Şimdi Ara

Hiç Acımadım, Acımayacaksın....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklasik 1 saat once Istanbul Kurtkoy' den Atasehir'e dogru yola ciktim..

Kurtköy merkez civarin da isiklar da bekliyorum...Yol 2 serit ve ben Sol serit 3. Siradayim..1. Sira da Ford Fiesta...2. Sira da Hyundai İ20....Yan seritim dolu...Isiklar Kirmizi....Yagmur yagiyor ve gorus mesafesi yerden kalkan su damlaciklariyla daha da dusuyor...

Yesil isigin yandiğı an, Sol onde ki Ford Fiesta gaza patinaj ile asilmasiyla Hyundai İ20' de ben geri kalmam nidalariyla kalkis yapti...Ben de arkalarindan mesafemi koruyacak sekilde hizlandim...

Sag serit de ki araclar normal kalkis yapti...

Fiesta ve İ20 Tampon tampona gidiyorlar, birden olan oldu...Yaklasik 200-300 Metre sonra yuksek hiz da ilerlerken Ford Fiesta sag tarafinda araclar olmasina ragmen bir bosluk buldu ve direksiyonu aniden sert bir sekilde kirarak makas atarcasina Sag serite kacti...

İ20 icin artik cok gecti...Cunku onunde yol calismasi vardi...Frene asildi butun gucuyle...

Once uzunca dubalari altina aldi teker teker...Dubalar bitti ayagini frenden cekti yagmur da duramayacagini anladigi icin ve Serit genisliginde ki kazilmis cukura sertçe girip cikti, sonun da dag seklinde ki Kumlara ciktiktan sonra aracin kaputu Dik bir sekilde durabildi....

Fiesta' nin saga kacmasiyla i20'nin yol calismasina girmesi ayni anda oldu...İ20'nin hic sansi yoktu...Karsi serite veya yanda seyreden araclara savrulmamasi buyuk bir mucize...Emniyet kemeri takili buyuk ihtimal,olmasa aractan savrulurdu veya kafasini saga sola carpardi o buyuk sarsintilarla...

O duba sesleri,cukura girip cikmasini kaç metre geriden aracimin icinden duydum resmen o kadar hizli girdi catir cutur...Allah' tan Yagmur nedeniyle calisan kimse yoktu...Isci vs..

Yanindan yavasca gecerken En son gunes gozluklerini cikartiyordu eleman...Dortluler yanmis sekilde..Aracin alti darmadagin olmustur kesin ve net...

Aracin plakasina baktim Intercity...Sirket araci...

Yalniz sunu cok iyi biliyorum ki, o Ford Fiesta dubalarin dibine bilerek girdi ve sag serite kacti....Sirf Arka tamponuna bitisik i20 darmadagin olsun diye...Bunu net sekilde gordum...Tabi dubalarin tam dibine girip sag seritte 2 aracin arasina girmesi de tehlikeli, bir o kadar da SANS...Sag serit komple frene asildi tabi Fiesta yuzunden...

Fiesta bir gram yavaslamadan yoluna devam etti sonrasin da....

Bunlara acimayacaksin hic bir sekilde. .Tek sevindirici unsur Isci olmamasi...O kadar hizli girdi ki arac, yol calismasinin sonunda ki Kum'a cikarak durdu arac...

Allah Belanizi Vermesin dedim icimden...( Bela okumayi hic sevmem.. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 3 Ağustos 2014; 0:23:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhtemelen olayın öncesi var ve fiestanın sürücüsü, i20 nin sürücüsüne henüz daha çok acemi olduğunu hatırlatmak istemiş sanırım başka birilerine zarar vermemişler neyseki. Allah bildiği gibi yapmış.

• yaptıkları iş değil başkalarını tehlikeye atıyorlar kendileri önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Muhtemelen olayın öncesi var ve fiestanın sürücüsü, i20 nin sürücüsüne henüz daha çok acemi olduğunu hatırlatmak istemiş sanırım başka birilerine zarar vermemişler neyseki. Allah bildiği gibi yapmış.

Bende oyle tahmin ediyorum cunku sasirdim ard arda var gucleriyle kalktilar...Ben rahatlikla takip altina aldim Honda Civic Dizel Hb...Rahattim o konu da...Film cekimi gibiydi cidden..

• i20 gri renk miydi? Sabiha gokcen civarlarinda bir kac sefer denk geldim o i20 ye muhtemelen benim gordugum arac kazayi yapan cok tehlikeli suruyor araci insan gibi kullanmiyor. Kimseye zarar vermeden boyle patlamasina sevindim acikcasi belki akillanir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nero67

i20 gri renk miydi? Sabiha gokcen civarlarinda bir kac sefer denk geldim o i20 ye muhtemelen benim gordugum arac kazayi yapan cok tehlikeli suruyor araci insan gibi kullanmiyor. Kimseye zarar vermeden boyle patlamasina sevindim acikcasi belki akillanir.

Beyazdi hocam, Fiesta Siyahti...

• Millet kaza olsun diye can atıyor, çokta hoşumuza gidiyor kaza olsun da telefonları çıkartıp resim çekelim ah vah diyip duralım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hiç arkadaşım yok!
    2 yıl önce açıldı
    Hiç arkadaşım yok
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Millet deli gibi araba kullanıyor, başka insanların hayatını tehlikeyi atıyorlar resmen terörist farkları yok. Bayramda o kadar kişi hayatını kaybetti, gram acımıyorum. Tüm bu trafik teröristlerinin sonu aynı olur umarım.
  • Yağmurda o kadar dibime giren araca bende aynısını yapardım, madem benim can güvenliğimi tehlikeye atıyorsun sonuçları ne olabilirmiş yaşa ve gör! Hyundai kullanıcısına iyi bir ders olmuş anlaşılan; trafikte en küçük hata çok büyük sonuçlar doğurabilir, hyundai kullanıcısı bunun bizzat şahidi olmuş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

istanbulda herkes 50 metre takip mesafesi bırakır (!) haklısın haketmiş kerata

Hocam bakmayin siz 50 metre dedigime,4-5 arac fark vardi onum de..Hani guvenli sekilde seyrediyordum ona hitaben yazdim...Kazadan sonra Rahatlikla yavasladim zaten dortluleri yakip..

• Bazıları hak ediyor.
  • Olay 3 hata ve hatalı var:

1. Fiesta: Arkadaki aracı (her ne olursa olsun) bile bile kazaya sürüklemiş. Bunun yerine hafifçe frene dokunarak stopları yakıp arkadakini uyarmayı deneyebilirdi.

2. Hyundai: Takip mesafesini (hele ki yağmurlu bir günde) korumayarak kazanın en büyük müsebbibi olmuş. Bunun yerine makul bir takip mesafesi bıraksaydı kazayı atlatabilirdi.

3. İdare: Olay mahallini bilmediğimden tahmini konuşuyorum, çalışma alanını çok daha uzaktan fark edilebilecek bir şekilde işaretleyebilirdi. Bunu yapmayarak dalgınlık ve dikkatsizliğe sıfır toleransı olan bir mahal oluşturmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaaan_95

Yağmurda o kadar dibime giren araca bende aynısını yapardım, madem benim can güvenliğimi tehlikeye atıyorsun sonuçları ne olabilirmiş yaşa ve gör! Hyundai kullanıcısına iyi bir ders olmuş anlaşılan; trafikte en küçük hata çok büyük sonuçlar doğurabilir, hyundai kullanıcısı bunun bizzat şahidi olmuş.

Siz o Fiesta' nin sag serite nasil kactigini, iki aracin arasina girdigini gorseniz aynisini yapardim demezsiniz soyleyeyim...O da cok tehlikeli bir harejet de bulundu...O bosluga girmese ( zaten b segmenti arac anca girer oraya ) o da yol calismasina girecek i20 ile..Ne cesaret arkadas calismanin dibine girip saga kirmak? Sag serit felc oldu resmen...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Olay 3 hata ve hatalı var:

1. Fiesta: Arkadaki aracı (her ne olursa olsun) bile bile kazaya sürüklemiş. Bunun yerine hafifçe frene dokunarak stopları yakıp arkadakini uyarmayı deneyebilirdi.

2. Hyundai: Takip mesafesini (hele ki yağmurlu bir günde) korumayarak kazanın en büyük müsebbibi olmuş. Bunun yerine makul bir takip mesafesi bıraksaydı kazayı atlatabilirdi.

3. İdare: Olay mahallini bilmediğimden tahmini konuşuyorum, çalışma alanını çok daha uzaktan fark edilebilecek bir şekilde işaretleyebilirdi. Bunu yapmayarak dalgınlık ve dikkatsizliğe sıfır toleransı olan bir mahal oluşturmuş.

Mahalli olarak soyle soyleyeyim,en az 7-8 duba vardi geriden..Arkadan gordugum kafariyla zaten 4 tanesi falan ezildi buzuldu...Digerleri buyuk ihtimal aracin altinda olabilir...Uzun direk gibi ama yol daraliyor levhasi yoktu...Zaten hepsini gecti i20 altina alti surukledi falan..Duramadi...

Yol 2 serit ama dumduz yol...Asfalt ve purussuz kaymak gibi yol...Ne kasis var ne bir sey..2-3 Km dumduz yol...O cukur dedigim yer bayagi cukur yaklasik 2 arac uzunlugun da...Asfalt dokulecek belli ki...

• Böyle şeyler kaza değildir.

i20 nin şansı vardı. Yerinde insan olsa önündeki ne yaparsa yapsın sallamazdı.
  • Fiesta sürücüsünün hareketlerine bakılırsa i20 nin başına gelenlerden dolayı epey keyiflendiğini tahmin ediyorum.

Trafikte araç kullanırken hayatımızın en önemli işini yaptığımızı, ne psikolojilerle yanyana olduğumuzu aklımızdan hiç çıkarmamak adına can sıkıcı bir tecrübe olmuş.

Geçmiş olsun.
  • Hocam tahminim Fiesta'da şirket aracı adamlar zaten akıl olsa öyle iş yapmazlar.Kendi canlarını da başkalarının canlarını da düşünmüyorlar.

Bence İ20 sürücüsüne az bile olmuş.Kullanmayı bilmiyor birde şirket aracı diye acımayıp gaza basıyor.

Bu nedenle kiralam şirketinden araç alınmaz.

Benim üzüldüğüm nokta İ20 sürücüsünün kafa göz yarılsa bir daha öyle hız yapamazdı ama nerede?

İşçiler olsa suçu da fiesta sürücüsüne atar ben gazlamıyordum o sıkıştırdı tarzı cümleler bile kurar bu tarz adamlar.
  • Kesinlikle katiliyorum...

• Mazotşist kullanıcısına yanıt
    İdare hatası yok bence onlar oradaki normal olması gerken maksimum hıza göre ayarlıyorlar ama sen o hız sınırına uymazsan onların yapacağı bir şey yok.

Mesafe varmış ki Fiesta kurtarmış İ20 patlamış.

Bence Fiesta'nında suçu yok.Adam kullanmayı biliyormuş ki hız yapıyor.İ20 sahibi gibi kullanmayı bilmeyip hız yapmıyor.
  • Başkalarına zarar vermemesi şans olmuş..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.