Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.199
Cevap
49
Favori
518.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguz6577

site şuanda yapım aşamasında ama şuan 2 adet ürün bulunmakta. hazır olarak plaka ve pleksiler sipariş üzerine kargo ile gonderilebilir. Eğer satın alma işlemlerinde zorluk çekiyorsanız iletişim kısmından ulaşabilirsiniz. ve şuan sadece banka havalesi ile çalışıor.

hayırlı olsun siteniz açılmıyor
  • zıva kullanıcısına yanıt
    teşekkürler inşallah yararlı ve faydalı olacağız.

argesale.com dur sitenin adresi sayın.zıva

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz6577 -- 1 Ocak 2014; 11:40:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz6577

teşekkürler inşallah yararlı ve faydalı olacağız.

argesale.com dur sitenin adresi sayın.zıva

inş ALLAH tekrar haırlı olsun kısa yolunuda ben eklim
    http://www.argesale.com/
  • Gördüğüm kadarıyla hidrojen olayıyla baya bir dalga geçen olmuş, ben bu olayın üzerinde 1 yıldır çalışıyorum, kendi imkanlarımla hidrojen elde ettim, elbetteki %100 arabayı su ile çalıştırmayı başaramam, benim imkanım yada bilgim yetmez, ancak 1 yıl sonucunda %10 kadar bir tasarruf sağladım, Hidrojen gazını ayrıştırdıktan sonra, lpg hortumu ile birleştirdim, lpgyi biraz kıstım, hidrojen takviyesi ile birlikte lpg yakmaya başladım, dolayısıyla, lpg yakıtı azaldığı için tasarruf sağlandı, Hidrojeni hafife almayın, benzindende lpg dende katkat daha yanıcı bir gazdır, az bir birikintisi bile çok feci patlama yapmaktadır (Bizzat denedim patlattım )
    Tehlikesine gelince, araçta depo etmediğiniz sürece tehlikesi yok. Bunları deneyip gözlemleyen bir kişi olarak söylüyorum. Inanmayan olursa, google den suyu elektrojiz yontemi ile ayrıştırma yazıp, videoları izleyebilir.

• Öncelikle herkese merhabalar. Çalışması olan veya bu koınuda emeği geçen herkese başarılar dilerim. HHO sistemi ile bir süredir ilgileniyorum. bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

1- Çelik Plakalı sistem ile hidrojen üretimi şu anda oldukça yaygın. Ancak genel anlamda sorun plakaların kararması olarak lanse ediliyor. sistemdeki plakaların bir kısmı + bir kısmı - kutuplara bağlanıyor. Şİmdi, eski akülerin tamiratında kullanılan bir yönteme benzer bir şekilde, elektronik bir devre yardımı ile sürekli olarak (100-200hrz civarında bir periyotta) + ve - kutupların yeri değiştirilse, sistemin ömrü açısından bir faydası olur mu? (bu şekilde bir elektronik devre hazırlatmaktayım)

2- Sistem için eski bir araç aküsünden faydalanılması mümkün mü? Eski tip sulu akülerin içerisi boşaltılarak ve 12 volt düşük amperli bir akım verilerek, su dolum kapaklarında yapılacak tadilat ile, hidrojen üretimi elde edilebilir mi? (Eski akülerde bilirsiniz, kapaklarında elektrik üretimi sırasında oluşan buharın atılabilmesi için minik delikler bulunurdu)

3- X amperde Y litre üretimi nasıl ölçebiliyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgakmg

Öncelikle herkese merhabalar. Çalışması olan veya bu koınuda emeği geçen herkese başarılar dilerim. HHO sistemi ile bir süredir ilgileniyorum. bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

1- Çelik Plakalı sistem ile hidrojen üretimi şu anda oldukça yaygın. Ancak genel anlamda sorun plakaların kararması olarak lanse ediliyor. sistemdeki plakaların bir kısmı + bir kısmı - kutuplara bağlanıyor. Şİmdi, eski akülerin tamiratında kullanılan bir yönteme benzer bir şekilde, elektronik bir devre yardımı ile sürekli olarak (100-200hrz civarında bir periyotta) + ve - kutupların yeri değiştirilse, sistemin ömrü açısından bir faydası olur mu? (bu şekilde bir elektronik devre hazırlatmaktayım)

2- Sistem için eski bir araç aküsünden faydalanılması mümkün mü? Eski tip sulu akülerin içerisi boşaltılarak ve 12 volt düşük amperli bir akım verilerek, su dolum kapaklarında yapılacak tadilat ile, hidrojen üretimi elde edilebilir mi? (Eski akülerde bilirsiniz, kapaklarında elektrik üretimi sırasında oluşan buharın atılabilmesi için minik delikler bulunurdu)

3- X amperde Y litre üretimi nasıl ölçebiliyorsunuz?

Tolga Bey, kendi bilgim kadarıyla sorularınıza cevap vermeye çalışayım,

1- Ben Eski bozuk harddisklerin içerisini açarak, içerisindeki diski kullanmaktayım, oldukça dayanıklı kolay kolay kararmıyor. Ancak dediğiniz işlem de oldukça mantıklı, işlemi tersine çevirerek söylediğiniz gibi bir sonuç elde edilebilir, denemek lazım.

2- Akülerin içerisinde metal olarak kurşun kullanılır. Kurşun asite dayanıklı bir maddedir. Akü kullanılabilir. Hatta bunu bende deneyeceğim :)

3- Onun için ölçme aletleri var gittigidiyorda satan birkaç kişi gördüm, fakat üretim sadece amperle değil, suyun içerisine kattığın iletkenliği arttırıcı maddeyede bağlı.

• selamun aleykum arkadaşlar sizler bir sorum olcak yapmış olduğumu hidrojen kiti toplam 21 plakadan sıralaması şu şekilde -nnnn+nnnn-nnnn+nnnn- toplam eksi artılarla birlikte 21 plakadn oluşmaktadır 12volt aküler seri bğladım 24 volt elde ettim 38x2 72 ah bir sıkıntım var çalışmada herşey iyi güzel ama alev kesiciden hidrojen çıkmadı.çıkmayıncada geri tepme yapıp hortum girişlerinden sızdırma yaptı bunu sebebi nedir?alev kesicidemi sorun var ağzımla uflayince hava çıkıyor sisteme bağladığımda olmadı bu konuda tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var birde ben araç için sistemi kurmak değil evde doğalgaz yerine kullanmayı düşünüyorum.kite dc enerji değilde ac versek sonuç ne çıkar deneyen arkadaş varmı?
  • arkadaşlar yapmış olduğum çalışmalar çok iyi fakat nedense alev tutucusundan gazın çıkmamasının sebebi nedir [simage][/simage]
     hidrojen yakıt tasarruf sistemi hidrojen yakıt tasarruf sistemi hidrojen yakıt tasarruf sistemi

• quote:

Orijinalden alıntı: abdulvatan

selamun aleykum arkadaşlar sizler bir sorum olcak yapmış olduğumu hidrojen kiti toplam 21 plakadan sıralaması şu şekilde -nnnn+nnnn-nnnn+nnnn- toplam eksi artılarla birlikte 21 plakadn oluşmaktadır 12volt aküler seri bğladım 24 volt elde ettim 38x2 72 ah bir sıkıntım var çalışmada herşey iyi güzel ama alev kesiciden hidrojen çıkmadı.çıkmayıncada geri tepme yapıp hortum girişlerinden sızdırma yaptı bunu sebebi nedir?alev kesicidemi sorun var ağzımla uflayince hava çıkıyor sisteme bağladığımda olmadı bu konuda tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var birde ben araç için sistemi kurmak değil evde doğalgaz yerine kullanmayı düşünüyorum.kite dc enerji değilde ac versek sonuç ne çıkar deneyen arkadaş varmı?

Öncelikle a.s
    Hücreni aşağıya al, alev tutucunu ortalama 1 metre kadar yukarıya alıp dene, aynı seviyede olunca sorun çıkarıyor, benimde başıma gelmişti.
    Benimde size sormak istedigim birşey var, resimlerdede göründüğü gibi kullandığınız hücrenin içerisindeki metal plakaların maddesi nedir ? Yani hangi metali kullanıyorusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tombalaci_46 -- 6 Ocak 2014; 23:59:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tombalaci_46

quote:

selamun aleykum arkadaşlar sizler bir sorum olcak yapmış olduğumu hidrojen kiti toplam 21 plakadan sıralaması şu şekilde -nnnn+nnnn-nnnn+nnnn- toplam eksi artılarla birlikte 21 plakadn oluşmaktadır 12volt aküler seri bğladım 24 volt elde ettim 38x2 72 ah bir sıkıntım var çalışmada herşey iyi güzel ama alev kesiciden hidrojen çıkmadı.çıkmayıncada geri tepme yapıp hortum girişlerinden sızdırma yaptı bunu sebebi nedir?alev kesicidemi sorun var ağzımla uflayince hava çıkıyor sisteme bağladığımda olmadı bu konuda tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var birde ben araç için sistemi kurmak değil evde doğalgaz yerine kullanmayı düşünüyorum.kite dc enerji değilde ac versek sonuç ne çıkar deneyen arkadaş varmı?

Öncelikle a.s
    Hücreni aşağıya al, alev tutucunu ortalama 1 metre kadar yukarıya alıp dene, aynı seviyede olunca sorun çıkarıyor, benimde başıma gelmişti.
    Benimde size sormak istedigim birşey var, resimlerdede göründüğü gibi kullandığınız hücrenin içerisindeki metal plakaların maddesi nedir ? Yani hangi metali kullanıyorusunuz ?

ok arkadaşım dediğinizi yaparım .metal konusunda normalde 316 paslanmaz kullanmam gerekirken bulunduğum şehirde sadece 304 paslanmaz varmış onlardan yaptım.sizde nasıl bir sorun çıktı alev tutucudamı yani flanş back peki şimdiki durumunuz nedir.? yapmış olduğunuz çalışmayı arç içinmi yoksa ısınmakla ilgilimi

• arkadaşlar birde hücrenin içinde katkı maddesi olarak soda kullanmayın en iyisi kostiktir.piyasada lavabo açacağı diye bilinir yarım litre suya 20 gr kostik yeter elinize gözünüze dikkat edin yakar.burda pwm devresi yapan arkadaş varsa yada şeması varsa verirse çok sevinirim
  • quote:

quote:

quote:

Öncelikle a.s

ok arkadaşım dediğinizi yaparım .metal konusunda normalde 316 paslanmaz kullanmam gerekirken bulunduğum şehirde sadece 304 paslanmaz varmış onlardan yaptım.sizde nasıl bir sorun çıktı alev tutucudamı yani flanş back peki şimdiki durumunuz nedir.? yapmış olduğunuz çalışmayı arç içinmi yoksa ısınmakla ilgilimi

Şuan bende sorun yok, çakmakla ateşi yakıyorum, sürekli yaniyor. Benim amacım o ateşi dahada arttırmak, arabaya bağlayacağım, şuan %10-%20 kadar yakıta tasarruf sağlatıyor, benim amacım o oranı yükseltmek. Daha hızlı elektroliz yapma yollarını arıyorum. Tek hücre kullanıyordum, hücre sayısını arttıracağım bugün.
    Benim kullandığım metal ise, eski bozuk harddisklerin içerisindeki metal diskler. Çok dayanıklı hala en ufak kararma olmadı o disklerde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle a.s

Şuan bende sorun yok, çakmakla ateşi yakıyorum, sürekli yaniyor. Benim amacım o ateşi dahada arttırmak, arabaya bağlayacağım, şuan %10-%20 kadar yakıta tasarruf sağlatıyor, benim amacım o oranı yükseltmek. Daha hızlı elektroliz yapma yollarını arıyorum. Tek hücre kullanıyordum, hücre sayısını arttıracağım bugün.
    Benim kullandığım metal ise, eski bozuk harddisklerin içerisindeki metal diskler. Çok dayanıklı hala en ufak kararma olmadı o disklerde.

kardeş doğru yoldasın çalışmalarını merak ediyorum inşallah istediğine ulaşırsın.sorum şu neden tek hücreli yaptın?aküdeki enerjiyimi çok fazla kullanırsın diyemi bence peki sende çıkan alevin boyu nedir?ıstma ile bir çalışma yaptınmı*

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle a.s

kardeş doğru yoldasın çalışmalarını merak ediyorum inşallah istediğine ulaşırsın.sorum şu neden tek hücreli yaptın?aküdeki enerjiyimi çok fazla kullanırsın diyemi bence peki sende çıkan alevin boyu nedir?ıstma ile bir çalışma yaptınmı*

Teşekkür ederim, bugün itibari ile hücre sayısını arttırmaya başladım. Araştırmalarıma göre en dayanıklı metal kurşun olacak. Hazır plaka halinda kurşun bulunmadığı için, kendim eritip plakaya dönüştüreceğim, bu da galiba biraz vaktimi alacak. Şuan elde ettiğim alev, normal bir çakmağın yandığı alev kadar boyu 2 CM'ye yakın. Ama alevin gücü tabi ki çakmaktan daha güçlü, çok kolaylıkla tenekeleri eritebiliyor. Kola şisesi vs. Tek hücre yapma sebebim deneme amaçlıydı. Tek hücre bile çok enerji çekiyor, masada 12v 15 amper adapter ile denediğimde adapter 10dk çalıştıktan sonra yanma derecesine geliyor. O yüzden şimdilik enerji problemi olduğu için ısıtma sistemi üzerinde çalışmıyorum, arabadaki akünün gücü yeterli geliyor. Ev kullanımı için o amperi kaldırabilecek bir güç kaynağı üretmek gerekiyor, o da direk şehir elektrigini 50 volta falan ortalama olarak düşürüp, en az 20-30 amperlik bir güç elde etmek, onun içinde özel trafo yapmamız gerek, hazırda olduğunu sanmıyorum, o yüzden bu iş benim için ikinci plan, birinci ve en onemlisi son zamanlarda ki yakıtlardaki zam canıma tak etti, o yüzden önceliğim budur

• gerçek olsa emin olun böyle bir resimle satılmazdı

hidrojen yakıt tasarruf sistemi
  • http://youtu.be/RDBJKfbu3oQ
    evet akü mantığınla yapman bence doğru bir karar akülerdede kurşun plakalar var güç kaynakları ısınıyorsa eğer üstüne hurdacılarda power supyların fanlarını bağla bende çanta kaynağı var onun çıkışlarına köprü diyotla ac gerilimi dc akıma çevirerek en azından kaynak makinasının kademeli olduğu için bir ölçüm yapacam her kademesinde kısa devre yapıp akımını ölçecem örneğin birinci kademede 20 amperse bu bana yeter diyelim.ona göre tasarlıyacam köprü diyotları verdiğim linkteki videoyu izlersen bir fikir olabilirsin kurşunu eritip dökmek bence çok mantıklı ama tam düzlükte olmaz dökü işin bittiğinde çıkan kurşun plakaları tesviye yapman gerkir yada yapacağın kiti suyun içine daldırma yapman gerekecek eğer kurşunla yapacağın çalışmaların olursa videosu yada resimlerini koyarsan bizde bir fikir sahibi olmuş oluruz.ama senin şöyle bir sorunun olacak daldırma sistemi yapacaksın peki suyu nasıl soğutacaksın ben sanayide çıkma radyatör arıyorım küçük ebatta çünkü ısınan suyu devir daim yaptırmak zorundayız.çünkü ısınan suyun buharını alırsak temiz enerji sağlamış oluruz

• quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

gerçek olsa emin olun böyle bir resimle satılmazdı

hidrojen yakıt tasarruf sistemi

ne kadarda yüksek basınça dayanıklıda olsa hidrojenin sudan ayrıştığında depolamak zor ama normal kablara göre mutlaka dyanıklıdır.bundan hiç şüphem olmaz
  • quote:

http://youtu.be/RDBJKfbu3oQ
    evet akü mantığınla yapman bence doğru bir karar akülerdede kurşun plakalar var güç kaynakları ısınıyorsa eğer üstüne hurdacılarda power supyların fanlarını bağla bende çanta kaynağı var onun çıkışlarına köprü diyotla ac gerilimi dc akıma çevirerek en azından kaynak makinasının kademeli olduğu için bir ölçüm yapacam her kademesinde kısa devre yapıp akımını ölçecem örneğin birinci kademede 20 amperse bu bana yeter diyelim.ona göre tasarlıyacam köprü diyotları verdiğim linkteki videoyu izlersen bir fikir olabilirsin kurşunu eritip dökmek bence çok mantıklı ama tam düzlükte olmaz dökü işin bittiğinde çıkan kurşun plakaları tesviye yapman gerkir yada yapacağın kiti suyun içine daldırma yapman gerekecek eğer kurşunla yapacağın çalışmaların olursa videosu yada resimlerini koyarsan bizde bir fikir sahibi olmuş oluruz.ama senin şöyle bir sorunun olacak daldırma sistemi yapacaksın peki suyu nasıl soğutacaksın ben sanayide çıkma radyatör arıyorım küçük ebatta çünkü ısınan suyu devir daim yaptırmak zorundayız.çünkü ısınan suyun buharını alırsak temiz enerji sağlamış oluruz

selamunaleyküm, sayın arkadaşım sistem aşırı ısı üretmemeli, Üretirse senin harcadığın elektrik enerjisinin bir kısmı ısı enerjisine dönüşerek elden gitmiş oluyor demektir.
    Sizlere tavsiyem kullanılan metalin yüzey alanlarına göre akım vermeniz, vede hücreye aralıkları sabit olmak şartıylada her bir hücre başına da 2 volt civarı vermenizdir,
    ..
    Gelelim akü kılıfı içerisinde bu sistemi tasarlayabilirsiniz tami güzel bir fikir olacaktır. Lakin aracın kaput içinde yer bulması sorun olabilir, bir de aşırı zor olabilir.

• abdulvatan kullanıcısına yanıt
    Aleykümselam,
    Üstadım sana tavsiyem bir jeneratör kasası gibil bir kasa içerisine 220 voltluk bir sistem tasarlamandır. Bu olayı youtubede bir çok kez örneklerini izleyebilirsin.
    AC değilde DC gerilim kullanarak ( diyotla 220 voltu doğrultup denemeni tavsiye ederim.)küçük hücrelerden üretebilirsin...
    gerçeği 24 voltluk toplam 10 tane hücre yapsan daha iyi olabilir diyebilirim,
    Sana tavsiyem boru hücrelerle bir tasarım yapmandır.
    eğer tasarım yapıp bu işle uğraşıcam dersen tasarımlarını buradan yardımla yapabilirsin.
    Eminim bir çok arkadaş yardım edecektir.
  • Kurşun dökme işi kolay, tabi ki hücre şeklinde yapacağım, önce kurşunu düzleyip plaka haline getirip sonra hücre şeklinde yapacağım. Ev içinde kaynak makinası kullanmak mantıklı.
  • 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.