Şimdi Ara

Herşeyi çok kafaya takmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herşeyi ve tüm hayatı çok kafaya takıyorum ve çok ciddiye alıyorum. Ne yapmam lazım sizce ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ciddiye almaman lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çözümü yok bunları öğrenirsen daha iyi hissedebilirsin vikipedi ve bir kaç siteden alıntı:

Toplumsal(Oto) determinizm: insanın iradesi yaşadığı toplum değişkenleri(eğitim, ekonomi, sağlık, mal varlığı) ile belirlenir.

Psikolojik kanıt: İnsan karar verirken dış uyarıcıların etkisindedir. Duygular bilinçaltının yansımasıdır. Bu nedenle insan özgür hissetse bile özgür değildir.

Sosyolojik kanıt: İnsan toplum içindeki diğer bireylerin davranışlarından etkilenebilir ve etkilenen insan özgür değildir.

Determinizme göre

Özgür irade yanılsamadır. Bize özgü sandığımız hareketlerimiz sadece bilimsel yasaların işleyişidir. İnsanın iradesi nedenler zinciri ile gelişen bir durumdur ve bu durumda insanın etkisi yoktur. Sadece nedenler ve sonuçlar vardır.

Man is a masterpiece of creation if for no other reason than that, all the weight of evidence for determinism notwithstanding, he believes he has free will. Georg C. Lichtenberg 1742-1799 Alman doğa bilimleri, astronomi ve matematik profesörü, yazar, eleştirmen.

• Aslında her şeyi çok fazla takmamak düşünmemek gerekiyor ama bizim gibi insanlar maalesef çok düşündükleri çok kafaya taktıkları için genç yaşında hasta oluyorlar, takmamak düşünmemek gerekiyor ama biz öyle değiliz.

Sana tavsiyem ailenle vakit geçir, doğa yürüyüşleri, kitap oku, düşünmeni engellemeye çalış her şeyin iyi olacağını beynine empoze et dur,

• Kimseyle vakit geçirmene gerek yok sen istemediğin sürece. Yapacağın tek şey yaşadığın ana odaklanmak. Ben de çok fazla şey düşünüyodum ama ana odaklanınca insan değişiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.