Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.199
Cevap
49
Favori
519.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim motor bilgim falan yok en azından sizin anladığınız manada. Ehliyetimi 2009 da aldım. Ondan önce arabam yoktu. Liseyi dışarıdan bitirdim, yani bir üniversite diplomam da yok. Azıcık program yazarım, azıcık ingilizce bilirim. Yani yarı cahilim, körlerin ülkesinde tek gözlüyüm. Okumayı, araştırmayı seven bir insanım. Kafama taktığım bir şeyi arar bulurum, benden kurtulamaz.

Mesela,

Ben arabayı aldığımda (1 nolu araç 2.8 ford) araba çok yakıyordu (gerçi hala çok yakıyor) aradım taradım, BLOS diye bir LPG mikseri buldum, nasıl yaparım diye uğraşırken biri ile tanıştım, tüm bilgileri ona verdim, oda gitti cihazı bir şekilde üretti. Sonrada bana teşekkür olarak bol bol küfür etti. Neyse bu blos BRC nin malı iken, ne brc Türkiye nede başka birinin haberi varken ben gittim buldum araştırdım. Tabi bilgi ticareten başarı için yeterli bir şey değil.

Tabi bu deneyim, bana bulduğum her bilginin öyle alenen anlatılmaması gerektiğini de öğretti.

Her neyse, uzun lafın kısası, kendimi bu konuda (lpg sistemleri, emisyon cihazı değer okuma vs) yeterli buluyorum veya bu forumda veya Türkiye de ki başka bir forumda, kendimi yetersiz hissettirecek biri ile karşılaşmadım. Bilgimi sadece kitap, döküman, makale okuyarak değil. Dünyada konu üstünde bilgi hatta külliyat (yani yazılmış, kabul görmüş eser) sahibi insanlar ile bire bir iletişim kurarak oluşturdum.

En temelinde, bu işin olmayacağını size söyleyeyim. Bana inanırsınız, inanmazsınız ayrı konu. En basitinden şunu anlatayım.

Bende de az biraz imkan var, gidip çok güzel hücreler devreler yapabilirim. yaptırabilirim veya çinden ithal edebilirim. Faydasız olduğunu düşündüğüm için hiç bulaşmıyorum. Bu yüzden gittim bir tane LADA aldım. Forda göre yarı yarıya hatta daha az yakıyor. :) Veya yukarıda bir arkadaştan bahsetmiştim ya hani beni kandıran, sırf onu sinir etmek için, durumumu düzelttikten sonra çinden çeşilti lpg karbüratörleri getirip denedim. Hiç biri istediğim kıvamda çalışmadığı için satmaya teşebbüs etmedim. Benim yerime başka birisi olsa, lafı goygoya getirip o cihazları çatır çatır satardı. Şimdi raflarda tozlanıyorlar. Ahlaki doğruluk benim için paradan daha ön planda olan bir şey.

Neyse,

Yapmanız gereken şey çok basit ve basit zordur.

Yapmanız gereken cihazların yakıt tasarrufu ettiğini ispatlıyacaksınız.

Düzgün bir yakıt ölçüm metodolojisi ile araçların ne yaktığını sağlıklı bir biçimde kayıt ederseniz. Sonunda doğrusuna ulaşırsınız. 100 km ile, 10 tl lik gaz ile, efendim 2 depo gaz ile bu iş olmuyor malesef.

Kendinizi de müşterinizi de yanıltırsınız.

Ki zaten bunu yaparsanız, araç %20 bile tasarruf etse benimle uğraşmanıza gerek kalmaz.

%20 yakıt tasarrufu demek mesela, Belediyelerin otobüsleri için ne kadar büyük bir imkandır değil mi. Gider buluşunuzu belediyelere pazarlarsınız.

Mesela Amerika da bir şirket, belediye çöp kamyonlarını elektrikli/hibride çeviriyor. %50 yakıt tasarrufuna ulaşmışlar. Ancak bu model mesela ufak arabalara uygulanmıyor. Yani tasarrufu gerçekleşmesi için spesifik senaryolar lazım. Çöp toplama çok dur kalklı bir iş olduğu için tüketimde çok yüksek. Neredeyse kamyonun kendisi kadar parayı bu şirket alıyor. Geçen sene %300 büyüdüler.

Dünyadaki genel konsensüs içten yanmalı motorlarla daha fazla bir şey yapılamayacağı yönünde. Bu yüzden artık araştırmalar geliştirmeler tamamen elektrikli arabaya doğru gidiyor. Uygun pil bulununcaya kadar, aradaki boşluğu hibrid teknolojisi ile kapatıyorlar.

İşte demem o ki. Sizde o yöne doğru gitmeye başlarsanız. Hem zamanla bu işin topluluğu olur, hemde eğer arabayı elektrikli ye çevirme pazarı doğarsa oradan ekmek yersiniz.

• Arkadaşlar nezninizde bu delifişeğe birşeyler sorma ihtiyacında bulundum.
    1-acaba hiç hidrojen jeneratörünü eline almışmı
    2-Hidrojenin ateşle buluşmasındaki tepkimeyi görmüşmü veya deneyimlemişmi videolamışmı varsa videosu görelim
    3-Hidrojen gazı diye bilinen hidroksijen gazının saf hidrojenle arasındaki farkın farkındamı biliyormu
    4-Saf hidrojeni lpg gazıyla karşılaştırmalı denemeler yapmışmı
    5-bu hidrojen işine hiç bulaşıp deneme mahiyetindede olsa birşeyler denemişmi bir sonuç almışmı
    6-hiç motor bilgisi varmıdır. atmosferik bir aracı turbolamayı denemişmidir.hatta bir arabaya 2 motor takmayı hayal edebilmişmidir ki biz gerçekleştirdik.buna hho veya saf hidrojen verilirse ne olur denemişmidir.
    7-hiç bir motora hho veya saf hidrojen verip denemeler yapmışmı ki acaba bukadar yok dolandırıcılık bilmemne diye burda milleti fişliyor.
    Kardeşim bana hho ile ilgili bir video deneyimi bile olmayan adamlar hho dan veya saf hidrojenden bahsetmesin
    ben neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum vede şuanda saf hidrojenle net yüzde 30 tasarrufum var.kimseyede bunu ispatlamaya ihtiyacım yok.ayrıca dünyada sadece 2 tane ciddi firma araba için saf hidrojen ünitesi üretebilmişken bir üçüncü kişide benim yaptığım saf hidrojen jeneratörüdür.Dünya çapında 400 e yakın hho firması vardır.
    Kimse öyle oturduğu yerden ahkam kesmesin.Asıl dolandırıcılık yapan sizsiniz bence.Çünkü hiçbir deneyiminiz olmadan insanlara yok bu iş dolandırıcılık işi demek çok terbiyesizce ve ethik dışı.Siz heralde devletin akaryakıttan aldığı vergilerin farkında değilsiniz yada devletin akaryakıt vergilerini toplayan kişisiniz.unutmayınki hiçbir devlet bu hidrojenden tasarruf veya hidrojenle çalışan araba gibi işleri desteklemez çünkü akaryakıttan bukadar vergi alan hükümetler bu akaryakıt furyası olmasa devletler maaş ödeyemez hale gelirler.batarlar.bu yüzden de bu işler sizin gibi cahillerin deneyimsizlerin yüzünden oturduğu yerden yok o olmaz yok bu olmaz diyip halkı uyutmak kaydıyla hatta kandırmak kaydıyla halk bir yere varamaz.
    burada insanlar birşeyler deniyor bir sonuçlar almaya çalışıyor fikir yürütüyor tartışıyor birbirine danışıyor.siz bundan niye rahatsız oluyorsunuz.DH sitesi sizinmi bundan reklam gelirimi bekliyorsunuz.
    Bide şunu merak ettim kulaktan dolma öğrendiğiniz ingilizcenizle dünya çapında neyi araştırıyorsunuz veya araştırdığınızdan ne anlıyorsunuz.
    Arkadaşım bırakında insanlar birşeylerle uğraşsınlar.sizin gibi bu insanlar oturdukları yerden bişeyler yazmıyorlar buraya.Test yapıyorlar deneyim ediniyorlar birşeyler keşfetmeye çalışıyorlar.Niye insanların moralini bozupta hakaret edecek derecede yazılar yazıp insanları dolandırıcılıkla suçluyorsunuzki.Size bu hakkı kim veriyor.Bilimadamı olmadığınız bi kesin.çok şeyi bildiğini zanneden ama birşeyden haberi olmayan biri gibi bir izlenim veriyorsunuz.Bulmuşunuz bir meraklı arkadaş yükleniyorsunuz ona.Halbuki adam sadece birşeylerin denemesini yapmaya çalışan girişimci biri.Bu işin ticaretiyle filanda uğraşmıyor siz adamı dolandırıcı ettinizya hellal valla.yapma etme kardeş yazıktır bu güzel insanlara kırma kimsenin girişimcilik ruhunu gurrunu.Sonra delidir ne yapsa yeridir derler kayda alınmazsın.Kaç gündür sabırla izliyorum burayı ama sabırda buraya kadarmış.Burada insalar bilgi paylaşıyor.Bilgiyi satmıyorlar.Seni kim dolandırdıysa git onlara derdini anlat çünkü burda sana ancak gülerler.

• ben bu gece rüyamda saf hidrojeni test için yaktığımı gördüm hayırdır inşallah !?
    “Onlar ki, faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirirler” (Mü’minun 23/3)
  • neden bu memlekette doğru dürüst think tank kuruluşu yok
    neden her icat teşebbüsünde; olcak bişey olsa abd-japon yapardı denir
    neden farklı fikir söylenince çoğunluk buna güler
    neden abd filmlerinde birisi bir fikir söyleyip yanındaki alay etmeye kalktığında kahraman "yinede en azından bir fikir ürettim" diye replik/diyalog sahneleri farklı tür filmlerin hepsinde kullanılır.
    neden biz yapamayız da elinoğlu yapar?
    neden hep mazeret ve engellerden bahsederiz de çözümlerden ve nasıl olur ' lardan bahsetmeyiz.
    neden korkarız farklı olmaktan
    neden ...........
    yukarıda bahsedilen ülke/millet hangisidir?
    a- patagonya
    b- atlantis
    c-kamboçya
    d-..............(kendi cevabınzı yazınız)

"Sizden ücret istemeyenlere uyun, onlar hidayet bulmuş kimselerdir.".
    "Gayret bizden netice Allah'tan"
    Neticede elbette Allah'ın dediği olur, fakat başlangıçta kulun azim, irade ve ısrarı şarttır. Müslümanlar ... Son söz: Gayret bizden başarı Allah'tan. Başarının Sırrı!
    Bilimin en önemli elementlerinden biridir; muhtemelen. hiçbir teori kesin değildir, hiçbir şey tamamen kanıtlanamaz, çünkü bilimde her zaman bir yanılma payı vardır. bu, bilimi diğer metafizik dallarından rahatça ayırır, bilimde emreden ve katı çizgiler çizilmez, hatalar gözden geçirilir ve en iyi sonuç için çalışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 24 Nisan 2015; 15:11:20 >

• Bak ne diyorum, HHO ticareti DOLANDIRICILIKTIR, İNSAN KANDIRMACADIR.

You tube video dolu. Hemde ne video lar.

İdda sahibi olarak ispatlamanız sizin işiniz.

%40 Yakıt tasarrufu sağlıyorum diye idda da bulunmak kolay ?

Da adama sorarlar

Kime göre ? Arabasını aylık bakıma sokmayan, 100 km de kaç litre hesabını bile yapmayan Ahmet Amcaya göre mi, yoksa Elektrikçi Emre Ustaya göre mi ?

Madem %40 tasarrufun var peki niye benle laf yarıştırıyorsun gidip kargo firmalarına, otobüs firmalarına anlatsana, %40 nı.

Arabaya C4 + H8 veriyoruz (%100 PROPAN) 10 litre yakıyor, arkadaş diyor ki hayır ben H2 vericem daha az yakıcam.

Hidrojenle hidrojen karışınca nasıl az yanacak ? Belli değil. Ama ben %40 tasarruf yaptım. Evet tabi...

Arabayı duvara vurursam, haşat olur. Bunu ispatlamak için illaki arabamı duvara vurmama gerek yok.

Oxyhydrogen nin ne halt olduğu burada yazıyor

http://en.wikipedia.org/wiki/Oxyhydrogen

Ben neyi bilip neyi bilmediğimi gayet güzel anlattım. Daha da swap tır, MS, tir niye soruyorsun ki.

Memlekette bu işi yapan yığınla adam var, kaç tanesi emisyon test cihazını okuyabiliyor ?

Beni dolandırana niye gideyim. Adam psikopatın, müptelanın teki çıktı, sayemizde adam oldu, sonra bize etmediği küfür kalmadı, daha sonra da markamızı kopyalamaya çalıştı (tabi tohum bizde olduğu için sıkar biraz). 15 ay sonunda markamız tescil edildiği için bütün internetten tek tek kaldırıyoruz. Bakalım yakında savcılığa da başvuracağız.

Benim bildiğim bu kadar, kimin neyi varsa buyursun ispatlasın. Bilimsel ispatın önünde kimse duramaz. Bilimsel olarak ispatlayın, zaten size Hükümetimiz de destek olacaktır. Akaryakıt ihtali bütçedeki en büyük kalemlerden bir tanesi. Daha sı eğer hükümetimizin Benzinden köşe olmak gibi bir derdi olsa. Yüksek hacimli motorlu araçların vergilerinin düşürür dü. Bence iddalarınız tutarsız ve amacı karşı tarafı karalayıp ortalığı bulandırmak.

Siz yeni olduğunuz için geçmişte, sorulmuş yanlış soruları tekrar tekrar sorup duruyorsunuz.

Cevapları o kadar merak ediyorsanız arayıp bulup okuyunuz, sırf sizi tatmin etmek için aynı şeyleri tekrarlamayacağım.

• burası boş ve sizin yazdığınız ayeti yazdım: buradan yüz çevirebilirsiniz: görevinizi yani emri bil maruf nehyi anil münker yaptınız. Allah razı olsun.
    ne zamanki burada belli bir marka-para konuşulur ben de o zaman çeker giderim. şimdilik arkadaşların yazdığına doğru diyemesem de (sıfatım yetmez). gerçekten bu konuda amatörce gayretlerini gördükçe sorularımla bunaltacağım pardon şevklendireceğim. sonuç beklemiyorum. o kadar uğraş ve yazı boş olabilir. ameller niyete göredir. kahvede lak lak edip peynir gemisi yüklemekten iyidir.
    peygamber efendimiz bir kişinin yanından geçmiş gitmiş, dönüşte bu sefer selam verince adam sormuş; ilkinde selam vermeyip 2.sinde niye selam verdiniz. Efendimiz de ilkinde oturuyordun ama bişey yapmıyordun. döndüğümde baktım ki elinizde çöp toprağa bişeyler çiziyordunuz yani boş durmuyordunuz selam verilmeyi hak ettiniz!!!
    ben yere çöp çizmekten daha önemli olduğuna inandığım bu GAYRETİ ÇALIŞMAYI selam vermeye değer gördüm. sonuca ulaşmasa da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 24 Nisan 2015; 15:23:23 >

• Kardeşim sana birinin iyi bi kazık attığı zaten belliydi.
    Ama herkezi aynı kefeye koyma.sen hala para verip aldığın gazla tasarruf etmenin derdindesin bense dünyanın en hafif elementi olan hidroksijenin sudaki elemesini başarıyla tamamlayan biriyim ve saf hidrojeni aracımda üretip tasarruf görüyorum.sende hala youtube daki birsürü delinin akıllının koyduğu videolara göre konuşuyorsun.Ben yaptıklarım ve gördüklerime deneyimlerime göre konuşuyorum. Sanamı inanacak deneyimlerime mi inanacağız bre cahil.boş laf kalabalığı yapma.arabadan motordan bilimden ilimden anladığın yok burda ahkam kesiyorsun.biz gerçeklerden bahsediyoruz ve gerçekleştiriyoruz, sende bol bol youtube dan video seyret.boş gezenin boş kalfası olduğun belli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rabaya C4 + H8 veriyoruz (%100 PROPAN) 10 litre yakıyor, arkadaş diyor ki hayır ben H2 vericem daha az yakıcam.

Hidrojenle hidrojen karışınca nasıl az yanacak ?

el cevap;
    mevlanaya ateist sormuş: şeytanda ateşten diyorsunuz hem cehennem ataşinde yanacak diyorsunuz bu nasıl olur?
    mevlana elindeki toprak kerpiçi adama vurmuş canı yanan adam şaşırıp niye yaptın bunu, soruma cevap versene deyince mevlana cevap verdim işte; insanda topraktan kerpiçte topraktan ama sana vurunca nasıl canını yaktı!
    her H, H değildir. aynen her O3 (ozon) O veya O2 (oksijen ) olmadığı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 24 Nisan 2015; 15:38:41 >
  • arkadaşlar ben şimdi bay delifişeğin nerde takıldığını anladım. kimseyi ne yerecek ne küçümseyecek değilim. ne haddim var ne yetkim. var. ancak yukarıdaki mesajların okuduktan sonra öncelikle bay delifieşeğe EL İNSAF BE HOCAM DİYORUM. hocam biraz daha çalışma lütfen .

belki bay delifişeğin motor bilgisi belirli seviyede olsa ancak bu HHO meselemizde birden çok bilginin beraber değerlendirilmesi lazım. motor bunlardan birisi. olayın içinde az çok elektronikte var kimyada var.

şimdi yukarıdaki mesajda şöyle demiş

"Arabaya C4 + H8 veriyoruz (%100 PROPAN) 10 litre yakıyor, arkadaş diyor ki hayır ben H2 vericem daha az yakıcam.

Hidrojenle hidrojen karışınca nasıl az yanacak ? Belli değil. Ama ben %40 tasarruf yaptım. Evet tabi.."

şimdi bu yazıdan bay delifişeğin kimya bilgisinin hangi seviyede olduğunu tahmin ettim . ve nerede takıldığını anladım.

şimdi arkadaşım her bir kimyasal bileşikte bir atom bileşiğe girerse o yepyeni bir madde olur. kimyasal bileşik kendisini oluşturan maddelerden çok farklı bir madde oluverir.

uzun uzun kimya anlatacak değilim. ancak durum gerçekten el insaflık.

mesela H2O suyun sembolu
    H2O2 neyin sembolu hidrojen peroksit. ya ama burada bir tane oksijen fazla ne olacak canım deyip H2O2 yi yani hidrojen peroksiti içiver artık boğaz ne hale gelir bilemem

http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_peroxide

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kimyasal_form%C3%BCl

http://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_formula

C3H8 propanın sembolu

http://tr.wikipedia.org/wiki/Propan
    http://en.wikipedia.org/wiki/Propane

CH4 metan

http://tr.wikipedia.org/wiki/Metan
    http://en.wikipedia.org/wiki/Methane

şimdi bunlar hidrojen ve karbondan oluşan ama farklı sayı ve dizilimde olduğu için tamamen farklı özelliklerde maddelerdir. en temelinden hidrojen yanıcı oksijen yakıcı su ise çok farklı özellikte söndürücü.

şimdi "Hidrojenle hidrojen karışınca nasıl az yanacak ? Belli değil. Ama ben %40 tasarruf yaptım. Evet tabi.."" hidrojenle hidrojen nasıl karışıyor bu çerçevede düşünelim.(daha doğrusu böyle bir şeyin bay delifişeğin düşündüğü gibi olmadığını görelim.)

arkadaşım C3H8 teki hidrojen ile ortamda saf hidrojen bir araya gelse yani propandaki hidrojen le saf hidrojen durduk yerde reaksiyona girmeski. propan halen propan olarak kalmaya devam eder hidrojen hala hidrojen olarak kalmaya devam eder. ne zamanki bir ateşleme enerjisi gelir ol zaman ortamdaki hidrojen oksijen ile reaksiyona girer su oluşur , propanın hidrojen ve karbonuda oksijenle ayrıca reaksiyona girer su ve karbondioksit oluşur. bilmem anlatabildim mi.

birde eğer seni dolandıran biri varsa bundan diğerlerinin suçu ne. pire yüzünden yorganı yakmanın alemi ne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakli32 -- 24 Nisan 2015; 16:15:04 >

• HHO will increase the burning efficiency of the mixture greatly. H burns very quickly, the fastest flame propagation rate of any element. Refined oil products are large complex molecules that burn relatively slowly. When HHO is added to the fuels and ignited, much more of the hydrocarbons are burned fully… The result is increased gas mileage and smoother running, longer lasting motors that waste much less energy. Depending on the engine, mileage increases of 75% are possible (increases of around 30% are more commonplace with home-made units). This, as a mileage "Booster", is the most popular use for HHO systems today.
  • Ben şunu yaptım bunu ettimle dükkan dönmüyor malesef.

İşte (bana kazık attığı için çok sevindiğiniz arkadaş), başkalarının fabrikalarının resmini koyup, buralarda üretim yapıyoruz diye mal satmaya çalışıyordu.

Şimdi buraya gelip biz %40 tasarruf ediyoruz demenizin ne farkı var ?

İnsan en azından kurulum yaptığı bir aracı, emisyon test cihazına sokup. HHO jeneratörünü açıp kapatıp, aradaki farkı gösterip hava atar.

bir klavye hatasından bu kadar medet umacağınıza, yaptığınızı gösterin.

Bak mesela çinde satılan mallar bu

http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=hho+dry+cell+kit+hydrogen

Mesela bu var bir de

http://www.hho-plus.com/

var,

bu malı yerli diye satmaya çalışıyorlar mesela. Dışarıdan bakınca kutu falan güzel, insanın inanası geliyor. Ancak aracı cihaza bağlayınca ak mı kara mı belli oluyor.

Vehasılı, internetten, isimsiz cisimsiz, atıp sıkmak kolay. sen %40 tasarruf dersin ben %80 diyebilirim. Demekte bir sakınca yok. Hatta geçende sizin bu üretici arkadaşlardan biri buz dolabına pervane taktım evin elektriği %70 düştü demişti fakat bir dolap evin elektriğiniin kaçta kaçını tüketir haberi yoktu.

Tabii yalanınızın içinde bir tane doğru var.

YAKITA HİDROJEN EKLENINCE YANMA KARAKTERİ DEĞİŞİR

Evet doğrudur, hatta yakıta hidrojen ekleyip, aracın yakıtını kısabilirsiniz. Buda doğrudur.

Ancak sorun, ne kadar hidrojene gereksinim olduğudur. Hindistanda Doğalgazlı araçlar yaygın, adamlar oturmuşlar acaba hidrojenle doğalgazı karıştırırsak ne olur demişler. Testini yapıp dökümanını yayınlamışlar.

Yakıtın %20 kadarını hidrojen ile desteklendiğinde ve avans ayarı değiştirildiğinde ve soğutma sistemi uygun hale getirildiğinde ve patlama çatlamaya karşı yeterli önlem alındığında tasarruf edilebiliyor.

Şim siz güzel arkadaşlara soralım.

1.600 cc bir şahinin.

Dakikada 3000 devir çevirirken ihtiyaç duyduğu yakıtın %20 si kaç litre sivi kaç litre gaz ve kaç litre HHO ya tekabül etmektedir.

Madem bu işleri biliyorsunuz. Görelim bakalım bu hesaplamalarla aranız nasıl.

• Evet bu altın oran en önemli mesele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu fotodaki ürünü (HHO 2000) sakına almayın alan birisiyle tanıştım BMW 528i aracına taktırmış ve makina hidrojenden cok buhar ürettiği için adamın gaz kelebek motoru arızalanmış ve belli bir zamandan sonrada bu makina çalışmaz olduğunu tespit etmiştir.Sadece deneyimlerimden bunları yazıyorum.Her gördüğünüz janjanlı makinayı çalışırda sanmayın.içini bilemezsiniz.bana göre saçma ve gereksiz bir dizayn.zaten öyle fazla bir satışının olduğunuda araştırmalarım doğrultusunda bulamadım.sayın delifişek senin gibilere hiçbirşeyin hesabını vermem ve hesap kitap yapmamda.beni bilen biliyor neyi hesaplayıp neyi hesaplayamıyacağımı.Motor ve mekanik bilgim gayet gayet yeterli miktarda.Kimseye bişey ispat etmeye çalışmam.Sana tavsiyem biraz daha öğrenme tarafında olman.Çünkü daha öğreneceğin çok şey var belli.Benim aracımın emisyon raporunu sanamı göstermem gerekiyor.Bizde neyi nerde ölçeceğimizi biliyoruz.Ayrıca benim aracım halk dilinde kara düzen dizel diye bilinen mekanik pompalı bir dizel araçtır ve hidrojen desteği haricinde EURO5 normunu yakalaması imkansızdır ama benim aracım Eksoz emisyon raporunda EURO5 normunu yakaladığını Bosh Car Service sahibinin şaşkınlıklarıyla belgesiyle elimde mevcuttur.Şimdi sana bu belge lazımsa her ne yapacaksan onu istersen göndereyim sana.Anladın sanırsam :)

• İçten yanmalı motorlara su enjeksiyonu vastıası ile oktan yükseltip, egsoz sıcaklığı düşürmek vede emisyonda iyileşme sağlamak. ikinci dünya savaşından beri (1940) bilinen bir yöntemdir.

Gariban intercoolerı diye de geçer. AEM olsun diğer Aftermarket performans parça üreticileri hazır kitleri satmaktadır.

Da, sen yakıttan %40 tasarruf ettiğini idda edeceksin. Ama bir motor dakikada kaç litre hava (dolayısı ile yakıt) ister bilemeyeceksin...

Ondan sonrada yok şunu bilirim, yok şunu okurum. Yok benim sorularıma cevap ver, yok motor değiştirdinmi, yok falan dökümanı okudunmu.
  • Delifişek kardeş bak burada bilmediğin ve anlamadığın konularda yorum yapma lütfen milleti yanlış bilgilendirme.Su enjeksyonu ile oktan artmaz.yok bu intercooler yerine geçer filan yazma.intercooler başka bişey.sen iyice saçmalamaya başladın bence sen git başka kulvarlarda yorum yap burası seni bozar.bilip bilmeden millete yanlış bilgiler veriyorsun saçmalığın daniskası.ayrıca kaç defadır yok yüzde 40 tasarruf etmişsin diyosun ben böyle bir beyanda bulunmadım sen nereleri nasıl okuyon onuda anlamış değilim.Bonzaimi çekiyon aslanım sen :) kafan güzel heralde.Bırak sen tasarruf işini bence tasavvufa yönel.Belki biyerlere varırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XWOOFERX

Delifişek kardeş bak burada bilmediğin ve anlamadığın konularda yorum yapma lütfen milleti yanlış bilgilendirme.Su enjeksyonu ile oktan artmaz.yok bu intercooler yerine geçer filan yazma.intercooler başka bişey.sen iyice saçmalamaya başladın bence sen git başka kulvarlarda yorum yap burası seni bozar.bilip bilmeden millete yanlış bilgiler veriyorsun saçmalığın daniskası.ayrıca kaç defadır yok yüzde 40 tasarruf etmişsin diyosun ben böyle bir beyanda bulunmadım sen nereleri nasıl okuyon onuda anlamış değilim.Bonzaimi çekiyon aslanım sen :) kafan güzel heralde.Bırak sen tasarruf işini bence tasavvufa yönel.Belki biyerlere varırsın.

• http://en.wikipedia.org/wiki/Water_injection_%28engine%29

Wikipedia dan bile bulunacak basit şeyleri bilmeyecek kadar cahil adamlarla, laf güreştiriyoruz.

Gidin de kum havuzunda oynayın siz

• Yav bak bu sana son mesajım delifişek artık heralde bunları okuyup gören herkez anlamıştır senin nasıl bir rüyada olduğunu.Bunun ne olduğunu bende biliyorum gayet tabiki adam metanolden bahsediyor.biz drag yarışlarına ve performans modifiye araçlarına yaptığımız sistemlerde bu ve buna benzer alkollü karışımlar kullanıyoruz.Bizim burdaki amacımız tasarrufffffff modifiye değil bilmem anlatabildimmi.Heralde sen yakın zamanda Fast & Furious filmini seyrettin ondan kafan karıştı.Bence sen o kafaya bir reset at.Buradaki konu başlığınıda birdaha oku bence.Bu forumda onlardan bahsedilmiyor.ayrıca bir araba nasıl modifiye edilir onuda gayet iyi biliyorum.Daha önce yapmış olduğumuz birçok proje var.Beni burda boş boş konuşturma .Kimse senin bu saçmalıklarını dinlemek zorunda değil.Burası hidrojenden nasıl tasarruf edilir onun tartışıldığı bir platform.Kimse aracını performans açısından modifiye etmek için buralara takılmaz.o konuların paylaşıldığı farklı başka ortamlar var.Bak arkadaş benim yaşım 40 .Bu yaşa kadar bisürü araçla haşır neşir oldum.Teknik ve teknolojik bilgim hayli fazla.Benle laf yarıştıracağına gitde faydalı birşeylerle uğraş vatana millete bi faydan olsun.Tekrar yazayım : Burası Hidrojen Yakıt Tasarrufuyla ilgili bir forum yeri.İnsanlar bilgi paylaşıyor.ona buna yok dolandırıcısın filan demiyor.kimseye zorla aracına gitde hidrojen sistemi tak denmiyor.İnsanlar doğaya ve keselerine faydalı olabilecek birşeyler yapabilme hevesindeler.Lütfen artık buranın huzurunu kaçırma.Benim gibi düşünen başka arkadaşlar varsa bir iki kelamda siz yazın bu arkadaş için.Allah akıl fikir versin diyorum ve noktayı koyuyorum.Bundan sonra SAYIN DELİFİŞEKTEN gelen hiçbir saçma soru cevap bulamayacak benim tarafımdan.
    Ayrıca diğer okuyucu ve katılımcı arkadaşlardanda bu konunun bukadar saçma yerlere taşındığı içinde bizzat özür dilerim.

• özre gerek yok. maalesef böyle durumlar forumlarda oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 27 Nisan 2015; 13:55:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XWOOFERX

Yav bak bu sana son mesajım delifişek artık heralde bunları okuyup gören herkez anlamıştır senin nasıl bir rüyada olduğunu.Bunun ne olduğunu bende biliyorum gayet tabiki adam metanolden bahsediyor.biz drag yarışlarına ve performans modifiye araçlarına yaptığımız sistemlerde bu ve buna benzer alkollü karışımlar kullanıyoruz.Bizim burdaki amacımız tasarrufffffff modifiye değil bilmem anlatabildimmi.Heralde sen yakın zamanda Fast & Furious filmini seyrettin ondan kafan karıştı.Bence sen o kafaya bir reset at.Buradaki konu başlığınıda birdaha oku bence.Bu forumda onlardan bahsedilmiyor.ayrıca bir araba nasıl modifiye edilir onuda gayet iyi biliyorum.Daha önce yapmış olduğumuz birçok proje var.Beni burda boş boş konuşturma .Kimse senin bu saçmalıklarını dinlemek zorunda değil.Burası hidrojenden nasıl tasarruf edilir onun tartışıldığı bir platform.Kimse aracını performans açısından modifiye etmek için buralara takılmaz.o konuların paylaşıldığı farklı başka ortamlar var.Bak arkadaş benim yaşım 40 .Bu yaşa kadar bisürü araçla haşır neşir oldum.Teknik ve teknolojik bilgim hayli fazla.Benle laf yarıştıracağına gitde faydalı birşeylerle uğraş vatana millete bi faydan olsun.Tekrar yazayım : Burası Hidrojen Yakıt Tasarrufuyla ilgili bir forum yeri.İnsanlar bilgi paylaşıyor.ona buna yok dolandırıcısın filan demiyor.kimseye zorla aracına gitde hidrojen sistemi tak denmiyor.İnsanlar doğaya ve keselerine faydalı olabilecek birşeyler yapabilme hevesindeler.Lütfen artık buranın huzurunu kaçırma.Benim gibi düşünen başka arkadaşlar varsa bir iki kelamda siz yazın bu arkadaş için.Allah akıl fikir versin diyorum ve noktayı koyuyorum.Bundan sonra SAYIN DELİFİŞEKTEN gelen hiçbir saçma soru cevap bulamayacak benim tarafımdan.
    Ayrıca diğer okuyucu ve katılımcı arkadaşlardanda bu konunun bukadar saçma yerlere taşındığı içinde bizzat özür dilerim.

Bülent bey boşveriiiiiiin dikkate almayın. daha arkadaş benim sorularımada cevap verecek.

Kendisini kazıklayandan dolayı kuyruk acısı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakli32 -- 27 Nisan 2015; 13:52:01 >

• 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.