Şimdi Ara

Hiçlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• linkte sorun var sanırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirable -- 4 Mart 2010; 21:51:02 >
  • Hayat heplik midir?hiçlik midir?Yoksa ölümü yanıtlayan bu paradoks mudur?
  • yokluktan önceki aşama,

geçmeyen bulantı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metete

yokluktan önceki aşama,

geçmeyen bulantı.

geçtikten sonra bu bulantıyı mumla arıycaksın
     Hiçlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal3ty -- 4 Mart 2010; 23:54:36 >
  • quote:

yokluktan önceki aşama,
    geçmeyen bulantı.

Psiko somatik bir sorun mu?
    Linktemi bendemi sorun var birşey göremiyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

yokluktan önceki aşama,
    geçmeyen bulantı.

Hiçliğe ilk adım işte.

fatal3ty;

muma ne gerek var o aydınlıkta!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

yokluktan önceki aşama,
    geçmeyen bulantı.

Hiçliğe ilk adım işte.

fatal3ty;

muma ne gerek var o aydınlıkta!

/>

Hiçlik

Hiçlik

• Bu sembolizm senfonisi içinde biçare vaziyette konudan geri çekilmeyi kültürel düzeyimin mahremiyetinide korumak amacıyla uygun gördüm!
  • Hiç .
  • Bundan sonra , hiçbir zaman yaşayamayacağımız bir olgu.
  • Eğer hiçbir şey yok ise hiçlik vardır, hiçlik var ise en azından bir tek şey vardır, o da hiçliktir, o halde hiçbir şeyin olmaması halinde bile hiçlik yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Eğer hiçbir şey yok ise hiçlik vardır, hiçlik var ise en azından bir tek şey vardır, o da hiçliktir, o halde hiçbir şeyin olmaması halinde bile hiçlik yoktur.

yanlış. ama neden yanlış olduğunu anlatamam.
  • anlatamazsın tabi:D var olan varlıgı anlatmaya çalışır. başka şeyler de hisseder ama nasıl anlatsın ki?
  • Hiclik demek sonucunda hicbirsey elde edemedigin olgudur. Yani "hiclik" durumu cok degisken birsey. Insanlarin hiclik bakimindan aklina gelen sey, o anda hic bi varligin bulunmamasidir. Bu sonucsuzluga es degerdir. Sonucu olmayan bir seyde ayni zamanda hictir. Varliklari hiclikten kurtaran onlarin ana fikridir. Ana fikir ise tek basina yetmez, onuda hiclikten kurtaran ise gercege olan yakinligidir.

Bu durumda bana gore simulasyon hayat tamamen bir hictir. Icindeki "hiclik" kavrami degisik olsada, kendine gore "var" lari olsada, simulasyon hayat tamamen bir hictir. Gercege hicbir getirisi yoktur. Yok olmaya mahkumdur. Hic olmasada olur. Yani "hic" tir.

"Simulasyon nedir? = Jean Boudrillard: Simulasyon -> Google"
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Eğer hiçbir şey yok ise hiçlik vardır, hiçlik var ise en azından bir tek şey vardır, o da hiçliktir, o halde hiçbir şeyin olmaması halinde bile hiçlik yoktur.

yanlış. ama neden yanlış olduğunu anlatamam.

"Hiçliğin olduğu yerde, hiçliği kavrayacak ve anlamlandıracak bir bilinç olmayacağı için, yokluğun var olması, dolayısıyla hiçliğin olmaması durumu anlam kazanamaz, ve ordaki geçerlilik hiçlik olur" gibi bir şey mi mesela

• Hiçlik, günümüzde birçok nosyona karşı takınmamız gereken tavrın ta kendisi, canımızdır! Aksi halde kitlelerin anlayış ve davranış alanlarındaki sefilliğine nasıl iyimser bir tavır takınabiliriz? Elbette bunun yolları vardır ve geçerli yollar da olabilirler, lakin ben hiçliği bu yöntemler arasındaki en mantıklı olan diye niteliyorum. Yakın geçmişimde hoşgörülü olmaktan kırılan ben, artık sadece çıkarlarım için hareket etmemin bana getirdiği huzurla, hiçliğin önemini çok daha kapsamlı kavradım!
  • Ölüm varsa ben yokum, ben varsam ölüm yok.. Epikür

Hiçlik gözlemcinin varlığında hiçlik olmaz, hiçliğin varlığında gözlemlenebilir olmaz. Misal karadeliklerin içi evrende gerçek anlamda hiçliğin olduğu tek yer olarak "tahmin ediliyor". Bilinemez... Bilinemiyor.
  • quote:

yokluktan önceki aşama,

geçmeyen bulantı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.