Şimdi Ara

Herkes Nükleer Savaş'tan Korkuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir bu eksikti görmediğimiz şey kalmadı

• 4 gözle bekliyorum umarım çıkar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence nükleer silahlar dehşet dengesi ve muazzam gücünden ötürü korkulacak bir şey değil. Ayrıca nükleer komuta merkezleri (en azından demokratik ülkelerdeki) son derece sofistike ve profesyonel biçimde yapılandırılmış inisiyatif sahibi teşkilatlanmalar. Öyle cahil ve öngörüsüz bir liderin kaprisiyle nükleer saldırı düzenlemezler. Kuzey Kore'deki o tontoş diktatör amcanın bile son derece geçerli bir sebep bulmadan askerlerine ve teknisyenlerine deneme harici nükleer füze ateşletebileceğini zannetmiyorum. Nükleer silah kullanılsa bile misilleme nükleer ile yapılmak zorunda değil. Mesela ABD bırakın kitle imha silahlarını, konvansiyonel savaş yürütmeden NATO'yu genişletip ve Doğu Avrupa'ya birlik konuşlandırıp Rusya'nın üstüne tahrik edici biçimde giderek Rusya'yla savaşıyor. Bu çerçevede Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesine ABD ekonomik yaptırım ve ambargolarla misilleme yapıyor. Tek kurşun sıkmadan Rusya'yla savaşına (Rusya'yı Ukrayna ile savaşa girmeye tahrik edip uluslararası kamuoyunda Rus itibarını yerlebir ederek) devam ediyor.

Tabii nükleer silahların fazla yaygınlaşmaması ve herkesin elinde nükleer silah bulunmaması çok daha tercih edilecek bir durum. Çünkü aksi durumda yıkıcı bir nükleer savaşın patlak verme riski çok daha yüksek olur. Haliyle nükleer silahların yayılmamasını dikte ettiren uluslararası antlaşmalar genel güvenlik açısından oldukça önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Harika bir yazı hocam nükleer mevzusu en iyi böyle özetlenirdi.   sevgiler

• Her şey mümkün. İnsanın aptallığını hafife almayın.

• Umarım benim oturduğum binaya isabet eder.
    Şaka bi yana 2023 süper güç hedefi nükleer silah olabilir mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.