Şimdi Ara

Hiçbir zaman tam bir motivasyona sahip olamadım, var ama tam değil.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda özeleştirimi yapmaya başladım. İstediğim bir hedefim var ancak bütün sorunlarımın kaynağının motivasyonsuzluk olduğunu düşünüyorum. Konfor çemberimden çıkamıyorum.
    1. Eğer bir şey yeterli geliyorsa o iş tamam diyip bundan sonra başıma gelecekleri umursamıyorum çünkü artısı eksisinden fazla olacağı için hala pozitif kalacağımı düşünüyorum.

    2. Yumurta kapıya dayanıncaya kadar ciddi bir eylemde bulunmuyorum. (Aslında sorumluluklarımı zamanında(son teslim tarihi vb.) yerine getiriyorum gene de iş tamamlanıyor ama bunu zamana yaymak yerine sıkıştırıyorum.)

    Bunun nedeni olarak çok berbat bir kısa süreli hafızaya sahip olmam diye düşünüyorum. Asla bir şeyi aklımda tutamıyorum. Yeni bir yabancı kelime öğrenemiyorum. Numaraları akılda tutamıyorum. Gerek gerçek kağıt gerek dijital olarak her yerim not kağıtlarıyla kaplı (o not kağıtlarının yerini de unuttuğum oluyor). Yaş 21 ama sanki yaş ilerledikçe o 15 yaşımdaki anlama/kavrama yetimin azaldığını hissediyorum.

    Motivasyonsuzluğa örnek vermem gerekirse bir derse 100 üzerinden 80-85 falan almak için arkadaşlarım gibi 2x veya 3x yükünde çalışmam gerek, bunda sıkıntı yok. 95-100 almak, arkadaşlarım için 4x veya 5x yük gerektirirken bana 5x-10x arası bir yük gerektiriyor. Hayallerime ulaşmak için 95-100 almam gerekiyor. Denedim, 10x yükünde çalışmak hayatımın tüm akışını bozmuştu, hiç hoş bir şey değildi. Moralim bozuluyor bu yüzden de konfor çemberimden çık(a)mıyorum.
    (Ben ders konularına nokta atışı çalışıyorum. Yani şu konu şuradan, şu konunun da şurasından çıkacak diyorsam aynen o şekilde sınavda çıkıyor (elbette her yarıyıl 1 kere hoca sağ olsun yatıyor o taktik) ancak konuyu tüm ayrıntılarıyla bilmiyorum. Yani baştan sonra ezberleyen inek tiplere evrilemiyorum. Her şeyden azar azar, kabaca bilecek kadar...)

    Çok da mantıklı geliyor aslında bir şeyi %10 arttırmak için fazla efor harcamamak. Donanım kısmında döner ya F/P oranı aha işte bende olay bu. F/P oranı çok düşük. i7-9800'e sahibim(80-85 notlarım var). i7-9900 için param var (95-100 almak için kapasitem var)

    Neden i7-9800 serisini i7-9900 ile değiştirmek için neden bu kadar zahmete gireyim ki?
    Bu görüşten kurtulmak istiyorum.

    Çözümü olan var mı?







  • Hocam biraz mükemmeliyetçisiniz gibi geldi bana. Siz ne diyorsunuz
  • Cay kahve iciyormusun mastir yapiyomusun bide sorunlarin varmi agirmisin anne baba durumun kucuklugunde ?????????yikikmisin arkadas durumun istemedigin yerdemisin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig47 -- 8 Temmuz 2019; 20:48:5 >
  • Zig47 Z kullanıcısına yanıt
    @AlbertSchweitzer
    Mükemmeliyetçi değilim yani ya 0 ya 100 olayım yok ama o konuma, mükemmele ulaşma çabasındayım aslında.

    @Zig47
    Çay, kahve, sigara, alkol hiç birini sevmiyorum. Yatıştırıcı çaylar da etki etmiyor yani bi rahatlayım placebo olayı yok. Placebo işlemiyor bende. Hiçbir şekilde ailesel, ilişkisel, vücut, sağlık bakımından sorunum yok cetvelin tam ortasındayım hiç pozitif bir enerji salmıyorum ancak hiç negatif, rahatsız edici bir durumum da yok. İstediğim/İstemediğim olayını bilmiyorum.

    Şöyle diyeyim bir oyun oynarsın (hileyle veya hilesiz bir şekilde) son seviyelere ulaşırsın ve hevesin kaçar ya, bende de öyle bir şey var ancak ben 100. seviye olmadan 100.seviyede ne olacağımı, ne yapacağımı öngörüyorum veya hayal ediyorum diyorum ki "Hayalimi kurdum, bu hayalimi gerçekleştirince şu şu şunu bunu falan yapacağım.Ne uğraşacağım ben bu kadar, zaten hayalini kurmuşsun!?" diye o amaçtan vazgeçebiliyorum: Piyano, yazılım, futbol, yeni bir dil, kitap, film, meslek, uğraşı... Bu hayallerin hepsinde bir çukur mutlaka çıkıyor. Hiçbirinde o hazzı tam alamayacağım ve boğazımda düğümlenecek. Bu yüzden de boşveriyorum.

    Belki de bunları gerçekleştirmek için yanlış ülkedeyim?




  • istikrarsızlık diyoruz buna
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.