Şimdi Ara

Hiç bağışta bulundunuz mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Hiç bağışta bulundunuz mu?


(En Son Oy Tarihi: 28.3.2014)
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Dün Erdi Özüağ'ın bir ürün incelemesinde telefonun kamerasını test ederken Lösev bardağını(kupasını) çektiğini gördüm.

    Bardağı lösev'deki hasta çocukların çizimleri ile süslemişlerdi. Neden bilmiyorum birden bire o çocukların bazılarının bu amansız illet yüzünden öleceği gerçeği boğazımda düğümlendi. Küçücük çocukların göz göre göre eriyip gitmesini kabullenemedim. Ama neden bu duyguya kapıldığımı anlayamadım. Lösevi ilk defa mı duydum? Hayır. Bu çocuklar yeni mi hasta oldular? Hayır. Peki ben bu güne kadar neden onların farkına varmadım diye sordum kendi kendime. Neden onlara yardım etmek için hiçbir şey yapmadım? Belki de yeni baba olduğum içindir bilmiyorum.

    Sonra olaya biraz daha geniş bakınca dünyada çözülmesi gereken çok fazla sorun olduğunu görünce biraz canım sıkıldı. Hepsini çözmek mümkün olmayabilir ama artık herhangi bir taşın altına elimizi koymanın vakti de geldi. Ne olursa olsun, kim olursa olsun birilerine yardım etmek lazım. Hepimiz oyuna donanıma tablete telefona para verirken bir yerlerde birileri canı için uğraşıyor, ağaçlar yok oluyor, hayvanlar öldürülüyor. Daha önce Tema'ya bağış yapıyordum, bir süre sonra kesmiştim.

    Sadede gelecek olursak, kendimce aylık bir bütçe belirledim. Bu bütçeyi üçe böldüm ve üç kurum için düzenli ödeme talimatı çıkardım. Hangi kurumlar olduğu önemli değil. Ne kadar yardımda bulunduğumuz önemli değil. Yeterki birilerine faydamız dokunsun. Hepimiz 1 lira versek belki üç beş hayat kurtarırız. Bu hayat insan hayatı da olabilir, ağaç da kedi köpek de.

    Konuyu açmamın sebebi de belki bu işlere niyeti olup da bir türlü harekete geçmeyenlerimiz varsa belki ön ayak olmuş oluruz. Donanımhaber'in yaş ortalaması çok yüksek değil tahmin ediyorum, öğrenci arkadaşlarımızdan maddi destek vermelerini beklemek belki haksızlık olur ama aklının bir köşesine yazmış olurlar. Gün gelir iş güç sahibi olunca belki hatırlarlar. Ayrıca şu an hali vakti yerinde, işinde gücünde üyeler de var burada.

    Son sözüm, bir gün yardıma ihtiyacımız olduğunda bize elini uzatan birilerini bulmak istiyorsak, şu anda o eli uzatan kişi olmalıyız deyip sözü size bırakıyorum.

    Herhangi bir konuda hiç bağışta bulundunuz mu? Ya da bağışta bulunmayı düşündünüz mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdinç B. -- 28 Mart 2014; 19:18:07 >







  • Hafta en az birkere uyuyamıyorum yoksa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.