< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slotrate -- 17 Temmuz 2022; 22:50:21 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
ben asla ceng yazmayın demedim kendim de 1k civarı yapabilsem ceng yazacaktım zaten hacattepe cegn yazılmaz ama odtü ie varken |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2022; 22:48:25 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
| _____________________________ |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
| _____________________________ |
|
|
mühendisliğe gelince ilgim yok yazmam diyosunuz da sanki anne karnından doktor olarak mı doğdunuz? |
|
Hayır, lakin mühendisliğin gerektirdiği ilgi ve yetenek ile tıpınki birbirinden çok farklı. Tıpa yeteneği olmayan biri çalışmayla belli bir noktaya gelebilir, belki en iyisi olmaz ama ortalamanın üstünde olur. Mühendislikte ise aralık daha fazla. Batabilirsin de çıkabilirsin de. Ve mühendislik analitik zekaya doğrudan bağlı olduğu için yeteneğin yoksa en üst seviyeye ne kadar çalışırsan çalış ulaşamanazsın. Gerçekler bunlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
İlgi alanın neye daha yakınsa ve gerçekten neyi iyi yaparım diyorsan onu yaz. İleride ne yaparsam mutlu olurum diye düşün. Ben de şu an tıp 2. sınıfa geçtim ve tıp resmen biyoloji , kimya ve ezber üzerine kurulu. Belki azıcık matematik görürüm diyordum ege tıptaki arkadaşım matematikli ders var bi iki tane diyordu ama matematik 0 mış bi biyoistatistik var o da bilgisayar programı kullanmayla alakalıymış yani matematik zerre yok tıpta.Karşılaştırmalı olarak bak bence şöyle düşün: Mühendislik matematik ve fizik ağırlıklı , tıp biyoloji ağırlıklı. Mühendislik analitik düşünmeyi daha baskın gerektiriyor , tıp ilk 3 senesi , bilgiler ve tus bakımından yapabilmeyi gerektiriyor. Ben açıkçası biyolojiyi lisede hiç sevmezdim endüstri mühendisliğini isterdim 15k-25k aralığında mühendislik olmadığı için tercihimi tıptan yana kullandım çünkü mühendislik düzenli çalışmayı gerektiriyor tabii tıpta gerektiriyor ama tıpta not ortalaması yatay geçiş harici şu an hiçbir şey ifade etmiyorken mühendislikte mezuniyet notu yüksek lisans olsun referanslar için olsun gayet etkili. Bir de gerçekten bölümlerin sitelerinden ders programlarına bak mesela bilgisayar mühendisliğinde yazılım-matematik-mühendislik dersleri gibi dersler var tıpta ise biyokimya ,biyofizik , genetik, anatomi gibi dersler var. Cidden tıp istiyorsan yapacağım meslek beni tatmin edeceğim meslek bu diyorsan onu yap. Parası cidden zerre önemli olmaz sen işini iyi yaptıktan sonra her şekilde en iyi noktaya gelirsin. Tus u kazanıp iyi bi yere gelirsin özel klinik açarsın paraya para demezsin , iyi bir mühendis olduktan sonra şirketten şirkete gidersin sürekli bi yükselişte olursun yine paraya para demezsin ama kendini iyi geliştiremeyeceğin ilgin olmadığı bir şeyde diyelim bu tıp olsun ileride diyelim tıp çok doldu pratisyenlik için de tus var eğer yapamıyorsan o mesleği atanamayıp durursun sonra foruma gelip doktorluk yazmayın dersin diyelim mühendis oldun ama ilgin yok derslere zar zor bir şeyler öğrenebildin kötü bi yere girdin dalga geçtikleri gibi yerel bi yerde aile şirketinde köle gibi çalıştın foruma gelip ceng yazmayın diye ağlarsın bu insanlar böyle geleceği düşünmeden sadece hangi amaçla yaptıklarını bile bilmiyorum bir şeyi ya hayvan gibi öven taraf var ya da bir şeyi hayvan gibi amaçlarını forumun başından beri anlayamıyorum yardım etmek desen değil insanın hayatını etkileyen bi kararda saçma sapan tek yönlü düşünerek fikir belirtiyor hatta fikir bile yok Bu arada ilk 5k dasın zaten ikisini de yapabilecek kapasiten var bence gönlünden geçeni seç sonrasını düşünme.Tıp şu an ülkede saygısızlaştırılmaya çalışılıyor olabilir ama avrupa son yıllarda covid sebebiyle sağlığa yatırım yapıyor ve bazı ülkeler akreditasyon ya da denklik gibi şeyleri kaldırmaya başlamış sadece dil istiyor. Mühendislikte de zaten her zaman geçebilirsin çünkü 2. sınıf bi ülkeyiz çocukluktan beri hatırlarsın ortaokulda "beyin göçü" konusu işleniyor 2. sınıf ülkeden tabii ki beyin göçü verirsin çünkü kaliteli insanlarına sahip çıkmayıp bu mühendis olsun hekim olsun dışarıya kaçırırsın çünkü diğer 1. sınıf ülkeler zaten gelişmiş olduğu için hayatını daha iyi yaşamak için yüksek seviye insanları alıyor ki refahı artsın gelişmiş ülkelerin bizim insanımıza ihtiyacı mı var yoo yok ama yüksek kaliteli insanına ihtiyacı mı var evet var o insanlar geldikçe o ülkenin gelişmişlik düzeyi de artacak her türlü onların işine gelir bizim insanımız da iyi olanı daha çok gömsün parasını kısmaya çalışsın bu ülkenin insanı o kadar kem gözlü ki sana mesleğini sonra maaşını sorar ne yaptığınla ilgilenmez çoğu sen istersen türkiye nin en iyi mühendisi doktoru ol bir hatanda başlar tantanaya senin o anki modunu düşünmez gider sosyal medyaya ağlar hazır günümüz sosyal medyası da her b*ku linçlemeye hazır tipler zaten hiç araştımadan gördükleri her şeye yargı dağıtmaya hazırlardır sadece anlık ve kısa süreli kapsamda eleştirirler hiç geçmişi geleceği ne yaptığını neler yaptığını önemsemez. Hatalı insanlar var mıdır tabii ki vardır. Ama bu ülkenin en büyük sorunu empati yoksunluğu ve cehalet |
|