Şimdi Ara

HİÇ birşeyi anlayamıyorum(forumda doktor var mı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
3
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar okumaya çok hevesliyim kaç tane kitap aldım okumak için fakat okuduğumu anlayamıyorum.Şaka yapmıyorum 22 yaşındayım ve anlamam anaokulu seviyesinde sayılır.Şu anda sınava tekrar hazırlanıyorum çok şükür ygs ve lys soruları sıkıntı çıkarmıyor ezber olduğundan.Fakat internette bir köşe yazısı okusam bir makale okusam sonuna geldiğimde ne okuduğumu hatırlamıyorum daha da kötüsü okuduğumu anlamıyorum.Soyut kavramlar teşbihler örneklemeler karşılaştırmalar oturmuyor kafama.Çok üzüyor bu durum beni.Mesela yanan bir sobaya sürekli elimi sürüyorum yakar mı diye yakacağını anlamamıyorum cidden yada kafama sıksam ölürmüyüm tarzı sorular soruyorum.Hiç birşeyi anlayamıyorum.ailemden biri ölse üzülürmüyüm acaba diyorum bunu da anlamıyorum.

3 sene kadar önce psikiyatra gittim bana okb tanısı koydu(onu da tam hatırlamıyorum) yeşil reçeteli ilaç yazdı ama ilacı 15-20 gün kullandım bıraktım sonra.Bilgisi olup Yardım edebilecekler lütfen bakar mısınız?Nedir benim sıkıntım?Doktora gidin demeyin şu anda durumum müsait değil.

Acaba beynimde bir sıkıntı olabilir mi?misal tuz eksikliği yada belli bir bölgenin arızalanması gibi.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar Kayserili -- 12 Nisan 2016; 22:22:58 >

• up
  • İlaç tedavisi kullanman gerekiyor. Derhal bir psikiyatr ile görüş ve tedavini devam ettir. Obsesif kompülsif bozukluk hastalığının adı. Bir arkadaşımda var 2 sene kadar ilaç tedavisi ile kontrol altına aldı, şuan kullanmıyor ilaçlarını. Herhangi bir sorun yok . Fakat bir süre ilaç kullanman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disparity

İlaç tedavisi kullanman gerekiyor. Derhal bir psikiyatr ile görüş ve tedavini devam ettir. Obsesif kompülsif bozukluk hastalığının adı. Bir arkadaşımda var 2 sene kadar ilaç tedavisi ile kontrol altına aldı, şuan kullanmıyor ilaçlarını. Herhangi bir sorun yok . Fakat bir süre ilaç kullanman gerekiyor.

hocam ben sıkıntımın fizyolojik olabileceğini düşünüyorum hatta kafama sert bir cisim mi çarptı diye şüphem var yada beyinde hormon eksikliği olabilir mi? okb ile ilgili olabileceğini pek düşünmüyorum

benimle aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaş yok mu?
  • Herkes bildiğini döktürmeye çalışmış

Hocam telefondan bilgisayardan uzaklaş 1-2 hafta. Sosyal medyadan yani. Gez dolaş. Film izleme müzik falan dinleme. Bende de benzeri vardı telefonu bırak dedi 2-3 ilaç yazdı ilaçları 1 ay mı ne kullandım sonra boşverdim. Ama telefonu 1 yıldır kullanmıyorum. Telefonu bıraktıktan 2-3 hafta sonra hepsi geçti neredeyse. Okul gezisi vardı bir de onun da yararı oldu.

Sonuç : ASOSYALLİKTEN KURTUL TELEFONU AT.
  • gecenin 4'ünde ayakta olursan beynin sersemleşir zaten
  • yardım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Batmandan kimse var mı forumda ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de bazen anlayamıyorum. Odaklanma ile ilgili bir problemin olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nehumaniscrede kullanıcısına yanıt
    hocam çok fena bir durum.Resmen hayatı kaçırıyorsun.Adam bana bişey anlatırken ben söylediklerini anlayamıyorum.Sürekli düünüyorum.Her an düünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brachialis

hocam çok fena bir durum.Resmen hayatı kaçırıyorsun.Adam bana bişey anlatırken ben söylediklerini anlayamıyorum.Sürekli düünüyorum.Her an düünüyorum.

dikkat eksikliği olabilir hocam. kaliteli bir psikiyatıra gidin bence o durumunuza göre karar verir.

• Nöronlar kafayı terketmişler

• Hocam zaten OKB hastalığı serotonin hormonun az olmasından dolay kaynaklanıyor diye biliyorum. Bir psikiyatr ile görüşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Takıntılı.Adam

Hocam zaten OKB hastalığı serotonin hormonun az olmasından dolay kaynaklanıyor diye biliyorum. Bir psikiyatr ile görüşün.

hocam psikiyatr bana serotonin eksikliği var demişti sanırım.Sence bu okb yüzünden midir,ben farklı biey olabileceğini düünüyorum.
  • Nehumaniscrede kullanıcısına yanıt
    psikiyatr çok pahalı devlete gitsem iyi yardımcı olurlar mı?
  • Aslında OKB serotonin hormonu eksikliğinden.

• Suan lys hazirlaniyom oyle bi girip bakayim neler degusmis diye her zamanki gibi konular cok fazla calistigindan olur boyle seyler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok çalışmıyorum hatta bu durum hiç çalımadığım zamanlarda baladı.
  • O zaman benim gibi kitap okumuyorsun ondan birseyleri anliyorsun ama biraz gec oluyor bendede oluyor cok daliyormusun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç mi yatıyorsunuz? Dengeli besleniyor musunuz? Spor yapıyor musunuz?

• Takıntılı.Adam T kullanıcısına yanıt
    hocam hayatım çok düenli olmasa da düzensiz sayılmaz.Fakat benim sıkıntım çok değişik sanki kafama saksı düşmüş gibi hiç bir ey girmiyor kafama
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.