Şimdi Ara

Herşey zıddıyla var olur(!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herşey zıddıyla mı var olur?Zıddıyla var olan bir şey var mıdır?Varsa o açıklanabilir mi?Açıklanamazsa var olduğu nasıl iddia edilebilir?yoksa herşeyin zıddıyla var olması gibi bir zorunluluk yok mudur?O zaman bu dediğiniz şey nasıl açıklanabilir?Örneğin zıddı dediğimiz kavram neleri kapsar?Ali'nin var olması ve Ali'nin yok olması birbirinin zıddı mıdır?Yoksa sadace varlık ve yokluk mu birbirinin zıddı kavramlardır?Sadece varlık ve yokuk birbirinin zıddı kavramlar ise Ali'nin varlığı ve yokluğu zıt kavramlar sayılmaz mı?

• ali hakkında daha açık bir ifade ile" ölü ve diri " kelimelerini kullanalım. tam ters karşılığı olduğu kesin. hedef nedir bilmiyorum ama şöyle devam edeyim.
    ama bu bakış açısı maddesel olarak geçerli. ali için esas önemli olan ruhtur. ruhun karşılığını insan bilmiyor. yanlış öğrenmedi isem inşallah, bilemeyecekde.
    yani öğrenemeyecek. ama şu bir gerçek, insan vücudu maddesel anlamda bir gün yok olacak. çünkü dizaynı bunu gerektiriyor. şimdi herkes birbirine benziyor gibi.
    o halde ali varken, ahmete veya ayşeye ne gerek vardı ki? diye bir soruyla ben bir soru sorayım bakayım konunun gidişatı ne yönde..

• şu an buraya yazıp yazmama konusunda çelişkiye düştüm.Yazmak veya yazmamak her iki konuda da cazip ve itici geldi.Bu durumda bu durumu genelleştirdiğimizde şu sonuç çıkar ki hiç bir gerçeklik zıttı olmadan bir anlam ifade etmez.VAr veya yok 1 veya 0 hepsi bir diğeri var olduğu veya olmadığı için anlamlıdır veya anlamsızdır.Bu durumda şu sonuca çıkarız.Eğer bir şey zıttı olduğu için varsa aslında onun hakkında emin olarak bir yargıya varamayız.Ancak olasılıklar üzerinden onu değerlendirebiliriz.Aynı şekilde de bunun olmadığını var saydığımızda ise şunu görürüz ki eğer bir şeyin zıttının olmayışı durumu onun hakkında edinebileceğimiz her türlü bilginin kesin olması durumunu düşünmemizi bizze zorunlu kılar.Bu durumda ise sezgilerimiz ve aklımız ve tecrübemiz belirtir ki düşündüğümüz kadar varız ve düşünmemiz de ancak sorgulamamız ışığında gerçekleşebilir.Bir şey kesinse sorgulanamayacağı ve sorgulanmadığı sırasında da düşünce dediğimiz olgunun aslında var olmayışı sonucu ortaya çıkacağından,şu an yapabildiğimiz eylemin kesinliği ışığında denilebilir ki kesinlikle düşünüyoruz.Bu durumda sorgulama yetimiz var sorgulamamız da ancak bir duruma çelişki getirebildiğimizi gösteriyorsa ve bu noktada da hiçbirşey 1 ihtimalinde doğru değilse bu durumda olasılıksal açıdan 1 ve 0 ın arasındaki her değerdir.Bu durum ışığında da denilebilir ki bir kavram hiçbir zaman saf değildir.Düşüncenin saflığını da sorgulama bozacağından ve sorgulama da yukarıda anlaşıldığı üzere çelişkiden,yani zıtlıktan doğuyorsa eğer,olasılıklar dünyasında herşey saf olmadığı için herşey zıtlıklar içerisinde belli bir olasılık değeri içerisinde vardır veya yoktur.

yani herşey zıttı ile vardır veya yoktur olasılık içinde

kendi varlığımızı ele alalım.Enerjinin yoğunlaşmış hali olan bedenimiz aynı yoğun enerjinin içinde belli kavramları yan yana diziyor.Lakin bunu yaparken bile her saniye sonsuz sayıda atom parçalanıp tekrar doğuyor(10^-35 sn de bir sayıyı uydurdum ama inanın o kadar kısa sürede)ölüm ile yaşam arasında 1 sn nin 24 te 1 i algımızla yaşıyor olduğumuza inanıyoruz ama o sn içinde defalarca kez ölüp tekrar diriliyoruz.sonsuz sayıda Ölüm ve yaşam arasında geçen 1 saniye.Zıtlık değil de nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: OğuzhanAhan

kendi varlığımızı ele alalım.Enerjinin yoğunlaşmış hali olan bedenimiz aynı yoğun enerjinin içinde belli kavramları yan yana diziyor.Lakin bunu yaparken bile her saniye sonsuz sayıda atom parçalanıp tekrar doğuyor(10^-35 sn de bir sayıyı uydurdum ama inanın o kadar kısa sürede)ölüm ile yaşam arasında 1 sn nin 24 te 1 i algımızla yaşıyor olduğumuza inanıyoruz ama o sn içinde defalarca kez ölüp tekrar diriliyoruz.sonsuz sayıda Ölüm ve yaşam arasında geçen 1 saniye.Zıtlık değil de nedir

Bu bilimsel bir bulgu mudur yoksa kendi yorumunuz mudur?

• kuantum fiziğinde bile kabul gören teori süper simetridir yani her parçacığın bi anti parçacığı olmalı bu doğru ile yanlış arsındaki farka benzer yanlış olmadan doğru ne kadar doğrudur ?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.