Şimdi Ara

Her şeye rağmen tıp yazılır mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
3.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim de korktuğum bu hocam. Bi akrabamız yine çok idealist biçimde tıp yazdı. Çok istekli ve çalışkan olmasına rağmen tüm bu süreç onu çok yordu. Aziz Sancar olucam diye girdiği fakülteden mental sağlığını yitirmiş şekilde zar zor mezun oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nasıl gidicem hocam ? Şu dönem için Almanya bir fırsat ama ben mezun olana kadar oradaki eksikliğin de kapanacağını ve git gide daha zorlaşacağını düşünüyorum. Amerika'ya gitme hayalim var ama usmle süreci çok zor diye biliyorum. İhtimali çok az değilse denemek isterim tabi

• İlgı alanında bilgisayae yoksa ve 0 a yakınsa bilgisayar yazma hocam hee sey toz pembe değil. Tıptan daha basit furyası tamamen yalan neredeyse eşitper hatta tıpta ortalama sadece tusdatadan burs alma işine yaradiğı için çoğu arkadaşım daha cok yatıyor. Ceng isteginiz yoksa trene binip ceng yazmayın mesut ne kadar ceng yazacak olsada altindaki limomsuz tıp yazacak sene basindna beri millete ceng yazdirmaya calisiyor. Bence en temel soru sınava 4 sene once girsen ceng hype ı olmasa ne yazardın sorusu buna göre karar ver. Su an ki siyasi meseleler 6 yıla zaten çözülür her geçiş döneminde olduğu gibi bir hükümetin eriyişine şahit oliyoruz o yüzden sancılı geçiyor.

Bknz chp - dp ve ondan sonraki geçişler

edit: millete CEng yazmayın dediğin konuyu uplattırma şimdi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB2FFA9A5 -- 17 Temmuz 2022; 22:17:6 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Ama maaşı iyi şöyle böyle zengin olucam falan diyorsanız bence yazmayın. Ankaratıplı hocam bordroları atar birazdan zaten ama bence doktorluk maaşından öte bi meslek. Doktorlarımızı kötülemek amaçlı söylemiyorum ama az olduğunu umduğum fakat hiç öyle sanmadığım ‘yüzsüz doktor’ tiplemesi var. Denk gelen olmuştur belki.

Ayrıca ankaratıplı hocam her ne kadar x-ray iydi falanıydı güvenlik önlemleri arttırıldı dese de bu şiddet olayları en az 10 sene daha çözülmez. Fiziksel şiddet araçlarını bir şekilde çözdüğünüzü bu yöntemlerle sadece sanarsınız. Saldıracak adam en kötü ellerini kullanır. Bunları geçtim bu işin bir de psikolojik şiddeti var ve buna sürekli maruz kalıyorsunuz. Neden çünkü adam hasta, hasta olunca sinirli. E öyle olunca da en ufak bi beklemede, aksilikte sinirlenip etrafa kan kusuyor. Bir tamam iki tamam ama her gün bu mesleği yapacaksınız bu da sizi yorar.

Benim tavsiyem ceng yazıp sıkıntıdan, stresten uzak yaşamak. Zaten aşağı yukarı bir kaç yıl rötarla doktorlarla aynı maaşı alır seviyeye gelirsiniz. Hatta bu ileride daha çok da olur. Ama doktorlukta böyle değil, yıllık zamma göre şekillenir. Cengde öyle değil bir anda 10katı kazanabilirsiniz, 20k alıyorken de bi anda 10k ya düşmeniz çok zor. çok düşük bir olasılık.

6 yıl okuyup sadece normal doktor olduğunuzu bunun tus’unun uzmanlığının falan her şeyiyle 10 seneyi geçeceğini söylemiyorum bile.

E zaten covid gerçeği de var her an yeni bir pandemi vurabilir, tüm doktorların zaten ağır olan çalışma koşulları bi anda daha da ağırlaşabilir.

TIP’I KÖTÜLEMİYORUM SADECE MANTIKLI DEĞİL. Mesleğe aşıkşanız başka.

Kısaca mühendislik yazıp stresten uzak durun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilles102030 -- 17 Temmuz 2022; 22:17:59 >

• achilles102030 kullanıcısına yanıt
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2022; 22:47:59 >

Maaş ortalamalari bu şekilde ceng icin

• Küçüklüğünden beri Tıp isteyen tabiri aslında öğrencilerin çoğu anlamına geliyor. Sebebi de çevre. Yani insanların çoğu asıl istediği şeyi Tıp sanarak tercih etti yıllardır. Ama öyle değildi. Sadece hiç araştırmadığı için öyle sandılar. Siz gerçekten isteyen kesimden misiniz ona emin olun bir kere. Günümüzde en çok şikayet eden doktorlar aslında istemeyecekken seçen kesimdir. Çünkü orana vurursanız ülkede en iyi durumda olan kesimlerden biri doktorlardır. Bakın ülkede her şey çok kötü şu an. Tonla sorun var. Bura yanlış anlaşılmasın. Ama mühendislerde, dişçilerde, öğretmenlerde, hukukçularda, vasıfsızlarda vs. durum çok daha küçük oranlar için doktorlar gibi. Bu insanlar için mobing de, tehdit de, işsizlik de, can emniyeti de genelde doktorlara nazaran daha kötü. Gerçekten Tıp isteyen biri bunun farkında olacağı ve istediği alanda olacağı için durumu daha iyi değerlendirecektir.

Bu metnin özeti şudur. Tıp için vaziyet tek başına bakınca kötü evet. Ama çok çok daha iyi diyebileceğin bir alternatif yok.

Bu yüzden bence mesele hangi alanı istediğin. Yoksa her yerde tonla kusur var. Mesela benim dayım elektronik bırakıp tıpa geçmiş zamanında ve istediği meslek olduğu için şu ortamda elektronikçi olmadığı için memnun. Ama mesela ben de tıp yaz diyen çok olduğu halde mühendislik istedim.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Caydırıcılık çok göreceli. Bu şiddete başvuranların çoğu hapise senede bir-iki girip çıkan adamlar. Onu geçtim caydırıcı olması için ilk önce bundan haberleri olması gerekiyor. E olmayacak bunu da biliyoruz hocam.

Güler yüzlü olmaları konusunda dibine kadar haklısınız fakat bana KÖTÜ davranamazlar, bizi itten alıp ite veremezler. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki böyle hekimlerimiz de var.

Arkadaş da ilk 5k için sormuş. Bu ankete katılanların Erzurum ceng(ing) den mezun olmadığı ne malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilles102030 -- 17 Temmuz 2022; 22:25:52 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Gözümle görmüşlüğüm olmasa haklısınız derdim fakat durum böyle. Şiddet uyguladı demedim sanırım, zaten hiç de hastasına şiddet uygulayan doktor görmedim.

Bu yıl artmayacağı açıklandı

Üniversitenin fazla sorun olmadığını düşünüyorum. Sektöre bakınca hiçbir yerden mezun olmayanların daha ustlerde olduğu görülüyor.

Bu ortalama veriler 

Sizin beklentiniz en az 5-6bin dolar alır deniz kenarında kod yazar mı saniyorsunuz

1-2 hafta önce biri baş bas bagriyordu en az yazılımcı 15kazanir onun altında kazanmaz diye ama bu tablo çıkınca o üye ortadan kayboldu nedense 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Temmuz 2022; 22:30:2 >

Dicle ceng ile Çukurova ceng i karşılaştırırsanız üniversite “farkı” fazla sorun olmaz. Ama böyle genel bi karşılaştırma yapmak doğru değil.
    Boun cengden mezun bir adamla Erzurum’dan mezun biri elbette farklı klasmandadır hocam.

Evet haklısınız. Belki evde kendini geliştirip daha fazla kazanıyordur ama bu 10.000 kişiden sadece 3-4 kişi için geçerlidir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.