Şimdi Ara

Hiç, güzel isekai animesi olmaması. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Subjektif sonuçta; ikiniz de dediğiniz de haklısınız, ama ikiniz de deyiş şeklinizde haksızsınız. Burası donanımhaberin anime forumu yahu, kaç kişiyiz şurada. Birbirimize zevksiz demek yerine bence bu iyi ama senin izlediğin kötü demek zor değil. Üniversiteli liseli falan çok düşük seviye hakaret kaçıyor hocam kusura bakmayın ama.


    @Trundlee


    Mushoku Tensei hakkında Gigguk'un aşağıdaki videosu var, kesinlikle tavsiye ederim izlemeni.






  • kingocd kullanıcısına yanıt

    Artık bana saçma geldiği için tutmuyorum kendimi hiç.


    Bir insan nasıl Harry Potter (çocuk serisi) hayranı olup, tekrar tekrar izleyip üstüne yetişkin konuları işleyen Isekai'lere sanki çocuk animeleriymiş gibi laf atmaya çalışır bana baya ironik geliyor.

    Mushoku Tensei'dir, Re:Zero'dur bu tarz Isekai serilerini kesinlikle 18 yaşından büyük insanlar tarafından izlenmesi gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 5 Mayıs 2021; 19:40:6 >
  • Bakarım hocam teşekkürler

  • Ginga Eiyuu kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirici bir mesaj olmuş, o animeye de bakarım teşekkürler

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Mushoku Tensei izlemedim ama re zeroda bi kalite görmedim ben

  • Trundlee kullanıcısına yanıt

    Biraz daha açarsan yanıt verebiliriz. Neyi beğenmedin, nerede eksiklikler vardı. Böyle söylediğinde karşındaki kişiyi kışkırtmak dışında birşey yapmamış oluyorsun.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Şimdi o biraz da isekaisine göre değişir  

    Hocam konunun ne olduğundan çok nasıl işlendiği önemli sen de Aydalistsin bilirsin belki Efe Aydalın en sevdiği filmlerden birisi Nolan'ın Memento'su, Aamir khan'ın Ghajinisi ise bu filmin kopyası ve işleyiş şekli olarak arada uçurum var.


    Çocuk filmi konusunda da o da biraz filmine göre değişiyor mesela Miyazakinin Totoro ve Ponyo'su tam çocuk filmi ama diğerleri her yaşa hitap edecek şeyler mesela oscar almış tek anime Spirited Away her yaşa gidiyor.

    Harry Potter da öyle her yaşa gidiyor zaten seride karakterler büyüdükçe filmin atmosferi de biraz olgunlaşıyor.


    Rahatsız edici konu ya da Gore dediğimiz aşırı şiddet olması da seriyi kaliteli yapmıyor, öyle olsaydı Elfen Lied ile Tokyo Ghoul çok kaliteli seriler olarak anılırlardı  





  • Yanlış eleştirisine cevap verdiğim için beni bloklayan @Ginga Eiyuu yazdığı yanlış şeye yine cevap veriyim. Okumak isteyenler olabilir.


    Alıntı

    metni:
    Bu türden genelde çerezlik zaman geçirmelik yapımlar çıkıyor, içi boş sığ yapımlar.

    Katılıyorum ama Re:Zero gibi şaheserlerde çıkıyor gerçi Re:Zero ilk isekailerden biri zaten 2012'de çıktı.


    Alıntı

    metni:
    Otaku yapımcılar gerçek hayatta gerçek insanları gözlemlemediği içinde yarattıkları karakterlerin gerçekte var olamayacak bir kişiliği oluyor

    Pek sayılmaz örnek vermek gerekirse Subaru karakteri gayet Japonya'da bir gencin günümüz sorunu olan Anskiyete yaşamasını çok iyi işlemiştir. Diğer seriler gibi zorbalığa uğradım şu oldu bu oldu değil direkt çağımızın sorunu olan bir konuyu ele alıp, onun üzerinden çok iyi yazılmış bir karakter. Onun dışında Fantastik Evrende yaşamış karakterlerin o evrenin dünyasında büyüdüklerini unutma, gerçek dünyada büyümediler.


    Ayrıca bunu 2012'de yazması (günümüzde aşırı fazla) direkt yazarın insanları iyi analiz ettiğini gösteriyor öyle olmasa bu kadar iyi karakterler yazamazdı zaten.


    Alıntı

    metni:
    mesela güzel kız hem çekingen oluyor hem de gidip elin hikikomorisine aşık oluyor waifu bait işte;

    Subaru bir hikikomori olsa bile kendisi gayet yakışıklı, atletik ve ağzı laf yapan bir insan ayrıca seri boyunca yaptığı şeyleri düşünürsen gayet normal onun dışında yanıldığın diğer nokta.


    İlk 2 Sezondan Spoiler;

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Rem komaya girdi. Emilia kendisine aşık değil, seri boyunca hisleri gelişiyor. Yani harem veya waifu bait dediğin seride şu anda ana karakterimize aşık olan bir karakter yok aktif olan? Gayet uzun şekilde zaman geçiren insanların birbirlerine his beslemesi gayet realistiktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 5 Mayıs 2021; 21:39:3 >




  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Re:Zero'dan çok fazla övgüyle bahsettiniz hocam geçmişteki mesajlarınızda da, önerir misiniz peki?

  • TROHNET kullanıcısına yanıt

    Size hitap edip etmeyeceğine bağlı bence herkesin seveceği bir seri değil ama seveninde çok seveceği bir seri. Daha önce Isekai serisi izlemediyseniz önce diğer Isekai serilerini izleyin.


    Gerçi herkesin seveceği seri değil diyorum ama dünyanın en popüler anime serilerinden biri olması zaten çoğunluğun sevdiğini gösteriyor bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 5 Mayıs 2021; 23:32:4 >
  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Neyse hocam bakalım artık da, beğenirsek beğeniriz beğenmezsek beğenmeyiz. Sağolun.

  • Ginga Eiyuu kullanıcısına yanıt

    Efe Aydal'ı severim fakat kendimi Aydalist olarak tanımlamak istemezdim doğrusu : D


    İsekai sözcüğü özünde sadece bir konuyu tanımlar. Yani bir dünyadan başka bir dünyaya geçiş yapılan tüm animeler İsekai'dir. Yani çocuk, yetişkin, aile, derin veya sığ her tür animede İsekai olabilir. Hatta konuyu daha da çekiştirirsek Harry Potter ve Doctor Who gibi anime dünyasının dışındaki eserlere bile İsekai diyebiliriz.


    Burada benim aslında tepkim konuyu açan arkadaşın bu kadar geniş bir alanı kapsayan tüm animeleri kötü olarak yaftalaması. Üstüne dediğiniz gibi İsekai'nin kötü örnekleri değil de NGNL ve Re Zero gibi başarılı örneklerin adını vererek bunlara iğrenç demesi açıkça bu konudaki insanları kışkırtıyor.

    Arkadaşın yaklaşımı bu olunca doğal olarak bizim ona karşı yaklaşımımızda benzer oluyor refleks olarak.


    Çocuk filmi konusuna değinmem gerekirse. Harry Potter güzel bir film serisi, oturup ailecek izlenip keyifli vakit geçirilebilir. Fakat bana kalırsa çocuklara hitap edebilmek için bazı yerlerini zorunlu olarak traşlıyor. Bazı konuları zorunlu olarak yüzeysel işliyor. Bu filmin ve benzerlerinin esas kitlesi çocuklardır derinleşseler bile bu derinlik çocukların ilgisini kaçırmayacak seviyededir. Fakat bizim bahsettiğimiz animelerde çocuklar pek düşünülmediği için yazar istediği noktada istediği kadar kalemini kana bulamayabilmekte. Evet belki Harry Potter'dan daha iyi birşey ortaya çıkaramayacak fakat eğer yetenekliyse önünde uzanan alan Harry Potter'ın sınırlarından çok daha geniş çünkü yazarken çocukların algısını düşünmek zorunda değil. Burada kastettiğim bu konuydu.


    ( Örneğin Harry Potter'ın faşizmi işleyişi ile Attack on Titan'ın faşizmi işleyişine bakın. Harry Potter'da yazar insanları çok rahatsız etmeden mahalle kabadayılığı seviyesinde faşizmi sunmaya çalışırken, AoT'de baya bize vahşet gösterilir. Dolayısıyla Harry Potter'ın yazarı bu konuyu sınırlı araçlarla, gerçeğin oldukça light bir versiyonu biçiminde sunmak zorundadır. Hitap ettiği kitle nedeniyle. Bu araçlar kesin olarak animeyi derinleştirebilir diye bir kural yoktur fakat derinleştirme potansiyeli vardır. Harry Potter bundan yoksundur çünkü her durumda az veya çok hitap ettiği kitleyi düşünmelidir. Buda onu aile veya çocuk filmi haline getirir. Miyazakide de bu vardır.)


    (İkinci olarak mesela yine Re Zero'da bilinç akışı vardır.(Yusuf Atılgan'ın romanlarında vb çok görürsünüz bunu mesela) Anime bize Subaru'nun aklından geçenleri hızlı hızlı anlatır. Sürekli midem bulanıyor, midem bulanıyor ama dışarıya gülümsüyorum tarzı bir fiade vardır. Yetişkinler onun psikolojik çıkmazını anlarlar fakat böyle birşeyi Harry Potter filmlerinde bulamazsınız. Yine hitap ettiği kitle nedeniyle karakterlerin çıplak ve gri psikolojik durumlarını göstermekten kaçınır veya buna hiç yeltenmez bile. Derinleşmez kısaca.)


    Miyazaki konusuna gelirsek forumda Miyazaki animelerini sevmeyen tek kişi benim sanırım : D Hepimizin kusurları var yapacak birşey yok. Miyazaki filmleri bana hep çocuk masalları ve didaktik öyküler gibi geliyor. Harry Potter'la karşılaştırmaya daha uygunlar belki de Re Zero veya NGNL gibi animelerden ziyade.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Mayıs 2021; 10:44:36 >




  • Neyse faşist efe aydal meselesi bir yana   bu animelerde zaten görüntü yönetmenliği anlamına gelen sinematografi unsurları (şunun gibi ya da Vertigo filmindeki alıştığımız ağaç imajından olmayan Devasa ağaç ile anlatılmak istenen libido patlaması gibi) psikanaliz yapılacak derin alt-metinler falan görmeyi beklemiyoruz. Beklediğim keyifli zaman geçirtmesi sadece ama işte bunu beklerken dozunda olmayan fan service ögeleriyle yada saçma dialoglarla, abartılı tepkilerle karşılaşınca rahatsız oluyorum.


    İsekai muhabbeti de sıktı beni artık zaten geçen ayda malum kişi yüzünden re zero meydan muharebesi yapılmıştı   yani en sevdiğim animeleri bile forumda konuşmazken isekai muhabbeti dozunu fazlasıyla aldığımı düşünüyorum ama şu kadarını söyleyim bana göre asıl sorun yeni animelerde 90'larda 2000'lerde çıkmış daha güzel isekailer var bana göre, hatta izlemedim ama 80'lerde çıkmış real robot temalı isekailer bile var yani hocam senin de belirttiğin gibi bu yakın tarihte çıkmış serilere genellenemez diye söylüyorum.





  • Ginga Eiyuu kullanıcısına yanıt

    İlk paragrafta dediğiniz psikanaliz yapılacak alt metinler konusu çok su götürür. Çünkü bazıları gerçekten filmlerde, dizilerde veya animelerde böyle anlamlar olduğunu iddia ederken bunun dışındaki bir başka kesim ise bunların büyük bölümünün aşırı yorum olduğunu ve aslında filmlerde olmayan ögeleri onlara bizim yüklediğimizi savunuyor. (Psikanaliz'in kendisini bile tartışmalı bulan şahıslar var.)


    Yeni animeler konusunda ise ben daha çok 2000 sonrası animelerde kalmış biriyim. Yeni animelerden de kopmamış durumdayım. Hala keyif alarak izlediğim seriler çıkıyor öte yandan 1 ayağımıda sürekli eski animelerde tutmaya çalışıyorum. Bu tarz isekai tartışmaları ise çirkinleşmediği sürece benim hoşuma gidiyor çünkü beynimi ara sıra kullanmak zorunda kalıyorum : D Sizin yorumlarınız da gayet güzel oluyor. Re Zero konusundaki yorumunu ilgiyle okumuştum umarım daha çok yazarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Mayıs 2021; 11:41:27 >




  • https://thebiem.com/best-isekai-manhwa/


    https://animeukiyo.com/best-isekai-manhwa-webtoons/


    Webtoon oku. Isekaı işinin altından kalkarsa korelıler kalkar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Randall Ascot -- 7 Mayıs 2021; 15:59:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    Artık bana saçma geldiği için tutmuyorum kendimi hiç.


    Bir insan nasıl Harry Potter (çocuk serisi) hayranı olup, tekrar tekrar izleyip üstüne yetişkin konuları işleyen Isekai'lere sanki çocuk animeleriymiş gibi laf atmaya çalışır bana baya ironik geliyor.

    Mushoku Tensei'dir, Re:Zero'dur bu tarz Isekai serilerini kesinlikle 18 yaşından büyük insanlar tarafından izlenmesi gerekiyor.

    Bi Harry Potter hayranı olarak buraya müdahale etmek istiyorum. Çünkü çok tartışmalı şeyler söylemişsiniz. Hatta bu yazdıklarınızdan Harry Potter'ı okumadığınızı ve önyargılı olduğunuzu bile söyleyebilirim.


    Konu sahibinden özür dileyerek konu dışına çıkıyorum.

    1. Harry Potter'a çocuk serisi demek eksik olur. Evet ilk kitabı çocuk kitabıdır ama çocukluktan yetişkinliğe doğru ilerler. 5. kitap 1114 sayfadır. Bi çocuk onu okuyamaz.

    2. Sadece filmlerini kastettim diyorsanız eğer, filmleri kitapların en fazla %25'ini yansıtır

    3. Ayrıca Harry Potter urban fantasy olarak geçiyor. Günümüz dünyasına fantastik eklenmiş hali yani.

    4. Harry Potter'a önyargılı olmakta da sıkıntı yok. Birçok kişi, abartan Harry Potter fanları yüzünden bu önyargıya sahip olmuştur ama bu önyargıyı kenara bırakıp kitabını okuyunca hayran kalan da pek çok kişi vardır. (örnek ben)


    Fikrimi belirtmek istedim, yoksa içimde kalırdı valla. Saygılar. :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim en sevdiğim isekai Overlord. Re zero'da Sheild hero da 7 puan falan alır. Ama iyiden kasıt death note, Attack on titan seviyesini kastediyorsan evet o seviyede isekai yok. Oysaki potansiyelide var çok rahat.


    İsekai animelerinde en büyük sıkıntı ilişkiler. Mesela Sheild hero da Raphtalia esas elemanı seviyor. Cocukken direkt 18 yaşına geliyor falan. Mushoku'yu zaten demiyorum. Overlord'da erkek çocuğu etek giyiyor. Anladın mı sakat işler yani?


    Yalnizca biraz daha özgün olucaksın,karakterleri çocuk gibi yapmayacaksın, harem, çarpık ilişki yapmayacaksın. Dünyasını da biraz düşünürsün. Cinselliği aşkı dozunda yaparsın. Bal gibi 9 puanlık animede çıkar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anormal zirve

    Benim en sevdiğim isekai Overlord. Re zero'da Sheild hero da 7 puan falan alır. Ama iyiden kasıt death note, Attack on titan seviyesini kastediyorsan evet o seviyede isekai yok. Oysaki potansiyelide var çok rahat.


    İsekai animelerinde en büyük sıkıntı ilişkiler. Mesela Sheild hero da Raphtalia esas elemanı seviyor. Cocukken direkt 18 yaşına geliyor falan. Mushoku'yu zaten demiyorum. Overlord'da erkek çocuğu etek giyiyor. Anladın mı sakat işler yani?


    Yalnizca biraz daha özgün olucaksın,karakterleri çocuk gibi yapmayacaksın, harem, çarpık ilişki yapmayacaksın. Dünyasını da biraz düşünürsün. Cinselliği aşkı dozunda yaparsın. Bal gibi 9 puanlık animede çıkar.

    Re:Zero Attack on Titan'dan kat kat iyi bir seriyken, o seviyede isekai yok demek bana komik geliyor ki güncel mangayı hesaba katarsan Attack on Titan artık overrated seriler arasında yer almıştır.


    Source Material olarak kıyaslasan bile Re:Zero puan olarak bile fark atmış, shounen olmadığı halde. Her iki seriyide güncel olarak yıllarca takip etmiş biri olarak tarafsız baktığımda AoT'un aksiyon dışında daha iyi yaptığı bir şey göremiyorum.


    AoT'un karakterleri tekdüze ve hikaye anlatım şeklinde tonla hata, zorlama ve tesadüf mevcut. Ayrıca Shield Hero gibi dandik power fantasy serisi ile Re:Zero bir tutmanız komiğime gitti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 7 Mayıs 2021; 14:49:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybe4you

    Bi Harry Potter hayranı olarak buraya müdahale etmek istiyorum. Çünkü çok tartışmalı şeyler söylemişsiniz. Hatta bu yazdıklarınızdan Harry Potter'ı okumadığınızı ve önyargılı olduğunuzu bile söyleyebilirim.


    Konu sahibinden özür dileyerek konu dışına çıkıyorum.

    1. Harry Potter'a çocuk serisi demek eksik olur. Evet ilk kitabı çocuk kitabıdır ama çocukluktan yetişkinliğe doğru ilerler. 5. kitap 1114 sayfadır. Bi çocuk onu okuyamaz.

    2. Sadece filmlerini kastettim diyorsanız eğer, filmleri kitapların en fazla %25'ini yansıtır

    3. Ayrıca Harry Potter urban fantasy olarak geçiyor. Günümüz dünyasına fantastik eklenmiş hali yani.

    4. Harry Potter'a önyargılı olmakta da sıkıntı yok. Birçok kişi, abartan Harry Potter fanları yüzünden bu önyargıya sahip olmuştur ama bu önyargıyı kenara bırakıp kitabını okuyunca hayran kalan da pek çok kişi vardır. (örnek ben)


    Fikrimi belirtmek istedim, yoksa içimde kalırdı valla. Saygılar. :))



    Alıntıları Göster

    Ben kitapları okumadım, tüm filmlerini izledim ve beğenmedim. Yetişkinliğe doğru ilerliyor dediğin filmde dark lord diye dolaşan herifler 1 kişiyi bile öldürmeyi beceremiyor. Harry Potter baştan sona çocuk serisidir, senin çocukluk sevgin nostaljin olabilir ama bu bir gerçek.


    8 FILM'de evren hakkında düzgün bir bilgi yok ve olay hep Hogwarts etrafında dönüyor. Bu kadar baştan savma bir evren ve yazarı çıkıp yok Dumbledore gaydi falan diyor, yazarı kim ki eseri ne olsun  


    Şu video tepkimi özetliyordur;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 7 Mayıs 2021; 14:42:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    Ben kitapları okumadım, tüm filmlerini izledim ve beğenmedim. Yetişkinliğe doğru ilerliyor dediğin filmde dark lord diye dolaşan herifler 1 kişiyi bile öldürmeyi beceremiyor. Harry Potter baştan sona çocuk serisidir, senin çocukluk sevgin nostaljin olabilir ama bu bir gerçek.


    8 FILM'de evren hakkında düzgün bir bilgi yok ve olay hep Hogwarts etrafında dönüyor. Bu kadar baştan savma bir evren ve yazarı çıkıp yok Dumbledore gaydi falan diyor, yazarı kim ki eseri ne olsun  


    Şu video tepkimi özetliyordur;



    Alıntıları Göster

    Yaw hakikaten HP evrenini LOTR evreninden daha iyi görenler var. Gülüyorum sadece.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.