Şimdi Ara

Hiç en dibe batıp tekrar ayağa kalkabildiniz mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
3
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam lise ilk sınıfta böyle bir durum olmuştu.

Ölü gibiydim sanki. Hiç sosyal değildim. Kimseyle falan konuşmazdım öyle. Sınıfta en önde oturur sürekli ders çalışırdım (Evet sadece ders).

İşte o senenin bahar aylarında yazı yazma alışkanlığı edinmeye başladım. Şiir yazdım bol bol. Çok profesyonel değildi ama resmen rahatlamıştım. Yaza yaza kendimi bulmuştum sanki. Sonrası kendiliğinden geldi. Kendime güvenimi tekrar kazandım. Arkadaşlar edindim. Her yönden hayatıma +lar ekledim.

O yılı hayatımdan tamamen sildim şu anda. Sadece çalıştığım dersler var aklımda. Birde defterler, şiir ve hikayeler ile dolu. Kısaca kendine bir meşgale edin bence. Kendini kötü düşünmeye itme. Kötü düşünüyorsan mümkünse düşünme. Puzzle al, yazı yaz, enstrüman çal... Mutlaka birşeyle ilgilen. Son olarak kendine bak. Zayıfsan kilo al. Fazla kiloların var ise spora git. Saçınla başınla ilgilen. Tipsizim ben deyip kenara çekilme. Kendini kendinden çıkar. Böyle kötü durumlardan arkadaşlar ile çıkabilirsin. Dış görünüşüne dikkat edersen insanlarda sana dikkat eder.

Küçük olan arkadaşlara ufak bir not düşeyim. Ders çalışmayı bırakmadım. Bütün lise yıllarımda ortalamamı 90 dan aşağıya düşürmedim. Lise hayatımı da yaşadığıı düşünüyorum. Hem sosyal olup hem ders çalışıp başarılı olabiliyorsunuz (Tabii biraz uykudan gidiyor. Ben günde en fazla 6 saat uyurum.).

• Çok battım da, dip miydi neydi bilmiyorum... Şu an yine diplerde geziyorum belki ama dibin dibi var çok da şey yapmamak lazım
  • Ben kaltım. Psikolojik olarak. Şimdi çok mutluyum sadece bazen çanım sıkılıyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadirfb81 K kullanıcısına yanıt
    Hocam hani kizlar hakkindada hep genelleme yapariz mesela erkekler olarak derizki namuslu kiz, evlenilecek kiz kalmadi.cogu kasar kizlarin filan.bende bu kafadaydim.evlenmek bile istemiyordum.ama birgun allah karsima bir tane kiz cikardi.hocam yok boyle bir terbiye efendilik. Hocam okulda tanistim. Baya bir okulda filan konustum.yani arkadasca. Hocam evlenmem ben diyen kiza bir ay sonra filan oyle bir asik oldum ki senelerce surdu.bu dedigim iki yil once.beni o zaman icin depresif halden kurtaran o oldu.bana arkadas oldu.ben en sonunda dayanamadim kiza acildim.kizin tabi boyle bir duygusu safca duygularla yardim ediyor.sonra tabi kiz seni kendime daha fazla baglayip seni uzmek istemem dedi benden uzaklamaya basladi. Ogunden beridir ne insanlari genellerim nede insanlari. Mutlaka cok temiz kizlar var.bizimde onlari hak etmedigimiz bile.cok temiz insanlarda var. onlari bulmak bizim elimizde degil.allahin o insanlarla bizim yolumuzu kesistirmesi lazim.

• Sezen dinlemeyi kesin beyler gerisi çorap söküğü

• Kiz bakimindan benim öyle bir derdim olmadi hocam sevgilim yok demedim hic bir zaman ama kizlarin keko tipli erkeklerle dolasmasi beğenmesi filan beni deli ediyor bu zamanda ya yalaka olucaksin yada yalaka başka yolu yok kime yalanirsan onla iyi gecinirsin bende öyle bir huy yoktur hocam. O kadar seyleride kafana fazla takma bol bol dua et herşeyin bir vakti vardır elbet.

• DeadlyDieSC D kullanıcısına yanıt
    buralardayimda aynı konulara pek denk gelmedik galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Numenorien

Hocam lise ilk sınıfta böyle bir durum olmuştu.

Ölü gibiydim sanki. Hiç sosyal değildim. Kimseyle falan konuşmazdım öyle. Sınıfta en önde oturur sürekli ders çalışırdım (Evet sadece ders).

İşte o senenin bahar aylarında yazı yazma alışkanlığı edinmeye başladım. Şiir yazdım bol bol. Çok profesyonel değildi ama resmen rahatlamıştım. Yaza yaza kendimi bulmuştum sanki. Sonrası kendiliğinden geldi. Kendime güvenimi tekrar kazandım. Arkadaşlar edindim. Her yönden hayatıma +lar ekledim.

O yılı hayatımdan tamamen sildim şu anda. Sadece çalıştığım dersler var aklımda. Birde defterler, şiir ve hikayeler ile dolu. Kısaca kendine bir meşgale edin bence. Kendini kötü düşünmeye itme. Kötü düşünüyorsan mümkünse düşünme. Puzzle al, yazı yaz, enstrüman çal... Mutlaka birşeyle ilgilen. Son olarak kendine bak. Zayıfsan kilo al. Fazla kiloların var ise spora git. Saçınla başınla ilgilen. Tipsizim ben deyip kenara çekilme. Kendini kendinden çıkar. Böyle kötü durumlardan arkadaşlar ile çıkabilirsin. Dış görünüşüne dikkat edersen insanlarda sana dikkat eder.

Küçük olan arkadaşlara ufak bir not düşeyim. Ders çalışmayı bırakmadım. Bütün lise yıllarımda ortalamamı 90 dan aşağıya düşürmedim. Lise hayatımı da yaşadığıı düşünüyorum. Hem sosyal olup hem ders çalışıp başarılı olabiliyorsunuz (Tabii biraz uykudan gidiyor. Ben günde en fazla 6 saat uyurum.).

Yeterince sosyaldim hatta aşırı sosyal. Sonra bir kızı sevdim. Ihanete uğradım. Aldatma olarak değil ama ihanetti. Beni bıraktı. Bu kız için çok arkadaşlığımı bitirdim. Sonra yavaş yavaş çevremde ki insanlardan uzaklaştım. Benle arkadaş kalmaya çalışan 2-3 kişi dışında kimseyle konuşmuyorum.Sadece spor yapıyorum ama iyi gelmiyor düşünmek için vakit veriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ragnar Lodbrok kullanıcısına yanıt
    Hocam neden allah sizi sevmesinki.
    Bir dakika gozlerini kapat ve dunyaya hic gelmedigini varsay. Var olmadin hic.cok kotu degilmi.allah seni sevdiki varlik alemine cikartti. Ancak sen dunyada azaba gidecek isler yaparsan orasi ayri. Hic kimse kendi eliyle yaptigindan baskasinin cezasini cekmeyecek diyor allah. Yani ne gelmisse basimiza kendimizden.
    Hem mevlam gorelim neyler neylerse guzel eyler

• aye aye kullanıcısına yanıt
    Ben hep iyi kalpli neşeli biriydim. Benim iyi biri olmam dua etmem çabalamam bir işe yaramadı. Koca hayatımda kısa bir mutluluk yaşayabildim sadece. Reklam gibi fragman gibi kısacık. Sonrası sadece iç karartıcı. @aye aye

• Ragnar Lodbrok kullanıcısına yanıt
    Hocam kız olayları biraz insanı sarsabiliyor. Lakin geçmiş için insanın kendini yememesi gerekir. Çünkü olmuş olan olayları değiştiremeyeceğimiz bir gerçek.

Sen kendin için sevecek başka bir şey bul (birisi değil çünkü insanlara güvenmen biraz zamanını alacaktır). Mesela zengin biriysen teknolojiyi sevip kendine son teknoloji ürünler alabilirsin yada ne bileyim seni oyalayacak şeyler iyi gelebilir. Bir kitap gibi.

Bunların dışında tekrar sosyaleş yeni bir çevre edin. Çok diyecek birşey yok bu tür meseleler için. Klişe olacak biraz ama "Takma Kafaya".
  • Uyuşturucu bağımlılığından kurtuldum .

Evdekiler çakmasın diye ormanda uyumaya karar verdim .Buz gibi havada köpeklerin arasında

çuvalı üstüme atıp uyumaya çalıştım .Gece geç saatlerde ölcek gibi olunca eve geri döndüm .

Güzelce bir dayak yedim .İntihara kalkıştım o gün boğazıma bıçağı dayadım kanlar akıyoken babam elimden aldı .

Akrabalar hep üstte bakıyordu .Tek sıçrayışta vardım yanlarına hatta geçtim bile .Övünmüyorum bununla ama bir daha ki

sıçrayışı dört gözle bekliyorum .Çok daha fazla güçlenmek istiyorum .
  • Ayağa kalkınca editlerim...

• Numenorien kullanıcısına yanıt
    Sarsmadı sadece. Tüketti. Tanıdığım, güvendiğim uğruna çok şey feda ettiğim kişi yıktı beni. @Numenorien

• 23 yaşındayım,asosyal yaşadım hep,2 yıl boyunca hala ayağı kalkmaya çalışıyorum,ama elde birşey kalmadı ne kız ortamı ne birşey var,memleketimde üniversite okuduğumu sanıyorum işte oda 2 yıllık çay olsun çorba olsun diyee...

ama ruh halim iyi artık,diyorum ki kendime insanlardan korkma kendinden kork diye,bizi bağdaştıran şey bizim ruh halimiz nasıl bakarsan öyle görürsün derler ya aynı o şekil,
  • Neler yaşadınız bilmiyorum ama hayatınızdan memnun değilseniz ilk önce kendinizi değiştirmekten başlamalısınız.Ayrıca cesaretli olup kesin ve büyük adımlar atmalısınız.Kendinize ne kötü geliyor mesela şuan?
  •  Hiç en dibe batıp tekrar ayağa kalkabildiniz mi?

• Ayağa kalkıyorsun illa ki ama ayağın hep topal kalıyor

• şuanda baya bir dibe battım işsizlik had safhada,moral 0,hayat=para zaten parasız hiçbirşey olmuyor yaş 26 arkadaşların bir çoğu evlendi benim daha evlenmeyi bırak konuştuğum bir kız arkadaş olmadı,hergün moral bozukluğu ruhsal ve fiziksel olarak çöküntüdeyim
  • Olay şu ki " hayatta herşeyden önemli benim, hayatın merkez noktası benim keyfim iyiliğim sağlığım" demeyi başarabilirsen düzelmeyecek şey yok. Hayatta herşey insan için, arkadaş insanlar para iş gelip geçici hep yenileri ve iyileri bulunabilir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.