Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
30
Favori
85.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kusura bakmayın lütfen ama tabiri caiz ise "gayet berbat" bir kablo verdiğiniz linkteki kablo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Kusura bakmayın lütfen ama tabiri caiz ise "gayet berbat" bir kablo verdiğiniz linkteki kablo.

peki iyi bakır kabloları internetten satan bir yer yok mudur? esnafa laf anlatmak çok zor.

ayrıca sub için aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum, uygun mudur? şu anda avr'ye normal bir rca kablo ile bağlı.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/ofc-gold-rca-tos-koaksiyel-kablo-5m-teknodepo-82970632?id=82970632

aynı şekilde ses kartım da coax çıkışından bağlı, ama o dijital bir çıkış olduğu için kablo kalitesi pek de önemli değil diye biliyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 30 Nisan 2013; 9:43:37 >

• Bu kabloları böyle kıyıda köşede kalmış elektronikçilerden değil de hi-fi mağazalarından alabilirsiniz veya yurtdışındaki sitelerden sorunsuz bir şekilde getirtebilirsiniz.. Kablo ses sinyalini ampliden hoparlörlere taşıyan en önemli unsur olduğu için yapısı kalitesi uzunluğu kapasitans değerleri vs..çok önemlidir.. Çünkü kablo bu sinyali ne şekilde hoparlöre aktarırsa hoparlör de o kadar iyi veya kötü bize bunu iletir.. Kullanılan kablo kötü ise hoparlöre gelene kadar sinyalde çoktan bazı kayıplar zaten yaşanmıştır sinyal kirlenmiştir ve hatta bozulmuştur.. Bu yüzden kablo önemli değil diyen arkadaşları bir türlü anlayamıyorum kablo önemli değil de ne önemli? Hi-fi dünyasında cihazların altına koyduğumuz spike'ların hoparlörlerin terminallerine taktığımız jumperların amplifierların içindeki küçücük sigortaların bile çok çok önemi var.. Hepsi bir bütünün parçaları ve belli oranlarda sese etki ediyorlar..

Verdiğiniz linkteki kablo yine tabiri caiz ise "ÇÖP" bu tip çin malı çok düşük kalitedeki kablolardan uzak durun 10 liraya alınan kablo sistemlerimizde iyileştirme yapabilseydi bütün hifi kablo üreticileri kapılarına kilit vurur bu işi bırakırlardı.. 10 tl lik kablodan gelecek hayır hiç gelmesin.. İstisnalar yok mu var ama en azından onların belli üretim kaliteleri ve tescillenmiş markaları var.. Hem ucuz ürün hem de markasız bir şeyler olunca orada sesin gelişiminden bahsetmek mümkün olmaz hatta sistemi geriye bile götürür bu tür kablolar.

Siz bütçenizi ve nerede kullanacağınızı söyleyin ben elimden geldiğince yönlendireyim sizi..

• Anfi ve speakerları aldığım satıcının gazıyla USB, Speaker ve interconnect kablo üçlüsüne 500 dolar ödedikten 1 ay sonra hakikaten doğru bir alışveriş yaptım mı diyerek bunu kendimce araştırmaya ve test etmeye başladım. Anfim ve speakerlar da rega brio-r ve MA RX2 kaynak USB dac.
    kendime 1mt. DIY interconnect ve 2mt. speaker kabloları yaptım. RCA kablo için 2M firmasının gümüş kaplı koaksiyel kablolarını, speaker için 0,5mm kalay kaplı bulabildiğim en çok damarlı kabloyu kullandım. ikisi de yerli malı kablodur. Konnektörleri de bir çin sitesinden en kaliteli olanlarından tercih ederek aldım. Gümüş alaşımlı lehim kullandım. Speaker kablosunu her bir uç 6 X 0,5 = 3 mm olacak şekilde, matkapla örme yöntemi ile imal ettim. Videosu da burada
    Sonucu daha belirginleştirmek üzere de 10 tl lik bir çift RCA ve standart 2,5 mm bakır speaker kablosu aldım.

1. test standart kablolarla: pahalı kablolardan sonra çamur ses.
    2. test DIY RCA, standard speaker kablosu. tizler netleşti, sahne vasat, düşük frekanslar dağınık.
    3. test DIY RCA, DIY speaker kablo: Tizler çok daha netleşti sahne daha belirgin ama düşük frekanslarda kayıplar hissettim.
    4. test DIY RCA, pahalı speaker kablo: Tiz biraz daha az parlak ve sahnede bir değişiklik hissetmedim ama düşük frekanslar biraz daha iyi gibi geldi.
    5. test Pahalı kablolar: 4. testle aynı.

Benim son derece amatör kulağıma ve mevcut sistemime göre, rca kablo 150 dolar vermeye gerek yokmuş. Üst düzey interkonnekt kablo yaklaşık 20 dolara mal edilebilir.
    Speaker kablosunda kalay kaplı olanı seçerek belki yanlış yapmış olabilirim. İlerleyen günlerde saf bakırla bir bir çift kablo daha yapmayı düşünüyorum.
    Not: Bunlar sadece benim kanaatlarımdır. Üst düzey bir sistemde farkların daha belirgin olabileceğini düşünüyorum.
    Edit: Speaker kablo maliyeti 40 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abebernis -- 19 Ağustos 2013; 18:25:45 >

• quote:

Bu kabloları böyle kıyıda köşede kalmış elektronikçilerden değil de hi-fi mağazalarından alabilirsiniz veya yurtdışındaki sitelerden sorunsuz bir şekilde getirtebilirsiniz.. Kablo ses sinyalini ampliden hoparlörlere taşıyan en önemli unsur olduğu için yapısı kalitesi uzunluğu kapasitans değerleri vs..çok önemlidir.. Çünkü kablo bu sinyali ne şekilde hoparlöre aktarırsa hoparlör de o kadar iyi veya kötü bize bunu iletir.. Kullanılan kablo kötü ise hoparlöre gelene kadar sinyalde çoktan bazı kayıplar zaten yaşanmıştır sinyal kirlenmiştir ve hatta bozulmuştur.. Bu yüzden kablo önemli değil diyen arkadaşları bir türlü anlayamıyorum kablo önemli değil de ne önemli? Hi-fi dünyasında cihazların altına koyduğumuz spike'ların hoparlörlerin terminallerine taktığımız jumperların amplifierların içindeki küçücük sigortaların bile çok çok önemi var.. Hepsi bir bütünün parçaları ve belli oranlarda sese etki ediyorlar..

Verdiğiniz linkteki kablo yine tabiri caiz ise "ÇÖP" bu tip çin malı çok düşük kalitedeki kablolardan uzak durun 10 liraya alınan kablo sistemlerimizde iyileştirme yapabilseydi bütün hifi kablo üreticileri kapılarına kilit vurur bu işi bırakırlardı.. 10 tl lik kablodan gelecek hayır hiç gelmesin.. İstisnalar yok mu var ama en azından onların belli üretim kaliteleri ve tescillenmiş markaları var.. Hem ucuz ürün hem de markasız bir şeyler olunca orada sesin gelişiminden bahsetmek mümkün olmaz hatta sistemi geriye bile götürür bu tür kablolar.

Siz bütçenizi ve nerede kullanacağınızı söyleyin ben elimden geldiğince yönlendireyim sizi..

Her bakir kablo ayni degildir. Her ayni safliktaki bakir veya gumus kablo ayni degildir. Bakirin elde edilisinden tutunda ekranlamasina ve kullanilan iclara kadar bir cok etken kendisini seste gosterir.

kablonun bir cok telden sarma oldugu yada tek bir kutleden olmasi bile bir cok etki yapar sese.

daha da onemlisi sistemden sisteme farkli sonuclar verir.

benim tecrubelerimden lambali amfilerde mesela solid core (tek kutle) kablolar kalinlik derecesi arttikca ozellikle single ended lambali amfilerde gerginlige sebep verir

http://www.acoustic-revive.com/english/singlecore/singlecore_1.html

bir cok kablo markasini sitemizde inceleyebilirsiniz.

www.audioavm.com

• Dostlar

Audio quest type 4 kablolari nasil bilirsiniz?

http://www.audioquest.com/star-quad-speaker-cables/type-4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JBL Studio 190 için kaliteli bir kablo önerir misiniz?
  • quote:

Hayirli olsun qed'ler Ama Asim abiden alacagin kablolar da jive bi-wire modelinden asagi olmasin bence Burak ;)) qed ve black rhodium'un gayet uyumlu olacagini da az cok tahmin edebiliyorum..

Merhaba
    Dali zensor 1 ve onkyo n755 baglamak için black rhodium salsa aldim 2 tane 50 ser cm uzunluğunda.

Sizce iyi seçim mi

Müzik setine çıplak taktım ama Hoparlörlere black rhodium marka connectorler ile

Yanlış yaptığım bisey var mi
    Marka model iyi mi

Teşekkürler

• f/p ürünleri olarak; chord carnival silver screen, black rhodium jive, supra ply 3.4, dh-labs odyssey gibi artık kendini kanıtlamış modeller var bunlardan birini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

quote:

Hayirli olsun qed'ler Ama Asim abiden alacagin kablolar da jive bi-wire modelinden asagi olmasin bence Burak ;)) qed ve black rhodium'un gayet uyumlu olacagini da az cok tahmin edebiliyorum..

Merhaba
    Dali zensor 1 ve onkyo n755 baglamak için black rhodium salsa aldim 2 tane 50 ser cm uzunluğunda.

Sizce iyi seçim mi

Müzik setine çıplak taktım ama Hoparlörlere black rhodium marka connectorler ile

Marka model iyi mi

Teşekkürler

Salsa gayet iyi bir kablodur orta üst seviye diyebiliriz.. 50cm biraz kısa gibi geldi ama metraj yetiyorsa problem yok.. Bence fazlasıyla memnun kalırsınız zaten amaç sinyali olabildiğince temiz ve kayıpsız bir şekilde hoparlörlere aktarabilmek bunu twist de yapabilir ama burada işin içine teknik değerler giriyor atıyorum kapasitans değerleri indüktans değerleri vs..O zaman da işte çıktıkça yukarılara çıkmak istiyorsunuz... Hifi bir yerden sonra aslında insanın sisteme yeni kattığı bileşenlerin olumlu etkisine kendisini inandırması halini alıyor yani placebo etkisinin yeri çok büyük bu hobide ;)

• quote:

quote:

quote:

Merhaba

Sizce iyi seçim mi

Marka model iyi mi

Teşekkürler

Salsa gayet iyi bir kablodur orta üst seviye diyebiliriz.. 50cm biraz kısa gibi geldi ama metraj yetiyorsa problem yok.. Bence fazlasıyla memnun kalırsınız zaten amaç sinyali olabildiğince temiz ve kayıpsız bir şekilde hoparlörlere aktarabilmek bunu twist de yapabilir ama burada işin içine teknik değerler giriyor atıyorum kapasitans değerleri indüktans değerleri vs..O zaman da işte çıktıkça yukarılara çıkmak istiyorsunuz... Hifi bir yerden sonra aslında insanın sisteme yeni kattığı bileşenlerin olumlu etkisine kendisini inandırması halini alıyor yani placebo etkisinin yeri çok büyük bu hobide ;)

Banana plug kullanımı ses kalitesinde negatif etki yapar mi?
    Kablo telleri çok kalın ve sert müzik seti arkasına çok zor giriyor

Black rhodium marka banana pluglar taktirsaydim keşke o çıplak uclara da. Pratik oluyor
    Sonradan taktirilabilir mi

Teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

Sizce iyi seçim mi

Marka model iyi mi

Teşekkürler

Banana plug kullanımı ses kalitesinde negatif etki yapar mi?
    Kablo telleri çok kalın ve sert müzik seti arkasına çok zor giriyor

Black rhodium marka banana pluglar taktirsaydim keşke o çıplak uclara da. Pratik oluyor
    Sonradan taktirilabilir mi

Teşekkürler

sipariş verip kendiniz de takabilirsiniz. kablo kalın ampli ve hoparlor arkasına kolay sokamamaktansa banana ile baglamak hem daha derli toplu hemde daha iyi oluyor diye düşünüyorum. kaliteli banana da bir kaybınız olmaz. Black Rhodium 4mm olanlardan almanızı tavsiye ederim.

• Aslinda araya giren her bir iletkenle sinyalde bir miktar kayip olusuyor ama bunu kulaklarimiz algilayabiliyor mu ya da ne kadarini algiliyor bu tartisilir yine de pratiklik açisindan banana tercih edilmeli bence de.

• quote:

Aslinda araya giren her bir iletkenle sinyalde bir miktar kayip olusuyor ama bunu kulaklarimiz algilayabiliyor mu ya da ne kadarini algiliyor bu tartisilir yine de pratiklik açisindan banana tercih edilmeli bence de.

sayın alper bey,
    sistemim plok tsi400 hoparlör,cambridge audio dac ve modifiye edilmiş banana bağlantısına izin veren 1978 model dual cv1400 amfiden oluşmaktadır.hoparlör,interconnect ve coaxial koblolarım chord markadan oluşmaktadır ve her birini farklı zamanlarda sistemime dahil ettiğimde olumlu değişikliğin hissettim. Acaba sadece CA dac buna uygun olarak power kablosunu değiştirsem ki amfinin power kablosu değişmez benim ki gibi hifi giriş seviye cihazda fark yaratırmı.
  • Dac cihazinizin power kablosunu degistirirseniz mantik olarak kullanilan malzeme ve teknoloji de degisecegi icin ses illa ki degisecek ama bu oran yuzdeler ile ifade edilemeyebilir yani kulaklarimizin bu degisimi ne kadar fark edip ne kadar fark edemeyecegi belirsiz

• quote:

Dac cihazinizin power kablosunu degistirirseniz mantik olarak kullanilan malzeme ve teknoloji de degisecegi icin ses illa ki degisecek ama bu oran yuzdeler ile ifade edilemeyebilir yani kulaklarimizin bu degisimi ne kadar fark edip ne kadar fark edemeyecegi belirsiz

tavsiyeniz için teşekkür ederim geçen almaya karar verdim fakat belli markaların kabloları chord,dhlabs vb. 400-500 skalası arasında idi.Bu gün ikinci el az kullanılmış olarak giriş seviyesi blacknoise joker serisinden aldım turuncu rekli kablo çorabı var.Power kablosunu değiştirdikten sonra sizinde dediğiniz gibi küçükde olsa sesde değişme gerçekleşti.yalnız cambridge audio stok kablosunun üzerinde silindirik 2 cm çapında 3cm uzunluğunda plastik yapı var ama bu kablo üzerinde yoktu.değişen sesten memnun kaldığımı belirteyim sizin gibi power kablonunuda önemi olduğunu söyleyenlere teşekkür ederim.

şimdi sıra geldi grup prize ve 2m uzunluğunda grup priz yaptıracağım.çalıştığım yer itibariyle 3*2,5 shild li yani izoleli prysmian kablo mevcut bunu kullanacağım etrafına aliminyum folya sarıp kablo çorabı geçiririz uçlarıda güzel bir şekilde sonlandırız.grup(16A) ve priz olarak schneider kullanmayı düşünüyorum ama bu markanın max 6 adet yuvaya sahip benim ihtiyacım olan 8 li yok sizin tavsiyeniz varmı.

• Merhaba arkadaşlar,

Kablo kargaşaşasından kurtulmak için 7.1 sinema sistemimi sattım ve 2.1 bir sistem düşünüyorum. Hem müzik hemde sinema keyfi için. Uygun fiyatlı 2. el bir ürün düşünüyorum. Bu arada sizce 2.1 ses sistemi ile sinema keyfi yaşanırmı, aynı tadı verirmi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atila kullanıcısına yanıt
    ayrı ayrı iki amfi olmasın diyorsanız sub çıkışlı bir stereo amfi almanız lazım stereo - sinema bir arada dinlersiniz.ikinciel de olsa iyi bir sistem bence kolonlar 1500 tl olsa amfi 1500 tl sub da 500 gibi kablolarla falan 4000 tl bulacak gibi.
  • quote:

Dac cihazinizin power kablosunu degistirirseniz mantik olarak kullanilan malzeme ve teknoloji de degisecegi icin ses illa ki degisecek ama bu oran yuzdeler ile ifade edilemeyebilir yani kulaklarimizin bu degisimi ne kadar fark edip ne kadar fark edemeyecegi belirsiz

atalayalper bey ,

grup priz 8 li aliminyum kasalı ve sigortalı 3*2,5 aynalı kablo ile yaptım sistemime taktım.sistemin dinamikliği artı ve orta seslerde biraz iyileşme oldu.şimdi ise ferrit halka koyucam elektrik kablo üzerine buda dıştan gelen sisteme karışan sinyalleri filtre ediyormuş.
  • Evet ferrite halkalar kullanılıyor bu tip bazı kablolarda bendeki interconnectte de var mesela ve bir çok power / mains kablosunda da var.. Eğer kablo değişiminden sonra bu denli değişiklikleri algılayabiliyorsanız cidden iyi bir kulağınız var demektir ;)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.