Şimdi Ara

HEVC / H265 Oynatıcı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde egreat ve popcorn'un eski model oynatıcıları ve bir adet de WDTV Live mevcut. Severek kullandığım bu cihazlara rağmen;

Sevdiğim diziler HEVC formatında torrent sitelerine verilmeye başlandı. Normalde 720p çözünürlüklü dizi bölümleri 800 MB - 1.2 GB arası yer kaplarken aynı bölümler HEVC formatında verildiğinde 720p çözünürlüğe rağmen 130 MB civarında yer kaplıyorlar. Dizileri izlemek ve izledikten sonra depolamak için ciddi anlamda yer tasarrufu sağlayan bu formattan yararlanmak amacıyla uygun özellikte oynatıcı cihaz aramaya başladım.

Aliexpress sitesinde aşağıdaki cihazı buldum. Hesaplı bir fiyata sahip olduğu için satın almayı düşünüyorum.

aliexpress.com
    US $25.0 |Newest MXQ H265 decoding XBMC13.2 1.5GHZ 1GB/8GB android 4.4 quad core Amlogic S805 android tv box MXQ HD18Q|tv converter box|tv set top boxtv storage box - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/Newest-MXQ-H265-decoding-XBMC13-2-1-5GHZ-1GB-8GB-android-4-4-quad-core-Amlogic/32245973110.html

Cihazı 42 inç Panasonic ET5 serisi televizyonum ile kullanacağım. 4K TV almayı şimdilik düşünmüyorum. Oynatıcıyı AVR sistemime Optik / Coax SPDIF veya HDMI üzerinden bağlayabilirim. Cihaz 1080p film, dizi ve videoları akıcı oynatsın; 4K videoları da 1080p çözünürlüğe indirerek oynatabilsin, benim için yeterli.

Konu hakkında deneyimli arkadaşların yukarıda linkini verdiğim cihaz hakkındaki görüşlerine ihtiyacım var. İnceleyip düşüncelerini ya da varsa başka cihaz önerilerini yazarlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerraMino -- 1 Ocak 2015; 17:34:30 >

• Klasik olarak Himedia Quad serisinden bir cihaz önereceğim. H264 4K 60 fps hariç her şeyi oynatır.
  • Merhaba

Bende bir media player arayışındayım asagıdaki cihazlar arasında karar vermeye calisiyorum.Eski bir panasonic plazma tv kullanıyorum. 3 sene sonra 4k tv ancak gecerim. 5+1 Ses sistemim anfi ye baglı sesi orada cözmeyi planlıyorum. Filmlerimde Synology NAS server da duruyor. Bir tek filmleri izleyebilmem icin media player ihtiyacım var. sizce asagıdakilerden hangisi alınabilir :

MINIX NEO X8-H Plus - Islemci : Amlogic S812 2.0GHz (Quad-Core Cortex A9r4)
    Ugoos UT3 - Islemci : rk328828nm korteks- a17 dört çekirdekli 1.8g
    Tronsmart Draco AW80 - Islemci : Allwinner A80 Octa-Core ARM Cortex A15/A7
    Nagrace HPH NT-V6 - Islemci : RK3288 28nm Cortex-A17 Quad core
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Klasik olarak Himedia Quad serisinden bir cihaz önereceğim. H264 4K 60 fps hariç her şeyi oynatır.

Cevap için teşekkürler.
    Ek olarak bir sorum daha olacak. Söz konusu cihazı kullandınız mı?
    Kullandıysanız temel görüntü ayarları (Brightness / Contast / Saturation) sunuyor mu?

Bunu sormamın nedeni, bazı cihazlarda 0-255 veya 16-235 seçenekleri bulunmayınca beyazlar ya da siyahlar aşırıya kaçabiliyor. Bu temel ayarlar varsa televizyondaki kalibrasyon seçeneği ile görüntüyü dengeleyebileceğim. Eski Realtek ve Sigma çipli oynatıcılarda bu ayarlar bulunuyordu. Android altyapılı cihazlarda da bu ayarların olup olmadığından emin olamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TerraMino

quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Klasik olarak Himedia Quad serisinden bir cihaz önereceğim. H264 4K 60 fps hariç her şeyi oynatır.

Cevap için teşekkürler.
    Ek olarak bir sorum daha olacak. Söz konusu cihazı kullandınız mı?
    Kullandıysanız temel görüntü ayarları (Brightness / Contast / Saturation) sunuyor mu?

Bunu sormamın nedeni, bazı cihazlarda 0-255 veya 16-235 seçenekleri bulunmayınca beyazlar ya da siyahlar aşırıya kaçabiliyor. Bu temel ayarlar varsa televizyondaki kalibrasyon seçeneği ile görüntüyü dengeleyebileceğim. Eski Realtek ve Sigma çipli oynatıcılarda bu ayarlar bulunuyordu. Android altyapılı cihazlarda da bu ayarların olup olmadığından emin olamadım.

Evet ben kullanıyorum. Bazı ayarlar var ama detaylarını incelemedim. Cihazda siyah veya beyaz ile ilgili bir sorun yok, son derece iyi görüntü veriyor. Otomatik görüntü iyileştirme de yapıyor, istenirse kapatılabiliyor.

• bu bahsettiğiniz cihazlar 4tb harici hdd destekliyor mu acaba?

eğer 720p kalite 130mb civarına düşmüşse bu devrim gibi birşey diyebilirim şahsen tabi bu durumda mkv playerler çöp olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: rating

bu bahsettiğiniz cihazlar 4tb harici hdd destekliyor mu acaba?

eğer 720p kalite 130mb civarına düşmüşse bu devrim gibi birşey diyebilirim şahsen tabi bu durumda mkv playerler çöp olucak
    quote:

Orijinalden alynty: rating

bu bahsetti?iniz cihazlar 4tb harici hdd destekliyor mu acaba?

e?er 720p kalite 130mb civaryna dü?mü?se bu devrim gibi bir?ey diyebilirim ?ahsen tabi bu durumda mkv playerler çöp olucak

720p kalite 130 MB'a dü?medi. HEVC syky?tyrma teknolojisi aslynda geni? renk alanlarynda daha çok kayyp vermeye ve kayyp/detay yönlendirmesini gereksinim duyulan ayryntyly sahnelere ve/veya sahnede yer alan detayly alanlara yöneltmeye dayaly. H264'den daha zeki ve karma?yk bir kodlama altyapysy kullanyyor. Syky?tyrmada kullanylan bitrate de?eri ne kadar küçük seçilirse o kadar agresif veri kayby olu?uyor. Bitrate de?eri yüksek seçildi?inde HEVC'nin kaliteyi korurken sa?lady?y kazanymyny daha iyi görüyorsunuz. Elimde The Hobbit Desolation of Smaug filminin HEVC formatly ve 15.3 GB boyutundaki versiyonu var. Film 12.7 Mbps bitrate ile kodlanmy?. Bunun 10 Mbps'lik kysmy görüntü için ayrylmy?. Kalan kysym DTS ses için byrakylmy?. 10 Mbps'lik bir rip için görüntü kalitesi ve detay zenginli?i parmak ysyrtacak düzeyde. Rahatlykla 40-50 GB'lyk Bluray riplerle yani 30-40 Mbps'lik görüntü kalitesine sahip dosyalarla yary?yr.

Televizyon ?ovlarynda 42 dakika için 130 -180 MB HEVC formatly dosya büyüklü?ü izle-sil veya izle-depola anlayy?yndaki insanlar için yeterli. Ancak görüntü kalitesi eski Divx filmlerden biraz hallice oluyor. Avantajlary nedeniyle izleyip geçti?im haftalyk yapymlar için bana bu dosya büyüklü?ü ve görüntü kalitesi HEVC formatynda gayet yeterli geliyor. Daha iyisi için, mesela Bluray disklerden kopyalanmy? dizi koleksiyonlarym için minimum 2 pass 1080p / 3000 - 4000 kbps bitrate ile kodlanmy? .mkv dosyalaryndan ?imdilik vazgeçmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerraMino -- 7 Ocak 2015; 18:51:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4k MKV video açamıyorum.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.