Bildirim
HERKES ÇÖZEMEZ GÜZEL SORU YENİ GELDİ ??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
194?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Olum arada eksi mi var carpma mi anlamadim ki carpmadir gerci eksi olursa sacma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-95.2 -94.3 -93.4 diye toplana toplana gider
(97-k).k topam sembolubolarak 97k -k^2 cikar k 2den 95e kadar
97. 95.96/2 -97 - 96.191./6 +4 oluyor dur bakalim cevap neymis
-439.171 degildir herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YesilliksizTantuni -- 14 Aralık 2014; 2:31:30 >
yanlış olabilir çaylağım daha (f(x).g(x) diye okudum) ; 9312
o değilde çözümünü harbi merak ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken B. -- 14 Aralık 2014; 3:17:45 > -
Cevap 0 değil mi
BEYLER BİRAZ UĞRAŞIN ATICAM ÇÖZÜMÜ ŞU AN SINAVA GİDİYORUM CEVAP 0 DİKKAT EDİN TEK VE ÇİFT OLAYLARI DÖNÜYOR. -
quote:
Orijinalden alıntı: mendie
BEYLER BİRAZ UĞRAŞIN ATICAM ÇÖZÜMÜ ŞU AN SINAVA GİDİYORUM CEVAP 0 DİKKAT EDİN TEK VE ÇİFT OLAYLARI DÖNÜYOR.
at o zaman -
cevap 1 değil mi ::D -
Lan basta sallayarak 0 diye cevap attim sonra sildim ha :D
Soru fazla kolay ya,
Cevap
-97x^97
+97x^97
bu ikisini çarparsak -97x^0 da - 97 olur -
quote:
Orijinalden alıntı: şahin...
Soru fazla kolay ya,
Cevap
-97x^97
+97x^97
bu ikisini çarparsak -97x^0 da - 97 olur
Dostum ya benim üslü sayı bilgimi gözden gecirmen gerek ya senin.Onu nasil om şekil çarpıp -97buldun
f(x).g(x)=h(x)
h(x)
h(x)=f(x).g(x)=f(-x).g(-x) midir.. x li terimleri - ile çarpınca sonuc değişmez çift fonksiyondada tek kuvvetli derece olmaz yani cevap 0 dır -
quote:
Orijinalden alıntı: Emple
quote:
Orijinalden alıntı: şahin...
Soru fazla kolay ya,
Cevap
-97x^97
+97x^97
bu ikisini çarparsak -97x^0 da - 97 olur
Dostum ya benim üslü sayı bilgimi gözden gecirmen gerek ya senin.Onu nasil om şekil çarpıp -97buldun
bak şimdi F(x) ve G(x) de çar pınca 2 tane 97 derceli sayıl çıkyor bende çıkan sayıları çarpmayı düşündüm taban lar aynı olunca üstler toplanıyordu yanlış hatırlamıyorsam üs leri topladım karıştırmışta olabilirim -
Xli terimleri - ile carpinca sonuc degismez? Haci f( -x ) olunca her x olan yer - ile carpilmaz ustu tekse negatif ciftse pozitif olur
Yani f(-x)= 1 -2xkare + 3xkup - 4x^4 diye gider. Sadece tek kuvvetleri negatif olan etkiler yani.
Cevap - 439.171 gidip eski mat ogretmenime de soracagim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YesilliksizTantuni -- 14 Aralık 2014; 20:39:26 >
Bütün sayılar birbirini götürüyor işte bi eksili bi +lı geliyor
abi ne ara -2x^2 ile 2x^2 çarpıp -4x^2 bulur oldunuz ?
x= 2 dersek , 1.durumda(-2x^2 durumu) = -8 2.durumda(2x^2 durumu) = 8 olur sonuç -64 çıkar.-64 te -2^6 ya eşit olur.size kalsaydı x e 2 dediğimiz için -4.2^2 olur fakat bu 4.-4 = -16 ya eşit olur. ((abi temel aritmetik kuralı ilk önce üs kuvveti alınır sonra çarpmaya geçilir gözünüzü seveyim)
anlamadığım adam 97x^97 ile -97x^97 yi çarpıp 0 bulmuş :D , en basitinden x e 1 versen bile 97.-97 den -9409 gelir.
f(x).g(x) = h(x) oluyorsa,
f(-x).g(-x)=h(x) olur doğru.
fakat f(x) teki örneğin 2x^2 yi , - ile çarparsan -2x^2 olur ki bu pozitif çıkar.çünkü pozitif kuvvet olur.
peki 3x^3 ü çarparsan ne olur ? -3x^2 olur . x = 2 dersek ; 3x^2 durumunda 12 olurken eksi ile çarptığında -12 çıkar.
ilginç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken B. -- 14 Aralık 2014; 22:20:33 > -
la ne eksiliyonuz cevap doğru işte.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X