Şimdi Ara

Hesap Makinesi (Casio FX-991ES 403)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Casio FX-991ES 403 ile Casio FX-82ES arasında bir tercih yapmam lazım fakat merak ettiğim bir şey var bu Casio FX-991ES 403'ün diğer makineye göre fazla olan fonksiyonları üniversitede sınavlarda sorun yaratır mı?

Casio FX-3600P'min artık emeklilik zamanı geldi

Casio FX-991ES 403
    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?productId=ofiscas991es&categoryId=15298

Casio FX-82ES
    http://www.hepsiburada.com/Liste/casio-fx-82es-bilimsel-fonksiyonlu-hesap-makinesi/productDetails.aspx?productId=ofisfx82es&categoryId=15298

• Casio FX-991ES al derim almışken.Elektronik öğretmenliği okuyorum devre analizi dersinde bu hesap makinesi olmadan geçmek neredeyse imkansızdı.Karmaşık sayıları açılı ifadelere çok rahat çevirebiliyor.Sınavlarda inanılmaz vakit kazandırıyordu.Ayrıca belli derecelerde denklem çözümleme gibi olaylarıda var.Alttaki modelin eski casiolardan hiçbir farkı yok paydalı yazma ve büyük lcd dışında.
  • 991ES denklem çözebiliyor (bizzat biliyorum) ve güneş enerjili. 82ES zaten senin eski hesap makinesinden fazla farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Learning_To_Live

Casio FX-991ES al derim almışken.Elektronik öğretmenliği okuyorum devre analizi dersinde bu hesap makinesi olmadan geçmek neredeyse imkansızdı.Karmaşık sayıları açılı ifadelere çok rahat çevirebiliyor.Sınavlarda inanılmaz vakit kazandırıyordu.Ayrıca belli derecelerde denklem çözümleme gibi olaylarıda var.Alttaki modelin eski casiolardan hiçbir farkı yok paydalı yazma ve büyük lcd dışında.

Anladım. Harita okuyorum ve 2. sınıftayım. Casio FX-991ES'i alacağım ben de sanırım fakat alacağım makinenin okul hayatım boyunca beni yarı yolda bırakmaması gerekiyor. Yani gerekli tüm işlemleri yapabilmeli.

Bahsettiğiniz olayı az-çok anladım sanırım ama bizim işimize yarar mı bilmiyorum şu anda. Hesap makinesi alıp basit ama uzun süren işlemleri elde yapmak zorunda kalmayalım sonra.

• matris cözebılen var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmustafa41

991ES denklem çözebiliyor (bizzat biliyorum) ve güneş enerjili. 82ES zaten senin eski hesap makinesinden fazla farkı yok.

Güneş enerjisine açıkçası pek güvenmiyorum yani göstermelik gibi duruyor. Etkin çalışıyor mu?

82ES'i eledim o zaman. 50 lirayı aşmayacak şekilde farklı önerilerinize de açığım.
    Dediğim gibi okulda idare etse yeter zaten çok ileri makineler sınavlarda sorun çıkarıyor. İleride çalışmaya başladığım zaman alırım iyi bir tane...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

matris cözebılen var mı

Casio FX-991ES 403, 3x3'e kadar çözebiliyor sanırım.
    Gerisi için sağlam bir işlemci ve Matlab

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 7 Kasım 2011; 13:03:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Casio FX-82ES YARDIM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güneş enerjili olsa bile içinde pil var yani önün kapattık bir kere gün boyu kullandık hiç de bitmiyor :D
  • Yukarı...
  • 91 yılında Makina Mühendisliği'nde okumaya başlayınca FX5500 satın almıştım, epey bir para verdiğimi hatırlıyorum.
    Bakıyorum da teknoloji epey ucuzlamış. Güzel bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

91 yılında Makina Mühendisliği'nde okumaya başlayınca FX5500 satın almıştım, epey bir para verdiğimi hatırlıyorum.
    Bakıyorum da teknoloji epey ucuzlamış. Güzel bir şey.

Artık okul harici pek gerek kalmadı hesap makinesine belki ondandır. Bir netbook ile her türlü hesaplama işini kolayca halledebilirsiniz. Taşıması da kolay.
  • Bende 82ES var işin açıkcası zamanında almıştım masamın çekmecesinde duruyor uzun zamandır kullanmadım bile
  • Casio Algebra FX 2 Plus veya Classpad 330, Hp 50g, Ti 89

Bu makinelerden birini al, ömrün boyunca başka makine ihtiyacı duymazsın. Ama fiyatları pahalıdır ve marifetlerini bilen hocalar ve asistanlar sınavlara bununla sokmayabilirler o ayrı. Bunların diferansiyel denklem çözümü de dahil yapamadıkları hiçbir şey yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Casio Algebra FX 2 Plus veya Classpad 330, Hp 50g, Ti 89

Bu makinelerden birini al, ömrün boyunca başka makine ihtiyacı duymazsın. Ama fiyatları pahalıdır ve marifetlerini bilen hocalar ve asistanlar sınavlara bununla sokmayabilirler o ayrı. Bunların diferansiyel denklem çözümü de dahil yapamadıkları hiçbir şey yoktur.

Cep bilgisayarı gibi hocam onlar yok yani taşıması dert, sınava sokması dert onlar okul işi değil bence mühendis olur olmaz alırım

• Arkadaşlar ben denklem çözemiyorum bu aletle bi arkadaş örnek şekilde gösterebilir mi...
  • Casio Fx 991es fx-570 ayarında bir makinehttp://www.teknoreyonum.com/casio-fx-991es-fonksiyonlu-hesap-makinesi-urun1068.html eğerğ makineniz 3600 ise fx-5800 işinizi görebilir.Casio Fx-5800P 10+2 Programlanabilir Hesap Makinesiwww.teknoreyonum.com/casio-fx-5800p-10-2-programlanabilir-hesap-makinesi-urun1065.html [simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurikalkan -- 29 Mart 2012; 14:29:27 >

• Resim çekeninden al forumda en çok primi o yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassadam

Resim çekeninden al forumda en çok primi o yapar

Fotoğraf çekeni bulamadım

@nurikalkan

Hocam eyvallah da eski makinelere karşı bir antipati oluştu bende. Ayrıca FX-991ES aldım bir tane şimdilik yetiyor bakalım. Zaten ileride daha gelişmiş (Algebra gibi) hesap makinesi lazım olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Learning_To_Live

Casio FX-991ES al derim almışken.Elektronik öğretmenliği okuyorum devre analizi dersinde bu hesap makinesi olmadan geçmek neredeyse imkansızdı.Karmaşık sayıları açılı ifadelere çok rahat çevirebiliyor.Sınavlarda inanılmaz vakit kazandırıyordu.Ayrıca belli derecelerde denklem çözümleme gibi olaylarıda var.Alttaki modelin eski casiolardan hiçbir farkı yok paydalı yazma ve büyük lcd dışında.

Selamlar hocam.
    Casio FX-991ES hesap makinesinden bende almayı düşünüyorum, ancak öğrenmem gereken bir konu var.
    örneğin;
    (89-j77)*(92+j78)+(65-j34)
    Örneğin bu işlemi direk böyle yapınca yapabiliyormu? Yani sonuç olarak atıyorum 77-j56 şeklinde gösterebiliyormu ? Eğer gösteremiyorsa bunu yapabilecek önerdiğiniz bir hesap makinesi varmı, çünkü şuan acil lazım bana
    cevap için şimdiden teşekkürler...

• Pahalı olanı al..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.