Şimdi Ara

Hiçbir şey yapmayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni yeni karşılaşmaya başladığım ve forumda da gördüğüm yabancıların tabiriyle NEET(not in employment education or training) olanlardan bahsediyorum.Ne okuyan ne çalışan ne de herhangi bir kurs alan kişiler.Başlıkta da yazdığım gibi hiçbir şey yapmayanlar.Özellikle gençlerde bu durum çok yaygın.Tamam eğitimin kalitesizliği ve ekonomik sıkıntıdan ötürü bu durumun tek sorumlusu bu kişiler değil.Fakat gerek isteyerek gerek mecburiyetten bu şekilde yaşayan arkadaşlar hayatınızı nasıl sürdürüyorsunuz?Bir gününüz nasıl geçiyor?Kaç yaşına-ne zamana kadar aileniz size bakmaya devam edebilecek?Sadece meraktan soruyorum.

• Bu durumda olan arkadaşlar düz işçi olarak çalışsalar en azından evde kafayı yemezler.
  • 13 sene önce 3 yılımı böyle geçirmiştim,2007-2010 arası... sabahları iş başvurusu netten, öğlenleri zevzeklik (film dizi vs. izlemece, belki yalandan biraz bir kaç şey çalışma excel, ikinci yabancı dil almanca vs.) akşama da akşam yemeğinden sonra pc'de oyun, yatarken PC'de belgesel.

Rahmetli peder de rahatsızdı, eğer havalar iyiyse onu alıp birlikte gezmeye giderdik bir de...

Rezil dönemler...

Ailem o zamanlar belirli bir para verirdi, PC'de birşey bozulunca falan da para çıkarlardı, onun dışında sigara dışında bir masrafım yoktu. Sigarayı da 4-5 defa bırakmayı denedim o dönem beceremedim.

Öyle evde oturan adamın bir masrafı olmuyor kısaca... Aile de ne yapsın sokağa atsa atılmaz, ben en azından o dönem iş bulamıyordum, öyle bir kaç yıl geçirdik mecbur.
  • KruderTr kullanıcısına yanıt
    Bende seneye mezun olacağım inşallah ama hemen iş bulamazsam ne yaparım diye kara kara düşünüyorum.3 yıl boyunca nasıl dayandınız?
  • ANTİ BUG kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir işte çalışıp asgari ücret filan kazanınca en azından kendi harcamalarını yapar ama asgari ücret ile çalışıp kendi hayatlarını kurabilecekler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Herhangi bir işte çalışıp asgari ücret filan kazanınca en azından kendi harcamalarını yapar ama asgari ücret ile çalışıp kendi hayatlarını kurabilecekler mi?
    Kuramazlar fakat okumamış, sermayesi olmayan, yeteneği olmayan adamın yapabileceği tek iş düz işçilik
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

kurması gerekir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 50bin öğrenim kredisi borcu, 2 3 milyara bir iş ( onuda bulabilirse) kız arkadaşınız da vardır evlenelim diye beyninizi kemirir işiniz zor yeni nesil :) biz o yollardan geçtik 7 8 yıla düzlüğe cikiyosunuz üzülmeyin

• BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    basa gelen cekiliyor, yeter ki elden ayaktan dusme(ki onu bile ceken insanlar var), benim de basima geldi 3 yili gecirdim, ama sonrasi inanilmaz iyi gecti cunku eline gecen her kurusun, kariyerinde attigin her adimin kiymeti bu, anliyorsun.

mezun olunca issiz kalmamak icin iyi kotu sifati beyaz yaka olan bir pozisyona kapagi atmaya calis. cok spesifik bir sey okumuyorsan yani(ornegin atom muhendisi, genetik muhendisi vs.)

istatistik mi okuyorsun? plasiyer olmaktan gocunmadan calismaya basla, ing mutercimlik mi okuyorsun? sigortaci olarak calismaktan cekinme mesela. umarim anlatabilmisimdir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

Kuramazlar fakat okumamış, sermayesi olmayan, yeteneği olmayan adamın yapabileceği tek iş düz işçilik

Alıntıları Göster
    Günümüz türkiyesinde okumakla adam olunmuyor

Eğitim seviyesi ortada

Yetenek başka bir şey tabi, kendi kendimizi geliştirebilirsek ortaya çok güzel sonuçlar çıkar
  • Yiyorum içiyorum spor yapıyorum oyun oynuyorum. Başka Bi b*k yaptıgım yok senelerdir. Bagımlılık yapıyor. Hayattan beklentisi, amaçları, hayalleri olanlar için kesinlikle kötü zarar verir. Lakin benim gibi hayali amacı hicbirseye istegi olmayan birisi için en güzeli budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Günümüz türkiyesinde okumakla adam olunmuyor

Eğitim seviyesi ortada

Yetenek başka bir şey tabi, kendi kendimizi geliştirebilirsek ortaya çok güzel sonuçlar çıkar

Alıntıları Göster
    Türkiye'de okuyup iyi yaşama devri kapandı sadece çok küçük bir kitle okuyup refah içinde yaşıyor.
  • Hiçbir şey yapmadan durmanın ne demek olduğunu biliyorum. Deliliğe yakın bir durum. İnsan kafayı yiyor. Yorgunluktan geberene kadar çalışmak bile bir süre sonra daha cazip görünmeye başlar. Öyle oluyor ki bazen sabah oturduğum bilgisayardan akşam kalkıyorum ve ne yaptığımı ben bile bilmiyorum. Saatlerimi sadece müzik dinleyerek ve kafayı sıyırmamak için kendimle savaşırken harcıyorum.

Tabii uzun süre devam etmiyor bu durum. Yoksa dayanılmaz. Ara ara gelir bana böyle yapacak hiçbir şey bulamam saatlerce kafamı gömerim. Uzun süredir de bu kadar boş kalmayı beceremediğim için mutluyum.

Bir insanı en çok yoran durumlardan biri aslında beklemek. Bir de neyi beklediğini bile bilmeden bekliyorsan bu o durumu oluşturuyor. Diğer türlü henüz kafana takmadıysan ve keyfin yerindeyse sorun olmuyor. Ben işte onu beceremiyorum. Becerenler nasıl beceriyor en ufak fikrim yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.