Şimdi Ara

Hiçbir meslekte iş imkani yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 400 bin ogretmen belki 5-10 yildir atama bekliyor.Hukuk bölumude öldu şimdiki avukatlar ev kirasi ödeyemiyormuş ben bizzat avukat birisine sordum bunu.

Ee diger bolumleri desem herkes diyor sunda is imkani yok bunda imkan yok.

Sahi arkadaşlar siz 1 yil boyunca ygsye ne için emek veriyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee23 -- 15 Temmuz 2017; 11:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim gördüğüm kadarıyla sağlık sektöründe iş imkanı bitmiyor
  • benim gördüğüm kadarıyla yeni mezun olmuş birisi 5k maaşla başlamak istediği için iş bulamıyor
  • Hojam muhendis adam cagri merkezinde calisiyorsa okumanin bi anlami yok demektir.

Zengin herzaman icin zengin fakir her zaman icin fakir kalacak bunun bi sinavla degismesi mumkun degil.

Zaten bu ulkede haram lokma yemeden köşeyi dönmek munkun degil.ust kademe buna izin vermez yani dürüst yaşamakla bu mumkun degil

• Herkes tıp okuyacak başka çare yok

• ''mühendis'' çağrı merkezini niye küçümsüyor ? Bir kere her okulu bitiren o işin uzmanı olmuyor. Sadece okulunu okumuş oluyor. Her mühendislik okuyan mühendis olacak diye bir şey yok. Mühendis yeri gelecek çağrı merkezinde de çalışacak yeri gelecek pazarda simitçilik de yapacak. Yapmıyorsa da ağlamayacak öyle ben mühendisim ben doktorum yok. İş bulamıyorsan gerektiğinde her yerde çalışacaksın. Bu yeni nesil çok tembel çok armut piş ağzıma düş. İş beğenmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1CE6080B0 -- 15 Temmuz 2017; 17:39:21 >
  • ODTÜ mezunu olupta çaycı, kahvehaneci olanlar var. Haberler de görürsünüz. Ülke her haliyle bitmiş. Nereye kadar gider bilinmez. Uzatmaları oynuyoruz bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aksine ülkemiz her geçen gün daha da gelişiyor. 200 küsür tane üniversite var. Her sene daha da artıyor. En az 500-1000 Üniversite daha olmalı. Eğitimli nüfus oranımız giderek artıyor. Bu iyi bir şey ama her üniversiteyi bitiren de kendi bitirdiği bölümü yapacak diye bir şey yok. İş beğenmemezlik yapmak olmaz. Öyle ben mühendisim, şurayı bitirdim burada master yaptım yok.
  • Dostum içip yazıyorsun herhalde.Biz genelde istediğimiz mesleği yapmak için okuruz.Baska meslek yapacaksak niye okuyalım.

Gelisiyoruz demişsin 1000 üniversite lazım demişsin.Önce istihdam sağlansın açıktakiler yerleşsin sonra daha fazlasını yaparız.

16-17 seneni sıralarda çürütüp,yapılması için okumaya gerek olmayan bir meslegin yapılması taraftarı olana enayi derler.

• Dogudakı ıssızlık ıle marmaradakı ıssızlık aynı degil birileride mühendis olmalı herkes doktor olsa 2000 tl ye doktor olursunuz.
  • space. S kullanıcısına yanıt
    Sen üniversiteye okumaya karar verdiğinde ya da okulu bitirdikten sonra işin hazır diye sana kimse iş vaadinde bulundu mu ? Bulunmadıysa ve iş bulamıyorsa bir kişi ağlamasın.Öğrenciler talep ediyor bölüm açılması için ve açılıyor. Ayrıca bir sürü destekler veriliyor kobilere. Gidin işletme sertifikası alın. Biraz girişimci olun bitirdiğiniz bölümün işini yine yaparsınız. Bu yeni üniversiteyi bitirenlerin birçoğu rahata alışmış.
  • ülke gelişmiyor gelişen patronların cebindeki paralar
  • Fantom006 kullanıcısına yanıt
    gelişiyor gelişiyor eskiden hiçbir evde bilgisayar yoktu,telefon yoktu, internet yoktu. Şimdi herkes'de var bunlar. Yine herkesin altında bir araba var. Çoğu insanın kendine ait evi var. Şükretmeyi bilelim biraz.
  • Eskiden bilgisayarın cep telefonunun olmamasının nedeni hicbir yerde olmamasıydı.Cep telefonu 70'li yıllarda bilgisayarlar 60' lı yıllarda piyasaya girdi.Turkiye pazarına girmesi seksenleri buldu.Bunlar gelişmişlik gostergesi değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: FutbolDelisi99

Sen üniversiteye okumaya karar verdiğinde ya da okulu bitirdikten sonra işin hazır diye sana kimse iş vaadinde bulundu mu ? Bulunmadıysa ve iş bulamıyorsa bir kişi ağlamasın.Öğrenciler talep ediyor bölüm açılması için ve açılıyor. Ayrıca bir sürü destekler veriliyor kobilere. Gidin işletme sertifikası alın. Biraz girişimci olun bitirdiğiniz bölümün işini yine yaparsınız. Bu yeni üniversiteyi bitirenlerin birçoğu rahata alışmış.

O da zaten istihdam sağlanamıyor demiş. Yani ülke gelişmiyor, öğrenci sayısı artıyor. Ülke gelişse iş imkanları artar hatta yeni iş alanları ortaya çıkar. Ama şuan senin dediğine göre simitçi bir nüfusa sahibiz ne kadar da geri kalmışız gösterdin zaten. Anlama sorunun da bir geri kalmışlık

• quote:

Orijinalden alıntı: space.

Eskiden bilgisayarın cep telefonunun olmamasının nedeni hicbir yerde olmamasıydı.Cep telefonu 70'li yıllarda bilgisayarlar 60' lı yıllarda piyasaya girdi.Turkiye pazarına girmesi seksenleri buldu.Bunlar gelişmişlik gostergesi değildir.

Afrika'nın bazı yerlerinde niye halen cep telefonu,internet,bilgisayar yok o zaman ? Hatta bunları bırak su bile yok. Tamam çok gelişmiş bir ülke değiliz ama sürekli gelişmekte olan bir ülkeyiz. Bal gibi gelişmişlik göstergesi bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: space.

Eskiden bilgisayarın cep telefonunun olmamasının nedeni hicbir yerde olmamasıydı.Cep telefonu 70'li yıllarda bilgisayarlar 60' lı yıllarda piyasaya girdi.Turkiye pazarına girmesi seksenleri buldu.Bunlar gelişmişlik gostergesi değildir.

Arkadaşın kafası komik hatta bir üstteki yorumundan sonra bence cevap bile yazma, insan aklına hakaret. Cahillik Afrikada neden yok demiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-127142DBC -- 15 Temmuz 2017; 18:54:22 >
  • Kardeşim istihdam sağlanıyor iş ilanları sitelerinde bir sürü mühendis arayan yer var ama sen iş bulamıyorsan bu senin sorunun. Sana kimse şu bölümü oku işin hazır dedi mi ? Hayır. E o zaman niye ağlıyorsunuz. Girişimci olun madem öyle. Destek veriliyor genç girişimcilere. Siz daha çok istihdam sağlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FutbolDelisi99

Kardeşim istihdam sağlanıyor iş ilanları sitelerinde bir sürü mühendis arayan yer var ama sen iş bulamıyorsan bu senin sorunun. Sana kimse şu bölümü oku işin hazır dedi mi ? Hayır. E o zaman niye ağlıyorsunuz. Girişimci olun madem öyle. Destek veriliyor genç girişimcilere. Siz daha çok istihdam sağlayın.

Böyle de o zaman. Dünya sürekli gelişiyor. Normal olarak afrikalı da gelişiyor biz de. Bakış açın komik geldi belki yanlış anladım kusura bakma. Girişimcilere gerçekten ülkemizin ihtiyacı var dediğin gibi çünkü devletten beklersek daha çok bekleriz ve hala bekliyoruz zaten bir süredir

• Afrikalı gelişmiyor işte olduğu yerde kalıyor senelerdir. Biz savunma sanayisinde şimdi yerli araçlarımızı da yapıyoruz. Gelişmeye devam ediyoruz. Daha da gelişeceğiz inşallah.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.