Şimdi Ara

Hidroelektrik santraller satılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Satışa çıkarılan Yenice HES'in de özelleştirilmesi sonrası devlet 79 santral satmış olacak.

Bu satışlardan kasaya giren meblağ ise 40 milyarı lirayı geçecek.

Kaynağa sıkışan hükümet 14 yılda 70 milyar dolarlık özelleştirme ve 440 milyar dolarlık dış borçla yetinemeyince santralleri de satışa çıkardı. 

Daha önce toplam 78 santrali satan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) son olarak Yenice HES'i satışa çıkardı.Bu satış da gerçekleştiğinde toplamda 79 santral satılmış olacak.

Şu ana kadar devlet santral satışlarından 38 milyar (9,6 milyar dolar + 3,6 milyar TL) gelir sağladı. 2.1 milyarlık satış sözleşme aşamasında, bu satışların onaylanması ile birlikte satış geliri 40 milyarı geçecek.

Yenice HES dahil 8 HES'in satışı için ihale hazırlığı var. Satılacak 8 HES'in kurulu gücü 282 MW. Yapılmış satışlardaki rakamlar dikkate alındığında yeni satışlardan da 1.5 milyar civarında bir gelir elde edilebilecek. Bu gerçekleştiğinde toplam satış 42 milyar lirayı bulacak.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/hidroelektrik-santraller-satiliyor-163684h.htm

• oooo elektrik tümden gidiyo demek...
  • Hewal kaçaklarını özel şirketler engellerse satılması daha iyi olur. Kayıp kaçak ödemeyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YazıYorum kullanıcısına yanıt
    Elektrik sirketleri ozellesti. Hirsizlar engellendi mi? Hayir. Hatta kayip kacak ucretini resmi olarak korudular, tum turkiyeye yaydilar. Kendileri gibi hirsiz olanlari koruyorlar.

Hirsizlar engellenmek isteniyorsa kayip kacak ucreti yasaklanir, sadece elektrik kullanim ucreti alinir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koyun gibi elektrik tüketim bedelinin yarısı kadar dağıtım bedeli ödüyoruz zaten şimdi de akan su bedeli eklerler faturaya. Avantasını kapan devlet te vatandaşının soyulmasını keyifle izler .
  • YazıYorum kullanıcısına yanıt
    Malesef öyle bişey olmaz. Devletin bile kayıp kaçak bedeline destek oluyorken kim neden bunu önlemek için uğraşmak istesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.