Şimdi Ara

Hiç yeteneğim yok ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
21.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim hiç bir yeteneğim yok, bunu nasıl keşfettin derseniz hangi işe kalkışsam elime yüzüme bulaşıyor. Yetenek sonradan kazanılması zor bir şey ama kimse de anasının karnından sporcu, sanatçı vs. diye doğmaz diyeceksiniz fakat herkesin genetik bir yeteneği vardır, olmasa bile boyu uzundur metabolizması güçlüdür vs. Ben el işi kağıdını düz kesmekten her hangi bir spor dalına, bir şiir yazmaktan resim çizmeye hiç bir yeteneği olmayan biriyim, bunların hiç birini becerememekle birlikte genetik olarak bir boy uzunluğu olsun, soğuğa dayanıklılık vs gibi durumlar olsun bunların hiç biri yok. Tam aksine ailenin tamamının kilolu olmasıyla beraber ben de kiloluyum. Ne zararı var diyeceksiniz ama sınıfta hemen herkes bir sporla uğraşırken, resim, müziğe merak salmışken ben hiç bir şeyle uğraşmamakla beraber bir gün içerisinde bilgisayar karşısında zaman geçirmek ve ders çalışmaktan-her zaman değil-başka bir şey yapmıyorum. Öylesine yaşıyormuşum gibi geliyor, bomboş bir hayatım var gibi. Sadece sizinle paylaşmak ve yardımlarınızı almak istedim, kendini benim gibi hisseden var mı diye...

Uzun gelebilir ama lütfen okuyun ve yardımcı olun, zaman harcamanız bile yeter gerçi, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur.SP -- 6 Ekim 2009; 20:21:28 >

• senin içinde keşmetilmeyi beklenen bir cocuk var keşmetilmeyi bekliyorsun o kısı karsına cıkmamıs
  • Yeteneğim yok ''?'' soru işareti neden koydun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necrolytè

Yeteneğim yok ''?'' soru işareti neden koydun?

Kendimi boşlukta hissediyorum... Bu durum da kafamda soru işaretinden başka bir şey oluşturmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur.SP -- 6 Ekim 2009; 20:23:00 >
  • yetenek diye birşey yok herşey çalışmayla ilgili ben 10 yaşımda piyanoya başladım hala çalışıyorum başladığımda direk chopin nocturne mü çaldım hayır ee ozaman yetenek diye birşey yoktur yetenek sonradan kazanılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: RemoteShoulder

yetenek diye birşey yok herşey çalışmayla ilgili ben 10 yaşımda piyanoya başladım hala çalışıyorum başladığımda direk chopin nocturne mü çaldım hayır ee ozaman yetenek diye birşey yoktur yetenek sonradan kazanılır

Anaokulundan beri yazım güzel değildir karton işlerinden anlamam, 3 yıl basketbol kursuna gittim ama oynayamıyorum, zamanında 17 kilo vermiştim ama 2 katıyla geri aldım, bir müzik türüyle ilgili söz yazdım ve parça yapmaya çalıştım fakat olmadı, ilgilendiğim şeyler hakkında kendimde en ufak bir yetenek geliştiremeyince insan soruyor kendine "yeteneksiz miyim" diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur.SP -- 6 Ekim 2009; 20:25:28 >
  • Yetenek diyince herkesin aklına müzik resim spor geliyor.Aslında bu yanlış, bu alanların dışında yüzlerce yetenek gerektiren iş var.En basitinden hızlı toplama çıkarma yaparsın ya da ağzın iyi laf yapar ticaretçi, bakkal , tezgahtar falan olursun.Belki iyi araba kullanıyosundur f1 pilotu olursunYani yetenekler saymakla bitmez hepsini denemeye bak ama olmayınca hemen bırakma biraz uğraş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hiçbir şeye yeteneğim yok..
    9 yıl önce açıldı
    ESKİ ÇALIŞKANLIĞIM HİÇ YOK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir ise kalkıstıgında zaten direk yapamazsın.O is icin biraz süre harcaman gerekir..Sana onerim bir müzik enstrumanı icin kursa git ve zamanını bununla gecir(Bolca bos zamanın oldugu icin cok calısabilir ve cok iyi yerlere gelebilirsin)
  • quote:

yetenek diye birşey yok herşey çalışmayla ilgili ben 10 yaşımda piyanoya başladım hala çalışıyorum başladığımda direk chopin nocturne mü çaldım hayır ee ozaman yetenek diye birşey yoktur yetenek sonradan kazanılır

Mozart?

Herkesin bir alanda inanılmaz derecede yeteneği olacak diye bir şey yok,her şeyde aşırı aşırı aşırı... beceriksizsen bir sorun vardır fakat normal bir beceriksiz her konuda olabilir.Mesela benim de yazı yazmak dışında hiçbir yeteneğim yok o da yaşıma göre iyi sadece öyle ahım şahım değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

Yetenek diyince herkesin aklına müzik resim spor geliyor.Aslında bu yanlış, bu alanların dışında yüzlerce yetenek gerektiren iş var.En basitinden hızlı toplama çıkarma yaparsın ya da ağzın iyi laf yapar ticaretçi, bakkal , tezgahtar falan olursun.Belki iyi araba kullanıyosundur f1 pilotu olursunYani yetenekler saymakla bitmez hepsini denemeye bak ama olmayınca hemen bırakma biraz uğraş

Şu yaşımda yapabileceğim şeyler arasında tüm ihtimalleri düşünmüşümdür her halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur.SP

quote:

Yetenek diyince herkesin aklına müzik resim spor geliyor.Aslında bu yanlış, bu alanların dışında yüzlerce yetenek gerektiren iş var.En basitinden hızlı toplama çıkarma yaparsın ya da ağzın iyi laf yapar ticaretçi, bakkal , tezgahtar falan olursun.Belki iyi araba kullanıyosundur f1 pilotu olursunYani yetenekler saymakla bitmez hepsini denemeye bak ama olmayınca hemen bırakma biraz uğraş

Şu yaşımda yapabileceğim şeyler arasında tüm ihtimalleri düşünmüşümdür her halde.

mesela neleri düşündün?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Onur.SP

quote:

mesela neleri düşündün?

Derslerle ilgili konulardan günlük hayatta sosyal ilişkilere, hafızamın ne kadar kuvvetli olduğundan yalan söylemeye-Yalan söylemek de kötü de olsa bir yetenektir bence-kadar bile düşündüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

quote:

Mozart?

Herkesin bir alanda inanılmaz derecede yeteneği olacak diye bir şey yok,her şeyde aşırı aşırı aşırı... beceriksizsen bir sorun vardır fakat normal bir beceriksiz her konuda olabilir.Mesela benim de yazı yazmak dışında hiçbir yeteneğim yok o da yaşıma göre iyi sadece öyle ahım şahım değil.

chopin'den sonra mozart teknik bakımın'dan çok zayıf kalıyor ama tabiki'de mozartı yok sayamam

• bende spor dallarında başarılı olamadım futbol basket ama yüzmeye baktım iş var yüzmeyi mutlaka becerirsin ayrıca bende yeteneksizlerdenim benimde bilgisayar alanında yetenegim var elim yatkın mutlaka seninde vardır.Zıptırık fazla duyulmayan spor çeşitlerine gidebilirsin yeni spor çeşitlerine gidebilirsin.Öss oldugundan elimiz kolumuz baglı eşsek gibi ders çalışıyoruz yapıcagımız bişiy yok o yüzden bir kursa yazıl yeteneginin olması topu ayagına aldıgında kaka gibi top çevirip kobe gibi smaç basarsın demek degildir çalıştıktan sonra yetenek ortaya çıkar.
  • Sen bu kafayla gidersen daha bi cacık olamazsın. Sen baştan kaybetmişsin dostum ettiğin laflara bak inanmak başarmanın yarısıdır. Sen her işe bunuda yapamıcam bende yetenek yok eilme yüzüme bulaşıcak diye başlıyosan o iş zaten olmaz. Birde sürekli pc başındaysan böle sen daha çook yetenek beklersin. Anca bütün gün yetenekli insanların yaptıklarını okuyup derin bi nefes çekersin. Bir an önce hayatını düzene sokmalısın. Kiloluysan ailede kilolu diye kaderine bırakma. Spor yap azim et zayıfla. Hayatını bi düzene sok. Müzikle uğraş gitar vs.. Çalamıyorum deme istedikten sonra öle bir çalıyosunki yeterki içinde azim, istek olsun.
  • Başkalarının yazdıklarını tekrarlayarak msj'ı uzatmayacam ama ilk önce kendine bir hedef seç.Mesela yamaç paraşütçüsü olmak gibi ve sonra bu yolda sürekli ilerle.Düştüğün zaman bile kalkıp koşmayı bil ve asla pes etme ancak o zaman gerçekten bir işi başarabilirsin.

Bu dediklerim sanal ortamdaki harflerden oluştuğu için belki seni ateşlemeye yetmeyebilir ama sen bence bunları iyi düşün.
  • tam bi şair havası var sende
  • Ben çok hızlı dört işlem yapabilirim. El işleri yeteneğim vardır. Yazım övünmek gibi olmasın dehşet ötesidir falan filan işte.
  • bi hobi edin kendine
    pcyi çok seviyorsan aç anime izle kültürün gelişsin biraz.
    siyaseti severim diyorsan siyasi fikir edin insanlar seninle konuşmaya tartışmaya gelsin
    cnbce dizileri de popülerdir tüm arkadaşlarım o dizileri konuşuryor falan diyorsan aç izle lostdu bilmemneydi

yetenek şart değil, nitelikli olmak şartı. yazdığın gibi ben çok uzunumdur. zayıfımdır. atletiğimdir her türlü sporu iyi yaparım. müzikle uğraşırım gitar çalarım elime geçen her aletten bikaç bişi deneye deneye bulurum. resim çok güzel çizemesem de üç beş çizik attırırız. ders olarak da türkiyenin en iyi 5 lisesinden birine gidiyorum. başarılıyımdır. elime geçen her işi yaparım. çok da disiplinliymdir iş konusunda. ama fakat lakin benim böyle özelliklere sahip olmamın insanların benimle iletişim kurması arkadaşlık etmesi için yeterli olmuyor.

nedenine gelince ben ne dizi izlerdim ne kitap okurdum. gelip benle 2 muhabbet etmeye çalışan birini saniyeler içinde sıkardım ve başımdan gitmek zorunda kalırdı. çünkü konuşcak bi konusu yok ki benle adamın. ve bundan çok rahatsızlık duymaya başlamıştım. dedim kitap okuyacaksın dizi izleyeceksin herkes bu konulardan konuşuyor. siyasetle ilgilenirim az çok aldım birsürü kitap bol bol okumaya başladım. artık bi konu geçtiğinde kendi fikirlerimi okuduğum kitaplardan yararlanarak ortaya koyarım ve herkes bana kafasında takılanları merak ettiklerini sorar. böylece muhabbet kurabiliyorum insanlarla. anime diye çizgifilmler var japonlar çiziyor benim çevremde de bu anime muhabbeti çok geçerdi. açtım başladım izlemeye çok da hoşuma gitti ben de artık bu muhabbetlere giriyorum. insanlar gelip benimle bu konular hakkında konuşuyor öneri alıyor veriyor falan filan

anlatmak istediğimi tekrar söylüyorum. yetenekle hiçbişey olmaz. nitelikli olmak lazım.

• Ben hiç bi işe umutsuz başlamadım, çok umut dolu ve mutlu bi insandım bunları düşünene kadar, neşeliydim kafama takmazdım bunları, hatta düştüğüm zaman kalkmasını bilen azimli biriydim, yarin bir gün bir arkadaşım bir konuda şüpheye düşse ona azimli ol diyenlerden biri yine ilk ben olacağım, çok çalış diyeceğim, ama ben ne kadar çok uğraşsamda yapamıyorum, bana bunları diyenler keşke arkadaşım olsaydınız ve görseydiniz, benden bıkardınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur.SP -- 6 Ekim 2009; 20:49:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.