yaparsınız. Sanayide, gariban esnafa mal kaktırırken işe yarayabilir. Burada sökmez.

Birde üretici olacaksınız, Tüm şu mevzunun içinde tek bir teknik cümleniz. Bir tane açıklayıcı bir paragrafınız yok.

Ondan sonrada hic bir soruya cevap vermeyeceğim. Zaten veremiyorsun bir cevap. Neyin tribini atıyorsun

Size bir sürü okuması basit (tabi yeterli ingilizce varsa) döküman adresi verdim. Adam olan, en azından birine yanıt verir. Biraz teknik konuşur.

Varsa yoksa, Sayın Delifisek söyle, sayın Delifisek böyle. Artık işinize nasıl bir taş koyuyorsam.

Yaptığın swaplar, sattığın mallar, çıktığın drag yarışları falan beni ilgilendirmiyor. Çünkü konu ile alakası yok.

Laf kalabalığını bırak ta, Sen soruma cevap ver.

1600 cc bir motor 3000 devirde ne kadar Hava dolayısı ile ne kadar yakıt tüketir.

Yada basit soralım, 1.600 şahin motorunun, distribütör ateşleme sırası nedir.

• Arkadaşlar bugün Ankarada hava çok güzel ama buranın havası bir başka güzel. Seviyorum sizleri ve herkese bol oksijenli ve daha bol hidrojenli günler diliyorum. Napalım konu saptı bende facebook formatında bişey yazayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet çok şükür havalar ısındı. sizlerede bol hidrojenli sonra oksijenli günler Bülent bey
  • evet ya havalarda iyice ısındı herkese sağlıklı boğaz kelebeği ve maf sensörü dilerim
  • hidrojen sisteminin en faydalı olduğu yakıt tipi hangisiydi sırayla; dizel, lpg, benzin mi?üretici bir firma bu sarıyı vermişti bana . ama bazıları da benzine hidrojen takan lpg yi söküyor daha sonra dedi.
    havalar soğuyunca biraz ısıtalım
  • Ben şimdilik dizelde denedim ve faydası inanılmaz. Artık hidrojensiz arabaya asla binmem.Kendi aracımda 5.vites 1000 devirle araba sıkıntısız yürüyor. Alt devir gücü çok arttı.

• Arkadaşlar HHO CELL deneylerinizden asla vazgeçmeyin, Boş insanların lafınada asla bakmayın çünkü onlar sanatkar değillerdir ;) Ben makine teknikeriyim, Baba mesleğim kamyon tamircisi, Hobi olarak HHO Cell yapıyorum, patlamalar hoşuma gidiyor :) Formu baştan sona kadar hızlı hızlı okuyarak geçtim. Gerçekten güzel deneyler var. benim aklım hala PWM devresinde 50 60 amperlik devre yapmak istiyorum, fazla elekturonik bilgim yok ama uğraşmakta yarar var :) Bu arada Dizel ve Benzinde kullanılması gerçekten %5 ve üzeri ciddi şekilde yakıt tasarrufu olur. Yalnız LPG ile kullanılmamasını öneririm çünkü motorun ömrünü kısaltır ve subabları yersiniz. bu bilgiyi hiç biyerde bulamazsınız denemelere devam ! :)
  • https://www.youtube.com/watch?v=JzeCso0MYH8
    https://www.youtube.com/watch?v=aQxLIzo9hvQ

1.4 - 1.6 araç için en uygun hüre sayısı ve plaka ölçüsü nedir.
    Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_90

Arkadaşlar HHO CELL deneylerinizden asla vazgeçmeyin, Boş insanların lafınada asla bakmayın çünkü onlar sanatkar değillerdir ;) Ben makine teknikeriyim, Baba mesleğim kamyon tamircisi, Hobi olarak HHO Cell yapıyorum, patlamalar hoşuma gidiyor :) Formu baştan sona kadar hızlı hızlı okuyarak geçtim. Gerçekten güzel deneyler var. benim aklım hala PWM devresinde 50 60 amperlik devre yapmak istiyorum, fazla elekturonik bilgim yok ama uğraşmakta yarar var :) Bu arada Dizel ve Benzinde kullanılması gerçekten %5 ve üzeri ciddi şekilde yakıt tasarrufu olur. Yalnız LPG ile kullanılmamasını öneririm çünkü motorun ömrünü kısaltır ve subabları yersiniz. bu bilgiyi hiç biyerde bulamazsınız denemelere devam ! :)

sn furkan şu sitedeki constant current özellikli hidrojen için kullanılabilecek bir pwm. ancak 150 ampere gerek yok. bu devre 10 khz frekansa kadar ayarlanabilir ve ayrıca akım ve duty cycle da ayarlanabilir özellikte.
    http://alt-nrg.org/pwm-v2.html

devre şemasının düzeltilmiş hali ektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: forsa

https://www.youtube.com/watch?v=JzeCso0MYH8
    https://www.youtube.com/watch?v=aQxLIzo9hvQ

1.4 - 1.6 araç için en uygun hüre sayısı ve plaka ölçüsü nedir.
    Selamlar.

1.4 ve 1.6 araç için takribi dakikada 1.6 litre /8 : 200 militre civarı tercihen saf hidrojen veya hidorjen oksijen karışımı üreten bir sistem yeterli olmalı.
    çalışma voltajı 12 ise 7 plakadan oluşan ve dizlimi +NNNNN- şeklinde olan bir hücre olmalı. plaka ebatlarıda çalışma akımına göre yapmalısın ki çok büyük olmasada senin işini görür. o konuda tam bir şey diyemiyecem yanlış yönlendirmmeyeyim.

• merakli32 M kullanıcısına yanıt
    140x140 mm kestirsem plakaları. Yada bir oringciye gidip temin etikten sonramı pilakayı kestirsem.
    Sağol Meraklı arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_90

Arkadaşlar HHO CELL deneylerinizden asla vazgeçmeyin, Boş insanların lafınada asla bakmayın çünkü onlar sanatkar değillerdir ;) Ben makine teknikeriyim, Baba mesleğim kamyon tamircisi, Hobi olarak HHO Cell yapıyorum, patlamalar hoşuma gidiyor :) Formu baştan sona kadar hızlı hızlı okuyarak geçtim. Gerçekten güzel deneyler var. benim aklım hala PWM devresinde 50 60 amperlik devre yapmak istiyorum, fazla elekturonik bilgim yok ama uğraşmakta yarar var :) Bu arada Dizel ve Benzinde kullanılması gerçekten %5 ve üzeri ciddi şekilde yakıt tasarrufu olur. Yalnız LPG ile kullanılmamasını öneririm çünkü motorun ömrünü kısaltır ve subabları yersiniz. bu bilgiyi hiç biyerde bulamazsınız denemelere devam ! :)

anlayamadım: lpg yüksek derecede tutuştuğu için hareret ve subap eritmeye yatkın. hidrojen ise düşük dercede tutuşup hararete karşı biliyom. bu durumda lpg ile kullanım daha iyi olmalı değil mi?

• sn forsa 7 plaka arasında 6 hücre oluyor. en başta ve sondaki kutupları bağlıyoruz ortadakiler nötür. fakat elektrolitten dolayı onlardanda gaz çıkışı oluyor. elektrolizde hücre başına 2 volttan fazlası ısıya yol açıyor. onun için çalışma voltajına göre plaka sayısı belirlenmeli. akım ise yüzey alanı ile ilgili. elektroliz olayında akıma dayalı yaptığımızdan gaz çıkışı akımla orantılı. yüzey alanı genişliği sadece çalışma akımının ısıya dönüşmemesi için önemli. normal bakır teldede çalışma akımına uygun kablo kesiti seçildiği gibi hücredede plaka yüzey alanı çalışma akımına göre olmalı. yalnız 14 cm büyük olabilir. yani senin ihtiyacın olan 200 millitre için .

İlhami bey furkan beyin kastettiği veya bahsettiği şu olabilir tahminim, anladığım kadarıyla furkan bey hho ile yani hidrojen oksijen karışım ile çalışıyor. oksijen hidrojenle bereber motora verilirse -oksijen kaynağı örneğinde olduğu gibi- motor yanma odasındaki ısıyı artırması normal. tahminim bu noktayı anlatmak istiyor. saf hidrojende öyle bir durum olmadığı için yani yanında saf oksijende motora girmediği için fazla ısı enerjisi açığa çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakli32 -- 13 Mayıs 2015; 9:15:07 >

Plaka fiyatı sordum 2m x 1 m 350 tl dedi kalınlık 2 mm. Yada kalınlıgı ne olmalı.
    Teşekür ederim.

• Arkadaşlar lütfen bilip bilmeden burada sallamasyon yapmayalım. Lpg nin subaplara zararı filan yok ayrıca saf hidrojenin de zararı yok. Ama hidroksijenin zararı var. Fakat oda eğerki litre başına 125ml verilirse onunda yok. Fakat hho nun fazlası sibobu bırak arabada yatak filan bırakmaz.Lpg zararlı olsa sanayide her köşe başında sibobcu açılırdı ama tam tersine lpg ciden geçilmiyor. Bu yüzden heryerde saf hidrojenle uğraşmamız gerektiğini vurguluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XWOOFERX -- 9 Mayıs 2015; 14:49:30 >
    Sayın meraklı.
    Fikrinizi istiyorum paylaşırsanız sevinirim.
    Plaka kalınlığı ve kestirmem gereken ölçü.İkiyüz miligıram cıkış için nasılbir yüzey formül hesabı yapmalıyım?
    Selamlar.

• sn forsa konfigurasyon hesabı için şu sayfadaki programı kullanabilirsiniz.

http://www.hho4free.com/configurator/cell_configurator.htm
    Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: XWOOFERX

Arkadaşlar lütfen bilip bilmeden burada sallamasyon yapmayalım. Lpg nin subaplara zararı filan yok ayrıca saf hidrojenin de zararı yok. Ama hidroksijenin zararı var. Fakat oda eğerki litre başına 125ml verilirse onunda yok. Fakat hho nun fazlası sibobu bırak arabada yatak filan bırakmaz.Lpg zararlı olsa sanayide her köşe başında sibobcu açılırdı ama tam tersine lpg ciden geçilmiyor. Bu yüzden heryerde saf hidrojenle uğraşmamız gerektiğini vurguluyor.

bildiğim kadarı ile normal şartlarda lpg sübaplara zarar vermiyor ancak subap metaryali kalitesiz veya magnezyum ise sıkıntı olabiliyor. bu durumda benzinde de subap zarar görebilir ama ihtimal olarak lpg de artıyor. benim aracın subapları isveç çeliği olması nedeniyle lpg de zarar görmez mesela. ama mazda3- opel insigna gib magnezyum olunca sıkıntı olabilir. bu nedenle opel fabrikasyon lpg takılacaklarda çelik subap kullanmaya devam ediyor.
    bazı lpg firmaları da magnezyum araçlar için yağlama sistemi uyguluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 11 Mayıs 2015; 0:00:55 >

Sn Meraklı 7 pilaka 6 oda 1.4 motor için hho cıkışı ne olmalı. Bu hesap tablosuna göre (programa göre)conta içinde kalan kısım 17.5 kare plakalı 7 plaka 6 oda 1.6 litre hho üretiyor.
    Soru şu aslında 1.4 araç için contanın içinde kalan alan 7 plakayı kestirecegim. Nasıl bir ölçü kunanayım

Diğer arkadaşlar da yadımcı olursa ne güzel olur.
    selamlar
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.