İşte HES tahribatı Senoz’da HES’lerin yapımına başlanmasının ardından vadide doğa tahribatı yaşandı. Güncelleme:08 Mayıs 2011 10:53
Mahkeme, Rize’de yapımı planlanan Melikom ve Uzundere-2 HES projeleri için Çevre Bakanlığı’nın verdiği ’ÇED olumlu’ kararının yürütmesini durdurdu. Bu karar, Uzundere-2 için 3’üncü durdurma oldu.
Senoz’da HES’lerin yapımına başlanmasının ardından vadide doğa tahribatı yaşandı. Vadideki çevre tahribatı 3 yıl arayla aynı açıdan çekilen fotoğraflarla ortaya konuldu.
Rize Çayeli Senoz Vadisi’nde yapımı planlanan Melikom ve Uzundere-2 hidroelektrik santral (HES) projeleri için Çevre ve Orman Bakanlığı’nın verdiği Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesi’ne dava açıldı. Senoz Derneği’nin açıtığı davada mahkeme, 2 ayrı proje için Bakanlığın verdiği “ÇED olumlu” kararı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Daha önce 2 kez yürütmeyi durdurma ve iptal kararı verilen Uzundere-2 projesi için böylelikle 3’üncü kez yürütmeyi durdurma kararı verilmiş oldu.
Fakat bu haber yanıltıcıdır.Çünkü karadenizli olanlar bilir bu görüntüdeki yeşilliğin yüzde sekseni çaylardan kaynaklanıyor.Ama işgüzar bi takım insanlar mevsim farklılıklarından kaynaklanan bu görünüyü nasıl kullanıyorlar.
Hiç zararı yokmudur.illaki zararı vardır.Ama dışa bağımlılıktan kurtaracak ve dışaRıya gidecek paraları elinde tutacak güçlü Türkiye bize enerji satan bir çok ülkeyi sinirlendirmekte.Ve türkiyedeki saf insanlarımızı kandırmakta.
bu resme bakıp tahribatı görmemek için kör olmak lazım ayrıca karadeniz de dağlar her zaman yeşildir