Şimdi Ara

HER YERDE YAZILIM VAR BİLGİSAYAR OKUMALI MIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Millet sınırsız geleceği var, her şey yazılım, tuvalette yazılım, orda yazılım, burda yazılım, şöyle yazılım, böyle yazılım laflarını duyup gaza geliyor. Bunun sonu ne olur ben de bilmiyorum artık. Her şey yazılım diye bahsedilen yazılımlardan ilginizi çeken sektör inşaat ise inşaat okuyup inşaat sektörünün yazılımıyla da uğraşabilirsiniz. Makina okuyup makina sektörünün yazılımıyla da uğraşabilirsiniz. Bilgisayar mühendisliğinin yazılımı o her yerde var artık dediğiniz yazılım değil. Evet onları da yapabilecek donanıma sahip bu insanlar ama inşaat sektöründe çalışacaksanız inşaat okuyup da yazılım öğrenmeniz sizi sadece bilgisayar mühendisliği okuyan birinin önüne çıkaracak. Belli bir sektöre yöneleceğiniz kesinse ve direk olarak saf yazılım şirketlerinde çalışma hayaliniz yoksa sektörünüze göre bölüm seçip o bölümle alakalı yazılımlarla uğraşmanız daha faydalı olacaktır.

Bu bilgisayar mühendisliği popülarite değişimi döngü oluşturuyor artık. Bir kaç sene evvel sıralamalar düşükken herkes "tıp yaz bilgisayar okuyanlar işsiz" diyordu sıklıkla. Bilgisayarı gerçekten isteyenler tercih ediyordu. Bunun sonucunda kaliteli mühendisler yetişti. Şimdi bu mühendisler işlerini zaten severek ve zorluklarını göze alarak tercih ettikleri için iyi yerlerdeler. Bunu gören herkes artık "Bilgisayar da iş yapıyor hee iyi para var, yurtdışına da çıkılıyor valla." diye düşünmeye başlayıp tercih ediyor artık. Bu kişiler ileride mutsuz ve başarısız olacaklar bunun sonucunda yine "tıp yaz, bilgisayar öldü" trendi başlayacak. Bütün bilgisayar mühendisliklerinin sıralaması düşüyor. Bunun sebebi bölümün popülaritesinin arttığı dönemde olunması ve herkesin bilgisayarı "yurtdışına kapak atma bölümü" olarak görmesi. Gerçekten isteyen insanlara yazık oluyor maalesef.

Yanlış da anlaşılmayayım. Yazılım bilmemek ile yazılımcının ne iş yaptığını, ne zorluklarla karşılaştığını bilmemek farklı şeyler. Bunları bilmeden sadece "yurtdışına kapak atma bölümü" olarak görenleri eleştiriyorum ben. Yoksa bu bölümün zorluklarını bilerek ve hayatının tamamının nasıl geçeceğinin farkında olarak tercih edecek insanlara lafım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataberkgrl -- 14 Temmuz 2017; 16:38:7 >

• Bunu yukarı çıkarmak istiyorum. Bu konu hakkında tartışmak lazım gerçekten.
  • kardeşim bara gidip körkütük sarhoş olsanda açar leptopu seviyorsan oyun oynar gibi keyfine bakarsin
  • izmirindağları kullanıcısına yanıt
    Burdan ne çıkarmamız lazım anlayamadım? İşinizi her yerde yapabilme imkanınız var evet ama yapacakları işi sevecekler mi barda yapacak kadar? Bahsettiğim şey bu herkes "yeaa alıyoz laptobu tak tak yazıyoz işte mis gibi meslek heaa" kafasında yazmaya başladı bölümü. Bu kadar bilinçsiz bir tercih yapılır mı yahu? Bundan 5-6 sene sonra da yeni trend yine "bilgisayar öldü tıp yaz" olacak bunlar yüzünden.
  • ataberkgrl A kullanıcısına yanıt
    sana mi soracak millet adam isterse sirf para var diye yazsın ki tıp sadece o yüzden yaziliyor ve aynen öyle evde hiçbir kişiye bagimli olmadan her yerde calisabilecegin eğlenceli bir meslek homeofis kuradabilirsin şirketede girebilirsin kendini geliştirirsen gercekten inanilmaz maaşlarda aliyosun yani dediginiz gibi labtob aliyon tak tak yaziyon mis gibi meslek
    Yahu bu nasıl bir meslek seçme düşüncesi? Bir mesleğin ne olduğuyla, zorluklarıyla ilgilenmeden sadece remote bir çalışma ortamı olduğu için mi yazıyorsunuz? Şirket denilen şey sadece CENG bölümlerinden çıkınca mı kuruluyor? Para sadece CENG'den mi kazanılıyor? HAYIR. Parayı iyi olduğunuz her meslekte kazanabilirsiniz. İster doktor olun ister makinacı veya başka bir şey. İşinizi severek yapamazsanız doruk noktasına ulaşamazsınız. İşi sevip sevemeyeceğinize de sadece +'ların bakarak değil -'lerine de bakarak öğrenebilirsiniz. Taktik maktik yok bam bam diye girerseniz mutsuz olma ihtimaliniz çok yüksek.
  • Of of

Nice bilgisayar isteyen gençlerimiz tıpa gidecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yazılıma ilgim var ve yazdigim şeylerde gayet güzel şeyler kardeşim insanlarin zevki bir anda ortaya cikabilir kod yazmayi bilmeyen gitmesin o zaman nasil mantık hocam o
  • shadesofcool kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar neye güvenerek istiyorlar algılayamıyorum? Burda çok insan görüyorum donanım da istiyorum yazılım da EE mi yazayım CENG mi? Yahu soru mu bu donanım ve yazılım EE'de birleşiktir. Birileri de çıkıp diyor "yok abi ceng'de çok para var " . Yahu bu nasıl bir mentalite? Birisi tıp ve mühendislik arasında kalmış insanlar tıp yaz, mühendislik yaz diyor. Hepsinin gerekçesi mesleğin +'ları. Yahu -'leri var bu mesleklerin? Bunları düşünüyor mu isteyenler? Yoksa sadece +'larına mı bakıyor?
    Konumu okumamışsınız heralde en son paragrafta ne yazıyor birlikte bakalım.

Yanlış da anlaşılmayayım. Yazılım bilmemek ile yazılımcının ne iş yaptığını, ne zorluklarla karşılaştığını bilmemek farklı şeyler. Bunları bilmeden sadece "yurtdışına kapak atma bölümü" olarak görenleri eleştiriyorum ben. Yoksa bu bölümün zorluklarını bilerek ve hayatının tamamının nasıl geçeceğinin farkında olarak tercih edecek insanlara lafım yok.
    Çoğu kişi ne okumaya gittiğini bile bilmiyor hocam, başka şehirde okumaya gitmekten korkan insanlar Amerika planları yapıyor ondan bundan duyup. Mühendislikler arası karşılaştırmalarda millet ya çok yüksekten uçup hayali örnekler veriyor ya da benim kaynım da teknisyendi format atıyordu... tarzı alakasız saçma sapan örnekler veriyor Hem insanların hiç sahada bilgisayar müh. görmeden sırf bilgisayarda oyun oynamayı seviyorlar diye (ne alakaysa 2 yaşında çocuk da yapıyor bunu) bu bölümü yazmalarına sinirleniyorum hem de böyle insanların iyi okulları doldurmasına

• shadesofcool kullanıcısına yanıt
    Evet benim de bahsini ettiğim nokta bu. "Benim amca oğlu mezun oldu direk çıktı valla Amerika'ya" gibi laflar için bölüm SEÇ ME YİN. Bu bahsi geçen insan mesela gerçekten varsa büyük emekler sarfediyorlar. Yaptıkları işi de seviyorlar ki bu emeği verecek gücü bulabiliyorlar kendilerinde. Tercih edecekler hiç açıp bakıyor mu bu adamların iş ortamı ne? Neler ile uğraşıyorlar? Hangi zorluklarla karşılaşıyorlar? Hayatlarında feda ettikleri şeyler neler? Açıp bir bakın youtube'a tercih edecek arkadaşlar.https://www.youtube.com/channel/UCkkgrhDCJheXQNIFqUVw0_g bu kanalı inceleyin. Bazı videoları çok işinize yarayacak bu dönemde. Özellikle şu videoyu bir izleyinhttps://www.youtube.com/watch?v=zcyqrCgZEzQ . -'lerini öğrendikten sonra tercih edin.

Tamamen katılıyorum. Forumda her 5 konunun 3ü Bilgisayar mühendisliğiyle alakalı tabii sizin bahsettiğiniz şekilde

• Zeklip Z kullanıcısına yanıt
    Kimi görsem bana katılıyor ama değişen bir şey yok ne yazık ki. Bölüm tercihini başka insanlara yaptırmak ne kadar yanlış bir tercih şekli ve bunu nasıl gerçekleştiriyorlar aklım, hayalim almıyor. Yazık gerçekten o bölümleri gönülden isteyen insanlara. Bu ülkenin her bölümde iyi öğrenciye ihtiyacı var. Herkes EE yazıyor. Neden diye soruyorum "Puanı yüksekti" diyor. Bu ne yahu? Gerçekten hayatınızda kariyer planı yaptınız mı? Yapmadıysanız yapın arkadaşlar. 10 senenizi düşünün ve ona göre planlayın mesleğinizi, yüksek lisansınızı, doktoranızı, hobilerinizi bile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.