Şimdi Ara

HER POLARİZE FİLTRE AYNI MIDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
15.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • polarize filitre bakıyodum.. fiyatlar 50-60 civarı.. kenko ve cokin... bir dehttp://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=466 bunu buldum. Weifeng marka ve 20 tl... kargo vs 25 tl... işe yarar mı ? cam yerine plastik kullanıyormuş bazıları... plastik olabilir mi ?

• Her polarize filtre tabiiki aynı değildir.

B&W marka ile Kenko bir olmaz mesela.

Hele Weifeng markasını hiç duymadım.

Tavsiyem bu işi iyi yapan, dünyaca kabul görmüş markalardan şaşmamanız.
  • BW ALAMAZSAK NE ALMAK LAZIM
    ONA EN YAKIN MARKA NEDİR ?
    ŞİMDİ BİR FİLTREYE DE 200 TL VERMEK KOYUYOR .)
  • kesinlikle ucuza kaçmayın, kenko, cokin falan boş verin, aldım ve pişman oldum, netliği ciddi şekilde azaltıyor. Artık lensin önüne filtre takmıyorum, yaza doğru kısmetse bw polarize alacağım.
  • hama uv var bende... nasıldır
  • Alacaksanız biraz kaliteli bir filtre almanız tavsiyemdir. Ben Hongkongtan polarize almıştım ucuz birşey, daha sonra dikkat ettim ki görüntüleri çift gösteriyor, buda net olmayan flu gibi görüntülere neden oluyor. cokin ve kenko uv filtreler var elimde, artık parasoley takılıysa uv filtre bile kullanmıyorum görüntüyü çok göze çarpan bozulmalar olmasada görüntüyü bozduğunu düşünüyorum. yani diyeceğim o ki çok kaliteli olmasada orta seviye bir filtre almanız, hama nın ürünleri iyidir. Fiyatlarıda makul seviyede.
  • BW slim olanını ebaydan yaklaşık 150TL'ye aldım. Türkiyede 250 civarıydı.
    Her filtre aynı olmaz kesinlikle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

kesinlikle ucuza kaçmayın, kenko, cokin falan boş verin, aldım ve pişman oldum, netliği ciddi şekilde azaltıyor. Artık lensin önüne filtre takmıyorum, yaza doğru kısmetse bw polarize alacağım.

• Aslinda en guzeli filtresiz kullanmak. Ben makineyi kendim kullanirken hep filtresiz kullaniyorum araya baska bilesen girmesin direk objektifin kalitesini alabileyim diye. Ama bi arkadasima vereceksem filtreyi takarim oyle veririm koruma icin yani, boyle bi amac icin de cok para vermeye gerek kalmiyor. Bilmiyorum yanlis dusunuyor olabilirim cunku flare giderme konusunda etkileri var.
  • B+W filtrelerin kalitesini elbette tartışmam. Ancak Özellikle de Kenko ve Hama' ya da kötü diyemem. Neredeyse 5 yıldır bu filtreleri kullanıyorum, hiçbir sıkıntı duymadım. Bunu ben biraz şuna benzetiyorum. Carl Zeiss gözlük camları var. Fiyatı eğer bulabilirseniz örneğin -4 dyp için 225 TL civarı.(1 adedi) Siparişle geliyor. Yerli optikler ki tüm ülkede bu kullanılıyor 35 TL. Hatta imalatın %70' i de ihraç ediliyor. Her 2 camda tam optik. Çok özel durumlar dışında kırılma indisindeki farkları kimse anlayamaz hissedemez. Kısacası, göz yapısı %99.9 olması muhtemel bu hataları kapatır.
    Bu filtrelerde böyle. Sonuçta B+W tam optik camda diğerleri şişe dibi mi, yada pencere camı mı? Elbette değil. Tutuyoruz, Belki benim gibi yapan çok arkadaş vardır. 18-55 kit lensin önünde yada sıradan 55-255mm ve benzer şekilde nikonda 18-55 veya 18-105 veya pentax' ın 18-55 lenslerin önüne B+W tavsiye ediyoruz. Anlarım L serisi, prime lensler kullanırız tamam o zaman ister M+W kullanalım, ister BMW. Hiç çekinmeyin KENKO-HAMA bunların optiği problemsizdir. İster UV' (Ultra Viole) de, ister CPL (Circular Polarize) de, ister Skylight Filtre hatta ihtiyaç duyarsanız ND serisi (Graduated Neutral Density Filter) Kullanın. Burada dikkat edilecek çok çeşitli özellikle CPL' de hususlar var. Örneğin HOYA fiyatı CPL' de 2 çeşittir. Tek kat kaplamalıda 60 TL civarındayken çoklu kaplamalıda birden 120 TL civarına çıkar. Kısaca önemli olan cam değil üzerine yapılan kaplamadır, çeşididir, özelliğidir. Bu markayı da B+W ye alternatif daha ucuz oılarak rahatlıkla düşünebilirsiniz.
    Bence Cokin-Wiefeng gibi markalardan uzak durun, birde 5TL civarında satılan noname filtrelerden Bunlar gerçekten az çok görüntüde bozulmalar bulanıklıklar yaratabiliyor. Birde Tiefen bir marka var.
    Bu markaya bir türlü karar veremedim nedense.

• Eğer ki kaliteden ödün vermek istemiyorsan B+W daha sonra da Kenko ve Hama, ardından Cokin ve diğerleri gelir... Polarize zaten özel durumlarda kullanılan bir filtre, onda da ucuza kaçılmamalı. UV yerine parasoley konusuna +1 de benden.
  • 55 mm yaprak parasoley bulamadım memlekette, deli olacam...
  • http://www.tripodfoto.com/weifeng-62mm-cpl-circular-polarize-filtre.464.p 28tl

http://www.fotografium.com/Weifeng-Weifeng-Circular-Polarize-Filtre-62-mm_3600.html#0 62tl

Weifeng nasıl bir marka ? bazı arkadaşlar uzak durun demiş ama 60-70 tl fiyatı var
    var da kimi yerde de 25 tl gibi fiyatı var

• quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

http://www.tripodfoto.com/weifeng-62mm-cpl-circular-polarize-filtre.464.p 28tl

http://www.fotografium.com/Weifeng-Weifeng-Circular-Polarize-Filtre-62-mm_3600.html#0 62tl

Weifeng nasıl bir marka ? bazı arkadaşlar uzak durun demiş ama 60-70 tl fiyatı var
    var da kimi yerde de 25 tl gibi fiyatı var

B+W,HOYA HD ve HELİOPAN markalarından birini öneririm hepsi iyidir,ama pahalıdır HOYA HD zaten 6-8 kat MC kaplıdır digerleri normal MC olup 6-8 kat MC olanları daha da pahalıdır.Güneşe karşı çekimlerde ve kontrast oranında çok önemlidir.

• bir bu polarize filitreler döndürülüyor ya, manuel netleme de nasıl oluyo bu iş ?
  • quote:

bir bu polarize filitreler döndürülüyor ya, manuel netleme de nasıl oluyo bu iş ?

Netleme ekseni (halkası) ile ayrı tamamen polarize filtre kendi ekseni etrafında 360 derece dönebiliyor karşıdan gelen polarize olmuş ışığı ,ışıga 45-90 derece açı ile filtre ve dolayısı ile objektiften içeri alarak polarize olmuş ışıga kontrol getirmekte böylelikle yansıyan yüzeylerdeki yansımalar kalkmakta;renkli düzlem ve cisimler üzerindeki küçük yansımalar da kalkarak renkler daha doygun görünmektedir.Ayrıca gökyüzü üzerinde güneşin dik açı yaparak ışınlarının düştüğü bölgede maksimum etkisi görülerek gökyüzü tonunun maviden laciverte kadar kontolü polarize çevrilerek sağlanabilir..

• Nikon ve Canon marka filtrelere rastladım onlar hakkında bilgisi olan var mı? Fiyatları gayet uygundu.
  • quote:

55 mm yaprak parasoley bulamadım memlekette, deli olacam...

yaprak parasoley hiç kullanışlı değil.

tam böyle odak uzaklığını ayarladım açı tamam fotoğraf çekeceksin o da ne senin parasoleyin kanatlarının gölgesi karenin içinde. çeksen mi . parasoleyi mi çıkarsan düşünür durursun.
  • skylineGTR_34 kullanıcısına yanıt

Kaliteli bir polarize filtre kullanmak zorunludur.

• Emre Tuna Mirliva kullanıcısına yanıt

dogrudur..600 tl ..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.