Şimdi Ara

Hermetik baca yağmur sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
35.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yogusmali kombiler bildigim kadariyla donus suyunun isisini kullanarak yogusma yapiyor. bu yuzden yogusmali kombilerin dusuk sicaklikta calismasi oneriliyor. bacada yogusma oldugunu hic duymamistim. emin misiniz??

    yogusma suyu tahliye borusu tikanirsa da kombi gazi keser calismaz.


    yogusmali kombide baca asagi dogru olursa yagmur suyu girmezmi bacadan??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semihekim
    yogusmali kombiler bildigim kadariyla donus suyunun isisini kullanarak yogusma yapiyor. bu yuzden yogusmali kombilerin dusuk sicaklikta calismasi oneriliyor. bacada yogusma oldugunu hic duymamistim. emin misiniz?? yogusma suyu tahliye borusu tikanirsa da kombi gazi keser calismaz.
    yogusmali kombide baca asagi dogru olursa yagmur suyu girmezmi bacadan??


    Selamlar,

    Yoğuşma bacada olmuyor tabi ki, Carric arkadaşımın yazdıkları aynen doğrudur.Gayet iyi açıklamış. Yoğuşmalı kombilerde eğim kombi tarafına doğru 5 derece olarak ayarlanır. Burda benim anladığım eğim yönü doğru ama açısı fazla bu nedenlede baca bağlantısında kasma var ve sızdırmazlık sağlanamamış.
    Bu nedenlede kombiden atılan baca gazı, uzun olan baca boyunca iyice soğuyarak, içindeki kalan su buharıda , yoğuşup (su haline geçip) aşağıya akıyor ve bağlantı yerindeki sorundan dolayıda sızıp kombinin içine akıyor. Genel baca boyu yatay ve 1-2 mt den fazla olmadığı için , baca gazında yoğuşmadan geriye kalan su buharıda bacadan atılıyor. Ama bu uygulamda baca boyu uzun ve dikine, bu da geriye daha fazla su dönmesi anlamına gelir. Sorun büyük ihtimalle bundan. İlk olara bacanın sızdırmazlığı kontrol edilmelidir.

    Sevgili taşkafanın önerisi gerçekden güzel ama uygulamada bazı ciddi sakıncaları var.

    1- Çanak yapı itibari ile ciddi rüzgar tutar, bağlantıların kombi bacası ile teması olmadan çatı zeminina yapılması gerekir bu tadilat demek.
    2- Çanak yine yapısından dolayı normalden çok daha fazla rüzgarı kombi bacasının içine doğru basabilir.
    3- Özellikle rüzgarsız havalarda çanak altında yanmış gaz birikimi olacağından, emilen temiz hava miktarı azalacakdır.
    Buda yanma veriminin düşmesi anlamına gelir.
    4- Çanak yine özellikle yazın sıcak havalarda , kombi bacası üstünde ısınmadan dolayı bir sıcak hava kubbesi oluşturur ki buda yine emilen temiz hava oranının düşmesini sağlar.
    5- Özellike küçük kuşlar için yuva alternatifi yaratırsınız.
    6- Yine zeki bir kuş olan karganın, ceviz- kemik benzeri malzemeleri saklayacağı (bacadan aşağıya atacağı) bir yer yapmış olursunuz.
    Kargalar bu işi çok severler.

    Bu nedenlerden dolayı ben, orjinal şapka uygulamasını tercih etmenizi öneririm. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 10 Kasım 2009; 9:47:10 >




  • sayin ustadlar..

    yogusmali kombilerde bacadaki suyu atabilecek tertibat bulundugundan bacadaki su asagiya dokulup klima sulari gibi insanlari rahatsiz etmesin diye egim kombiye dogru veriliyor. eger bacanin bulundugu yer insanlari rahatsiz etmiyecek bi yerdeyse su diger tarafa verilebilir diye biliyorum.

    yanlismiyim??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semihekim sayin ustadlar..
    yogusmali kombilerde bacadaki suyu atabilecek tertibat bulundugundan bacadaki su asagiya dokulup klima sulari gibi insanlari rahatsiz etmesin diye egim kombiye dogru veriliyor. eger bacanin bulundugu yer insanlari rahatsiz etmiyecek bi yerdeyse su diger tarafa verilebilir diye biliyorum.
    yanlismiyim??

    Selamlar,

    "eger bacanin bulundugu yer insanlari rahatsiz etmiyecek bi yerdeyse su diger tarafa verilebilir diye biliyorum" bu kısmı yanlış oluyor.
    Peki neden onuda açıklayalım, Hermetik baca sistemini incelediğimizde, iç içe iki borudan oluştuğunu görürüz. Kataloglarda atık gaz baca çapı olarak verilen 60/100 veya 80/125 gibi değerlerdende anlaşılacağı üzere içteki boru 60 mm dışdaki boru ise 100 mm çapındadır.
    Dışta kalan borudan, yanma için gerekli olan hava kombinin yanma odasına alaınırken içteki borudan yanmış gazlar dışarı atılır.
    Eğer bu geçişlerde bir sıadırmazlık sorunu varsa emiş ağzından içeri su ve yanmış gazların alınmasıda mümkün olabilir. Bu da tabiki verim açından istenmeyen bir durum olduğu kadar, kombiyede ciddi zarar verecekdir.
    Bu tasarımdan ötürü dediğiniz durum sizin uygulamnızda mümkün değildir.

    Ancak özel tasarımlı imal edilmiş çelik gövdeli , hermetik baca uzatmalarının dip kısımlarında yoğuşma suyu biriktirme odası vardır.
    Bunlar bazı projelerde, baca içlerinde kullanılıyor. Zira baca boyu uzadıkça aslında baca gazı iyice soğutulmuş oluyor ve içinde kalan su buharıda, su haline geldiğinden , su birikimi daha fazla oluyor. Bu su bazik yapıda olmasından ziyada bacadan aşağıya doğru süzüldüğünden oldukça kirlenmişde oluyor bunun tekrar kombiye geri verilmesi bu bahsettiğim tür uygulamalarda doğru değil. Ancak daha kısa mesafelerde dikeyde 3-4 mt de sorun olmaz.
    Siz dediğim gibi sızdırmazlıkları ve açıyı kontrol ettirin. Kolay gelsin.




  • Hermetik cihazların bacalarının bacalı cihazların bacaları gibi dikine çıkarılmasına karşıyım.
    Çok zorda kalmadıkça bu tip uygulamaların yapılmaması taraftarıyım.
    Ben olsam bacalı bir cihaz koyardım. Çift cidarlı paslanmaz baca ile çatıya atardım atık gazı.
    Tamam verim düşerdi belki ancak sorunlar da azalırdı.

    Ancak cihaza taze hava verilemeyecekse tercih edilmelidir.
  • arkadaşlar ben buderus u42 hermetik kombi aldım... servis bağlantısını yaptı... henüz eve taşınmadığımdan kombiyi kullanmaya başlayamadım.
    ancak bende de benzer bir problem var baca montajı yapılırken hafif yukarı doğru eğimli olduğunu montajı yapan arkadaş söyledi.
    ama gözle bile farkedilemeyecek kadar az bir eğim var ve bacanın üstte kalan kısmı alt tarafına göre daha uzun yani yağmur suyu girme ihtimali biraz düşük görünüyor.
    sizce ne yapmalıyım? bir problem olur mu?
  • maxfocus M kullanıcısına yanıt
    merhaba. konu hakkında üst düzey bilgiye sahipsiniz. evdeki kombiyi hermetik yada tam yoğuşmalı hermetik kombi ile değiştireceğiz yakında. kombinin bulunduğu yer sebebi ile dikey çıkış yapmak en kolayı olacak sanırım bizim için. apartmanın en üst katındayız. karşı komşumuza dikey çıkış yapması durumunda her sene sızdırmazlık raporu alması gerektiği söylenmiş. bu bilgi doğrumudur?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.